moeder stoot pup af na keizersnede (chihuahua)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

chima (Gast)

Hallo,

Ik heb een vraag, vandaag is onze teef middels een keizersnede van een reutje bevallen. Alleen mag de pup niet bij zijn moeder drinken en ook gromd zij naar hem. De pup heeft een keer getracht te drinken maar na een paar slokken gilde de teef het uit en liep weg uit de box en kwam niet meer terug. inmiddels zijn we een 10tal uren verder en de teef kijkt niet naar de pup om. Ook hebben we een geurtje bij de DA gehaald wat de teef een happy feeling voor de pup zou moeten geven, dit werkt niet!


Komt dit nog goed? Kunnen ons goed voorstellen dat de teef erg veel pijn heeft en niet goed snapt waar de pup opeens vandaan komt!

Alle tips zijn erg welkom! Morgen weer naar de DA om een homeopatisch middel te halen voor de teef.

Alvast bedankt.

Fam. Saarloos-Cox

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moeder stoot pup af na keizersnede (chihuahua)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou deze topic ook even in Fokken plaatsen. Daar zitten veel fokkers die verstand hebben van dit soort dingen. Wat vervelend dat de moederhond de pup niet accepteert :'(. Misschien is het even wennen voor haar, omdat ze ook niet op een natuurlijke manier bevallen is. In het ergste geval moet je de pup bijvoeden, maar hopelijk komt het zover niet. Veel sterkte.

chima (Gast)

@ angela

Dank je voor de tip, we zijn al met het voeden begonnen :( Ga ook ff een draadje in de fokken afdeling zetten. Nogmaal thnx.


Gr

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dag chima, bij deze willen we je wijzen op de regels die hier gelden omtrent fokken; http://www.hondenpage.com/hondenforum/32665/let-op!!-nieuwe-regels-betreffende-het-plaatsen-van-topics-en-reacties-in-het-onderwerp-%22fokken%22.php

Als je je aanmeldt en ons een PB stuurt met daarin de gegevens over het nest dat je fokt, kunnen wij in overweging nemen of je aan de regels voldoet en of je alleen vragen mag stellen (waarna het topic op slot gaat). Voldoe je, dan ben je vrij hier leuke verhalen over je nestje te plaatsen. Voldoe je niet, dan mag je enkel vragen stellen.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Welk middel ga je geven?

Je moet even naar Asafoepida en Urtica vragen. Ons teefje Ruby deed hetzelfde en binnen 12 uur gaf ze zich helemaal over aan haar kindjes.


Voor een eventuele volgende keer:

Wacht tot de teef perst, als dat kan natuurlijk, en ga dan pas voor een keizersnede. Het is nl vrij normaal dat als de bevalling niet al op gang is de moederhond -en dan vooral bij de chihuahua- de pup verstoot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moeder stoot pup af na keizersnede (chihuahua)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^