Welke cursus past bij mijn Aussie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KristKrist

honden foto van Krist

Mijn Australian Shepherd van 5 maanden voed ik zonder cursussen op. Behalve een gehoorzaamheidsprobleem (ze reageert slecht op 'kom' als er in de directe omgeving met een bal - van tafeltennis tot voetbal - gespeeld wordt) is ze verder perfect in de omgang. Ik wil wel iets met haar gaan doen. Schapendrijven of Honden-Frisbee of behendigheid?
Hoe kom ik erachter welke van deze 'slimme honden-activiteiten' het best bij haar passen? Ze is zo balgericht, dat ik ballenspellen liever uitsluit. Is dat te ondervangen door bijvoorbeeld met haar te gaan frisbeen? Tot nu toe is de frisbee voor haar weinig inspirerend.
Hoe kom ik erachter wat echt wel bij haar past?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke cursus past bij mijn Aussie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Hoe je erachter komt wat bij jóuw hond past weet ik niet. Wel weet ik dat speuren erg leuk is.
Ik speur met mijn Bearded collies ook en ze vinden het fantastisch. Met één doe ik het echt als sport, met de ander gewoon zelf thuis en onderweg.
In mijn groep zitten 2 aussies. Ze vinden het ook helemaal fantastisch en eentje is zelfs uitzonderlijk goed :-D

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Ik zou zeggen: probeer het eens uit ;-) Vraag een proefles behendigheid of een andere sport die je wel aanspreekt. De frisbee kan leuk gemaakt worden, kijk gewoon naar wat jou het meeste aanspreekt. :-)

honden page profiel mariekemarieke 3 doggies

honden foto van marieke

is ze niet te jong voor frisbeen en behendigheid, staat mij bij dat ze vanaf 1 jaar kunnen beginnen met zo'n cursus

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

waarom loop je geen cursussen met deze werkhond? En waarom wil je ballenspellen juist uitsluiten als ze het leuk vindt? Ik zou juist iets van flyball gaan doen, zodat ze daarin haar ballenwaanzin kwijt kan!!!
Erachter komen wat je hondje leuk vind, doe je gewoon door middel van proberen. Vindt je hondje hindernissen en tunnels leuk? Dan vindt ze behendigheid vast ook leuk. Vindt ze ballen leuk? Dan vindt ze flyball vast ook leuk. Vindt ze frisbees niet leuk? Dan kun je of proberen die frisbee erg interessant te maken, of ze vindt het gewoon niet leuk...

Sporten als behendigheid, frisbee en flyball mag je alleen pas doen als je hondje uitgegroeid is, dus bij een jaar of 1. Dit ivm de grote belasting op gewrichten en banden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke cursus past bij mijn Aussie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond en trap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^