Hoe krijg je een hond die bijt 'los'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

Hallo, bij mij in de buurt hebben mensen de gewoonte om hun honden gewoon los te laten lopen.
Laatst hoorde ik allemaal gejank buiten en toen ik ging kijken zag ik een jongetje waarvan de hond (kleine hond, weet niet welk ras)in de kop was gegrepen door een bullterriër. De eigenaar van de grotere hond was nergens te bekennen. Ik dus als een gek bij alle winkels geschreeuwd om een bak water, maar iedereen bleef een beetje stom staan kijken, maar niemand deed iets. Toen heb ik maar geprobeerd om die hond los te krijgen, door in z'n nekvel te pakken en op z'n kop te slaan, maar dat werkte dus voor geen meter.
Daarna ben ik naar huis gerend om de dierenambulance te bellen, maar die kwamen niet om vechtende honden uit elkaar te halen :'( Zij zeiden dat ik de hond bij de achterpoten op moest pakken en tegen de klok in moest draaien (begreep eigenlijk niet precies wat ze bedoelden). Toen ik terugkwam had iemand de grote hond half dood geslagen met een staaf :'( Wat een ellende. De grote hond was ook nog een vrouw aangevallen die geprobeerd had hem los te maken.

Ik was er echt behoorlijk depri van! Gelukkig heeft het kleine hondje het wel overleefd, maar hij was er behoorlijk slecht aan toe! Mijn vraag is nu dus wat je nou precies moet doen als er weer zoiets gebeurd??? De politie kwam pas toen die vrouw gebeten was (die moest naar het ziekenhuis), dus die hoef je ook niet te bellen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je een hond die bijt 'los'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Je haalt 2 vechtende honden het makkelijkst uit elkaar met 2 personen. Ieder tilt een hond op aan de achterbenen. Zo moeten honden wel loslaten.
Het is ook de veiligste manier voor jezelf.

honden page profiel jojo

honden foto van jo

geheel waar nooit alleen doen hoor

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

Okay, maar het kleine hondje vocht niet... In principe had ik dus de achterpoten van de hond op moeten tillen? En wat moet je daarna doen? Ik begrijp dat van draaien niet, of hoeft dat ook niet persé?

honden page profiel

Als je de kleine niet optilt, wordt hij gewoon meegesleurd door de hond die wel wordt opgetild. Dus echt beide optillen!

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

Oh ja.. helemaal niet aan gedacht! Heb jij wel eens zoiets gedaan? Ik weet eigenlijk niet of ik de grote hond op had durven tillen als ik eerlijk ben...

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Mij is altijd verteld bij pitbullachtige moet als ze vast hebben een vinger in de anus steken(is een beetje vies) daar schrikken ze van en laten los

Maar het is idd altijd verstandig om met z'n tweeen te zijn.

Maar 1 ding snap ik niet waarom komt de dierenambulance niet het gaat tenslotte om een loslopende pittbullachtige.

Volgende keer de politie ook maar bellen en erij zeggen dat je niet weet wat je moet doen en dat de hond mens/dier ernstig aan het verwonden is.

Ik begrijp ook niet dat die bullterrier los liep en dat er geen eigenaar in de buurt was.Begrijp mij niet verkeerd ik heb niets tegen pitbullachtige heb zelf 1 volwassen am. stafford 1 van 8 maanden oud en een nest am stafford pups

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

Inderdaad nogal vies hahaah, misschien valt het te proberen met een tak o.i.d.???

Ik heb ook niets tegen pitbullachtigen hoor, ik vind het zelfs hele mooie honden. Maar volgens mij is er iets met hun gebit waardoor als ze bijten, ze niet meer los kunnen komen.

quote:"Ik begrijp ook niet dat die bullterrier los liep en dat er geen eigenaar in de buurt was."

---> je wil echt niet weten hoeveel honden er hier gewoon los lopen! Heel erg aso.

Groetjes!

p.s. wat een schattig hondje in jouw profiel Cindy!!!

honden page profiel

Als je dat doet, draait de hond zich om en grijpt jou. Vandaar het optillen aan de achterbenen, de hond kan dan niet bijten.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

gatver wat een ellende als je dat ziet,hoe is het met het hondje afgelopen,en hebben ze de eigenaar nog kunnen vinden.

honden page profiel ..

honden foto van .

Gatver afschuwelijk om dat te zien.Ik zou ook alleen maar aan water gooien denken.

Hopen dat het met het kleine hondje goed is afgelopen.Sommige baasjes van honden mogen ze van mij echt wel eens harder aanpakken.

Groetjes Marianne

honden page profiel

honden foto van

Honden scheiden zoals Martie beschrijft. Probleem om een Bull-Terrier te laten lossen is zeer groot. Hoe vervelend ook, de man die de BT in elkaar heeft geslagen heeft juist gehandeld.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

amparo dat hondje is 1 van de pups die ik nu heb en deze houden wij zelf.
Wij waren op slag verliefd op haar toen ze geboren was terwijl de andere ook echte moppie zijn maar zij is het

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

De eigenaars van het kleine hondje kwamen bij mij uit de buurt en hebben dezelfde dierenarts. Toen ik daar was met mijn katjes heb ik eens navraag gedaan en zij vertelde mij dat hij 'helemaal uit elkaar lag'. Gelukkig heeft ie het wel gehaald. De vrouw die gebeten was, die is naar het ziekenhuis gebracht en moest 8 hechtingen in haar hand en arm.
Wat er met die bull/terrier en zijn eigenaar is gebeurd weet ik ook niet. Maar die hond was er echt niet goed aan toe! Je begrijpt dat ik behoorlijk overstuur was na dit alles, vooral omdat in het begin niemand hielp!!! Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen...

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

hey cindy... ze is echt cute, kan me voorstellen dat je haar niet kwijt wilt :-D

honden page profiel

Het gaat soms heftig...heel naar, zeker als er een klein hondje bij betrokken is, want die kunnen toch minder hebben.
Je kunt bijna niet anders dan zo'n hond in elkaar rossen, hoe akelig het ook is...... Ik heb ooit 2 Shar-Pei dames moeten scheiden, mijn eigen honden, en ik kreeg ze niet uit elkaar. Ja......heel kort en toen werd de ene weer gegrepen. Ik heb ook een balk moeten gebruiken...... Dat is voor de honden gelukkig goed afgelopen. Hierbij had ik trouwens ook toeschouwers die ik vroeg hulp te bieden. Nou, ze stonden erbij en keken ernaar!
Ik kan me je schrik heel goed voorstellen.

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

nee inderdaad, de meeste mensen laten je gewoon aan klungelen en gaan er later weer bij staan als alles achter de rug is en de politie is gearriveerd...

helemaal erg als het je eigen honden zijn die vechten zeg! ik heb dat ook eens gehad met de hond die ik vroeger had, die beet de hond van mijn zus. toen ik ze uit elkaar haalde beet ze mij in mijn hand! Het was echt een superlieve hond en ze had nog nooit gebeten of gegromd ofzo. We zijn met haar naar de dierenarts geweest en daar bleek dat ze een zware ontsteking aan haar baarmoeder had (en dus heel veel pijn) en daardoor dus ook gebeten had.

honden page profiel

Joh, ook lekker vervelend allemaal...
Mijn honden hebben me toen niet willen bijten, maar ze grepen elkaar constant....ik had geen keus: alleen meppen. De teefjes konden trouwens daarna niet meer bij elkaar :'(

honden page profiel amparoamparo

honden foto van amparo

oh wat balen zeg!!! ik heb dat wel eens ergens gelezen, dat als 2 'nestzusters' ruzie krijgen ze soms gewoon doorvechten tot er maar 1 overblijft :'(

honden page profiel Ellen Ellen

honden foto van Ellen

TJa als de dames hier onderling eens flinke Mot hebben werkt de planten spuit of de gieter voor buiten
maar ja waar haal je op straat of in het park opeens water vandaan .
als je in je eentje bent kun je haast geen hond bij de achterpoten pakken en wegdraaien want zoals al eerder geschreven is als ze niet loslaten nemen ze de andere hond gewoon mee de lucht in met alle ellende en exstra schade van dien.
een pitbull heeft kaken die op slot gaan en die moeten klinkt stom Doorbijten om die kaken weer van het slot te krijgen.
en dan maar hopen dat de schade mee valt is en dat het 'slachttoffer het overleefd.
als ze aan het vechten zijn is alle rede uit n hond verdwenen als je er tussen zou komen heb je kans op flinke bijtwonden niet op jouw gericht maar das gewoon blind om zich heen bijten.
dat je je vreselijk hebt gevoeld dat voel ik door je woorden heen en wat een onmacht dat je niets kon doen.
Tja ik zou mischien ook zijn gaan slaan met iets [email protected]
okay geen ijzeren pijp maar door die man zijn optreden is zo het leven van het kleine hondje waarschijnlijk wel gered.

vreselijk dat niemand de pitbull kwam opeisen dat had n hoop leed gescheeld !!
van mij mag elke hond loslopen "mits"verantwoord .
wel weer jammer dat een Pitbull zoiets doet t zet weer zo,n Foute stempel op dat ras en dat terwijl het ook schatten van honden kunnen zijn .
maar goed je kan een poedel vals krijgen als je dat wilt das niet ras gebonden .

sterkte ermee jo !


honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

hoi
je moet bij de liezen van de grote hond hard knijpen dan zal die los gaan.
dat hadden we in de dap ook gedaan bij een gevecht tussen een pup en een volwassen hond

ronald (Gast)

een pitbullachtige hoort een dunne sterke flexibele halsband te hebben. mijn vorige bullterrier ging wel eens over de schreef door een andere hond aan te vallen, dan pakte ik altijd haar halsband, kwartslag draaien en dan optillen, klaar is kees. moet je wel wat kracht hebben natuurlijk.
in dit geval zou achterpoten optillen niet hebben geholpen. als je wel de achterpoten optilt: met 2 man, tegelijk, en dan met een zwaai naar achteren gooien...tsja, leuk is anders.

honden page profiel kittykitty

honden foto van kitty

een hond op de hoofd slaan terwijl die kwaad is en iemand vastheeft hits je de hond enkel nog harder op en dat had die vrouw die aangevallen was ook gedaan wrs en daarom dat die hond had aangevallen al een geluk dat dit jou niet was overkomen dat is het gevaarlijkste wat je kunt doen

als je met 2 zijn en de 1 neemt de hond op aan de achterpoten en die wilt nog niet lossen pak dan een ijzeren staaf en probeert die dan tussen zijn tanden te schuiven dan moet die de hond wel loslaten gaat niet anders en dan kun je snel de achterpoten van die persoon met zijn staaf wegtrekken natuurlijka nders heeft die hem vast

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Bij ons gebeuren de bijt incidentjes vaak als er veel hierachie is.. Veel groepen honden dus! Die zoeken we bewust heel vaak op.. Maar soms onstaat er wel een gevalletje..

Zo was er een stafford feat Chiwawawa.. Echt verschrikkelijk om te zien! Die mensen sloegen die Stafford half verot.. JA niet doen ALS ik er ben he!!

Maar tja.. er moest snel iets gebeuren maar die hond verot slaan hielp niet!! Dus mijn zus en ik pakte de honden en gooide ze in het water.. Dan moeten ze hoe dan ook loslaten!

IS gelukkig goed gekomen.. Maar heb wel geadviseerd om zo snel mogelijk bezoekje te doen aan de DA..

honden page profiel

pittbull achtige hebben een "kaakslot"... meerdere rassen hebben dit. er is iets totaal anders geleerd, wat me meerdere malen hebben moeten doen.

stel je voor mike bij lilo.
mike's hoofd moet je naar lilo toe duwen zo hard mogelijk omdat honden erg sterk kunnen zijn. de bek word al het ware open gedrukt.

en laten dan los.

en uiteraard moet ze ze uit elkaar houden.

dit hebben wij meerdere malen moeten doen omdat mike onze rottweiler aanviel terwijl hij sliep.

maar dit is al ruim 5 jaar geleden.

een hond die bijt slaan heeft totaal geen zin!! zo gaat het alleen maar harder bijten, het nekvel pakken kan effectief zijn zodra je er maar niet aan trekt. dan heeft de andere hond er alleen maar meer last van.

groetjes!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik denk dat het heel moeilijk is om een hond zonder bijtrem zijn kaken open te laten doen. Je hebt het hier tenslotte niet over een gevecht, je hebt het hier over een bullterriër zonder bijtrem die de andere hond doodbijt, want ja, daar is hij op dat moment mee bezig.
Uit elkaar trekken met twee personen helpt ook niet, zo trek je het kleine hondje in tweëen, want de bullterriër zal vast blijven houden. Het enige wat volgens mij helpt bij dit soort honden (helaas, ik heb er ervaring mee) is hem gewoon in één keer een enorme knal geven, zodat hij zo schrikt dat hij los laat. (Moet je ook mee op passen, want voor je het weet hangt íe daarna jou in je been.) Maar lukt dat niet in één keer dan kun je het vergeten. Blijven schoppen of slaan heeft dan geen zin meer, dan rui je hem alleen maar meer op.
Een emmer water gooien of de brandslang erop zou ook kunnen helpen, maar wat als je in het bos loopt?
Beide honden in het water gooien (indien aanwezig, ook een kleine kans) zou kunnen, maar als het kleine hondje al teveel beschadigd is zal hij kunnen verdrinken. Dus ja, het lijkt zielig, maar ik ga toch voor die ene harde rotschop.

Mijn man heeft het laatst gehad met een valse New Foundlander (heeft gelukkig afgelopen week een spuitje gekregen, terroriseerde de hele buurt) en een 5 weken drachtige samojeed van ons. New Foundlander springt met haar 65 kilo bovenop onze Nuka van 20 kilo. Dus mijn man haalt uit, geeft de NF een enorme trap waarop ze gelijk los liet en mijn man aan vloog. Gelukkig is mijn man net wat sneller en groter, dus hij had geen schade. Nuka heeft 4 weken later overigens 9 dode pupjes gekregen omdat er een slag in de baarmoeder zat. Oorzaak onbekend, maar het kan zijn dat het aan die aanval gelegen heeft.

madelon (Gast)

nee dat moet je nooit doen , aan de achterpoten trekken, als ze al vechtend elkaar stevig vast hebben, dat is het stomste wat je kan doen, dan scheur je de wonden open door dat getrek. je moet eerst een jas over de beide ogen van de beide honden gooien , dat ze even een seconden niks kunnen zien, en dan meteen maar ook meteen, ze uit elkaar halen.
dat lukt omdat ze ineens even niks kunnen zien,,, maar je moet het wel allemaal meteen doen seconden werk anders werkt het niet,,,,,,,.

machtel (Gast)

O-) Toen die pitbull mijn Luca bijna heeft
doodgebeten, had hij zich vastgebeten in zijn
rechterachterkant.
Ik heb midden op straat gelegen, niets hielp,
trekken, ik heb zelfs, nu huiver ik als ik het meld,
geprobeerd de kaken los te trekken, omdat mijn
boy stervende was. Als een pitbull de klem op de kaken heeft, helpt niets.
Ons grote geluk was een hondentrainer die langskwam,
die zijn knie net zo lang op de nek van de pitbull
heeft doorgedrukt, zodanig dat hij bijna stikte,
dat hij losliet, niet te geloven.
De pitbull werd over de afrastering gegooid en met
het bloed op zijn kaken wilde hij weer door
het gat naar buiten komen, om zijn actie af te maken.
Met de grootst mogelijke moeite hebben ze hem tegen
kunnen houden. Mijn Luca heeft het overleefd,
weliswaar gehandicapt, maar hij is heel blij en vrolijk.
:'(

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Ik zou in de buurt niet lekker rondlopen..ben blij dat ik hier zit..Maar ik dacht dat het een fabel was dat de kaken op slot slaan! Verschrikkelijk lijkt me dat om te zien..Er zijn natuurlijk ook mensen die stijf van angst staan, maar kan de gemeente niks daar aan doen, aan al die loslopende honden? groetjes

machtel (Gast)

O-) Dat slot op de kaken is absoluut waar. Als ik er nu nog aan denk, krijg ik weer de rillingen en moet ik denken aan dat ik die pitbull bij zijn bek heb vastgepakt om zijn kaken los te trekken.Om mijn boy te redden, maar dat lukte dus echt niet.
Dat lijkt idioot, maar ik dacht alleen aan luca,
die stervende was.
Ik heb midden op de weg gelegen, de spijkerbroek kapot, de hakken afgebroken, de handen en de knieen totaal kapot, de jas ingescheurd, het was net een film. Maar ik zou het zo weer doen, want ik wist als ik mijn luca los liet dat het gebeurd was. Het heeft de krant hier gehaald en het verhaal heeft in de jack russell gids gestaan. De een zegt, je had dit moeten doen, de ander zegt weer iets anders, maar je krijgt geen tijd om na te denken. De baas had die pitbull losgelaten op een braakliggend stuk terrein, grenzend aan zijn tuin. Zo liet hij zijn hond uit. Aan de straatkant zat een gat in het hek en dat gat vond die hond feilloos. Op het moment dat het gebeurde ging ik
voor mijn hond en het interesseerde me niet, had
ook gaan angst. Alles voor mijn luca. O-)
Voor hetzelfde geld had hij mij aangevallen.
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je een hond die bijt 'los'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: spelletje met de pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^