Geschrokken !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

Ha heerlijk, niet zo erg warm meer ....

Met Montie naar het parkje met het balletje, lekker rennen...

Komt er een grote bruine Staff. en een andere Staff. pup aan....Om Montie heen draaien, ik laat het natuurlijk gaan....dan springt de pup bovenop haar ( die pup is groter dan M. ) en ja hoor ook die grote bruine...ik laat het nog maar even gaan...

Opeens begint Montie te gillen en piepen :'( Volgens mij heeft ze dan pijn ? ! :'( Ik loop er naar toe en vraag aan de 2 baasjes of ze de honden eraf willen halen....nou ...met veel moeite, en haast maakten ze er ook niet mee. Ik er natuurlijk ook bij, en heb Montie riempje omgedaan, begon die grote wéér ! Ik heb Montie met riempje en al omhoog gehengeld. Ze heeft gelukkig geen wondjes, maar.......het is niet hun schuld....De 2 Staffs spelen altijd zó leuk samen, en ja .....daar is Montie .....dat mag / kan niet !


Dussss.....als zij in het parkje op het veld spelen....moet ik maar naar huis met Montie ??????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geschrokken !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Dat is schrikken...

Een hond kan zich bezeren tijdens het spelen; daar hoeft toch niet een schuldige bij worden aangewezen?

Let wel even op Montie, kan natuurlijk zijn dat er onderhuids toch iets niet helemaal lekker zit, meestal zie/merk je dat wel binnen een uur.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het hoeft geen pijn te zijn, kan ook zijn van 'ga weg, rot op, dit vind ik eng'. Heel vaak kom ik hondjes tegen die piepen en schreeuwen of de wereld vergaat terwijl Dobby 1 of 2 meter weg is.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Nee, dat denk ik niet. Ik zou denken, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Als zij er al zijn voordat jij komt, zou ik ergens anders naar toe gaan. Ben jij er al voordat zij komen dan moeten zij ff een stukkie verder gaan. Maar ja, hoe breng je dat deze mensen aan hun verstand????

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Dat is zeker erg schrikken.
Blijf Montie even goed in de gaten houden als er van die grote honden op Montie springen.Als je ze de volgende keer weer ziet draai dan maar gelijk om voorkomen is beter dan genezen.

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

@ Georgina

Montie was letterlijk hier de "underdog" Die 2 honden zaten, lagen bovenop haar, dominant ! Ze kon geen kant op! Ik zie dat niet als spelen.

Spelen kan ze heel leuk en vrolijk, ook met grote honden, nooit een probleem mee gehad , niet in het parkje of in het Bos.

@ Wilma

Montie is een klein opsodemietertje, maar niet bang uitgevallen, zij piept niet hoor als er een hond op afstand is.... O-)

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Uit je eerste post maakte ik op dat het spelen was, en niet zozeer dominantie...
(was ook geen verwijt hoor!)

Maar wat Wilma al aangeeft; het piepen hoeft natuurlijk niet door de pijn te komen. Honden piepen ook wanneer het te veel/te wild/enz. word.
Heeft niets met bang zijn te maken, het is gewoon de taal van honden om duidelijk te maken dat nu even te veel word.

honden page profiel TitiaTitia 3 doggies

honden foto van Titia

He bah! Weer van zulkse luie mensen die hun hond niet aanlijnen wanneer er gewandeld wordt.Ik merk dat vaak wanneer ik aan het wandelen ben sophie dat er hier toch wel aangelijnd wordt. Maar ja soms ook niet.

Hoop dat Montie niet teveel schrik heeft nu en dat Montie toch wel weer naar dat park wil.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

wat vervelend, maar het kan gebeuren. natuurlijk even schrikken maar het blijven honden en sommige spelen wat ruw.

honden page profiel LewisLewis 3 doggies

honden foto van Lewis

Hallo Montie.
Ben je weer een beetje bekomen van de schrik?
Tja..... zul je altijd hebben he.... van die grote honden, die denken dat, als ze met z´n tweeen zijn, zich alles kunnen permiteren :'(
Hééél lastig dat soort beesten.
Blijf er maar een beetje bij uit de buurt, en lekker bij je baasje, dan komt alles goed!
Poot van Lewis.

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

IK BEN ZO GESCHROKKEN.......

Vorige week heb ik de bench verkocht.....mevrouw komt hem halen...ik vraag krijgt u een pup, ja na de vakantie...oké !

Maar toen kwam het !!!

Ze vertelde van haar Yorkje, die 2 maanden geleden kapot is gebeten :'( Haar man kwam thuis vertede ze met in de ene hand het hondje en de andere de ingewanden....( ja bah ! ) :'( De da heeft het hondje nog opgelapt....het arme diertje heeft toen nog 2 en een halve week geleefd.... :'(

Dat hondje was ook leuk gaan spelen in een parkje ergens in A'dam....

Daarom zal ik wel zó vreselijk bang zijn en geschrokken.... O-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

dat is inderdaad schrikken.
het piepen hoeft niet perse pijn te zijn, maar in ieder geval wel dat ze het niet leuk vind. robi is een keer gegrepen door een duitse herder en die vind ze dus niet leuk. een tijd daarna tijdens hondentraining, kreeg robi een keer als beloning een bal, en toen kwam er een andere duitse herder aanrennen, want die wilde wel meespelen. de hond had haar nog niet aangeraakt, en robi piepte al alsof ze afgemaakt werd ;-). die hond wilde alleen maar spelen, maar doordat hij zo op haar af kwam rennen, zoals een andere hond ook op haar afrende toen die greep, schrok robi al zo erg dat ze maar bij voorbaat ging piepen....

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

als ze echt kwaad hadden gewillen was jou hondje er niet meer geweest. maar als je zelf zo een hond niet heb lijkt het wel of ze wat willen doen terwijl die rassen alleen maar wild en druk spelen. en ja sorry hoor die kleine hondje kunnen af en toe gillen als speenvarkens terwijl er vaak niks aan de hand is dus vind het verhaal sorry dat ik hetz eg een beetje erger maken dan dat het is. begrijp dat je bent geschrokken , zou ik misschien ook wel doen. maar als de twee honden slecht in de zin hadden had het echt wel anders afgelopen.mijriam

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno 3 doggies

honden foto van Mark  en Juno

Ik las gisteren iets in een boek 'de hondenfluisteraar' daarin stond dat een hond die niet opgeeft bij het spelen altijd door ons mensen wordt aangeduidt als zijnde de ongehoorzame wilde hond.

Nu volgens dat boek moet je spelen altijd als een machtstrijd zien, (spelen tussen hond en baas trouwens ook (daarmee dat je volgens de roedelregels als alfa nooit een spel mag verliezen, maar nu wijk ik af)) en de sterkste hond van de 2 zal indien het een uitgebalanceerde hond is onmiddelijk staken met het spel als de andere hond overgave signalen uitzend. (daar valt het piepen ook onder) wij wijzen altijd de sterkere hond aan als zijnde de valse hond omdat hij niet opgeeft maar eigenlijk kan het ook best zijn dat de zwakkere hond gewoon nooit heeft geleerd dat hij overgave signalen moet geven of is hij zelf zo verbeten om te winnnen dat hij zijn overgave niet wil toegeven en blijft strijden... en eigenlijk zouden we die hond dan moeten aanduiden als zijnde de valse hond...

want zolang deze signalen niet zijn gegeven zal het speelgevecht blijven escaleren. Tot het uitdraait op een echt gevecht met bijtincidenten en kwetsuren.

Nu heb ik ook geleerd van mijn leraar op de puppyklas dat wij (Staff-eigenaars) tot een leeftijd van 2jaar ongeveer moeten vermijden dat onze hond speelt met kleinere hondenrassen, dit om de hond niet teveel win-ervaring te bezorgen zodat ze zich niet onoverwinnelijk gaan voelen. Je moet op zoek gaan naar stabiele honden om je hond mee te socialiseren of pups van hetzelfde kaliber. Op de leeftijd van 2jaar zou je hond normaal stabiel genoeg moeten zijn om dan veilig met alle honden te kunnen spelen.

Het is geen antwoord op jouw vragen Son maar het is ook is belangrijk om dit mee te geven naar alle eigenaars denk ik.

Ik verwacht ook altijd van alle hondeneigenaars dat ze even iets tegen elkaar zeggen voor ze hun hond bij een andere hond op de hondenwei loslaten. Als ik merk dat er op een hondenweide teveel eigenaars komen die zich van alles niets aantrekken en met onopgevoede honden rondlopen dan zal ik die hondenweide ook links laten liggen. Want ik geloof nooit dat zij hun hond dan juist kunnen inschatten. Ik ben de Alfa van mijn hond en ik bepaal of hij contact met andere honden mag hebben ;-)

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Hier lopen ze ook gewoon los en hebben Cismo ook op de grond gegooit door er boven op te springen hij schrok zich rot en ik ook.
Dus ik snap heel goed hoe Montie zich voelde...

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

@ Mark

Bedankt voor je uitleg !

Ik zal het ter harte nemen....

Als ik met Montie op de speelweide kom en er zijn andere honden, vraag ik ook altijd of ze mee kan spelen, maar ik was vanmiddag daar alleen, toen plots die 2 kwamen, en die werden zo los gelaten.

Nou ik vond het geen prettige ervaring.

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno 3 doggies

honden foto van Mark  en Juno

Dat kan ik aannemen Son ;-) je denkt ook altijd vanzelf dat er iets erg gebeurd, zeker als je net bang bent gemaakt door dat verscheurverhaal... brrr

Wij zijn er ons ook van bewust dat als we nu met onze middengrote pup aan een hondenweide aankomen dat nu de mensen nog niets erop tegen hebben dat Juno met hun hond speelt, bij de vraag Wat voor hond is het eigenlijk en het antwoord 'Stafford' zien wij de meeste van die mensen nu ook al verstarren dus we weten nu al dat ze binnenkort maar een beperkt aantal speelkameraden gaat hebben maar als we dan de raadgevingen van de hondenleraar in acht nemen (die trouwens zelf staffords fokt, juno komt van bij hem) dan weten we ook dat we dat niet sneu moeten vinden. We willen ten slotte een hond grootbrengen die altijd goed gedrag vertoont en alles wat hij van de fokker en de natuur heeft meegekregen optimaal benut en dat wij toch met onze stafford dan het slechte stafford-beeld kunnen verbreken...

Groetjes

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

mar ja als jou hond los mag lopen waarom zouden die andere niet los mogen lopen.???
en vraag anders voortaan of ze ff de honden bij der willen roepen mijriam

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

Wij hebben dat nu ook hoor, als pup kon Eros met iedereen spelen, maar nu hij volwassen is, mijden sommige hondeneigennaren onze hond vooral ook omdat ze weten dat Eros een herder is, en tja hij is ook wel groot he.

Groetjes Bianka

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Ik snap wel dat je schrikt.. Maar dat gillen wil niet zo veel zeggen hoor, toen cheeko nog een pup was kon die ook krijsen en bleren om niks.. dan raak je in paniek maar dan is er niks aan de hand joh.. als die 2 kwaad hadden gewild, dan was dat wel gebeurd dus in dat opzicht ben ik het helemaal met myriam eens!

honden page profiel Lorraine & KenzoLorraine & Kenzo 3 doggies

honden foto van Lorraine & Kenzo

Jeetje dat is schrikken, helemaal nadat je zo`n eng verhaal heb gehoord..Hoop dat Montie niet teveel geschrokken is, en hoop dat jij nu ook bent bijgekomen van de schrik,

vind wel dat de eigenaren ook wat sneller konden handelen als ik dit zo lees, maar ben er niet bijgeweest natuurlijk,

Al merk ik wel dat onze pup heel snel piept als een speenvarken, hihi (tis net een gillende keukenmeid) en al gauw schrik je dan, maar daarna huppelt hij vrolijk verder en zitten wij met de schrik..

Succes in iedergeval

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik snap heel goed hoe jij en montie zich voelen.
ik heb ook zoiets meegemaakt :'(

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

Hallo allemaal !

Ik kan bij Montie gelukkig geen nadelige sporen vinden van .....die 2 honden :-)

Dus ik zal wel erg geschrokken zijn van haar gegil en gepiep.

Op straat ben ik een paar mensen tegen gekomen, die de honden ook kennen, en zeggen, dat ze allebei wel lief zijn.....en nooit iets doen.... O-)

Dussss...... ik zie wel hoe het de volgende keer gaat.

Bedankt voor jullie reacties !

Son.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Als je zo'n klein hondje hebt, kan ik me heel goed voorstellen dat je erg bang bent dat grotere honden haar iets aandoen.

Toch denk ik dat het vaak gewoon spelen is hoor. Sommige honden spelen nogal ruw. Het gepiep van Monty was misschien van angst. Vind het wel gek dat die honden toen niet ophielden.

Onze Dobber is ook heel ruw met spelen, maar als een van de andere hondjes piept, houdt hij onmiddellijk op.

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

Na het avontuur van gister middag, met die 2 honden..... Zijn we vandaag heerlijk naar het strand geweest in Ijmuiden.

Montie heeft gerend en gespeeld met grote en kleine honden.....en niet één keer gepiept, alleen maar plezier gehad !!!

Dus het kan wel !

Groetjes Son & Montie

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Gelukkig heeft ze nu weer een fijne ervaring gehad! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geschrokken !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^