Kunnen honden ziek worden van kvv?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katya (Gast)

Hallo,

Ik zit te twijfelen of ik mijn hond kvv moet geven ipv brokken. Op zich lijkt het erg goed, alleen vind ik het vreemd dat het RAUW is. Ik bedoel, wij mensen maken het vlees gaar omdat wij geen salmonella, wormen en wat dan ook willen krijgen. En als wij ziek kunnen worden van vless, kunnen honden dat ook.

Dus hoe zit dan nou met kvv? Ik wil echt geen risico nemen dat mijn hond ziek kan worden. Dan maak ik het liever gaar (door koken ofzo), ik weet dat er dan vitamines etc. verloren gaan, maar dat heb ik liever dan een zieke hond.

Zijn jullie er ook bang voor, of niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden ziek worden van kvv?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

nope niet bang voor.
Geef je hond eerst een aantal dagen pens zodat het maagzuur zuuder word.
op die manier kan je hond de bacterien prima aan (veel beter als wij mensen)

Honden zijn in de basis wolven, en heb je ooit al eens een wolf zien koken? ;-)

Als je het echt eng vind moet je het gewoon (nog) niet doen, niet gaan koken iig als een KVV bot bevat is dat niet gezond voor de hond, bot moet je rauw geven anders kan ie het niet verteren.

Ga gewoon nog wat lezen over rauw voeren en kijk of het bij je past :-)

Katya (Gast)

Tommie, bedankt voor je antwoord! :P

Wolven eten overigens ook geen brokken, hoor, en onze honden wel. :P Niet dat het een goede zaak is, maar de meeste honden worden er wel oud op, dus is vermoed dat hetzelfde voor gekookte kvv zou gelden.

Ik heb nu overigens een stukje gevonden waarin staat dat honden veel minder gevoelig zijn voor salmonella, maar ze kunnen wel de dragen zijn van de bacteria, dus in theorie zouden wij mensen besmet kunnen raken (alleen moet je hiervoor de poep van je hond opeten haha).

Nou, ik vind het wel eng. Maar ik wil wel beter voer aan mijn hond geven dan brokken. Is gekookte kvv beter dan brokken?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

hier ligt soms een stuk vlees 2-3 dagen buiten omdat ik het niet opgemerkt heb dat ze het weer ergens gaan verstoppen zijn
soms kom ik ook wel een bevleesde botten tegen
die rot zien van zwartheid gaat er allemaal met smaak in en ondanks haar jonge leeftijd verdraagt jalisa dit allemaal prima

dus bang voor kvv ben ik helemaal niet

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Nopes, ben ik niet bang voor.

In het wild eten ze toch ook alles rauw en ligt het vlees er soms ook een aantal dagen.

wil je de kvv gaan koken? uhhhhhhh, nog nooit van gehoord dat dat kan hahaha, de enigste keer is dat ik iets gekookt heb van hondenvlees waren de nieren en de levertjes. Omdat beer die rauw niet luste, maar man, wat een geur kwam daar vanaf :-)

Toen ik rauw begon te voeren heb ik eigenlijk nooit bij het idee stil gestaan dat beer er ziek van zou kunnen worden. Je moet maar zo denken dat je hond van brokken op den duur ook ziek kan worden :-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Geen KKV gaan koken!!!! Het bot in KKV is klein gemaakt maar door te koken krijg je keiharde splinters die de hond niet meer kan verteren en die dan de darmen kunnen beschadigen !! NIet Doen dus!!!

honden page profiel

Nee absoluut KVV niet koken!!
KVV moet echt rauw gegeven worden zeker als er bot in zit, eventueel kan je er warm water overgieten als je hondje het niet wil eten maar koken mag je echt niet doen.
Dan zou je vers vlees moeten halen (Zonder bot) dat kan eventueel gekookt gegeven worden maar dan mis je de voedingswaarde weer.

Tom is nu 7 maanden en vanaf 2 maanden eet hij uitsluitend rauw vlees en KVV, gaat prima, beter als het op brokken ging O-)

Meld je anders hier http://rauwevoedingvoorhonden.yourbb.nl/ eens aan, kanje heel veel info krijgen over rauw voeren.
Je kan je ook op dit forum aanmelden en dan bijvoorbeeld Angela een berichtje sturen die weet veel meer van rauw/kvv dan dat ik dat doe ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Gekookte KVV is gevaarlijk als er gemalen bot inzit. Dat gaat splinteren. Rauwe KVV is veel gezonder dan brok. Overal zitten bacterieen, ook in de brok en om ons heen. Door de weerstand van je hond te verhogen met rauw vlees, kan hij er beter tegenaan. Net als dat wij voldoende groente en fruit zouden eten. Doen we dat niet, worden we eerder ziek. In de brok zit heel weinig vlees en het vlees is ook nog eens verhit vaak, waardoor heel veel vitaminen verloren gaan. Die vullen ze dan weer aan door vitaminen toe te voegen (een vitaminepil), maar een vitaminepil is geen vervanging van voeding. In brok zit vaak ook slecht verteerbare granen, iets waar je hond niets aan heeft.

Je moet een hond niet gaan vergelijken met een mens. Een hond heeft hetzelfde verteringsstelsel als een wolf en is dus gebouwd op het verteren van rauw vlees. Hier halen honden juist hun vitaminen uit en veel bacterieen in het vlees zijn goed voor honden. Wij kunnen niet goed tegen rauw vlees. Salmonella komt idd voor bij honden, maar ze worden er niet ziek van. Omdat de weerstand zo hoog is in de maag.

Honden eten pas sinds de jaren 60 hondenbrokken. Daarvoor kregen ze ook vlees en tafelrestjes. Hondenbrokken zijn geen natuurlijke voeding, ze verteren ook anders dan vlees. Ik denk dat je hond eerder ziek wordt op brokken (lange termijn) dan door vers vlees te geven. Het kan wel zo zijn dat je ziek wordt door de omschakeling, omdat hij alle rommel die in de brok zit uit zijn lichaam gooit.

Ik ben er dus absoluut niet bang voor. Ik zie het verschil tussen honden op brok en honden op vers vlees. Honden op vers vlees zijn bijna nooit ziek, hebben een glazende vacht, hebben hele sterke witte tanden (geen tandplak of tandsteen), verharen veel minder en hebben veel minder ontlasting (en ook stevige ontlasting). Ze drinken minder bij, dus plassen ook minder (droge brok moet veel water bij gedronken worden).

Katya (Gast)

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties! Ik zal eens even die link bekijken! En ik ga in dit geval zeker geen kvv koken waar bot in zit...

Ik vind het echt knap van jullie dat jullie de honden gewoon rot vlees laten eten, ik zou het echt nooit doen, ook als wordt iemand anders zijn hond er nooit ziek van en het heerlijk vind! Het is misschien stom, maar ik zou dan toch bang zijn dat het bij mijn hond niet goed zal gaan. :P

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou rot vlees geef ik zelf niet hoor... En je moet wel goed kijken naar welke KVV je geeft (ze zijn niet allemaal even kwalitatief, doch wel beter dan de meeste brokken). Sommige honden zijn gevoelig, dus die hebben echt een kwalitatieve KVV nodig. Bij een KVV met teveel orgaanvlees kunnen ze dan aan de diarree gaan bijvoorbeeld. En de overgang kan dus voor even wat diarree zorgen. Sommige honden schrokken teveel, waardoor ze overgeven. Dit heeft puur te maken met het te snel opeten van het vlees. Bodhi deed dit in het begin, maar at het zo weer op haha... Honden zijn smeerkezen O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Overigens zie je niet altijd op de verpakking of er bot in zit. Dus altijd goed uitkijken.
Maar als je het gaat koken, kun je beter op de brok blijven. Koken heeft niet zoveel zin.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

absoluut niet koken. Ooit al eens een wild dier zijn pannetje en vuurtje zien uithalen als die een konijn gevangen heeft ;-)

als je kookt, gaan alle eigenschappen verloren, kun je beter brok geven dan.

Het is ff wennen misschien, maar er zijn best KVV waar je niet de stukken vlees ziet inzitten ofzo hoor. Er is absoluut niets vies aan en je hond zal er gelukkig mee zijn.

en af en toe dan eens een kippennekje en sardientje en zo voort geven... en vooraleer je het weet zit je pensen te versnijden in de tuin en liggen er ganse konijnen in de vriezer O-) O-)

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

inderdaad bij overschakelen kunnen ze diarree hebben. Heb ik bij mijn beide honden gehad. Ik hoef ze nu ook geen brok meer voor te houden ze halen de neus er voor op. Verstandige dames. Het zijn vleeseters!!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

een mens is niet te vergelijken met een hond. Wij eten ook rauwe vleessoorten, carpaccio, filet american, biefstuk of varkenshaas rose gebakken. Een hond is een vleeseter dus hier vol vertrouwen in kvv

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

daarom dat ik Jalisa ook alles laat op eten wat ze vind
hoe wagelijk het soms ook is
ik ben ervan overtuigt net zoals met baby's en kleine kindjes door er te hygienisch mee om te gaan dat ze zo later meer vatbaarder zijn voor allergien enz

in contact laten komen met vieze dingen versterkt hun immuunsysteem alleen maar denk ik

enige wat ik haar niet heb laten eten was een karp vis die lag te rotten langs de kant van de vijver dat vond ik er over,als ik haar had laten doen zou ze die nog helemaal naar binnen gesmuld hebben :-) ze had al een stuk graat ervan binnen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Zinno: vreselijk gevaarlijk en behoorlijk dom.

Het is geen pretje om je hond vergitigd aan te treffen, neem dat van me aan.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Zinno: Eet jij ook rot vlees voor een versterkt immuunsysteem te hebben? Vind 't wat overdreven, je hond kan hier ziek van worden!


honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik denk niet dat zinno de hond expres rot vlees geeft, maar als ze t een keertje vinden en ze worden er niet ziek van is er tog niks erg aan denk ik.. is t tog n hond voor.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Even reageren op dat honden op brokken ook oud kunnen worden: het schijnt dat honden wel rond de 20 jaar kunnen worden op vers vlees. Dat heb ik een brokkehond nog nooit zien doen... Maar als ik het mis heb hoor ik het ook graag (maar ik heb het meende ik ooit een keer hier op het forum gelezen).

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

als je hond al een tijdje in de tuin zit
en je zit hem ineens op een oud vleesbot kauwen waar zwart vlees aan hangt ga je dit dan in paniek afpakken
of een lap vlees wat er al 3 dagen buiten ligt wat ze ergens zijn gaan vertoppen en ineens weer ophalen ga je dat weg nemen als je hond er ineens van eet?

kijk vind het altijd grappig dat net die rauw voerders in paniek gaan slaan bij zo een dingen in de natuur liggen ook meerdere dagen hele karkassen met vlees aan waar honden meerdere dagen van eten dus waarom in paniek slaan als dit ook in je tuin gebeurd
je moet je hond niet in een glazen stolp steken he
bij dingen opeten heb ik het voornammelijk over allerlei takken,de mesthoop is ook zo een gegeerd doelwit,en vlees botten die bergaven liggen met zwart vlees aan
alle moet ik dit dan gaan af nemen vanaf nu
in de vrije natuur zou ze dit ook opeten raar om dan van fanatieke rauw voeders te vernemen dat dit slecht zou zijn

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Zinno, als je hond zijn vlees en botten in de tuin begraaft en het een paar dagen later opgraaft en opeet, dan zal hij daar echt niet ziek van worden. Maar als hij op de wandeling lekkers vindt, dan moet je beducht zijn dat het wel eens om vergiftigd vlees kan gaan, want overal wonen nog hondenhaters en er worden nog overal honden vergiftigd. (Hier ben ik ook eens een hond aan verloren, hij had een stuk kip gevonden en voor ik het kon afnemen, doorgslikt. De dierenarts kon niets meer doen, het arme dier was vergiftigd)

honden page profiel

Ik heb 3 brokkenhonden gehad, 1 van 17, 1 van 15 en nog een van 16 dus jong zijn ze niet gestorven, ook niet echt veel ziek geweest.

Nu heb ik een KVV-hondje maar die is net 7 maanden dus kan er nog niet zoveel van zeggen O-)

Tom eet ook wel eens iets wat rot is, hij is nogal van het begraven. Eten doet hij ook buiten en ik sta er niet altijd bij dus er verdwijnt wel eens wat wat hij pas dagen later weer opgraafd...och zal hij niks van krijgen.
Alles wat hij buiten met het uitlaten vind moet hij loslaten, je weet nooit wat erin zit, het zou de eerste keer niet zijn dat er vlees word gestrooid met rattengif O-)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ik bedoel ook met buiten:in mijn eigen tuin
wat ze in het bos vind enzo tijdens het wandelen dat verbied ik haar om op te eten

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

hm, ik vind niet zoveel botten in mijn tuin gelukkig :-D
Maar wat op de wandeling wordt gevonden mag hij ook niet opeten. In het begin was Fedor echt een scharrelaar, hij kwam met vanalles terug, dooie muizen, dooie merel, laatst het karkas van een kraai, en een dooie egel.
Heb ik allemaal achter uit zijn keel kunnen halen O-) O-) O-)
viezerikken zijn het, haha!

het is volgenns mij wel zo dat als een hond vers gewend is, zijn maag een hogere zuurgraad heeft en dus beter tegen allerlei bacterien kan, geef je een hond brok, dan kan hij sneller iets oplopen.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Déru zal nooit een kadaver in haar bek pakken ! Is in 13 jaar nooit gebeurd :-D ! Ze zal er wel in gaan rollen als ze de kans krijgt! :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Haha! Das ook lekker.... ;-) ;-)

Fedor doet het nu ook niet meer, het was een soort puppynieuwsgierigheid denk ik. Maar de eerste maandne hoorde je ons al van verre aankomen. "NEE" "NEE" "NEE" "NEE"

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Mijn honden zijn sinds een week of 6 a 7 overgegaan van brok op KVV. Dit omdat de grote steeds last van zijn darmen had en er heel slecht uit begon te zien..hij kreeg vachtverkleuringen was dof en mager ondanks dat hij de brokken goed at. Uit wanhoop en advies van de dierenwinkel dus maar over op de KVV..advies was drie weken KVV om de darmen weer op orde te krijgen en dan weer op de brok eventueel afgewisseld met KVV.
Onze mops rook de KVV en was ook gelijk verkocht... inmiddels zijn hier alle brokken verbannen....is er een extra vriezertje op Marktplaats gekocht :-) en heb ik 2 heel gelukkige jongens! Ze zijn met recht veranderd!! levendig..vrolijk...en gisteren werd me gevraagd of ik de grote vaak borstelde omdat hij zo glom!!!! nou dat zegt toch genoeg?? oh enne...het heeft even geduurd maar nu ook hele mooi harde ontlasting!! (ik voeg wel wat probio forte van de groene os aan de KVV toe...voor de darmen)

Dus ik kan het wel van de daken schreeuwen..KVV DOEN!!! :-)
Succes ermee...gr. Lisa

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Oh....hier krijgen ze inmiddels KVV van Lotgering (www.lotgering.nl) ik heb ontzettend veel gehad aan de uitleg van Tim en samen hebben we uitgeprobeerd welk vlees het beste voor mijn grote hond was. Je zou daar eens moeten gaan kijken en praten! Hij heeft 15 honden en die zien er schitterend uit...ze hebben nog nooit 1 brokje gehad.

honden page profiel Bea Bea

honden foto van Bea

Beste allemaal,

Ik voer al jaren mijn honden met vers voer (Barf en KVV). Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat er geen granen in het voer zitten, want daar heeft een hond niets aan. Het is een leuke en goedkope uitvinding van de brokkenfabriekanten. Een hond kan granen niet verteren en poepen het dus weer uit. Hoe meer granen in voer, des te meer poep. Dus denk niet bij een grote breiïge drol "hij poept goed" , maar "oh jee, dat is geen hondendrol" Een hond hoort nl. harde, kleine en liefst donkere keutels te maken, die je eigenlijk zo kan oppakken. Hoe goedkoper het voer, des te meer poep.
Granen staan op nummer 1 als veroorzaker van allergie bij honden. Dus kies een KVV zonder granen en een goeie KVV. Je kunt ook barfen (rauw vlees, organen, botten en groentes)
Ik ga geen advies geven over welke KVV's goed zijn, want daar heb ik een beter tip voor.
Ga eens naar www.rauwevoedingvoorhonden.nl of naar www.barfplaats.nl voor info.



Succes allemaal, Bea

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

Boy at de meest afschuwelijke dingen (dode muizen, mollen, eenden karkassen) hij pakte alles en de keren dat hij diarree en/of overgegeven heeft kan ik op 1 hand tellen en hij is ruim 15jaar geworden.
Hij pakte trouwens ook levende mollen, trok ze zo de grond uit, hap slik naar binnen, ziek...... never.

Het zat gewoon in zijn systeem van overleven, was een bastaard en had duidelijk niet zo'n beste start gehad.

onze raszuivere schnauzer had daar wel wat meer moeite mee en was veel zwakker op de darmen/maag, vers vlees maakte hem wel veel sterker, ik heb hem er cold-turkey op overgezet, nooit een probleem geweest.

Gorby eet vers, het overzetten koste na de zware darminfecties door wormen en giarda wel veel moeite, inderdaad met verse pens begonnen toen dat eenmaal goed ging, ging hij met sprongen vooruit.
We merken nu dat van voedingsallergie geen sprake meer is, hij lust alles en kan er prima mee omgaan ;-)

ben wel erg voor vers moet ik zeggen.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden ziek worden van kvv?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^