heeft sky nou vlooien of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

hallo alemaal,

ik kwam er 2 dagen geleden achter dat ze der eigen nogal veel deed bijten en krabben, nu zag ik gisteren dat ze bij der onderbuik der eigen helemaal had kaal gelikt en aan de zijkanten zitten kleine korstjes en we maken ons best zorgen :'(

weet iemand misschien of het vlooien zijn of iets anders?

alvast hardstikke bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heeft sky nou vlooien of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel

honden foto van Janneke van Bommel

Kijk een even bij de staartaanzet en dan wrijf je de haren in tegengestelde richting. Dus naar zijn kopje toe. Als ze echt vlooien hebben zie je ze dan lopen...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn ervaring is ook dat je ze eigenlijk altijd wel ziet lopen. Vooral bij de staartaanzet, in de liezen en in de oksels.

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

bedankt zal zo is eventjes kijken :-D

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

ga anders even met een vlooienkam door de vacht heen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

inderdaad de mooiste plek voor vlooien, bij de staart aanzet, zie je daar vlooien poepies, dat zijn zwarte korreltjes dan heeft je hond vlooien.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

De poepjes van vlooien zijn klein ronde donkerbruine spikkeltjes..

Lijkt op zand...

Als je die spikkletjes op een vochtig stuk papier legt dan zal vlooienpoep oranje/rood opkleuren / oplossen..

Dan weet je zeker dat de hond vlooien heeft...

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

ik heb gekeken en bij de staart zie ik idd zwarte poep en een paar beestjes rond springen want ze blijft echt aan het bijten.. moet ik naar de dierenarts of is er ook een foefje voor om ze weg te krijgen?
ik had iets vernomen van pure knoflook? :-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

knoflook gaat je hond indd minder aantrekkelijk ruiken voor vlooien en ander ongedierte. Maar dat moet je regelmatig in kleine hoeveelheden geven (te veel is gevaarlijk). Ik zou nu op het moment dat je ze hebt toch even voor een bestrijdingsmiddel gaan. En ook de omgeving behandelen (90% van de aanwezige vlooien zit niet op de hond). Dan ben je er denk ik het snelste vanaf. Al ben ik liever ook niet voor gif e.d. Maar beter nu even zo ingrijpen dan dat je straks een plaag hebt ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dus je hebt nu vlooien gezien bij je hond.

je kan je hond kammen met een vlooien kam, probeer ze er uit te halen, en te dooden, begin er zo snel mogelijk aan anders heb je een plaag. als het niet te veel zijn, kan je het nog voor zijn, is het zo dat je ook in de omgeving vlooien hebt, ja meis, is er maar een middel voor ridderen, en bestrijden, en ook je hond bestrijden dan.
natuurmiddelen zijn er ter voorkoming, maar als je hond echt onder zit, zal je er echt wat anders tegen aan moeten gooien, ga even kijken bij de dierenwinkel er zijn dodende vlooien champoos, voor je hond, en er is ook een goed middel voor de omgeving, dat is bolfo spray, spuit tussen naden en kieren, het is zes maanden houdbaar, voor je dat doet, goed stofzuigen, en alles wassen van je hond op 60 graden , alleen met azijn, geen waspoeder of middel, pak ook de garage aan en zeker de auto, alles waar de hond komt.

als je je huis aanpakt, vergeet w.c. niet en boven de slaapkamers, ook al komt je hond daar niet, je kan eitjes mee nemen naar boven.

dan sluit je het huis voor drie uur, en daana luchten heel goed. ga maar weg met kind en hond. de stofzuiger zak ook met bolfo behandelen of weggooien.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Stofzuigen kan ook. Als ze het toelaat ff de stofzuiger erover, dan ben je er al een hele berg kwijt. Dan heeft ze even wat verlichting van de jeuk.
Stofzuiger ff om de hoek zetten want vaak vinden ze de herrie eng en het gevoel van de zuiger lekker. Niet op z'n hoogst zetten hoor ;-)

Dan heel goed doorkammen, ik zou ook wassen, misschien ff met vlooienshampoo ofzo en ff insprayen met anti-vlo...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heeft sky nou vlooien of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat vinden jullie ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^