behendigheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik weet niet of dit onder het goede kopje staat maar ik merk het wel.

Ik overweeg om met Koda behendigheid te gaan doen als hij wat ouder is. Is behendigheid en Agility eigenlijk het zelfde?

Moet hij dan eerst een cursus gehoorzaamheid hebben gevolgd?
Neem wel aan dat hij goed moet luisteren.

En wie weet er in de buurt van Best een plaats waar je dat kunt doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behendigheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy 3 doggies

honden foto van Sherilyn en Jazzy

weet niet of het hetzelfde is, ik dacht het wel. Is inderdaad wel handig als hij luistert, kunnen wachten en zitten en liggen, is dan denk ik wel handig. nog nooti met mijn honden gedaan, zijn hier wel een aantal die er verstand van hebben ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Je moet wel eerst cursus volgen want ze moeten ook wel de commando's kunnen.Het is wel leuk ik heb het bij de training zien doen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Agility en Behendigheid is hetzelfde ja. Agility is gewoon de Engelse benaming voor wat wij in het Nederlands Behendigheid noemen.
Meestal moet je hond eerst een cursus gehoorzaamheid hebben afgerond of hij moeten kunnen laten zien dat hij luistert. Je zou het even met de hondenschool kunnen bespreken wat hun voorwaarden precies zijn.
Hier kun je Behendigheid doen in Best:

http://www.hondenadviescentrum.nl/index.php

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

Leuk dat je dat wil gaan doen met Koda! Wacht wel tot hij minimaal 1 jaar is, liefst zelfs 1,5 ivm de belasting op banden en gewrichten..

bij ons op de hondenschool moeten ze minimaal elementaire gehoorzaamheid (ook wel jonge honden cursus genoemd, de cursus na de puppycursus) hebben gedaan. Anders moeten ze een klein testje doen om te kijken of de hond goed genoeg luistert. Ze moeten wel goed onder appèl staan, want honden die elke keer ervandoor gaan, zijn niet grappig tijdens de behendigheid.. O-)

groetjes!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Bij de meeste hondenscholen is een GG cursus inderdaad een voorwaarde. Persoonlijk vind ik het niet nodig. Met onze honden heb ik (op de duitse herder na, die traint IPO) nog nooit een GG cursus gevolgd. GG is heel iets anders dan behendigheid. Het belangrijkste is dat de hond bij je komt als je hem roept. Rond een jaar kun je rustig aan beginnen met behendigheid, de belasting van banden en gewrichten is in het begin bij het aanleren van toestellen nog niet zo groot.

Groetjes Gea

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik zat ook te denken aan als hij een jaar is of iets ouder daarom ben ik nu alvast aan het orienteren. En als hij toch nog gehoorzaamheid moet doen is hij al iets ouder.

Ik denk dat Koda het heel leuk vind over dingen heen lopen door dingen heen, er over heen. En als hij het niet leuk vind dan niet, hij moet er wel lol in hebben :-D :-D .

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Een bepaalde cursus is meestal een eis, maar een basis cursus vind ik eerlijk gezegd veel te weinig.
Ik ben in de B groep ingestroomd met Mexx, maar ik ergerde me dood aan sommige mensen in die groep (die hebben dus al een (pup en) basis gehoorzaamheid gehad en een A agility cursus en nog luisterde de helft van de groep niet). 1 kon er niet eens van de riem of die ging er vandoor en viel uit.

Ten eerste stoort het de anderen in de groep die bezig zijn enorm, het geeft veel gevaarlijke situaties (iemand loopt met hond parcour, die loopt over kattenloop en een wegrennende hond jumpt of blaft ertegen en de hond op de kattenloop valt naar beneden), het kost veel tijd en het zorgt er alleen voor dat de cursus er voor jezelf ook niet leuker op wordt.

Dus ga pas beginnen als je hond echt onder appel staat en er dus niet vandoor sprint bij het zien van een andere hond.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Kan me voorstellen dat dat vervelend is Mexx. Daarom ben ik ook aan het kijken hoe wij ons het best kunnen voorbereiden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behendigheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hallo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^