Waarom plast een hond soms thuis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katya (Gast)

Hallo,

Ik heb even een vraagje. Sinds 2 weken hebben we een hond uit het asiel en het gaat goed, alleen heeft hij tot nu toe 3 keer binnen geplaatst. Ik weet dat het niet veel is en dus ook geen ramp, ik vraag me gewoon af naar de reden WAAROM?

Hij is zinderlijk verder en doet zijn behoefte buiten. Hij is niet gecastreerd. De eerste keer plaste hij tegen de bank, dat was meteen nadat hij voor het eerst het huis heeft gezien. De tweede keer was op een bezem die ik even op de grond liet liggen. En nu is de derde keer gebeurd, hij heeft een eigen hokje onder de trap en mijn vriend liet hem vanochtend eruit (eerder dan gebruikelijk), en ging niet meteen met hem wandelen (wat normaal gesproken wel gebeurt). En toen heeft Gizmo dus beneden geplast.
Waarom doet hij dat? Het is niet zo dat hij langer moest wachten vandaag, hij was gewoon eerder uit zijn hok gelaten. En het was ook niet echt veel plas, het leek er dus niet op alsof hij het niet in kon houden.

Ik zit me gewoon af te vragen of hij ook binnen zal plassen als we hem heel de nacht buiten zijn hok laten blijven?

Het zou erg mooi zijn als iemand mij uit kon leggen waarom dit gebeurt, want dan kan ik proberen om dit te voorkomen. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom plast een hond soms thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel elsjeelsje

honden foto van elsje

hoe oud is de hond? als er geuren zijn van andere dingen kan hij gaan markeren dan plassen ze kleine plasjes zijn het grotere plasjes dan is hij zeker niet zindelijk.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

je hond is nog maar net bij jullie in huis... alles is nog best nieuw.
kan het dan niet zijn dat hij z'n territorium aan het markeren is??

hij wil laten merken dat dit zijn huis is??

de plekken goed schoonmaken. want honden hebben vaak de neiging op dezelfde plek weer te gaan plassen.

Diane (Gast)

Hoi,

Ik heb een poedel van 6.5 jaar, nu 6 dagen in huis vanaf een asiel.Vanaf het begin dat hij binnen kwam heeft hij heel vaak binnen geplast.(30x zoiets)
Na twee dagen was ik het zat en heb hem laten castreren. De dierenarts zei dat castratie goed kan helpen. De hond heeft daarna minder geplast en hopelijk over een paar weken de aandrang om in huis te plassen niet meer.
Hiervoor heb ik een een boerenfox reu gehad, die deed dat ook, ook laten castreren en daarna heeft hij het nooit meer gedaan.


Katya (Gast)

Hij wordt 6 in september en de plasjes waren klein, dus ik denk dat het idd markeren is. Alleen snap ik dus niet dat hij er opeens weer mee begonnen is, de eerste twee keer gebeurde het op de eerste en de tweede dag, toen ging het dus bijna 2 weken goed en nu heeft hij het opeens weer gedaan. :P

honden page profiel stephenstephen

honden foto van stephen

ik heb sinds kort ook een hond een puppy van nu 9 wweken.

toen ik aan het rondkijken en orieteren was waar ik nu een hondje vandaan wilde of ik nu een oudere of een puppy wou noem maar op. werd mij in ht asiel ook verteld dat als een hond weer herplaatsts word dat er veel honden zijn die weer opnieuw moeten leren om zindelijk e worden omdat ze een nieuwe omgeving terechtkomen vaak een verleden hebben en dat dat stress met zich mee kan brengen waardoor ze dus soms gaan plassen. hoe je dit het best kan oplossen weet ik niet echt maar denk gewoon dat het weer opnieuw aangeleerd moet worden zodat hij het voortaan altijd buiten WIL doen O-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Even de tijd geven en net als een pup na ieder hapje, speeltje en slaapje naar buiten. Plasjes binnen gewoon negeren en even opruimen uit het zicht van de hond.

Veel herplaatsers hebben dit in het begin.
Het is ook niet niks steeds die veranderingen.
De ene kan dit beter hanteren dan de andere.

Na de gewen periode kun je pa echt spreken van een structureel probleem als het probleem nog steeds bestaat.

Onderneem ook niet teveel, rustig aan de tijd geven om te gwennen aan de herplaatsing.

Wat betreft de laatste plas die je beschreef, honden kijk niet op de klok van nu is het mijn plastijd.
Hij wordt uit z'n hok bevrijd en komt in beweging en dus komt er druk op de blaas.

Vergelijk het met jezelf, als je in bed ligt is de druk in je blaas nog wel even vol te houden, maar zodra je in beweging komt moet je soms rennen om op tijd te zijn.

Dus na iedere aktiviteit even net als een pup naar buiten, hij zal er zo in alle rust wel doorheen komen.

Katya (Gast)

Hey, Diane, dat is echt minder voor jou dat je hond zo vaak in huis heeft geplaast! :( Ik hoop dat het overgaat, en misschien kunnen we ook castratie overwegen als het hier heel erg wordt.

Bedankt voor jullie reacties. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je gewoon even weer de zindelijkheidstraining opnieuw moet doen, net als bij een pup. Herplaatsers kunnen een terugslag krijgen. Of het markeren is weet ik niet, het kan net zo goed spanning zijn. Of gewoon niet weten nog waar hij kan plassen.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

het kan verschillende reden hebben ;-)
angst, blijschap, opwinding, onderdaniggedrag niet zindelijk pups kunnen de plasjes nog niet zo lang op houden dus je moet in het begin veel naar buiten
straf een hond nooit als hij of zij wat in huis gedaan heeft maar beloon hem als hij niks gedaan heeft.

honden page profiel L=L=

honden foto van L=

Onze pup doet dit bij veel opwinding, als we visite krijgen bijvoorbeeld. Of als we allebei bezig zijn (ik met koken en mijn vriend met tafeldekken). Nu we meer rust creeeren in huis, houdt het op en plast hij minder binnen.

We hebben dit geprobeert te negeren en geprobeert hem op de momenten dat we wisten dat het mis zou gaan, dit voor te zijn door hem even zijn rust te geven in de bench met een speeltje. Veilig voor de pup en voor jou.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom plast een hond soms thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenkleding zielig??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^