Serieus probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Ik heb denk ik een serieus probleem met onze Beau, en dit word met de dag erger.
Als ik naar buiten ga met Beau en Kira is Kira een voorbeeld hond. Loopt netjes mee, speelt met andere honden, en is erg lief en sociaal. Beau daarintegen is agressief. Loopt luid blaffend op honden en mensen af, haren omhoog, staart in de lucht, en hangt in zijn riem.Andere honden zien dit waarschijnlijk als bedreigend, want ze vielen aldoor naar hem uit. Ik dacht, oke misschien komt het omdat ie vast zit, dus vanmiddag liet ik hem los ( hij luisterde altijd prima dus waarom niet) maar dat had ik dus beter ook niet kunnen doen. Er kwam een hond aanlopen en hij rende er met een noodgang opaf, weer luid blaffend,staart en haren omhoog! Dat werd dus vechten en de andere hond raakte gewond. Ik schrok me helemaal dood!! Ook toen ik hem onder het rennen terugriep luisterde hij niet. Ik snap helemaal niets van zijn gedrag. Hij is ronduit asociaal, en dat terwijl hij als pup en ook daarna goed gesociaaliseerd is. Dit alles begon zo rond de 10 maanden, en inmiddels is hij een jaar en word het ( na de castratie) steeds erger.
We hebben de hele trukendoos al opengehaald, maar niets werkt.

Ik ben echt ten einde raad.

Gr Anne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Serieus probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Jakkes, wat vervelend!
Terriers zijn pittige hondjes, maar Beau overdrijft het een beetje. Ik weet zeker dat je veel goede tips gaat krijgen. Succes!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 2 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Veel honden vertonen dit gedrag (het begint vaak aangelijnd) uit onzekerheid. Ze voelen zich opgesloten en als ze dan een bedreiging aan zien komen zullen ze eerder uithalen want je kunt immers dan beter zelf de aanvaller zijn als aangevallen worden. Je zegt dat het al begon rond de 10 maanden voor zijn casteratie? Waarschijnlijk is het dan begonnen met de pupbertijd, er veranderd van alles aan zijn lichaam en niet elke hond is even zeker van zichzelf. Het feit dat hij daarna ook nog gecastereerd is maakt het probleem vaak alleen maar erger. Veel honden worden daardoor nog onzekerder (grote gebeurtenis in hun leven, geen mannelijke hormonen meer). Ook voelt hij waarschijnlijk heel goed de spanning in jou aan zodra jij een hond/mens ziet naderen en daardoor word hij ook weer extra getriggerd. Zelf ontspannen blijven (is soms heel lastig) is heel belangrijk.Ook moet hij weer zelf vertrouwen krijgen en in gaan zien dat andere honden en mensen geen bedreiging zijn. Doe spelletjes en laat hem af en toe winnen, laat hem snoepjes zoeken e.d. En met het wandelen, begin makkelijk met tijdens wandelingen zijn aandacht vast te houden d.m.v. iets wat hij heel lekker/leuk vind. Ga dit langzaam opbouwen naar steeds meer afleiding om hem heen en beloon hem zodra hij aandacht voor jou heeft en houdt. Wat vaak ook erg goed werkt om hem te kalmeren (ik heb zelf ook een best onzekere hond) is door te blokken zodra er een "bedreiging" aankomt. Je gaat dan tussen de hond en de bedreiging instaan op een rustige en kalme manier zonder de hond verder aandacht te geven. Kalmerende signalen en het boek blafgedrag van honden van Turid Rugaas zijn erg interessant om te lezen. Voor kalmerende signalen gebruik ik nu heel veel bij mijn hond en hij is zelf ook een stuk meer ontspannen als eerst.

En bij twijfel gewoon hulp vragen van een GT, beter een keer teveel advies vragen als te weinig ;-)

Groetjes Amber

Die boeken zijn trouwens hier te bestellen:

http://www.mediaboek.nl/zoeken?s=Turid+Rugaas&lang=nl&pagina=1

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Amber: Dank je voor de tips. De meeste dingen heb ik al geprobeerd, het probleem alleen is dat ik het hem niet aangelerd krijg om aandacht vast te houden, want zodra hij een hond ziet is het helemaal mis. Ook tussen de bedreiging en hem in gaan staan werkt niet, want hij weet het zo te spelen dat ie toch de andere hond ziet. Het is erg vervelend dat hij vanmiddag zo uitviel naar een andere hond en die hond ook daadwerkelijk verwonde. De hond zat op het veld te wachten op zijn/haar baasje, dus deed niets!
Heel vaak deed ik inderdaad leuke spelletjes met hem, en in het begin leide hem dat nog wel af, maar het is nu zo dat ie zo gefocust is op die andere hond, dat ie mij niet eens meer hoord of ziet.Wat ik ook doe, hij blijft op de hond gefocust. Ik heb zelfs een leverworst geprobeerd.....nah daar gaat iedere hond toch plat voor zou je denken.....Beau niet.

De boeken heb ik inmiddels wel besteld, want ik weet me echt geen raad meer met hem.
Ik hoop dat ik daarin wat meer kan vinden en leren over deze signalen.
Dank je wel!!!!

Gr Anne

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Dat is en naar voorval met de honden.Dit is ook gen puper gedrag meer.Ik hoop dat je goede tips krijgt.Heb je aleens GT gevraagd. :'(

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

wat is een GT???

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

GedragsTherapeut....ja natuurlijk:-D
Ik zal eens kijken of we die hier in de buurt hebben, en dan eentje die wel goed is.
Goeie!!!
Dank jullie!!

Gr Anne

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

Heb ik ook gelijk antwoord op me vraag, vroeg me ook al af wat GT was.

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

haha....ff googlen:-D

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy

honden foto van Jacqueline & Amy

Pfff dit lijkt me heel vervelend voor je,maar heb hier ook geen tips voor.Succes hiermee...

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Heeft je hond niet iets waar hij helemaal gek van is?

Een bal of een favoriet speeltje?

Of een lekkere beloning zoals gedroogde runderlong.

Misschien een tip om met de clicker te gaan werken elke keer als je hond naar een andere hond kijkt aandacht vragen en op het moment dat je hond kijkt clicken en belonen met de bal of een lekkere beloning.

Misschien dat je zo zijn aandacht vasthoud.

Als je het niet vertrouwd om zelf te gaan aanpakken dan is een GT de beste oplossing.

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Het kon helaas niet anders, maar we hebben een muilkorf gehaald voor hem. Ik baal hier erg van, want dit wil je niet voor je hond. Gisteravond was het weer bijna raak, dus dat was voor mij echt de druppel. Ik heb een GT aangeschreven en het probleem uitgelegt. Ik hoop hier zo snel mogelijk antwoord op te krijgen en een afspraak te kunnen maken.

Zijn aandacht is op geen enkele manier vast te houden, ik heb alles geprobeert. Wat mankeert hem toch!!!! Voorheen speelde we met de bal, en konden andere honden zelfs meedoen, nu moet er maar een hond in de buurt komen, en hij valt uit en bijt zelfs.... Kan dit alles komen door de castratie???? Misschien....ik heb geen idee!

Gr Anne

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Jeetje zeg, dit is heftig. Gelukkig heb je al contact met een gt en ik hoop dat je snel een antwoord krijgt.

Ik heb nog een paar vragen aan je. Wanneer is hij gecastreerd? En hoe was zijn gedrag toen? En heb je hem al laten onderzoeken door een da?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Heb je al geprobeerd hard de andere kant op te lopen?

Je moet er namelijk voor zorgen dat je het fixeren voor bent. Zodra je hond gaat staren draai je je om en loop je met een flinke pas de andere kant op. Sleur je hond mee als het moet, en als hij eindelijk weer goed mee loopt beloon je hem uitgebreid.
Dan draai je je weer om en loop dan rustig weer terug terwijl je de aandacht van de hond vast houd met een spellentje of door een oefening te doen.

Gaat hij weer fixeren, draai je dan meteen weer om en begin overnieuw.

In het begin zal het 1 stukje heel vaak lopen maar uit eindelijk gaat je hond meer op jou letten dan op andere honden. En een GT is wel een goed idee, waar woon je? Misschien kunnen wij iemand adviseren.

groetjes

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Esther:Beau is ongeveer 2 maanden terug gecastreerd, en zijn gedrag was na die tijd gewoon goed. Geen rare dingen of iets dergelijks. Ik heb hem na die tijd niet meer laten onderzoeken, maar ik hoorde van iemand dat het inderdaad heel goed zijn hormonen kunnen zijn, en dat die met een injectie weer goed onder controle te zijn krijgen. Zijn gedrag werd langzaam aan steeds vreemder. Het begon met grommen als je hem optilde, daarna beet ie onze dochter, en nu dus het uitvallen en bijten naar andere honden, wat volgt vraag je je dan af.Straks heeft ie een keer een kind te pakken, dus vandaar uit voorzorg de muilkorf maar.

Gerdine: De dingen die jij opnoemt hebben we inderdaad met hem gedaan. Nog steeds trouwens. Hij doet na het omdraaien dus niets anders dan achterom kijken net zoalng tot de hond uit zicht is, dan loopt ie wel mee. Als ik vervolgens weer omdraai en terug loop begint de ellende weer van voor af aan....pfffff....zodra hij de hond ziet blaft ie als een gek, haren overeind,oren overeind,staart in de lucht.We hebben het zelfde stukje 21 keer gelopen...toen zijn we van ellende maar een andere kant opgegeaan. Beau uitlaten is niet leuk meer, ik mis de Beau van eerst, lekker spelen met de bal enzo.

Wij wonen in Alkmaar.Ik heb Marco Starink aangeschreven, maar misschien weten jullie nog iemand?????

Gr Anne

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi anne

wat goed dat je contact hebt opgenomen met een gt, nu kan een deskundige naar het probleem kijken, dat kan vaak heel goed helpen... heel veel succes!

ik denk dat het goed is dat je nu je hond een muilkorf aan doet, dit zorgt er voor dat jij rustig blijft en dat heeft uiteindelijk ook weer effect op je hond.
heb je wel zo'n grote mand muilkorf? want een stoffen snuitje is te warm omdat de hond dan zijn bek niet ver open kan doen.

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Nee ik heb wel een stoffen muilkorf, het is juist de bedoeling dat zijn bek maar minimaal open kan, anders hangt ie straks weer in een hond, of erger een kind.
Hij lijkt er al aardig aan te wennen hoor, wil hem niet steeds weer afkrijgen, dus ik denk dat ik het even aankijk. En als het zo warm is lopen we toch alleen maar naar het veldje tegenover en weer terug, anders houden ze het niet vol.Binnen heeft ie hem niet om, want dan issie nog aardig in de tang te houden,al viel hij vanmorgen ook naar mij uit!!!!

Bedankt voor de tip...

Gr Anne

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Behoorlijk herkenbaar dit. Stef was ook tot ongeveer een jaar een allermansvriend. Hij is als pup zijnde wel een paar keer door andere honden gepakt, zelf heb ik het idee dat hij in de pubertijd het idee kreeg van "ik laat niet meer met me sollen, ik zorg er wel voor dat ik de eerste ben die uithaald"
Daarna aan de lijn steeds veller, en uiteindelijk zelfs los andere honden willen aanvallen. (met name reutjes, maar toen hij een teefje wou pakken dat zich juist erg onderdaninig gedrag vertoonde was voor mij de maat vol)

Inmiddels herken ik aan zijn lichaamstaal of hij onzeker gedrag vertoont of dominant gedrag.
Kan jij zelf aan je hond zien of het onzekerheid is of dominantie?
Dat kan namelijk wel belangrijk zijn bij het oplossen van dit probleem.

Zelf hou ik Stef nu altijd aan de riem. (tenzij ik zeker weet dat ik op een plek ben waar hij geen andere honden kan aanvallen)
Het uitvallen aan de lijn heb ik een heel stuk kunnen verminderen.
Deze dingen heb ik gedaan/ doe ik nog steeds om het uitvallen aan de lijn om te buigen:
zie ik een andere hond aankomen:
* ik loop de andere kant op. Probeer ervoor te zorgen dat Stef de hond niet ziet, en zo wel dat hij toch mij leuker vind dan die andere hond. Dus afleiden, aandacht vragen. Desnoods door een stukje te rennen met hem.
** Ik geef Stef een commando (bijv. zit, blijf) en probeer hiermee zijn aandacht vast te houden.
Als de hond voorbij is en Stef is blijven zitten
krijgt hij een beloning.
*** Kan ik echt geen kant op en zal ik toch de andere hond moeten passeren, dan laat ik Stef voor me zitten en probeer hem zijn aandacht op mij te laten vestigen. Ik hou wat lekkers in mijn hand, (en zorg ervoor dat Stef wéét dat ik dat heb) Ik blijf tegen hem praten (zodat hij op mij gericht blijft en minder kans heeft zich op de andere hond te focussen)
Ondertussen blijf ik kalmerende signalen geven.
(dit is vooral in het begin lastig, omdat je zelf onzeker word/angstig voor wat er nu weer mis kan gaan, door het gedrag van je hond.)
Blijft Stef zitten en is de hond voorbij; super beloning.

Gaat Stef toch uit z'n plaat; Ik corrigeer hem (verbaal!) door "foei", "Nee", "Genoeg!" en loop stevig door en sleep hem desnoods met me mee uit de situatie.

Ook ben ik de clicker gaan gebruiken. Door deze training is Stef een stuk meer op mij gaan letten.
Inmiddels heb ik de clicker vervangen door het 'klakken met m'n tong' aangezien ik de clicker stom genoeg nog wel eens vergat.

Verder laat ik Stef zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoen met andere honden. Zodra ik weet dat hij wel goed gaat met een andere hond, laat ik hem zoveel mogelijk spelen met die hond.
Dit wel langzaam uitgebouwd van eerst beiden aan de riem wat snuffelen, daarna wat stoeien en als dat goed gaat een keer samen los laten (op een veilige plek waar geen andere honden zijn)

In elk geval kijk ik even mee om te zien wat voor tips je hier verder krijgt, wellicht heb ik er zelf ook wat aan...

Succes!


honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

De beschrijving van je 'muilkorf' komt meer overeen met een snuitje! Als dat zo is adviseer ik je toch om een echte muilkorf te kopen. Snuitjes zijn er alleen maar voor om om te doen als een hond een ongeluk heeft gehad en daardoor om zich heen hapt (dus zou eigenlijk in de verbanddoos thuis horen). Ze kunnen hun warmte niet kwijt omdat ze niet kunnen hijgen en kunnen stikken en als ze loslopen en vluchten (om wat voor reden dan ook) kan de hond ook niet drinken. Ook als ze onderweg moeten overgeven kunnen ze dat niet en stikken ze in hun eigen kots.

Ennuh ook niet met een muilkorf of snuitje dit soort situaties bewust andere honden opzoeken. De adrenaline neemt nog steeds toe en als de andere hond hem wat aan doet kan hij zich ook niet verdedigen.

Ik ben het met Amber eens dat een hond onzekerder wordt na castratie. Honden zijn tot 12 weken onbevangen en vanaf die periode gaat de angstfase starten die zo doordruppelt tijdens de puberteit tot een maand of 12. Beau kan wel sociaal geweest zijn voor de castratie maar wil nog niet zeggen dat hij zich ook zeker voelde. Nu hij gecastreerd is valt hij overal buiten de boot. Geen reu en geen teef, hormonaal is dat een tikkie terug en ook voor de omgeving die hem niet meer waardig vindt.

Honden die dominant zijn zullen zich niet laten horen of zien als het niet echt nodig is, want die weten toch al van zichzelf dat ze boven alles staan en gaan zich niet onnodig laten beschadigen waardoor ze weer kwetsbaar worden voor andere honden die hem van de troon willen stoten.

Je hebt al goede tips gehad dus veel succes met hem en het kan best even duren. Neem je tijd en neem niet te grote stappen. Liever een paar keer vaker een goed contact met 1 andere hond dan gelijk bij een eerste goed contact een 2de hond opzoeken. Als dat weer fout gaat val je steeds verder terug.

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Georgina:
Als ik het dus goed begrijp is het bij Beau meer angst dan iets anders. Waardoor ontstaat die angst dan???? Er is nooit iets voorgevallen waarvan ik denk dat zou ermee te maken kunnen hebben.Het vervelende met Beau is dat ik zijn aandacht onmogelijk vast kan houden. Op een of andere manier krijg ik dit niet voor elkaar. Voor een koekje doet ie het al niet meer, ook een brokje werkt niet. De clicker ben ik nu inderdaad gaan gebruiken, al is het alleen maar om zijn aandacht te krijgen,maar zodra hij een andere hond ziet hoord of ziet ie me niet meer. Loslopen doe ik allang niet meer met hem, want hij luisterd niet als ik hem roep. Dit was vorheen wel anders, dan kwam ie gewoon terug als ik hem riep, en kreeg ie een beloning.
Ik ga jou tactiek ook eens proberen, misschien werkt het.Laten zitten als er een andere hond aankomt. Nu rent ie er met een noodgang opaf ( totdat de riem op is natuurlijk...)blaffend en wel.Zelfs honden die hij al kent vanaf zijn puppie tijd moeten het ontgelden.

Heel erg bedankt voor je tip, ik ga er zeker mee aan de slag!!!

Gr Anne

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Faelyn:
Dank je wel voor de uitleg, hier had ik nog niet bij stilgestaan. Het is inderdaad zo'n stoffen ding wat we ook bij de dierenambulance gebruiken.Ik heb alleen geen idee waar ik een echte muilkorf kan halen, in de dierenwinkel hebben ze die dingen niet.

We zoeken inderdaad plekken op waar weinig tot geen honden komen om met Beau te lopen. Kira kan erg goed met andere honden overweg, dus word het de een de ene kant op en de ander de andere kant, anders ga ik Kira afschermen van andere honden en dat is niet nodig. Het gekke is ook dat ie tegen haar niet uitvalt.

Nogmaals bedankt voor je info, ik heb er weer wat bijgeleerd....toppie

Gr Anne

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

De dierenwinkel kan ze wel voor je bestellen (als ze maar willen!)
Bij zooplus verkopen ze ze ook alleen die hebben metalen en niet veel keuze van formaat.

Bij beestenspul.nl (Rotterdam en betrouwbaar) Hebben ze ook plastic muilkorven met een leerbandje en die zijn er ook in diverse formaten en ook voor honden die een korte maar bredere snuit hebben.
http://www.beestenspul.net/product/index.php?searchkey=muilkorf&page=search&next=1

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Faelyn,

Dank je wel, ik ga hier meteen even achteraan.
Ik merk inderdaad met dit hete weer is zo'n snuitje echt niks!!!!

Nogmaals bedankt.

Gr Anne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Serieus probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^