Duck voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Herlinde (Gast)

Is duck een volwaardige voeding? Voldoet het eigenlijk wel aan zijn voedingsbehoefte?

Ik lees vaak dat honden een eiwit behoefte nodig heeft van 20/30%, vetten 25/65%.
Op de verpakking van duck uitmuntend compleet staat dat er 1,2% ruwe celstof bevat afkomstig van niet verteerbare resten van maïs, tarwe en zemelen. Hoe zit het dan met zijn verteerbaarheid?

Zou ik beter overschakelen naar een andere voeding of maak ik mij nutteloos zorgen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duck voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Duck is een van de mindere KVV's, maar zeker goed om te geven hoor. Juist in brokken zit een hoop rotzooi (o.a. niet verteerbare granen). 1,2% valt dan nog wel mee, dat wordt uitgepoept.
Maar er zijn betere KVV's, graanloos.

Anoniem (Gast)

Wel raar dat er geen verschil wordt gemaakt tussen verteerbare en onverteerbare granen. Als die in een juiste combinatie gevoederd worden, krijg je een vaste stoelgang + het is goed voor de darmflora.
Ik snap niet wat iedereen hier tegen granen heeft! Er is een verschil tussen vezels en suikers hé. Beide behoren tot de groep van de koolhydraten. Enkels SUIKERS zijn slecht voor het svs.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Anoniem graan is voor vele fabrikanten van honden voeding een goedkoope manier om hun voeding op te vullen,
wel ik wil geen graan voor mijn hond die heeft dat niet nodig,wil ik dat die iets van groente bijkrijgt ofzo dan geef ik wel wekelijks vuile pens
ongeacht of graan nu kwaad kan of niet,
hier dus ook alleen graan vrije kvv ik wil alleen producten die niet enkel puur op winst zijn berust
kvv met graan tja die graan zit erin voor winst te maken he maar niet op de bek van mijn hond in ieder geval

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

@ Anoniem: voer twee weken een brok/voeding met graan en twee weken voeding geheel vrij van graan/mais/rijst. Je hond zal de helft minder poepen ;-)

Daarbij hebben veel honden een overgevoeligheid voor graan. Een hond met onverklaarbare jeuk, schilferige huid en slechte vacht, een hond die veel spuugt en vaak aan de diarree is... in heel veel gevallen heeft het te maken met graan in de voeding.

Probeer het een poos anders ;-)

Waarom een hond graan voeren terwijl de hondachtige in het wild geen graan eet en zelfs zijn prooien dit niet eten? Ik begrijp best dat een hond niet meer een wild dier is, maar het zegt wel veel over de spijsvertering.

Kim (Gast)

had blijkbaar geen naam geplaatst bij mijn vorige bericht. Ik ben dus anoniem :-)

Mijn hond staat op brokvoeding (RC) waarin er zowel fermenteerbare en onfermenteerbare VEZELS zitten. Mijn hond doet het er super op. Zijn stoelgang is steviger dan daarvoor. En hij moet ook minder frequent zijn behoefte doen als voordien. Ik ben blij over de voeding en verander zeker niet.

Bij granen is het toch te zien welk graan je precies heeft. Afval kan zeker niet goed zijn voor je hond. Maar vezels afkomstig van gerst zijn toch super goed? + je insulinepieken blijven er toch door onder controle???

Ik vind het dus niet erg dat er graan in de voeding zit. Wat betreft de prijs van mijn voeding. Ik ben daar tevreden mee... naar wat ik zie van prijzen zit de mijne toch onder de gemiddelde prijs :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee granen heeft een hond niet nodig. Je kunt alleen in beperkte mate granen geven om vezels die in huid/haar e.d. zitten van een prooi te vervangen. Dit schuurt langs de maagwand waardoor de wanden mooi schoon blijven. Een hond is een carnivoor en heeft vlees nodig. In brokken zit meestal weinig vlees (20% vlees, 80% graanafval, groenteafval en ander vulmiddel).
De granen die in de brok zitten, zijn geen goede vezels, maar afvalgranen. Die zijn helemaal niet voedzaam. Voor een producent van humane voeding wel een goedkope manier om van zijn afvalgranen af te komen.

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira

honden foto van Nathalie & Max & Kira

Ik geef mijn honden ook Duck..

ik wissel af, dag brokken (eukanuba puppy grote rassen) , dag duck, dag brokken, dag duck...

hun stoelgang is mooi vast, hun vacht glanst enorm, mooie witte tanden, mooi roze tandvlees en tong, spierwitte oogbollen, ...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik geef Billie ook Duck, 2 dagen in de week. Het is goed te betalen en ik vind het makkelijk dat het in 'hamburgers' van 100 gram verdeeld is. Kan nog niet zeggen hoe hij het er op doet, want hij is er pas een paar dagen :-D . Maar hij vindt het heel erg lekker!

Kim (Gast)

Een hond is toch semi-carnivoor... hij heeft ook andere zaken dan vlees nodig in zijn rantsoen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duck voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^