Gebeten; nu twijfel GT/ GD inschakelen, graag advies !!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

getuigt met een T natuurlijk O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebeten; nu twijfel GT/ GD inschakelen, graag advies !!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel leoleo 3 doggies

honden foto van leo

nog even een keer simpel

iedereen moet zelf weten wat hij/zei met haar hond doet en hoe dat sommige mensen met hun tijd meegaan prima maar dit gaat nu niet meer over honden maar meer over mensen die gefrustreerd raken als iemand ergens niet in mee gaan terwijl ik zelfs zeg idd dat het voor normaal gemiddelde honden oke is. dat sommige mensen denken dat ze heel heftig gedrag met positief benaderen weg krijgen prima. des al niet te plus een training met slipketting is erop gericht dat de hond het leuk moet blijfen vinden (en trouwens het is getuigden niet getuigten :-D) dit is een discussie die niemand wint hoeft ook niet mediteer je leiver dan dat je traint ook geen probleem als je hond er goed op reageerd ook geen probleem maar ga er niet vanuit dat iedere hond er goed op reageerd kortom dit was mijn laatste reaktie mensen die nog wat toe hebben te voegen have fun lees vooral boeken ik kijk liever naar de praktijk en ik weet wat ik heb gepresteerd met wat voor honden (nou ja ik de hond dan) en ik weet zeker als iemand die nu een heel grote mond heeft over honden training en die zou een van die honden hebben gehad had of de hond of de mens het niet overleeft sommige mensen hebben werkelijk geen idee wat een hond kan doen en beperken zich alleen tot hun eigen honden en hun ervaring hiermee prima doe dat misschien wordt je nog eens verast door een hond dat je denk jeetje dat een hond dat kan doen. een van mijn honden was op dag een zo gefrustreerd dat hij uit het middel van een aluminium golfplaat een stuk van 30 bij 30 cm metaal los scheurde deze hond had al twee kinderen gebeten en een man en een vrouw van gemiddeld 45 hechtingen per persoon voorzien door zijn bijten (de dokter had de hechtingen gegeven) en zo kan ik nog even doorgaan. alleen is dit een plek waar mensen samenkomen met een bepaalde overtuiging en ik denk dat om welk onderwerp dan ook er iemand met een andere overtuiging komt men dit snel verwerpt. dit verhaal slaat niet op iedereen wie de schoen past zeg maar.

honden page profiel leoleo

honden foto van leo

mijn gegeven zijn nog steeds niet verwijderd dus



IK RAAD IEDEREEN EEN SLIP KETTING AAN!!!!!!!!!!!!!!! O-)

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Daphne, na alles gelezen te hebben begrijp ik dat je al de keuze hebt gemaakt om toch hulp in te schakelen.
Ik denk dat je daarin een verstandige zet neemt.
Je hond kan verder nog zo'n schat zijn, maar bijtgedrag is en blijft heel vervelend én gevaarlijk.
Komt bij dat jij over een stukje angst jegens je hond heen moet komen, en waarschijnlijk kan een GT of GD je daar goed mee helpen.
(immers; pas als jij over deze angst heen bent, kan je echt aan de slag met dit bijtgedrag)

Ik wens je in elk geval veel succes!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je hond waarschijnlijk wel signalen heeft gegeven voordat hij beet, maar dat je dit niet hebt opgemerkt. Nelis kan jou veel leren over kalmerende signalen en stressignalen die honden laten zien. Het kan ook zijn dat jouw hond dit heeft afgeleerd en gelijk hapt.
Nu in de verhuizing zou ik niets meer gaan afpakken. Ruilen kun je proberen. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat hij iets te pakken kan krijgen op straat. En straks ga je lekker aan de slag met de gt, zodat jij weer vertrouwen krijgt!

@ Leo, mensen die alleen naar hun eigen praktijk kijken, hebben een blinde vlek. De werkelijke praktijk bestaat namelijk niet alleen uit jouw eigen praktijk. Daarom wordt er onderzoek gedaan en worden er boeken met onderzoeksresultaten geschreven. Om een genuanceerd beeld te krijgen van de werkelijkheid.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hoi Leo,
Dus jij kan (helder)zien met wat voor honden ik gedeald heb?
Het is fijn dat voor jou de methode werkt. Ik help verziekte honden (mede door jouw trainingsmethodes) liever op een positieve manier weer vertrouwen te krijgen.
Inderdaad ieder gewoon z'n eigen waarheid en ideeen.
Degene die hier vooral gefrustreerd lijkt te worden ben jij.
Wie laat wie nu eigenlijk niet in zijn/haar waarde.

En uiteindelijk presteer je het om een topic behoorlijk off topic te helpen.

Dus on topic maar weer.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

@Leo
Jammer dat je niet wat langer blijft. Het zou best leerzaam kunnen zijn. In ieder geval voor je spelling. Het is inderdaad getuigden, maar het is ook "Positieve methode getuigt". Toch nog iets geleerd.

Het is heel goed dat je op jou manier dingen kunt oplossen. Dat staat iedereen vrij. Het is alleen niet zo dat je negatieve dingen moet gaan roepen over zaken waar je niets van af weet. Helaas zul je er nooit achter komen of je deze honden ook had kunnen helpen op een positieve methode. En vertel mij niet wat een hond allemaal kan doen. Daar heb ik genoeg voorbeelden van gezien. Positieve methode is niet alleen een koekje als je hond iets goed doet, als je daar alleen maar op wacht kan het wel heel lang duren. Een goede gedragstherapeut heeft dan ook een rugzak vol met methodes die hij kan gebruiken als het nodig is.

Het is overigens geen discussie die niemand wint. Het is gebrek aan kennis over andere methodes. Dat maakt het een eindeloze discussie.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

jeetje laat elkaar een beetje in de waarde ofzo.. En al helemaal als het over spelling gaat.

Stukjes die ik schrijf zitten meestal vol met spelfouten en ook mijn honden ook al train ik ze d.m.v. brokjes e.d. krijgen af en toe een tikje wanneer ze iets doen wat echt niet door de beugel kan. (in dit geval zeker niet doen, maar de discussie gaat niet eens meer over deze hond en baasje.

Krijg ik nu ook commentaar op spelfouten en mijn manier van trainen? Kan me voorstellen dat de topic plaatser het niet eens meer leest!

honden page profiel leoleo 3 doggies

honden foto van leo

@petra

ik vind dat jij te ver gaat nu in de zin dat jij mij ervan beschuldigt dat mijn wijze honden vernield heb dit is ook niet wat ik over de andere methodes heb gezegt.

@bassie mijn spelling is niet iets waar ik ooit door een hond over aangesproken ben. en dat gedeelte over verschillende methodes nogmaals voor sommige honden zal het goed zijn en idd mischien had ik hetzelfde berijkt met joun methode maar de reden waar je me nu op aanvalt is gewoon persoonlijk en heeft niets met honden te maken ik kan daar alleen om lachen het geeft joun zwakte weer ik hoop dat je anders met een hond omgaat

honden page profiel leoleo 3 doggies

honden foto van leo

@liz

helemaal met je eens

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik beschuldig je nergens van Leo.

Ik heb te maken gehad met een hond die knap verziekt was door gebruik van slip etc.
Dus het is mijn persoonlijke ervaring en geen aanval op jou en wat jij met jou honden doet.

honden page profiel leoleo 3 doggies

honden foto van leo

@petra

dan neem ik mijn woorden terug sorry voor mijn verkeerde interpetatie. idd mensen kunnen op allerlei manieren een hond vernielen en als je een slip ketting verkeerd gebruikt kan dit mis gaan net als met andere methodes.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

@Leo

" (en trouwens het is getuigden niet getuigten :-D) "

Volgens mij is bovenstaande uit jou reactie. Jij bent degene die iemand anders aan het corrigeren is. Als je dat doet doe het dan goed.

Wat ik verder probeerde duidelijk te maken was dat er niet 1 positieve methode is om probleemgedrag op te lossen, maar een goede gedragstherapeut heeft er heel veel. En de ene methode werkt niet bij de ene hond, maar wel bij een andere. Zo kun je heel veel probleemgedrag op een positieve manier oplossen. Ook de zeer agressieve honden kun je op positieve manier helpen.

Wees creatief! Daar heb je veel meer aan dan aan vast houden aan vaste methodes.

honden page profiel leoleo 3 doggies

honden foto van leo

@bassie de man die niet van ophouden weet

ik had niet voor niets het zonnetje erbij gezet ik bedoelde het meer van je zal al goed jo smile meer niet. helemaal geen correctie want ik weet hoe beroerd ik zelf schrijf.

en voor de rest

ik heb er de kracht niet voor (wil ik ook niet) tuurlijk werkt niet altijd maar een ding soms gebruik je zelfs voor verschillende dingen bij een hond verschillende methodes maar voor mij zucht is de slipketting een middel wat voor mij het beste werkt in het algemeen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic gaat op slot omdat het verzandt in een discussie die niets meer te maken heeft met de originele vraag van TS.

Met vriendelijke groet,

Het Moderatorteam

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Mensen dit gaat geheel Off-topic!!!!!!!!!!!!!!!! Misschien een andere topic openen hierover die er graag over wil discussiëren. Is maar een Ideeeeetje!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebeten; nu twijfel GT/ GD inschakelen, graag advies !!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^