Help!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leoleo

honden foto van leo

vind ik dus persoonlijk ook geen goed plan het enige wat ik me voor kan stellen dat je de hond dan dus domineerd met het commando af en plaats en dat hij dat dus opvolgt wat ongeveer in kleine mate hetzelfde effect als aandachtsoefeningen heeft

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Tot op vandaag hebben ze niet meer gevochten. Misschien heeft dit te maken met het feit dat Darko gewond is. Ik weet het niet. Darko is nu enorm onderdanig, maar ik heb gevoel dat hij Xano ook enorm ontwijkt. Ze slapen niet meer samen, ze spelen niet meer, wat voorheen wel zo was.

Ik zal gedetailleerd beschrijven hoe het er aan toe gaat tijdens een gevecht.

Meestal begint dit door een voorwerp. Zo is het begonnen door een stok, een kong en eten. Darko is dan degene die begint door te grommen en Xano recht aan te kijken waardoor ze in een mum van tijd (1 tot 2 seconden) in elkaar hangen. Ze zijn heel hard aan het grommen en Xano bijt zich meteen vast in Darko's nekvel. Xano blijft staan en trekt Darko naar de grond. Hij is niet heen en weer aan het schudden of aan het grommen. Hij wil hem precies gewoon naar de grond trekken. Darko daarentegen zit heen en weer te spartelen, Xano in zijn nek te bijten en te grommen. De eerste 3 à 4 gevechten hebben we ze uit elkaar gehaald en dan gedragen ze zich beiden goed tot Darko Xano nog eens recht in zijn ogen kijkt en ze terug in elkaar vliegen. We hebben ze daarom de laatste keer maar gewoon laten vechten. Het laatste gevecht eindigde toen Darko begon te janken waardoor Xano losliet. Na het gevecht ontwijken ze elkaar heel lang. Nu heb ik het gevoel dat ze elkaar nog altijd ontwijken, vooral Darko. En Darko is enorm onderdanig tegenover Xano.

Ik hoop dat ik zo alle vragen die er nog waren wat heb kunnen beantwoorden en jullie een beter zicht krijgen op de situatie.

Groetjes
Lara

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Hoi iedereen

Ik zal nog eens even laten weten hoe het nu gaat met Xano en Darko.

We hebben de optie ""overwogen"" om 1 van de honden af te staan, maar we willen eerst alles proberen om ze vredig te kunnen laten samenleven. We hebben nu een hondenpsycholoog gecontacteerd en ik zal zeker laten weten wat zijn tips zijn.

De laatste tijd gaat het van kwaad naar erger. We durven zo goed als niet meer naar buiten en geven de honden veel minder affectie dan voordien. De laatste tijd begint Xano enorm veel op te springen wanneer we buitenkomen en niets helpt om dat te verminderen. Omdraaien, negeren, weggaan, bevel aan koppelen,...Wanneer hij dan uiteindelijk een beetje kalmer is (wat zelden gebeurt), begint hij Darko te "stalken" als hij nog maar in onze buurt komt. We respecteren de rangorde, maar we hebben het gevoel dat dit niet juist zit. Ze vechten nog regelmatig en als we Xano toevallig niet eerst aankijken, aanraken of bij naam noemen valt hij de andere hond aan...zonder dat de andere dit uitlokt. Mijn vriend was een week geleden de littekens van Darko aan het nakijken en ineens vliegt Xano ertussen en valt Darko aan... Het rangordesysteem bevalt ons helemaal niet en we hebben het gevoel dat er onder de honden zelfs geen rangorde hoeft te zijn, aangezien WIJ de roedelleiders zijn, maar ik kan dit volledig verkeerd zien.

We wachten nu op de raad van de hondenpsycholoog en hopen dat deze ons in de goede richting kan sturen. Bedankt voor alle tips en hulp.

Groetjes
Lara

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Oh ja, de gevechten verlopen iets minder heftig en Xano zijn kaken ontspannen vrij snel zonder veel schade aan te richten. Lijkt cru om het zo te zeggen, maar we laten ze vechten, omdat ze indien ze het niet kunnen uitvechten, elkaar blijven aanvallen. Dit kon soms wel 4 keer op 1 avond zijn.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Honden uit elkaar halen an er 1 plaatsen.
Hier krijg je geen rangorde in.
2 broers hebben volgens de natuurwetten en regels de zelfde status en zullen blijven vechten totdat er 1 het loodje legt.
Jullie kunnen wel willen maar je laat ze ook maar hun gang gaan en als roedelleider geef je dus ook verkeerde signalen uit.
Je gaat de hond verzorgen en wonden bekijken terwijl de "baas"die steeds begint erbij staat te kijken .
Huppekee weer een knokpartij.
Dit komt nooit meer goed.
Waarom zo nodig 2 van dat soort kaliber bij elkaar houden als je geen verstand van honden hebt.??


.

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

Waarom neem je honden in huis om ze vervolgens in een situatie te plaatsen waar ze steeds moeten vechten om "te overleven". Ik krijg echt pijn in mijn buik als ik dit topic lees. Mensen vinden straffen door pijn e.d niet goed, keuren Cesar Milan af omdat hij ruw met honden om zou gaan en dan wordt een topic meteen gesloten. Ik zal wel een leek zijn op dit gebied maar dit is toch ook niet goed? Honden steeds laten vechten?? Waar steeds een gewonde valt? Ik snap dit echt niet...

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ik snap jullie bezorgdheid heel goed, maar spijtig genoeg heb ik deze situatie niet uitgelokt en heb ik deze ook niet onder controle.

Ik bepaal niet wat mijn schoonouders doen. Ik wil enkel zoveel mogelijk helpen om de situatie te verbeteren. Ook al weet ik dat het echte probleem nooit opgelost kan worden en dat de honden groter en daarbij sterker worden waardoor ze elkaar meer en meer schade kunnen toebrengen.

Ik wil ook even reageren op het feit dat Xano erbij stond toen we Darko zijn wonden nakeken. Xano stond bij mij aan het eind van de tuin (die toch wel zeer ruim is) en Darko stond helemaal aan het begin van de tuin. Mijn vriend had er geen erg in dat Xano hem had opgemerkt. Ik zag het al aankomen, maar mijn vriend niet.

De zus van mijn schoonmoeder wou om één of andere reden een pretnest en aangezien de hond van mijn schoonouders juist gestorven was, voelde zij zich verplicht een hond aan hen te geven. Mijn schoonmoeder kon niet weigeren en uit deze nest kozen ze Xano. Een enorm dominant ventje, maar we konden dit perfect aan tot mijn schoonouders het niet konden aanzien dat Darko na 14 weken nog altijd niet weg was. Tegen al onze raad in hebben zij hem in huis genomen. Niet nadenkend over de eventuele gevolgen. Daardoor zitten we nu met deze situatie en ik weet zeker dat geen enkele hondenpsycholoog dit kan oplossen dus ik hoop dat de psycholoog de raad geeft de honden uit elkaar te halen, want naar ons luisteren ze niet.

Over deze situatie kan je veel kritiek geven...ik kan dat ook, maar ik wil jullie toch op de hoogte houden in de hoop dat andere mensen wat raad kunnen geven wat we voorlopig kunnen doen om de situatie onder controle te houden.

Groetjes
Lara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Stukje plastic opgegeten!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^