Socialisatie proces

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MM

honden foto van M

Wij hebben Een amerikaanse bulldog teefje van bijna 2 en hebben daar een vraagje over....

tijdens het uitlaten van Misty valt ze steeds uit tegen andere honden,zodra ze een hond alleen al ruikt gaat haar kop omhoog en maakt ze zichzelf groot,we hebben van alles geprobeerdt tuigjes anti trek tuigen het is nu zelf zo ver dat we een prikhalsband hebben moeten aanschaffen anders is ze gewoon niet te houden tijdens het uitlaten..
thuis is ze heel lief en rustig maar op straat lijkt ze af en toe wel los geslagen


please heeft er iemand tips want ik geloof niet dat het alleen met een prik halsband tegen te gaan is


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Socialisatie proces" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel

honden foto van Janneke van Bommel

Ik zou stoppen met die negatief corrigerende middelen. Zo worden de andere honden met pijnprikkels geassocieerd en dus almaar negatiever...

Je kunt je hond leren dat andere honden positief zijn, maar dat is wel een procesje en niet binnen een week opgelost.

Wellicht is er in je buurt een goede hondenschool, of nog beter iemand die les aan huis geeft die samen met je kan gaan lopen. Het gedrag bestuderen en dan samen een plannetje maken om dit opgelost te krijgen. Want ik kan me voorstellen dat het wandelen zo steeds minder leuk wordt...

Succes!

honden page profiel

Iets meer info maakt het makkelijker:
Heb je haar al vanaf pup?
Heeft ze het altijd gedaan?
Is het erger geworden?
Tolereerd ze bepaalde honden wel?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik denk dat het probleem ligt in het niet goed gesocialiseerd of het linken van pijn/negativiteit met de andere hond. Bijvoorbeeld: de hond gaat trekken als ze een andere hond ziet en dan voelt ze de pijn van de prikband. Dus de link is niet: trekken = prikken, maar de link is: andere hond = prikken. Ze zal alleen maar erger op de andere hond gaan reageren zolang de andere hond geassocieerd word met pijn.

Ook produceert een hond stress hormonen als ze een ruk aan de lijn voelen, het zij een ruk doordat ze zelf trekken of een ruk van jouw kant. Door die stress hormonen word je hond nog agressiever/moeilijker te bereiken.

Je kunt een Gentle Leader gebruiken in de training. Dat is een bandje over de neus en achter de kop vastgemaakt. Dus het betekent dat je hond niet kan trekken want dan gaat zijn kop scheef. Het is een heel hondvriendelijk systeem want je controleert de kop van de hond in plaats van zijn nek. Want zodra de hond trekt, kan hij met de kop niet verder en dus ook niet al zijn gewicht op de lijn zetten, zoals dat met een halsband wel het geval is.



Beter is het om de andere hond te linken aan iets lekkers. Een goed filmpje hierover is deze:




honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Wat heb je verder al gedaan aan training met Misty om haar minder te laten uitvallen aan de riem?
(voor we hier allemaal met tips gaan komen die je al geprobeerd hebt)
En inderdaad, kan je iets meer vertellen over Misty?
Hoe beter beeld we hebben, des te gerichter de tips en adviezen kunnen zijn.

honden page profiel MM

honden foto van M

ik zal inderdaad eerst eens wat meer over misty vertellen...
ze is nu bijna 2 en we hebben haar nu ong 6mnd we hebben haar overgenomen van een kennis die geen ruimte en tijd meer had voor haar,in het begin toen we haar pas hadden was er op straat helemaal geen land mee te bezeilen zodra ze een hond zag werd ze helemaal wild en deed ze alles om maar in de buurt van die hond te komen, is ze dan uiteindelijk bij die hond aangekomen dan gaat ze effe snuffelen enzo en dan gaat het meestal wel goed, maar zodra die andere hond dan begint te blaffen of grommen is zei weer helemaal wild.nu hebben we dat gedrag er in de afgelopen 6mnd er wel bijna uit weten te krijgen ze kan nu zelfs met bepaalde honden uit de buurt spelen enzo maar zodra er geblaft wordt ofzo wil ze weer bijten..en ik heb al veel mensen horen zeggen je moet ze gewoon laten, ze gaan tog niet vechten maar heb het nu al 4x meegemaakt dat ze heeft gevochten waarvan 2x met vervelende gevolgen.
we hebben verschillende soorten tuigjes gebruikt waaronder de gentle leader die ze binnen 5min stuk had,we hebben ook een anti trek tuig die onder haar voorpoten langs gaat maar daar trekt ze gewoon doorheen en is ze niet meer te houden.

hoop dat ik jullie genoeg geinformeerd heb zo niet hoor ik het graag

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Dan ben je waarschijnlijk elke keer te ver met haar gegaan. Je moet beginnen met belonen op het moment dat ze rustig kan zijn terwijl ze de hond ziet. Bij de ene hond is dat 10 meter, bij de andere 50 meter. Probeer iemand te regelen die met de hond aan komt lopen en zodra ze helemaal gek word loop je terug totdat ze weer rustig is. Beloon voor het rustig zijn en blijven. Je gaat steeds een stapje dichter naar de hond toe en elke keer als ze kijkt, geef je haar iets lekkers. Ze moet leren dat kijken naar de andere hond iets leuks is in plaats van iets wat stresshormonen produceert (dus in plaats van trekken moet ze leren dat kalm blijven de beloning is).

honden page profiel MM

honden foto van M

bedankt voor de tip ik zal het proberen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Socialisatie proces" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^