hersenbloeding hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martine (Gast)

Onze lieve Kimba (kruising) van 13 jaar heeft gisteren een hersenbloeding gehad. Sindsdien loopt hij scheeft, beweegt druk met zijn ogen heen en weer en eet niet meer. Hij is 12 jaar bij ons geweest en ik ben zelf al een jaar uit huis, maar het doet me ongelofelijk veel zeer!

Er zit natuurlijk een kans in dat hij herstelt, maar ik vind het zo sneu. Het doet me zoveel pijn om ons maatje zo te zien. Ik heb er zoveel last van en ik denk er de hele dag aan, ben helemaal uit mijn doen. Zijn er meer mensen die deze ongelofelijke pijn voelen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hersenbloeding hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ach, wat verschrikkelijk!!!
Ik heb het gelukkig nooit meegemaakt, maar ik kan me voorstellen dat je hart breekt... :'(

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ja echt erg :'(

honden page profiel M@rijke[email protected]

honden foto van M@rijke

O, ik weet wat het is mijn vorige hond heeft het ook op ruim 13 jarige leeftijd gehad, de DA is toen bij mijn thuis geweest en die zei je kan wel aanmodderen maar ik denk dat ze het weekend niet haalt ze is ook helemaal op, we hebben toen ook besloten om haar in te laten slapen. Het was echt niet te bevatten voor ons, ze was altijd heel actief geweest nog nooit echt ziek geweest tot de dag dat ze die hersenbloeding kreeg. :'( Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat jouw hondje er wel goed doorkomt

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

Ik begrijp precies wat je bedoeld. Mijn ouders en ik heb ruim 10 jaar geleden een Fox terrier uit het asiel gehaald. Nu blijkt dat ie overal kanker heeft zitten. Vind dat best moeilijk. Ook al ben ik al ff uit huis, maar heb hem altijd graag gehad. Zoiets is nooit makkelijk.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Mijn Chow chow heeft tot 4 keer toe een hersenbloeding gehad. De eerste 2 keren herstelde hij bijna volledig , de laatse 2 keer merkte je dat hij echt stukken kwijt was en de laatse keer was er geen herstel meer. Hij wist toen niks meer in huis. Kon zijn eigen mand niet meer vinden en reageerde ook totaal niet meer op een commando. Toen heb ik hem ook laten inslapen want de hond had geen leven meer!! ook hij draaide de eerste dagen na de bloeding alleen maar rondjes en kon nauwelijks op zij poten staan, je moest hem met alles in evenwicht houden. Dus de moed niet verliezen want je hebt kans dat het goed komt. Even de hond de tijd geven om te revalideren. Het kan zijn dat hij dingen in zijn koppie mist, maar daar is vaak wel mee te leven!! Sterkte!!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ben je wel naar de dierenarts geweest?

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Nee, ik heb hier geen ervaring mee, maar wil je wel veel sterkte wensen!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Even je eigen gevoelens opzij , en besteed aandacht aan je hondje!! Is allemaal niet leuk , maar misschien heeft hij wel een goede kans om er bovenop te komen!! Kop Op!! Niet gelijk het ergste denken!!

Martine (Gast)

Het doet me super veel goed om jullie lieve reacties te lezen, geweldig! Jullie ook veel sterkte!

Ja, we zijn naar de dierenarts geweest. Ik zal jullie het complete verhaal even vertellen;

Het begon de nacht van afgelopen zondag op maandag.

Kimba liep de hele nacht door de kamer heen en was aan het slikken en was onrustig. Ook viel hij 1x om en ging op mn rug liggen met zn poten omhoog. Maandagochtend vroeg heeft hij een aantal keren overgegeven en had hij diarree (aangezien hij dit al een paar jaar achtereen heeft gehad met het warme weer, zijn mn ouders niet gelijk naar de dierenarts gegaan).

Maandagmiddag begon hij wat scheef te lopen en bleef overgeven. Op dinsdag zijn we naar de dierenarts gegaan en volgens hem had Kimba een flinke maag/darminfectie en liep volgens hem zo scheef door de pijn. Hij heeft een pijnstiller gekregen en we hebben antibiotica meegekregen.


Woensdag was hij weer aardig de oude en was zelfs in de tuin aan het rennen.

Gisterochtend was er ook niks aan de hand, totdat mijn broertje rond half 12 belde dat de hond weer aan het overgeven was en dat hij omviel.
Toen ik thuiskwam barste ik in huilen uit. Hij liep heel scheef en viel af en toe om. Verder draaien zn ogen constant en was hij flink aan het hijgen en kwijlen.

We zijn toen s avonds naar de dierenarts gegaan en die kon gelijk al zien dat hij een bloeding had gehad. Hij kon namelijk bijna niet lopen en viel steeds om.

Hij heeft kalmeringsmedicijnen gekregen omdat rust de enige remedie is.

Vandaag is het iets beter met hem. Zn ogen draaien niet meer zo wild rond en hij valt niet meer tijdens het lopen. Helaas eet ie niet, maar drinkt ie wel water. Volgens mij kan ie niet eten.

Volgens de dierenarts hebben honden een goede prognose met een bloeding, beter dan mensen, mdus we geven hem nu zoveel mogelijk rust in de hoop dat het weer iets beter wordt. Dit moet natuurlijk ook niet te lang duren, want op het moment heeft hij geen hond wardig bestaan.

Afwachten dus maar, maar man..dit gaat je echt door merg en been.

honden page profiel Maria  Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van Maria  Shady & Ginger †

draaien van ogen kan ook evenwichtsorgaan zijn ,oren dus.overgeven en omvallen ook ,dus zou het zeker nog even aankijken,heel veel sterkte

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

Ik hoop dat ie snel zal opknappen en gewoon weer de oude zal zijn. Wens je heel veel sterkte en kracht toe om uit deze moeilijke periode te komen. Hier wordt iniedergeval aan jou en de hond gedacht!

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik herken je gevoel. Ik woonde op kamers toen ons hondje ziek werd. Erg ziek. Baarmoederkanker. Ik woonde niet meer thuis, maar het was wel mijn hondje en dus vonden mijn ouders dat ik de beslissing moest nemen (ik was ongeveer 21/22jr). Wat stond ik voor een moeilijk dilemma. Op dat moment hoopte ik stiekem dat ze uit zichzelf in zou slapen. Dat ik niet de keuze hoefde te maken. Achteraf ben ik blij dat ze niet uit zichzelf is gestorven, want wie weet hoe ze dan nog geleden had. Ik heb uiteindelijk na praten met de da en mijn ouders besloten om het diertje niet langer te mogen laten lijden. Maar oh...wat was dat een moeilijk beslissing. Uiteindelijk was het wel de juiste. Ik hoop dat jou hond weer een beetje opknapt. Het is natuurlijk ook vreselijk warm, waardoor het bloed dunner is en sneller stroomt. Koelte zal hem mss wel goed doen. Hoe dan ook, heel veel sterkte met je hond.

Martine (Gast)

Allemaal bedankt voor jullie lieve reacties en steun!

Na de hersenbloeding van vermoedelijk zondag en donderdag gaat het vooruit met onze Kimba. Hij valt gelukkig niet meer om en loopt ook aardig stabiel.
Verder loopt hij naar buiten, dan weer naar zn mand (waar hij nu ook alweer alleen in en uit komt) en dan weet naar zijn water.

Hij eet helaas nog niet, dus ik heb vanmiddag Caesar vlees voor hem gehaald (normaal heeft ie vlees van de Aldi), hondenworst en een soort drinken voor de hond waar hij weerstand van krijgt.
Geen één van drie wil hij hebben.

Ik heb hem net in de mand wat water gegeven uit een pippetje en een beetje leverpastei en dat laatste slikt hij op. Ik heb het idee dat hij niet kan kauwen, maar ik geef hem af en toe wat leverpastei, dan krijgt hij toch wat binnen.Zn ogen zijn ook een stuk rustiger en hij is zelf ook wat rustiger. Mn moeder is het gelukkig gisteravond gelukt om een kalmerende tablet naar binnen te krijgen en nu is hij lekker rustig dus

Al met al positief nieuws en verder hopen op een herstel!

honden page profiel martine martine

honden foto van martine

Bij de DA kan je blikjes krijgen die heel smakelijk zijn, ofwel kan je eens proberen wat katteneten in blik te geven, daar zijn de meeste honden gek van, of astronautenvoeder, kwestie dat hij toch voorlopig al iets binnen heeft om aan te sterken.

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal,

Even weer een update over de toestand van Kimba!

Zn ogen zijn nu helemaal stil, alleen zn kop staat nog steeds scheef. Verder eet hij eigenlijk niet en ook wil hij niet maar buiten om te lopen. Hij drinkt gelukkig wel water en af en toe proberen we hem Viyo te geven met een pipet en we proberen hem hondenworst gemengt met Viyo te voeden.
Maar hij eet echt maar een paar kleine hapjes.

Hij is verder wel hartstikke onrustig en gaat bijna niet slapen.

Ik ga morgen de dierenarts even bellen wat hij er van vindt. Ik heb niet het idee dat Kimba lijdt, want hij loopt naar buiten en snuffelt in de lucht, ruikt aan het gras, maar hij is maar 1 minuut buiten en dan wil hij alweer naar binnen toe. Lastig hoor om te bepalen wanneer een hond lijdt of niet.

Heeft iemand verder nog tips wat we hem kunnen laten eten. We hebben echt van alles geprobeerd, zn eigen vlees, tonijn, surimi, wordst etc etc.

honden page profiel  Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van  Ilja & ***Sterre**

Hoi, ik weet van mijn hond toen ze ooit een hensnbloeding gehad had ..
Dat haar tong niet goed functioneere en ze dus ook niet kon eten..

Sterkte, lieve groet, Ilja

P.s. wil je hulp van een klass. homeopaat dan mag je mij altjd een pb sturen..

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Onze Boy (helaas nu overleden :'( )heeft in februari vorig jaar ook een herseninfarct gehad.
Hij kon niet meer zelfstandig opstaan, vertoonde verlammingsverschijnselen aan het achterlijf, liep helemaal scheef (leek wel of hij dronken was)en lag met z'n poten helemaal plat (net dat hertje bambi)
Maar hij is er wonder boven wonder weer bovenop gekomen ( en hij was toen ook al bijna 12!)
Helaas was het van korte duur, want hij bleek dus tumoren in zijn buik te hebben en daarom hebben we hem in juli alsnog in moeten laten slapen.

Anoniem (Gast)

Onze hond heeft in totaal 5 hersenbloedingen gehad 3 kleine en twee grote.
Bij de grote draaide ook haar ogen heel erg en de dierenarts dacht ook niet dat ze het zou halen.
Toch knapte ze weer op en hebben we haar nog ruim een jaar mogen houden.
Ze kreeg de laatste jaren prednison om de druk in haar koppie wat lager te houden.
De laatste hersenbloeding was ook een fatale.
We vonden haar beneden op haar kleedje. Ze leefde nog. Meteen naar de dierenarts maar deze keer kon hij haar niet meer redden.We hebben haar daar in laten slapen. Ik denk dat als we een kwartiertje gewacht hadden ze er zelf zou zijn uitgestapt.
Bij ons heeft alles bij elkaar zo n 5 jaar geduurd. Pas als ze er niet meer zijn merk je wat een zorgenkindje het was. Hoevaak je naar haar keek als ze lag te slapen of ze nog wel ademde.

Sterkte met je hond!

Martine (Gast)

Wederom bedankt voor jullie lieve reacties!

Ik vind het nogal lastig om te bepalen of onze hond hieronder lijdt ofniet.

Zoals jullie in het verhaal hebben gelezen is hij vorige week zondagnacht begonnen met erg spugen en diarree en vanaf toen liep hij scheef. Waarschijnlijk heeft hij toen een eerste hersenbloeding gehad. Afgelopen donderdag heeft hij volgens de dierenarts de tweede gehad.

Sinds donderdag is hij wel wat opgeknapt. Hij houdt zn koppie nog wel scheef, maar kan al weer recht lopen en valt niet meer om. Soms is hij de weg eventjes kwijt en loopt dan een rondje, maar vind de weg zelf weer terug. Hij kwijlt en hijgt ook bijna niet meer. Hij drinkt ook flink water.

Maar daarentegen loopt hij de hele dag een beetje heen weer, van de kamer naar de keuken waar zijn etensbakjes staan. Hij wil buiten niet lopen, maar hij plast en poept wel. Verder loopt hij s nachts de hele nacht ook heen en weer ondanks dat hij kalmeringsmedicijnen krijgt s avonds.

Ik zit ook te twijfelen of het wel een hersenbloeding is geweest. Volgens mij heeft hij nu het meeste hinder van dat zn kop scheef staat en is hij wat duizelig en zijn balans kwijt is. Ik heb het idee dat hij niet kan eten omdat zn koppie zo scheef staat, want hij drinkt wel goed en kan ook goed slikken naar mijn mening.

Ik denk dat ik vandaag de dierenarts toch maar ga bellen of hij nog een idee heeft wat we hem kunnen geven te eten en of hij misschien iets voor duizeligheid heeft.

Martine (Gast)

Het gaat inmiddels weer hartstikke goed met Kimba. Na zijn hersenbloeding at hij dus niet meer, maar hij dronk gelukkig wel veel water. Ik heb hem een aantal dagen gestimuleerd om weer te gaan eten. Vlees aan zn tanden gesmeerd,zodat hij hier aan ging slikken en dus weer de smaak te pakken kreeg. Hij is langzamerhand zelf weer gaan eten en we hebben hem eerst 3x per dag vlees gegeven. Nu eet hij inmiddels ook weer brokken. De eerste dagen kon hij nog geen meter lopen, nu loopt hij weer ver voor me aan. Het enige wat nog te merken is van de hersenbloeding is de scheve kopstand.
Verder lijkt hij heel blij dat hij nog leeft, hij speelt weer met jonge hondjes en is hij heel aanhoudelijk geworden.

Ik ben dus erg blij en hoop dat hij nog een tijdje bij ons blijft!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Dat is goed nieuws!

honden page profiel martine martine

honden foto van martine

blij om te horen dat het de goede richting uitgaat, hopelijk blijft het zo en kan hij nog een hele tijd mee.

Succes

triki (Gast)

Er bestaat een soort astronautenvoeding die ik bij de DA kon kopen. Het is zeer geconcentreerd en volledig voedsel, in zog. vloeibare vorm. Het lijkt een soort mousse, en mijn hond, die niets meer wou eten, was er dol op. Zo is hij langzamerhand weer gewone dingen beginnen eten. Voor geînteresseerden : het merk is "Hill's Prescription Diet"

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hersenbloeding hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mergpijp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^