dierenambulance

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia


http://www.hondenpage.com/hondenforum/40436/1/demon-bijna-verdronken...php


naar aanleiding van demon die bijna verdronken was heb ik de ambulance gebeld.. met een klacht

ECHT TE ABSURD VOOR WOORDEN. Ik sprong bijna uit mijn vel zo kwaad was ik
ik zei dat ik het 1. absurt vind dat ze niet te bereiken waren. 2. hij gaf aan dat hun ook niets kunnen doen. ik werdt echt zo ontzettend kwaad.

ik zei als je je kind kwijt bent dan kan je wel de politie inschakelen maar als je hond zoek is en in levensgevaar dreigt doen de dierenambulance helemaal niks.

ja dat lag anders volgens hem. ik zeg nou leg uit dan. ja zegt hij. je kunt niet verwachten dat een vrijwillig team iedere hond helpt. ik zeg ooh. wat doen jullie dan. de hele dag lui op jullie re*t telefoontjes aanhoren?? en toen vond hij me onbeschoft. wat een 2@#$@%@#%#@^! was dat zeg...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenambulance" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Tjee, wat een sukkel zeg... En waarvoor zit hij eigelijk bij de dierenbescherming? Om koffie te drinken of zo???

honden page profiel Lex&FlipLex&Flip 3 doggies

honden foto van Lex&Flip

Belachelijk zeg! :-O ik ben het helemaal met je eens! dat moeten ze beter gaan doen!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

ik ben zoooooo ontzettend pissig. en het is niet de eerste keer dat ze niks doen..

heb de hoorn ook opgehangen. vind hij mij onbeschoft..

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Ze hadden gewoon die telefoon op moeten nemen, daar ben ik het met je over eens.

Maar om dan tekeer te gaan? Als ik even in de schoenen van de advocaat van de duivel mag staan: hij is in eerste instantie jou verantwoordelijkheid he. ;-)

Waarschijnlijk hadden ze daar nooit optijd geweest om hem uit het water te vissen. Goddank is het goed afgelopen nu, omdat je gelukkig hulp hebt gehad.

Acute noodhulp kan de dierenambulance volgens mij ook niet geven. M.i. zijn ze meer voor de gewonde dieren die je langs de weg vindt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik denk dat de dierenambulance heel goed werk doet, maar vooral in de communicatie gaat er veel fout.

Hoe jij wordt afgewimpeld is gewoon lomp.

Maar aan de andere kant begrijp ik wel dat ze niet mee zoeken bij vermissingen. Ze zijn vaak al onderbezet en er worden enorm veel huisdieren vermist. Denk bijvoorbeeld eens aan al die katten... Het is dus begrijpelijk dat ze niet helpen zoeken toch? Maar die meneer had je dit kunnen uitleggen en je in ieder geval in contact kunnen brengen met Amivedi.

Ik ben ook wel eens boos geworden op de dierenambulance. Niet dat ik het met ze aan de stok kreeg hoor... ;-) Ik zag een poos geleden een zwaan midden op de middenberm van een vierbaansweg zitten. Het was druk en het beest kon onmogelijk wegkomen, maar was wel bang. Bel ik de dierenambulance om een melding te maken, zeggen ze: 'Kunt u die zwaan zelf niet vangen?' O-) Ja natuurlijk, even alleen een weg afzetten en alleen een zwaan vangen... ;-)

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

het is mijn verantwoordelijkheid, ben ik met je eens.. maar het is toch te absurt dat er niemand is die je in kan schakelen bij zo`n geval. en ongelukken gebeuren nu eenmaal, maar het is toch te gek voor woorden dat je er dan alleen voor staat. ,

honden page profiel VivianeViviane 3 doggies

honden foto van Viviane

Te gek voor woorden.Ik zou de brandweer gebeld hebben hier in Belgie.Komen toch al eens om een poes uit de boom te halen.Maar ja als het dan weer juist een vrijwilliger is,die te laks is.gelukkig is Demon levend en wel.En misschien is het beter om je er maar niet meer druk in te maken.Want anders krijg je misschien een hartaanval en zit Demon zonder baasje.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Daar ben ik het mee eens Claudia, absoluut, maar daar kun je een organisatie zoals de Dierenambulance niet de schuld van geven.

Er zou gewoon een andere organisatie moeten komen die daar genoeg mankracht en financieeen heeft om dit wel te kunnen handlen.

En inderdaad; die is er niet.

Ik had het daar met mijn man over toen Kayne weg was. Als een kind weg is, bel je de politie..bij een hond moet je het maar uitzoeken..

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

juist en dat deed hij niet. hij werdt zelf kwaad toen ik m daar op aansprak. en sorry dan hou ik me niet in O-)

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

@ sharon. daarom werd ik ook zo pissig. en geloof me als ik zeg dat ik heel erg veel geduld heb. maar dit gaat mij echt te ver.

tuurlijk is het je eigen verantwoordelijkheid. maar als je je kind kwijt bent is dat ook je eigen verantwoordelijkheid en dan wordt je wel bijgestaan door de politie. in deze maatschappij zijn dieren gewoon minderwaardiger dan mensen en daar ben ik het niet mee eens. en zoiets als amivedi vind ik echt super..

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

erg jammer dat dit gebeurt :'(
met de kerst hadden vrienden van ons een gewonde kat gevonden dus ook dierenambulance gebelt die zeiden"moet u hier ons met kerst mee lastig vallen wij willen ook weleens vrij" nou toen zijn ze op eigen houtje naar DA gedaan en dit daar verteld........DA was ontzettend kwaad en stopte met sponsere van dat dierenasiel.............

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Hier is de dierenambulance ook zo slecht! Of in het elk geval hun communicatie. Wij waren onze jack russel een keer kwijt, en die was dus achteraf al vrij snel door hun opgehaald. Wij hadden hun gebeld en ze wisten van niks. Nou kwamen we er later achter waar hij in het pension zat, en hij was daar dus door diezelfde dierenambulance gebracht. Nu had hij het hele weekend voor jan doedel in het pension gezeten in zijn uppie :'( Terwijl als hun comminicatie goed zat we hem vrijdag middag al hadden kunnen halen.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ja ik hoorde gisteren van een pupkoper dat hun hondje erdoor is overleden. Hij bleef hangen in een epileptische aanval en dat meisje was alleen thuis. Geen auto dus. Ze belde de D-Ambu en die zeiden "ja we hebben nu echt ff geen auto's ga zelf maar naar de DA"
Met als gevolg het meisje moest wachten -ze kon niet naar buren want ze wonen in het buitengebied helemaal afgelegen- en ze dus moest wachten tot mam en pap terug waren. Toen ze eindelijk, toen de hond al 1,5 uur in de aanval zat, bij de DA kwamen viel er niets meer te doen. En dat is dan een ambulance....

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Gelukkig is je Demontje gered. Zo zielig vond ik het!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De dierenambulance is een vrijwillige organisatie, gerund door vrijwilligers die zichzelf al dan niet draaiende weten te houden met vrijwillige bijdrages.

Hoe meer geld ze krijgen, hoe meer matrieel ze kunnen aanschaffen, hoe meer vrijwilligers zich willen inzetten hoe meer mankracht is er voor de hulpvragen.

Niet iedere regio heeft een (mede door bovenstaande) goed geoliede machine. Soms ontbreekt het aan geld, matrieel (de ambulances) en vrijwilligers.

Wij kunnen daar met ons allen aan meehelpen/werken.

Ik ben het met je eens dat klantvriedelijkheid een belangrijk goed is, maar ik denk niet dat iedereen die daar als vrijwilliger werkt deze skills bezit.
Daarnaast kan ik me ook voorstellen hoe frustrerend het voor henzelf is om niet op hulpvragen te kunnen ingaan door gebrek aan.....

Het is geen betaalde hulporganisatie die altijd de mogelijkheid heeft dag en nacht klaar te staan. En ook verschilt dit nogal per regio.

Ik ben ook al geconfronteerd met de keerzijde. Heel wrang, maar het verhaal heeft twee kanten.



honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

ergens ben ik het wel met je eens petra, maar waar zitten die mensen dan voor? vind ht super wat ze op sommige momenten doen maar negen van de 10 keer laten ze je zitten. en dat vind ik niet kunnen. doe iets goed of niet

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ben het met bovenstaande eens. Je kan niet van een organisatie die het moet hebben van vrijwilligers verwachten dat ze op elk moment meteen voor je klaar staan. Ik weet dat ze hier in de regio kampen met te weinig vrijwilligers. Zodoende zit er meestal maar 1 persoon op de ambulance. Die kan natuurlijk niet op meerdere plaatsen tegelijk zijn.

Tuurlijk is het frustrerend op het moment dat je iemand nodig hebt. Maar om nu te keer te gaan tegen een organisatie die het moet hebben van vrijwilligers.
Over het algemeen zijn de mensen die zich vrijwillig voor dit werk aanmelden gedreven mensen, die er een heleboel voor over hebben om een dier in nood te helpen. Als je dan naar je hoofd krijgt dat ze alleen maar op hun luie kont zitten kan ik me voorstellen dat je dan zo reageerd op jouw telefoontje.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Dat is toch te gek voor woorden daar zijn ze toch voor om dieren te helpen.Jullie Demon is gelukkig nog

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Claudia, als er 3 noodgevallen tegelijk zijn (en die zijn er genoeg) en er is slechts 1 ambulance en twee vrijwillgigers, waarvan er 1tje ziek is wat moet je dan. Ik noem maar een voorbeeld. Ze kunnen niet even naar het uitzendbureau bellen voor uitzendkrachten en een 2e ambulance is ook niet voorhanden.

Jou opmerking is dan doe iets goed of niet .
Dat zou betekenen dat het dan in dit geval niet is. Daarmee is een ander noodgeval dan ook weer de dupe.

Ze doen echt wel goede dingen, maar moeten keuzes maken omdat ze enorm beperkt zijn in middelen en mogelijkheden. Iedere regip heeft hierin zijn eigen mogelijkheden, beperken en beleid.

Hier komen ze bijvoorbeeld pas een gewond dier halen als je het zelf al te pakken hebt gekregen en in een doos/kooi kunt aanleveren. In de naastgelegen provincie komen ze wel zelf gewonde dieren zoeken en vangen. Waarschijnlijk hebben zij meer middelen om een ander beleid te kunnen voeren.

Ik begrijp je punt, maar het is in Nederland nog niet zo geregeld dat er een officiele hulporganisatie is die hulp in nood kan garanderen.

Daar is dan misschien een taak weggelegd voor de idealisten onder ons.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

de dierenambulance heeft zeker zijn mankementen, maar ze leveren ook goed werk. toen waka aangereden was en weg was, hebben we hun gebeld om het te melden, en de volgende ochtend belden ze om te zeggen dat ze was gevonden, dus toen konden we haar ophalen bij de mensen die haar hadden gevonden. ze leek niet echt iets te hebben, maar was er toch niet helemaal gerust op, dus wilde ff naar de dierenarts, was in het weekend, dus was een dierenarts die verder weg was, en mijn vriend was er toen ook niet, dus toen heb ik ze gebeld, en hebben ze mij met waka naar de dierenarts gebracht, en weer terug gebracht. het gaat niet altijd goed, maar ze leveren ook regelmatig wel heel netjes werk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenambulance" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^