U-lead

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Hoi allemaal,

Ik zit nu al een tijdje op cursus met Boris.
De reden dat ik hierheen , is omdat Boris enorm trekt en totaal niet luisterd in bijzijn van andere honden.
Thuis en als je alleen met hem wandeld gaat het echt geweldig maar bij gelegenheden waar andere honden of drukte is..

Nu is het zo dat Boris zo ernorm hard trekt dat mijn handen er rood van zien en nog minstens 3 dagen na de cursus brandend aanvoelen. Ook krijg ik letterlijk blaren op mijn handen van het trekken.

Nu is mij gister aangeraden om een u-lead aan te schaffen. Er was een koppel op cursus die er 1 hebben en zij zeggen dat het enorm goed werkt.
Ik heb er zo mijn twijfels bij als ik het tuigje zie.

Iemand ervaring hiermee?? Goed of slecht?

Groetjes Daisy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "U-lead" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Dit vraag je op ene hondenforum waar meer dan helft van de mensen dieren behandelen als mensen....

maarre wij gebruiken een follow me, ik wete niet als dat hetzelfde is maar dat werkt prima zolang je hem maar goed gebruikt

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ik snap je reactie niet hoor..
Waarom zou ik dat niet kunnen vragen?

Kijk als ik nu zou vragen wat jullie van een slipketting met spikes zouden denken snap ik dat ik veel boze reacties zal krijgen maar een u-lead is een hulpmiddel en geen straf of martel werktuig! (Voor zover ik weet en heb gezien). O-)

Is een follow me niet zo'n ding dat om de neus gaat? Want dat wil ik niet! Vind ik zielig!

Wil dat Boris niet trekt maar dit moet wel op een diervriendelijke manier gebeuren zodat de uitjes voor zowel mij als voor hem een plezier zijn!

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hee Daisy :-)

Ik zou het gewoon proberen, Boris is natuurlijk geen klein hondje ;-) en als hij zoveel trekt is dat echt niet leuk meer..

Je zou ook een gewoon tuig kunnen gebruiken in eerste instantie? Of heb je die nu al?

En weet je wat pas zielig is? Een hond die zo hard trekt dat heel zijn nek er kapot aan gaat en een baasje wat rode handen heeft met striemen.. dat is zielig! Dus daar moet je wat aan doen :-D en als een U lead uitkomst biedt, gewoon proberen dus!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Ik weet niet of de u lead zo diervriendelijk is... Je gebruikt een stuk leer dat onder de oksels door gaat en zo de hond een negatieve reactie geeft bij trekken. Maar je leert de hond niet om het trekken te laten. Zodra de lead af is trekt ie als vanouds. Heb je al geprobeerd om elke keer als ie trekt om te keren? Want in de basis beloon je hem om te trekken als je met hem meeloopt. Dus dat sowiewo al niet meer doen. En een follow me is geen zieligheidje. Je doet de hond er geen pijn mee. De mechelaar van mijn broer duwde altijd met veel enthousiasme zelf zijn snuit in het tuigje omdat de followme betekende dat ze gingen fietsen. De hond hoeft het helemaal niet vervelend te vinden. Het is in elk geval beter dan de U lead. Wat je ook kan helpen is dit filmpje:


honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

De U-Lead gaat niet onder de oksels door, en als het goed is zit de ring waar je de riem mee vast maakt niet op zijn rug maar aan de voorkant.
Heb hem zelf ook sinds kort, en vind er niet zieligs aan, moet hij maar niet trekken, mijn armen werden zowat uit de kom getrokken als hij een andere hond zag, en niet iedere hond is te verleiden met een snoepje, speeltje, of wat dan ook. Vaak is het ook zijn enthousiaste die hem niet meer netjes naast je laat lopen, zit in het karakter, en zijn karakter is heel moeilijk te veranderen. Dus ik zeg lekker doen, is voor jou ook prettiger.

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ik heb nog niets aangeschaft omdat ik eerst meer informatie wil voordat ik ook maar iets ga proberen.

Dobber: We hebben eigenlijk alleen problemen met trekken als we op cursus zijn, bij een show of met meerdere honden op pad gaan. Voor de normale rondjes krijgt hij zijn normale halsband om en luisterd hij wel goed.
Omdraaien kan niet want dan heb ik kans dat ik tegen een andere hond aan loop, het is namelijk vooral voor de cursus dat er gewoon iets nodig is want ik trek me nu gewoon een ongeluk.

Het vrouwtje van de cursus zei ook dat Boris heel goed luisterd enzo maar hij is te enthousiast en omdat hij al zo enorm sterk is (en nog sterker wordt) is het voor mij moeilijk om hem in toom te houden.
Door zijn getrek (naar de andere honden toe) verstoort hij de les.

Enne ik werk er nog aan om Boris te leren wat de hond in het filmje doet en net als de hond in het filmpje luisterd Boris binnen als hij enige hond is prima maar wat doet die hond als er nog 20 honden in die zaal zouden zijn?

honden page profiel ZoeZoe 3 doggies

honden foto van Zoe

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ohja volgens mij hebben jullie het allemaal over de easy walker..

Die hebben we ook.. Die hebben we aangeschaft toen we alleen nog maar wisten dat we een hondje zouden nemen. Wij dachten dat het een normaal tuigje was.
Toen de hond er eindelijk was en wij het ding uitpakten hebben we het meteen terug ingepakt want dat is pas een martel ding!

Dat zit idd met twee touwtjes onder de oksels door. Zou de hond dan trekken, worden die touwtjes strak getrokken en schaaf je volgens mij heel je hond zijn oksels kaal! :'(

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hoi Daisy

Ik herken wat je vertelt!
Ike is zelf ook een hele kerel en zelf ben ik ook maar een smal mensje ;-) en hij is op de les ook steeds dol enthousiast en soms niet te houden.
Op onze hondenschool hebben ze een maand lang ons tijdens de les geregeld apart genomen en geoefend en geoefend tot we er bij nier vielen!
En na een maand volharden en eens een goede correctie van een van onze lesgevers gaat het prima nu.
Veel geduld!
En voor wandelingen in groep of dergelijke gebruken we een tuig.

Veel succes

Groetjes

Anne

*poot* Ike en Jacko

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Toen ik Chara hier kreeg werd ze panisch van een halsband! Zij ging volledig door het lint en trok daardoor ook als een bezetene. Gezien de situatie waar zij uitkwam ook niet zo gek. Maar ja wat doe je dan? Dit was in deze situatie niet op te lossen met alleen de oefening wandelen zonder trekken.
Ik heb toen ook de U lead aangeschaft en het werkt echt wel en is wat mij betreft samen met de Top walker de meest vriendelijke hulpmiddel.

De U lead heb ik afgelopen week verkocht aan mensen die ik ken en die hebben al een tijdje het tuig in bruikleen voor hun stuiterende puber berner sennen. Juist omdat ze merken dat het werkt en uiteraard ook daarnaast de oefening wandelen zonder trekken blijven doen gaat het echt met sprongen vooruit.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Wat voor u lead bedoel je dan??? Heb je n foto?

En ook op cursus geld natuurlijk wel dat op het moment dat hij ook daadwerkelijk zijn zin krijgt (door te trekken en omdat jij hem niet kan houden dus uiteindelijk bij de andere honden beland) je toch wel even met hem bezig moet.

Is het een idee om hem te trainen met iets dat hij helemaal geweldig vind (in Dobber haar geval bijvoorbeeld de frisbee. De mensen in Sappemeer laatst bij de wandeling hebben wel kunnen zien hoe gek ze daarmee is). Dus je kunt daarvoor de frisbee gebruiken, warme stukjes kip, worst etc. Zorg dan wel dat je hond hongerig is.

En dan ga je op die afstand staan waar hij nog net wel goed naar je luistert. Beloon hem daarvoor. Dan ga je steeds een stapje dichterbij. Je moet dit echt oefenen want anders weer je zelf ook wel dat het verkeerd gaat als ie op volle sterkte trekt.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Ik zie het al, het is een soort van tuigje. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het me met Dobber haar tuigje niet opgevallen is dat ze minder hard trok. Maar ik heb dus eerst gebruik gemaakt van de gentle leader om haar te leren niet te trekken en toen ben ik over gegaan op een halsband. Misschien voor jou ook een idee om mijn bovenstaande tip uit te voeren met een gentle leader. Dan heb je toch echt meer controle over de hond.

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Zal het even gaan opzoeken.. Heb daar nog niet eerder van gehoord dus..

Maar ik heb Boris wel onder controle op cursus. Het kost me alleen heel veel kracht en ik ben aan het eind van de cursus op en kapot. En aangezien er geen vooruitgang te zien is in het trekken. Heeft de (hoe noem je die persoon die de cursus geeft?) me verteld dat ik het zou kunnen proberen met een u-lead.

Net als gister, alles ging ontzettend goed. Oke ik moet wel in de riem hangen en constant tegen Boris praten om zijn aandacht bij mij te houden maar goed.
Was er een man die zijn hond totaal niet onder controle heeft. Hij vind alles wat de hond doet goed en is zelf volgens mij slechthorend want hij doet niet wat er van hem gevraagd wordt!
Moesten we in een circel staan zodat de hondjes elkaar zagen. 2 stappen vooruit doen en dan omkeren en terug lopen. Vervolgens werden het 4 stappen. Loopt die man doodleuk helemaal naar mij en Boris toe. Die hond van hem is heel speels dus sprong blij op Boris, die zag en hoorde mij toen helemaal niet meer en werd helemaal gek.
Boris dacht toen nog maar 1 ding: SPELEN!!
Die begon als een gek te rennen en te springen en gek te doen. Dit terwijl hij aan de riem zat! Stel je even voor dat je 40kilo schoon aan de riem hebt die even vol gas geeft!
Op zo’n moment is hij gewoon helemaal weg en duurt het weer een tijdje voor ik Boris zijn aandacht terug heb en hij weer tot rust is gekomen.
Nou na 5 min was hij weer onder áppel en deden we de oefening nog 1 keer.
Ik hoefde maar twee stappen omdat ze bang was dat het weer fout zou gaan.
Vervolgens wijst ze iemand aan die voorop loopt en de rest moest erachteraan.
Gaat die *#@&(* man in tegenovergestelde richting lopen. Dus weer recht op Boris en mij af. Boris is niet gek, die wist nog wel “leuke hond, die wilde met mij spelen!” Dus toen ben ik inderdaad uit de groep gestapt om toch zijn aandacht weer op mij te krijgen. Maar spelen vind hij duidelijk leuker en interessanter als luisteren naar zijn baasje dus weer begon hij te trekken en te doen.
We zijn gewoon nog niet zover dat het mij lukt om op zo’n moment zijn aandacht te krijgen.
Hierbij trekt hij wel heel mijn handen kapot! (Ik heb zelfs al wielrenhandschoenen aan om mijn handen een beetje te beschermen!)

Tijdens het gewone lopen op cursus wilt hij ook constant naar de hond voor ons. Dus ik moet hem constant op zijn plaats zetten. Foei Boris (trekken aan de riem en hem naast me zetten), Boris volg. Braaf Boris volg. En opnieuw: trekken, terug trekken, commando, belonen. Enz, enz.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

http://www.hondenspul.nl/N_frame.html?http://www.hondenspul.nl/U-Lead-anti-trektuig--N_art_171.html

een u-lead is een gewone tuigje net als alle andere alleen zit de sluiting van voren zodat als hij trekt hij zich uit even wicht trekt en dus niet kan trekken het doet geen pijn en is zeer dier vriendelijk en werkt super goed. tyson heeft hem al een jaar of zo en hij trekt apsoluut niet meer maar ik heb hem gewoon zo beter in de hand als hij bijvoorbeelt uit spontanitijd opsringt of zo hij voelt er niks van alleen een gewone tuig kan een hond in hangen omdat de sluiting op de rug zit en omdat de kracht juist in de borst zit ga je mee als ze al hun gewicht er in zetten nou dat kan dus niet met deze want hij trekt zich zelf uit even wicht en draait dus om heel dier vriendlijk en heel doeltrefent

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

hier nog meer info
U lead ANTI TREK tuig. "U lead, not them!"
Dit tuig corrigeert op verantwoorde manier. Door bevestiging over rug, borst en achter de oksels wordt ernstige aandoeningen zoals nekhernia's voorkomen.
De lijn wordt vooraan op de borst bevestigd en correctie vindt dus plaats in de oksels.
Het resultaat is direct merkbaar! Maar zal wel langere tijd gebruikt moeten worden.
Wij adviseren wel het tuigje aan te laten passen door een van onze medewerkers of een persoon welke hierin juist is geinstrueerd.
Tevens raden wij aan het tuigje te gebruiken tijdens gehoorzaamheidslessen. Het is een hulpmiddel, geen wondermiddel!!

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ja toch wel?

Ik zag dat gister bij een pointer (geloof ik) maar die heeft zo'n andere bouw als onze Boris!

En ja ik heb de gentle leader even gegoogled en vind het niets om zo'n ding om zijn neus te doen.
Miss voelt hij er helemaal niets van maar het ziet er een beetje uit alsof je hond zijn bek dicht gegespt zit. Alsof hij gemeen is ofzo.

Zo'n U-lead is net een gewoon tuigje..

Asha heb jij hem ook bij hondenspul besteld?
Moet natuurlijk wel qualiteit zijn met zo'n zware bull! ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

als je trekt dan omdat de bevestiging op de borst zit draaid de hond in plaats van zijn gewicht er in kunnen zetten. toen ik hem aan schafte was niet voor het naast lopen want dat kon hij al maar daar is hij ook uit stekend voor maar voor het opspringen of weg willen sprinten met een lange lijn vroeger als hij dat deed was hij heel slim hij kwam heel dicht bij mij en dan ging hij met vole vaart nou je had mij moeten zien ik vloog dus door de lucht achter hem aan en kon hem dan echt niet houden. nu moet ik me schap zetten maar hij valt op zijn kont en na twee keer op zijn kont gevallen te zijn omdat hij dus zich zelf uit evenwicht trekt doet hij het niet meer :-D dat ding zit echt los en er zijn geen strepen of wat dan ook het is echt gewoon een tuigje met de sluiting van voren :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Tsja, dat dacht ik eerst ook over de gentle leader. Tot ik er achter kwam dat het toch wel heel erg handig is! Vooral omdat het vast zit onder de kin zodat de hond niet KAN gaan trekken. Want dan buigt zijn nek naar jou toe. Het is nu ook nog speelsigheid maar ik kan me begrijpen dat je dit goed wilt trainen voor hij helemaal groot en sterk is...

De gentle leader lijkt misschien vervelend maar ik kan je verzekeren dat als je de goede maat hebt er niks met je hond aan de hand is. Natuurlijk vind ie het even niet leuk. Want naast dat hij nu in 1 keer niet meer overal heen kan gaan met 'dood gewicht' achter hem aan, spant het bandje zich ook over zijn neus als hij trekt. En dat is een dominant gebaar ten opzichte van jou. Niet een 'ik-wil-je-vermoordengebaar zoals in de nek grijpen).

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

dit is van martin gaus zijn site
hij verkoopt ze ook daar heb ik die van mij van
U-lead
• Gaat het trekken aan de lijn van uw hond tegen
• Voorwaartse controle bij het uitlaten, trainen van honden
• Geschikt voor alle rassen
• Comfortabel, opgevuld ontwerp
De U-Lead is een tuig waarbij je controle neemt en houdt met een kleine moeite of inspanning. Het stuurt de borst van de hond: een efficiënt punt van controle. Het voordeel van een U-Lead is dat het totale controle over de schouders van de hond geeft en zo de hond in de richting plaatst waarin hij zich moet bewegen.
De U-Lead is verkrijgbaar in zes maten: Extra Small, Small, Medium, Large, Large Bull en Extra Large.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

super. heb hier alle 2 de honden aan de ulead

ik vind dit super omdat het geen dwang/pijn middel is voor je hond.
ik ben ermee in aanraking gekomen omdat ik na een borstverkleining toch graag de hondjes wilde uitlaten.. en dan mag je niet tillen/trekken ect.

ik ben er zeer te spreken over.. honden ondervinden er bijmij geen hinder aan

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ps zijn kwalitijd is beter :-D

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Ik heb ook een U-lead gebruik op aanraden van de hondenschool. Mijn hond kan namelijk ook trekken en is erg enthousiast. Ik ben er echter mee gestopt, omdat mijn hond nog steeds af en toe dol werd en viel omdat de U-Lead haar voorpoten tegen elkaar drukte. Ook vond ik dat zij naar mij moest luisteren. Een U-Lead geeft ook een bepaald naar gevoel/prikkel, daarom loopt je hond zo netjes.

Bij ons op cursus werden die dingen ook verkocht en er werd wel erg makkelijk naar verwezen. Zelfs kleine hondjes hadden bij ons op cursus een U-Lead om!

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe 3 doggies

honden foto van debbie & zoe

een ulead is een goed hulpmiddel, maar blijf wel oefenen, want op een gegeven moment trekt een hond zelfs door een ulead door.
ik vind het zelf erg diervriendelijk.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Die reactie dat de Follow me zielig zou zijn???!!!

er is niks zieligs aan. Ik doe de hond geen pijn ze kan gewoon hijgen, bijten, eten, drinken en blaffen.

Mijn reactie was meer van dat er hier mensen zijn die zich nogal aanstellen als het over dit soort dingen gaat.

Maar u lead gaat niet echt het trekken tegen. Je hebt de hond alleen meer onder controlle, ja mensen dat is gewoon zo. Bij een follow me corrigeert een hond zichzelf en leert daardoor niet te trekken. Bij een U lead is dat niet zo omdat je de hond gewoon veel beter kan tegen houden.

Maar ze werken allebei dus je kan het altijd proberen

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

wel nee joh je hond loopt netjes omdat je dat moet trainen het is niet zo dat als je dat ding op je hondje doet dat hij dan normaal gaat lopen tuurlijk moet je nog steeds met hem trainen en dat hij omvalt is omdat hij uit even wicht word getrokken. en dat komt omdat dat ding van voren zit. en dat gebeurd alleen als hij ze vole kracht er in zet. ook moet je leren hoe je hem moet gebruiken want anders kan hij nog steeds met je er van door gaan teminste die van mij wel hahahahahahaha :-D

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Nou maken brengen jullie mij wel in verwarring hoor.
Denk dat ik toch gewoon een U-lead ga bestellen en er eerst even proef mee draai.

Dit vanwege de goede ervaringen bij het grootste deel van de mensen. Mocht het toch niet werken omdat iedere hond natuurlijk anders is zal ik zeker de andere opties een kans geven!

Dank jullie allemaal voor jullie ervaringen en tips!

ray (Gast)

Wij hebben een U-lead aangeschaft voor onze hond, het is een labrador, dolenthousiast als hij een andere hond ziet. Ik had last van mijn gewrichten (pols en elleboog)en dit was voor ons perfect. Het gaat onder zijn oksels door, maar de huid wordt niet rood, dus het schuurt niet. (daar was ik bang voor) We hebben de U-lead nu al een paar maanden en het trekken is over!! Maar....het is niet zo dat je de U-lead aan doet en hij trekt niet meer!! :'( Het is een hulpmiddel, je gaat lopen, hij trekt, stoppen en pas weer lopen als de riem los hangt. In het begin ben ik hele korte stukjes gaan lopen en dan vaker per dag. En op een gegeven moment snapt ie het, en kun je telkens verder lopen zonder trekken!!!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Asha, mijn Labrador ging inderdaad vol erin en dat bleef ze doen. Dat op haar bek vallen zag ik zelf helemaal niet zitten. Ik ben gaan trainen zonder U-Lead en dat vergt veel tijd, maar ze loopt nu wel goed.

honden page profiel JordyJordy

honden foto van Jordy

Hi Daisy, ik heb een jonge bruine labrador en hij kan erg trekken. Hij weet heel goed hoelang zijn riem is maar kiest ervoor om dat te vergeten.

Ik train met hem bij martin gaus in amsterdam. daar werken ze alleen op een erg positieve manier (zonder straf) met de hond. Ze adviseerde mij een u lead, omdat dit naar hun zeggen een diervriendelijke oplossing is. Het is een soort tuigje dat wanneer hij trekt hem uit balans haalt. Dit zorgt ervoor dat hij niet meer trekt.

Het werk als een trein. Al na 10 sec was het over. Raad het zeker aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "U-lead" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kings Rebbel brothers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^