poep eten,waarom ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel louiselouise

honden foto van louise

waarom in godsnaam eet ons louise haar kaka op,als we buiten gaan wandelen is ze aan de leiband en kan ik ze op tijd weg trekken,dan zeg ik ook foei en draait ze haar hoofdje om en loopt verder, ze beseft wel dat het niet mag... nu in de tuin kan ze dus alleen haar gang gaan en dan sta ik vanachter het raam te kijken en na de kaka springt ze weg ,draait zich om en begint rustig het op te eten en als ik dan roep dan rent ze snel weg....waarom in godsnaam doet ze dat....het is gewoon walgelijk, mevrouw laat dan wat boeren en geloof me....het is niet aangenaam om te ruiken :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poep eten,waarom ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Voordat de berichtjes komen over "dat doet je hond omdat hij gebrek heeft aan..." vraag ik de dames en de heren die dat roepen wederom om bewijs voor deze stelling.
Nog niet mogen zien.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Vaak is het zo dat honden hun eigen ontlasting eten omdat hun ontlasting nog ruikt naar eten.
Als je een voer hebt wat je hond niet goed verteert of waar relatief veel (kunstmatige) geur-, kleur- en smaakstoffen in zitten, dan kan het zijn dat de ontlasting van de hond nog ruikt en proeft naar eten.
En daarom eten ze dat dan ook op.

Een ander voer nemen is dus heel vaak de oplossing.
Kies daarbij voor een voer zonder kunstmatige toevoegingen.

In een enkel geval eet de hond zijn eigen ontlasting door aantasting in zijn 'welzijn'. We hebben dan echt te maken met een abnormaal gedrag.
Dit komt alleen heel erg weinig voor.
Het je een hond die meerdere gedragsproblemen heeft, of die zenuwachtig is, of waar de laatste tijd veel mee aan de hand is geweest, dan zou het mogelijk zijn.

Succes,

Margje

honden page profiel

Hoi Hoi die louise ;-)


interessante link over poep gevonden ! ;-) (kon niet slapen ,dus wat moet je anders he :-) )

http://www.dierenklinieklemmer.nl/page9/page195/poep-eten.html


groetjesssss :-D

honden page profiel louiselouise

honden foto van louise

dave,marge en rieneke,

bedankt voor de link,heb hem grondig gelezen ,alleen.... ze is zindelijk dus binnen gebeurt ee niets,het is als we buiten wandelen ,het is ook niet zo dat ze andermans poep opeet,alleen van haar zelf,ik was nu toch al van plan om vandaag of morgen rustig over te schakelen op ander droogvoer dus mss dat het inderdaad dan helpt,zal nog even geduld moeten hebben ,ook schrijven ze dat als je te weinig buiten komt ze het dan binnen ook opeten,wel ik ga nu ..ze is vandaag 17 weken om de 2 uur buiten en het gaat perfect.het is een rare meid ons louiseke :-D

groetjes kristel

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

telt hetzelfde van dat de poep naar voeding ruikt ook voor kattenpoep?
ik vroeg het aan mijn dierenarts en ze zei dat ze poep eet omdat ze het simpelweg lekker vindt :S
ik vind t verschrikkelijk.. bah. zeker als ze je begint te likken en je in je achterhoofd weet dat ze een vieze kattenpoep naar binnen gewerkt heeft. we corrigeren haar als ze het doet, maar als we even niet opletten doet ze het toch.
belonend corrigeren gaat ook niet zei de dierenarts, omdat de poep op zich al beloning voor haar is.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja een hond is een hond,die doen nou eenmaal dingen die mensen niet in hun hoofd zouden halen.
Ik zie dat gewoon als hondsgedrag.
Snap de lol om elkaar's kont te ruiken ook niet helemaal maar ja dat schijnt toch ook heel interessant te zijn.

Sommige dingen zijn gewoon zo denk ik dan maar.

Groetjes Marianne

honden page profiel louiselouise

honden foto van louise

hey marianne, stel dat wij aan elkaars kont gaan ruiken opstraat..... :-D :-D :-D

ik begrijp soms die hondentaal ook niet ze,vind het gewoonweg goor.

kimberley,

was vergeten dat louise bij mijn ouders ook de stront uit de kattebak gaat halen en opsmullen,echt goor :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

hahaha ik denk dat we grote kans maken om met een blauw oog thuis te komen :-D

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Onze Donna gaat steeds minder drollen eten, ook omdat ik NEE zeg of los. Wel eet mevrouw de kattendrollen uit onze tuin die de buurkatten daar fijn deponeren. Daardoor is er dus 750 vierkante meter eigen terrein verboden voor haar. moet ik haar aan de riem de tuin uit geleiden. Ze is nl vorige week erg ziek geweest van een kattendrol exces.
Hoe moet dat nou van de zomer, wij in de tuin, de hond niet?>?

Iemand iedeeen?>?

Cynt

honden page profiel

Ogen dichtknijpen... ;-)
Proberen te verhinderen maar dat valt niet altijd mee, voor de rest til ik er niet zwaar aan. Jazz gaat ook in allerlei viezigheid rollen, tja... het is een hond hè. Wat ik vies vind, vindt hij overheerlijk :-)

honden page profiel AngelAngel

honden foto van Angel

Hoi louise,

Ik zie dat je hondeje nog maar 17 weken is. Wodan heeft ook bepaalde drollen gegeten (alleen niet z'n eigen)en kattenshit. En hij ging ook in een bepaalde poep rollen. Er was dan letterlijk stront aan de knikker! Ha,ha. Bahh
Wij hebben hem onlangs 1 week elke dag een schrijf anans gegeven en hij heeft het tot nu toe niet meer gedaan! Hij is nu 11mnd en het poep syndroom begon ook ongeveer vanaf 16 weken tot aan de anansschrijf. Ik zou jouw hond ook op ander voer zetten zoals Ilja hierboven beschrijft. Alle beetjes helpen...

Heb ook wel eens gelezen dat het rollen in hondenpoep van een dominantere hond hun meer zelfvertrouwen geeft. Omdat de andere hondjes nu denken dat hij die hond is.

Gr Angel.

honden page profiel Gerti van StijnGerti van Stijn

honden foto van Gerti van Stijn

Hoi Angel,

Ik begrijp uit jouw berichtje dat Wodan niet zijn eigen drollen opat, maar wel die van andere honden/dieren. Bolivar eet ook zijn eigen drollen niet op, maar verder alles wat hij tegenkomt, waarbij hij een grote voorkeur schijnt te hebben voor koeienvlaaien (ook in bevroren toestand) en paardenvijgen (ben ik wat huiveriger voor ivm ontwormingsmiddel). Nu heb ik al veel over eierkoeken gelezen, maar die hebben ze hier in Frankrijk niet volgens mij (geen Sonja Bakker hier die eierkoeken bakt). Gebruikte jij ananas uit blik of vers? Kunnen we dat misschien ook eens proberen, wie weet...
Groetjes, Gerti

koekwous (Gast)

Dat je hond drollen eet heeft te maken met gebrek aan respect voor de baas! Hij zou tenminste de drol eerst aan zijn baas aan moeten bieden O-)! Mijn hond komt hem netjes voor mijn voeten brengen! Op het moment dat ik aangeef dat ik hem niet hoef vreet hij hem zelf op!

Richt je hond dus fatsoenlijk af en hij vreet geen drollen meer

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

wat margje zegt moet het gewoon zijn hoor. Het is voor haar lekker. En het kan alleen lekekr zijn als het dus niet verteerd is.
Het bewijs is simpel te leveren door eens op ander voer over te stappen. Persoonlijk ben ik geen fan van droogvoer. Maar eummmm daar zal ik je niet mee lastig vallen. Vraag eens aan andere eigenaren van hetzelfde ras heir wat zij voeren...of nou ja...probeer uit jezelf een ander voer.
Want ze doet het inderdaad niet om stout te zijn.
En ....nou ja...ander voer is wat dat betreft dan ook het makkelijkste...en mocht je dus inderdaad voeren wat ze niet verteerd gewoon helemaal goed natuurlijk.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Heeeeel oud topic............ ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

:-D

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

onze hond doet het ook, niet zozeer zijn eigen als we van sommige anderen in het park, hij selecteert.

en geloof me, hij komt niets te kort, hij staat volledig op vers (kvv met toevoegingen, zijn bloedwaardes zijn perfect en hij straalt van gezondheid)

waarom, een gt gaf me de volgende mogelijkheden.
a. hij heeft te lang met te veel honden in een te vuile kennel gezeten, honden gaan dan, vaak op voorbeeld van hun moeder, "opruimen" en merken dat dat ook nog lekker is.(deze optie is zeker mogelijk bij Gorby, als we de fokker moeten geloven heeft hij daar lang gezeten -maar die geloven we niet, met goede redenen trouwens-)
b. de hond heeft inderdaad veel honger gehad, en is eea te kort gekomen en is zelf gaan compenseren (dit ligt meer voor de hand gezien de toestand waarin wij Gorby hebbn weggehaald bij de vorige eigenaar)
c. het gevolg van a en van b: de hond ontdekt dat het lekker is en voldoenend, je speurt naar voeding en je vindt het nog ook. ;-)

volgens haar is het niet af te leren, muilkorven zou alleen het sypmptoom bestrijden, zo gauw het weer kan doet de hond het weer, straffen heeft geen zin, het is intens zelfbelonden gedrag, en bovendien ondermijn je je relatie met de hond, die echt niet snapt waarom die lekkere hapjes die opgegeten mogen worden.

Muilkorven is geen optie, het stigmatiseerd dehond enm mensen gaan raar op hem reageren en afwijzend, en dat terwijl hij , ondanks zijn stoere en wat afschrikwekkende uiterlijk, zo'n vriendelijke hond is, die zo ontzettend graag mensen en honden ontmoet, eindelijk ook mag....

Dus:
wij hebben er mee leren leven, gorby zal zo heel af en toe weleens wat verkeerds mee pakken, het zij zo, we zullen hem verzorgen en regelmatg laten testen op wormen en giardia.

honden page profiel korinakorina

honden foto van korina

Hier ook een hond die de kattedrollen uit de kattebak vist,smerig.Al van alles geprobeerd maar mevrouw blijft het doen en ja de kat moet toch ook zijn behoefte doen,dus maak ik de kattebak nog maar vaker schoon,we hebben verder toch niks te doen,hi hi. :-D

nanneke (Gast)

mijn hond 'Bozzy' uit antwerpen eet ook poep

geeraerd (Gast)

stom

ik smoor graag sigaretten en ik zeg altijd ' je hebt een lekkere poep'

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Ook mijntes doet het als ik niet kijk!
Echt te smerig,... :'(

toepie (Gast)

mijn boomer pup van bijna 13 weken
heeft sinds een paar dagen de neiging om de kattebak leeg te snaaien als de katten hebben gepoept.
ben er achter gekomen dat de katten ineens niet meer hadden gepoept asl ik de bak leeg wilde scheppen. en ik de hond steeds meer vond gaan stinken/
maar zoals ik hier lees is er eigenlijk niets aan te doen alleen de hond bij de kattenbak weg houden.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Mijn hond komt uit het asiel. Hij was nogal magertjes toen hij bij mij kwam. Hij vrat zich gelijk helemaal kwijt aan brokken en at gelijk al zijn poep op. Ik vermoed dat hij weinig te eten heeft gehad en in het asiel die eetgewoonte heeft aangeleerd.

Wat ik ook merk is dat bij eten dat veel geur, kleur en smaakstoffen heeft dat Bink weer zijn poep gaat eten. Vooral bij de kipkluifjes van AH begint het gelijk weer met poep eten.
Ik heb alle huismiddeltjes zoals karnemelk en eierkoek geprobeerd en na een tijdje viel hij terug in die vieze gewoonte.

Nu eet Bink heel gevarieerd, brood, tafelresten en pens, en het lijkt minder te zijn geworden. Nu maar hopen dat hij het ooit af geaat leren.

nino (Gast)

om dat daar voedings stoffen in voor puppies eierkoeken help er tegen

nino (Gast)

omdat daarin bepaalde stoffen inzitten. met eierkoeken kun je dit afleren. :-D

kim (Gast)

mijn hond eet ook zijn geweetwel :'( kak kij vies

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poep eten,waarom ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rode ogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^