bullmastiff - boerboel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

In de Bullmastiff zit ook Bulldog (zie de naam ;-)) Ze zijn wat alerter, actiever en sterker/temperamentvoller van karakter dan de 'echte' Engelse mastiff. De Engelse Mastiff is wat gemoedelijker en zachtaardiger.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

ligt toch echt aan de lijnen waaruit die engelse mastiff komt. een goeie doet kwa karakter echt niet onder voor een bullmastiff ;-)

ik zwel vind dat je meer terug ziet van de mastiff kant dan van de bulldog kant

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik ken een superlieve Bordeaux, vind je dat niks ?....
echt een heerlijke gezinshond..

Bordeaux


Mastiff


Boerboel


Ik vind ze eigenlijk allemaal erg mooi en leuk, zou echt niet kunnen kiezen..
Denk gewoon heel erg veel gaan lezen en alle voors en tegens tegen elkaar afwegen, dan moet je eruit kunnen komen.

honden page profiel Samantha ;)Samantha ;)

honden foto van Samantha ;)

weer wat geleerd :P O-)

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

weet je zeker dat die onderste een boerboel is? als ik na de kop vorm kijk vind ik het toch meer een bullmastif, zeker als je vergelijkt met de foto er boven ;-)

ik zeg niet dat het niet kan hoor want boerboels zijn er in vele soorten en maten.

willem (Gast)

mooie hond

ed van wonderen (Gast)

hallo
wij hebben nu een kruising mastiff / new foundlander en ik moet zeggen the best of both worlds
het is een mop eist niets geeft alles en is een droppie met kinderen
heeft echt genoeg aan twee keer per dag een kwartiertje wandelen (door zijn groeien mag t gewoon nog niet langer)en luistert buitengewoon
als voer kan ik je aanbevelen het in de diepvries vers voer (vlees compleet) van de dekamarkt want zo'n ding eet op t moment wel 2 kg per dag en t is perfecte kwaliteit voor 0,45 per 400 gr
dus ja wij keken eerst ook naar een mastiff maar deze kruising stal ons hart en t is eigenlijk een zwarte mastiff met een iets minder vierkante kop MAAR ZOOOOOOOOOOOOOOO LIEF als een echte mastiff
wij hebben geen spijt en raden hetiedereen aan die een HOND wil
gr ed

ed van wonderen (Gast)

als je event meer info wilt email [email protected]

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik heb al 15 jaar Bullmastiffs en ondanks de pechvogels onder dit ras die kampen met ziektes, is mijn vorige BM ruim 12 geworden in goede gezondheid. Hij had nog ouder kunnen worden wanneer hij geen maagdraaiing had gekregen.

Wat zoek je in een hond? Mijn vorige Bm en deze trouwens ook, zijn geen overscherpe wakers. Ze zijn er als het moet maar verder heel rustig en stabiel.
Een Boerboel heeft scherpere randjes. Zij moesten huis en haard beschermen, dus dat zit ook in de genen verankerd.
Een Bullmastiff moest de jachtopziener beschermen en helpen met het vangen van stropers en dit bij voorkeur zonder de stroper te verscheuren, dat was een absolute no-go. Die eigenschappen zitten dus ook verankerd in de BM.

Voor welk ras je ook kiest, zoek een fokker die serieus bezig is. Kijk naar stambomen, vraag naar voorouders, zoek op het internet ook de voorouders op en vraag hoe gezond deze waren en waaraan ze gestorven zijn. Bij honden met een stamboom is alles gedocumenteerd dus terug te vinden.

Succes met het maken van je keuze.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Oud topic.

vincent (Gast)

Weet niet of t nog actueel is, maar je zou ook eens kunnen kijken voor een cane corso.

Anoniem (Gast)

" Hallo,

Enkele weken geleden hebben we onze labrador verloren en nu ben ik mij aan het informeren om ergens volgend jaar een pup te nemen (nu is het nog te vroeg). Ik ben al lang verzot op de bullmastiff, maar hoe meer ik erover lees, hoe banger ik word. Ze zouden overfokt worden, vooral op schoonheid (gespierd, grote platte kop, enz) wat resulteert in een probleemhond: hart, entropion, artrose, hd, huid, nieren, ... Mijn vraag is dus: schaf ik met een bullmastiff bijna 100% zeker ook een probleemhond aan?

Verder vind ik de boerboel ook prachtig en aangezien die iets atletischer is gebouwd zou die misschien wat betreft gezondheid beter scoren. Maar volgens hetgeen ik lees is een boerboel anders van karakter dan een bullmastiff.

Iemand die mij wat nuttige info kan geven?

alvast bedankt! :-) "

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

topic is van 2010.

honden fan (Gast)

Bb. Is een top hond. En mdt 1 baas..ben ik het niet helemaal eens. Rotw. Of dobbm. Zijn dominanter dan een bb. Maar dat is onze ervaring.  

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Oud topic.

yvon (Gast)

heb al een aantal rottweilers gehad daarna over gestapt op de bordeaux dog een hele verandering ,maar wel een hele aangename.nu heb ik een boerboel en van alle honden zou ik echt geen ander ras meer willen.ze zijn zeer aanhankelijk en vriendelijk ook zijn ze zeer waaks en net als met andere rassen en zeker de reuen moet je ze gewoon goed opvoeden.ik heb een reu van 75 kilo en bijna 75 cm en ik heb nog geen grotere kroelkont mee gemaakt.maar wat ik zeg je moet zeer sterk in je schoenen staan en de leiding nemen anders lopen ze over je heen,maar dit geld voor alle rassen.en kwa kwalen moet je een goede fokker zoeken .jala boerboels is een fokster die dit zeker doet.goede begeleiding en als ze je niet geschikt vind krijg je er geen een.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Omgeving Nuenen hond vermist
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^