Wie wil ooit nog fokken met zijn/haar teefje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Zijn hier mensen die nog willen fokken met zijn/haar teefje?
Wij hebben een teefje en willen misschien ooit nog een nestje van haar. Aan de andere kant; er zijn al genoeg kruisingen op de wereld en waar komen je pups terecht?

Waarom wil jij wel of niet fokken met je teefje?
Zoja welk ras heeft je teefje en wat voor ras heeft je toekomstige (droom) dekreu?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie wil ooit nog fokken met zijn/haar teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Diva heeft inmiddels twee nestjes gehad en dat is beide keren super gegaan. Ze is echt een supermoeder! Of ik nog met haar ga fokken weet ik niet. Ik heb nu een zoon van haar gehouden(nu 12 weken) en die kan ik sowieso niet bij Diva gebruiken wat natuurlijk ook echt niet de bedoeling is. Ik had van Diva graag een rood teefje willen houden maar er kwamen drie rode reuen en twee wildkleur teefjes.Ik heb nog 1 pup niet verkocht, dus voorlopig is het wel even genoeg.

honden page profiel elsels

honden foto van els

Had nog wel 1 nestje van Misty gewild, maar helaas kan het niet meer, ze word over 2 weken gesterilliseerd.
Ze heeft bij haar vorige nest verschrikkelijke eclampsie aanvallen gehad, daarom mag ze van mij noooit meer gedekt worden!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik zou als ik een huis&tuin heb wel een teefje bij willen en als ze 2J is een nestje willen (Uiteraard eerst goede info zoeken over de bevalling, moederhond, pups, enz enz... Testen laten doen enz.

Zou dan maar 1x MAX 2x een nestje willen en er een pupje van houden. Alleen spijtig dat sommige mensen snel denken dat je het voor het geld doet. (Zeg niet allemaal, maar toch veel)
Zou 't nogtans met heel veel liefde opvoeden!

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou er in de toekomst wel een teefje bij willen, en dan een nestje. Maar alleen als ik er 100% klaar voor ben, dus me goed over alles ingelezen heb, de tijd heb, het moet weloverwogen beslissing zijn :-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ik verwacht eind dit jaar mijn 1e nest. Beide ouders met stamboom, en volledig getest.
Ben heeeeeeeeeeeeel benieuwd!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik weet niet of ik met Dobber nog een nestje wil fokken. Ze is een kruising... Als ik dat besluit te doen, gaan we alsnog de bijbehorende testen doen. Maar ik denk dat ik Dobber fijn met rust laat want ik wil later toch gaan fokken met Appenzellers. Rashonden, stamboom, getest, geshowd etc. Maar met Dobber? Ik weet het niet. Maar als ik het doe, dan gaat er wel een echte Appenzeller op, niet nog een keer een mechelaar ;-). En voor de duidelijkheid: de mechelaar was een ongelukje.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Wij willen geen nestje ondanks dat het stamboom honden zijn en wij ze de mooiste de liefste enz van de wereld vinden.
Ik denk niet dat onze honden echt iets bijdragen aan het ras dus waarom zou ik dan gaan fokken?

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

Ik had altijd de droom om met vida te gaan fokken als zij een jaar of drie zou zijn.
intussen is mijn leven drastisch veranderd, en heb ik veel minder tijd. daarom is de droom weer op de lange baan gegaan.
maar ooit??? ik hoop het

lieve groet,
jolanda

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb een reutje met stamboom; erg werklustig en lief, maar iets te wit voor een border. Ik zal hem dus ook niet inzetten voor de fok, omdat hij niet genoeg aan de rasstandaard voldoet en dit gezondheidsrisico's met zich mee brengt. ;-)
Een nestje doe je niet zomaar. Idd, waar komen de pups terecht? Mensen zijn toch minder gauw geneigd om voor een kruising te gaan en er zijn al zoveel fokkers. Je moet dan echt mazzel hebben om de pups kwijt te raken. Maar zeer regelmatig belanden een hoop pups in het asiel.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Laatst schreef iemand in een forum van waarom ze haar hond als dekreu om moest stellen, terwijl er genoeg honden op een warm mandje in het asiel zitten te wachten.

Dat vond ik een hele goeie.

Als je wilt fokken bedenk dan eerst wat de redenen zijn waarom je een nestje wilt, ofdat je iets bij kan dragen aan 't ras etc. :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Mexx is goedgekeurd als dekreu. Wij hebben daarvoor gekozen omdat hij een aanwinst is voor het ras. Een oud type, 100% gezond (op alles getest), zeer stabiel karakter, veel werklust en een heel open en sociaal karakter naar mens en dier.

Ik ben op dit moment bezig met de zoektocht voor een chi teefje. Een extra moeilijke zoektocht omdat ik graag met een aankomend teefje (mits geschikt) wil gaan fokken. Dus zoek ik ouderdieren die getest zijn (en dat is in chi land helaas minimaal).

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

hier niet fokken beide teefjes zijn geholpen

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Hier beide teefjes... Golden Retriever en Rottweiler.. Maar beide geholpen! Ik wil (op dit moment) geen nestje... Omdat ik er gewoonweg geen tijd voor heb op dit moment en ik het toch te moeilijk zou vinden de pups weg te doen! Daarbij is het zo dat Luca en Noa beide geen stamboom hebben, dus wordt het gewoon een fun-nestje en er zijn al zoveel honden die verkeerd terecht komen.
Misschien wil ik ooit wel een nestje, maar dan van een hond met stamboom en via de rasvereniging enzo... Maar zover is het nog LANG niet! Want ik zeg iedere keer dat Luca en Noa nog wel 20 jaar bij mij mogen zijn! Dus... Plannen voor de toekomst! Ga nu lekker van m'n beide dames genieten!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Na lang wikken en wegen heb ik besloten mijn Markiesje niet in te zetten. Ik vind hem niet stabiel genoeg, grote kans dat dit grotendeels door zijn herplaatsing komt. Maar aangezien zijn nestbroer en nestzus ook meedoen aan het herfokprogramma vind ik het een te groot risico voor wat het oplevert.

Over een jaartje krijgen wij een Sheltie teefje. Als ze zich goed ontwikkelt dan hoop ik met haar te fokken omdat ik vind dat er meer gedaan kan worden om het ras te verbeteren (gezondheid). De ideale dekreu is genetisch vrij van CEA, heeft HD-A, is MDR1 vrij, heeft echt een werkhond karakter en voldoet aan de rasstandaard.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ik Fok echt alleen maar met totaal gezonde hondjes die optimaal getest zijn en waarvan de uitslagen A gradatie,s hebben .Aangezien ons ras op sterven na dood is :'( .Probeer ik op deze manier er een positieve draai aan te geven.Alhoewel ik denk dat het vechten tegen de bierkaaien is :'(

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ik zou ook wel willen. maar erst uitgroeien en dan eest een algehele check up om zeker te weten dat ze toch 100 % gezond zijn en ook niks mankeen van aan de buitenkant zie je niet alles hee.
weet wel waar ik aan begin heb vaker nesten gehad met de shih tzus mijram

honden page profiel **

honden foto van *

Ik heb nog geen DD Teef,maar dat is wel mijn droom. En ze moet bij Diego passen. En dan allebei laten testen.Echt aan de eisen voldoen.En als ik dan kan bijdrage om verantwoord te fokken. Dan doe ik het. :-D

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ik heb zena recent laten steraliseren...
ze heeft geen stamboom papieren, en ik weet er veel te weinig van af...

ook realiseer ik me dat oepsnestjes te vaak voorkomen...

neehoor geen fok voor mij....

ookal heb ik een zwak voor pups..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Onlangs hebben wij een nestje gehad maar ik ga denk ik niet meer met Shadow fokken. Lange bevalling van bijna 12 uur en 10 pups tot resultaat. Daarna baarmoederontsteking en 2 dagen later tepel ontsteking. Voor mij mag ze met pension. ;-)

Wij hebben nu een teefje aangehouden en misschien als zij 2,5 is dat we een nestje met haar fokken. Ik heb een lange zoektocht gehad om een geschikte reu voor Shadow te vinden. Denk dat ik die straks weer ga krijgen voor een geschikte reu voor Sharley.

De overige pupjes van Shadow hebben trouwens een liefde vol thuis gekregen en heb regelmatig contact met de baasjes.
Het zijn trouwens Amerikaanse bulldoggen met ARFE stamboom.

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

wij wilden 1 nestje bij onze demi (husky).
Dus zijn bij de dierenarts geweest en haal laten onderzoeken of alles wel goed was of ze gezond was.
Gezond is ze verder wel maar haar bekken groei is niet heel goed geweest (te smal) dus was de keuze voor een nest niet goed.
Dus dan maar geen nest bij demi.
Dus voor ons geen nest.
Ik zelf heb 2 reutjes, wilde bewust geen teef omdat ik het vies vind als ze loops worden.
Sorry dat ik het zo zeg maar ben er gewoon vies van.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb er wel even aan gedacht om met India een nestje te doen volgens de officiele regels van de NTC, toen mijn poedeltje was overleden, maar ik heb het toch niet gedaan omdat er weing belangstelling is voor korthaar standaards, dus als ze een nest zou krijgen van 8 pups, ze komt zelf ook uit een groot nest, daar moet ik niet aan denken dat ik met al die pups blijf zitten. Ik heb toen Neeltje erbij genomen en dat was een goede beslissing!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Tara is een ontzettende lieve hond, met een hoog knuffel gehalte. Iedereen vind haar erg lief en krijgt dan ook van iedereen alle aandacht. Ik weet zeker dat ze een goede moeder zal worden voor de pupjes, maar...

Op het moment is het een en ander nog onzeker met haar gezondheid, want Tara is en blijft een broodfokpupje dat zich opzich goed heeft ontwikkeld, maar voor een cocker heeft ze niet zo'n mooie heupjes volgens de dierenarts. Dit na aanleiding van het mank lopen tijdens wandelingen. Dit is iets waardoor mijn twijfels hoog op hebben gespeeld: wel of geen pups.
Ik heb Tara haar bloed ook laten testen, dit is allemaal goed, er zijn dus ook geen ontstekingen etc. wat je met sommige gewrichtsaandoeningen wel hebt.

Stel ik zou het met haar in de toekomst toch willen, wat voor testen zou ik dan moeten doen, om er achter te komen dat ze niks doorgeeft aan de pups?

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

skinny is een gedumpt fokteefje,heeft genoeg nestjes gehad,dus hier geen pups meer

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Met een hondje uit de broodfok en wat nu al slechte heupen heeft deed ik dit zowiezo al niet.

Groetjes Cia

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Mijn jongste samojeed is er eind van het jaar aan toe om gedekt te worden. Ik fok niet voor het plezier, ik vind die pupjes natuurlijk lief maar al die risico's en het vele werk wat eraan vast zit is geen lolletje. Ik fok enkel omdat er niet veel samojeden van het werkende type meer zijn en ik dat type graag in stand wil houden.

Mijn droomdekreu? Die heb ik tot op heden alleen niet kunnen vinden. Heb overal al gezocht, zelfs in het buitenland maar het lukt niet. Ik leg de lat heel hoog, maar als ik de perfecte reu voor haar niet vindt, dan fok ik niet.

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

misschien dat wij het ook nog laten doen en daar zelf er 1 van houden maar daar zijn we nog niet uit :-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Waarom niet?
1)Omdat het een enorme zware belasting voor een teef is.
2)Omdat ze er in ieder geval niet mooier van wordt.
3)Omdat je nooit 100% garantie hebt dat de pups een, tot het eind toe, goed leven gaan krijgen.
4)Omdat het vele fokken de aanschafsprijs laag houdt, waardoor mensen makkelijker ondoordacht aan een hond kunnen beginnen.

Ik vind overigens dat mensen die willen gaan fokken eerst een diploma kynologie moeten halen. Niet eéns zozeer voor de kennis alswel een test voor zichzelf of ze bereid zijn er energie in te steken. Lijkt mij wel zo eerlijk tegenover je teef, je verlangt ook nogal wat van haar. (stel je ook ééns voor dat je haar mening zou kunnen vragen)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Nienke & de roedel
Wijze woorden, Bij jou xou ik met een goed gevoel een pup kopen.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Telt met je reu ook?? O-) Lootah is heel mooi getekend en mooi fors gebouwd. Hij heeft een super karakter en is lekker enthousiast. Het is totaal geen ruzie zoeker maar hij is lekker relaxed zoals zijn mamma en pappa ook waren. Het enige min puntje is dat zijn oren soms rechtop staan. Maar dan word het gewoon een teefje zoeken die super oren heeft ;-) Als ik later een teefje zou hebben lijkt het me wel leuk om af en toe nestje te fokken. Wel allemaal getest en met stamboom ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie wil ooit nog fokken met zijn/haar teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^