teken los door warm water?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Ik trek ze er altijdgewoon met de vingers uit. Geen gehannes

Doe ik ook als ik er geen tekentang in de buurt lig. Even je nagel goed om de kop klemmen, kleine draai en hij is er uit met kop en al.

las net dat je een teek nooit met je vingers moet verwijderen,zo kun je nl besmet raken.


Als je daarna je handen goed wast wordt je heus niet besmet.
Of je moet gelijk in je neus gaan peuteren dan wordt het een ander verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teken los door warm water?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

tegelijkertijd in je neus peuteren :-)

Nee ik kan het dus echt niet met zo'n tangetje. Zowel penotje ka als pippa werden bloednerveus ervan...dat gerandeerd meer stress en minder veilig uittrekken. Met mijn vingers voel ik het veel beter.
Marian heeft denk ik al het gereedschap wel liggen en ik doe het altijd met de hand. Vlotter.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Het werkt dus wel!

Ik had dus een teek in m'n bovenbeen vanavond, nog nooit eerder meegemaakt.
Hij had zich nog niet helemaal volgezogen en ik zag ook geen mogelijkheid om hem er met een tekentang uit te gaan halen. Ik heb het bad vol laten lopen met heet water en na een minuut of 10 was de teek eruit.
Voor m'n hond gaat dit niet werken want in zulk heet water kan ik het beesie niet zetten maar voor mij is het een gehele gerusttelling aangezien ik elke dag 1 of 2 hete baden neem.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Waar ik alleen bang voor ben, Rudi, is dat net als je de teek bevriest, of schoonmaakt met alcohol, is dat je met warm water bij de teek een paniekreactie veroorzaakt en dat hij dan toch weer extra gif binnenspuit.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Rudi,

Dat haakje werkt echt heel goed hoor!
Je hebt trouwens altijd wat tijd voordat een teek echt vastzit. De tijd tussen een teek die op je terecht komt en dat hij vast zit bedraagt gemakkelijk enkele uren, en dan moet hij nog eerst hard werken om door de huid te komen, ben je weer een uur verder.
Als een teek al wat gevuld is zit hij er echt wel wat langer dan een halve dag. Gewoon elke keer heel goed controleren.
Mijn man is domeinwachter en controleert zichzelf elke avond. Soms zitten er nog teken op zijn sokken, dus het is echt wel nodig. Sommige mensen trekken teken blijkbaar aan (mijn man is er zo één). Allebei dezelfde wandeling, ik met een rokje en blote benen, hij lange broek met sokken en hoge wandelschoenen, wie heeft er teken? Ik niet.
Een lichte broek schrikt teken af, en als je ze gemakkelijk aantrekt (de teken dan), zou ik niet in korte broek of sandalen gaan wandelen. Hoog gras vermijden is ook al een goede preventie, en dus elke keer grondig controleren, ook op genante plaatsen. De huid is daar namelijk zachter, en voor een teek is dat dus een beter plekje om zich te nestelen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes.

P.S.: Dat die teek er toch afkwam in het water was wellicht omdat hij nog niet erg vast zat. Ik zou het niet als vaste remedie nemen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Kirsten & Cacao
Ik ben in ieder geval blij dat deze er uit is.
Je ziet er helemaal niets meer van.

@Sara
Maar als de teek zich nog niet volgezogen heeft kan je dat haakje nog niet gebruiken, en dat was gisteravond het geval. Ik wilde hem er zo snel mogelijk uit hebben dus ik dacht ik probeer toch de hottub methode even.
Maar als jouw man zo vaak met teken te maken heeft is het dan niet en kwestie van tijd voordat hij de ziekte van Lyme krijgt?

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Als ze nog niet aan het zuigen zijn, kan je ook geen ziekte oplopen. Maar hij moet uitkijken, ja. Dus als er toch eentje vastzit en reeds aan het zuigen is, dan heb je dus een wondje, en het gebeurt niet zo dikwijls, dan wordt dat prompt op de kalender genoteerd, met info waar de beet was. En ja, in zijn branche is dat een bekend beroepsrisico, minstens één van zijn collega's is er reeds voor behandeld.
Je kan het haakje wel gebruiken bij teken die nog niet volgezogen zijn hoor, onlangs nog bij mijn man moeten doen. ;-)
Maar misschien heb ik er ondertussen meer handigheid in, ik verwijder al teken van mijn jaar of negen (bij de huisdieren). Er zitten er hier erg veel.
Maar als ze dus nog niet zuigen, heb je kans dat ze nog niet zo stevig vastzat, en dan zal je methode zeker wel helpen, net zoals een stevige, hete douche.

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira 3 doggies

honden foto van Nathalie & Max & Kira

Ik heb ook zo'n tekentang maar dat helpt niet zo goed vind ik .. dat is maar van plastiek en die teken zitten soms zo hard vast in de huid dat de tekentang gewoon erover " glijdt " zonder de teek mee te hebben !!

Ik neem gewoon een pincet van mij .. doe dan wel heel voorzichtjes maar dan heb ik ze wel altijd mee met kop enal ... ik zet dan een potje kokend water naast me, en als ik een teek uitgehaald heb doe ik die direct in het potje kokend water en zijn ze op slag dood.. dat kap ik dan gewoon in de wc..

honden page profiel Claudia, Taco & SpyClaudia, Taco & Spy 3 doggies

honden foto van Claudia, Taco & Spy

@ Rudi, die heb ik ook voor taco werkt best goed :-) teek is er altijd helemaal uitgekomen. Dan in een kommetje, stukje papier bij en opfikken :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teken los door warm water?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: zo iets moois !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^