:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CaioCaio

ik wil heel graag een hond maar het mag niet van m'n vader:(heeft iemand een idee om hem te overtuigen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ":(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas

honden foto van      Evelien & Midas

Iedereen in huis moet er 100% achterstaan als jullie een hond nemen. Je neemt een hond namelijk wel voor ongeveer 10 jaar. Als je vader het niet wil zou het moeilijk worden want ook hij moet ermee in huis wonen

honden page profiel **

honden foto van *

Ben ik helemaal met je eens Evelien.Iedereen in het gezin moet er achter staan,anders word het niks.

honden page profiel JettyJetty

honden foto van Jetty

misschien is er een asiel in je buurt, waar je mag helpen! is heel leuk, deed ik vroeger ook!

of een buurthondje, waar je mee kan wandelen.

net als de anderen: iedereen moet het willen in huis en vooral de volwassenen ;-) O-)
groetjes Jetty

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

als iemand in het gezin er niet achter staat of niet wil dan word het niks.
een hond is een grote zorg.
misschien later als je zelf een huis hebt en goed voor een hond kan zorgen.
kijk in de buurt wie weet kan je iemands hond uitlaten of net zoals hier boven staat kijk bij een asiel daar zitten honden genoeg die aandacht en een wandeling graag willen

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik weet niet hoe oud je bent.. Maar als je jonger bent dan 16 jaar oud, lijkt het me zoiezo niet verstandig om jou een eigen hond te geven.
Een hond kan wel 14 jaar oud worden.. en jij moet nog naar school, als je door gaat studeren ben je helemaal lang van huis, om nog maar te zwijgen over hoe het gaat zijn als jij ooit in een studentenflat wilt gaan wonen, of samen wilt gaan wonen met je vriend.
Een hond is niet alleen maar een schitterend knuffelbeest. Ze hebben een heleboel liefde, aandacht, training, verzorging en tijd nodig.....

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als het niet van je vader mag, dan houdt het op. Want het is voor een hond niet fijn als hij niet gewenst is. Want een hond is heel veel werk (uitlaten, verzorgen, eten geven, trainen), dus daar moet iedereen wel achter staan. Veel ongewenste honden belanden in het asiel :'(.
Ik snap dat je graag een hond wilt, maar voor een hond is zo'n situatie niet eerlijk. Misschien dat je, als je oud genoeg bent, asielhondjes kunt uitlaten of een hond in de buurt.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Misschien zijn er wel mensen in de buurt, met een hond waar je mee kan wandelen

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

je kunt zoals mij een keer in de week asielhondjes uitlaten hier zti een golden retriever nu van novaember 2009 ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Als je vader er niet achter staat is het niet verstandig om er een te nemen.Je zit ook met vakantie tijden niet overal mag een hond als je eeen dag weg wilt moet er iemand zijn voor de hond uit te laten.Kun je niet bij het asiel vragen of je daar kunt helpen of mee wandelen.

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

je vader moet er wel 100% achter staan...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hoe oud ben je?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



13 jaar! Maart

Ik sluit me aan bij de vorige schrijvers.

Dit is geen situatie om een hond te nemen. Iedereen in een gezin moet achter de komst van een hond staan.


Groetjes Cia

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Dit is mijn mening.

Zolang je nog bij je ouders woont moet je naar hun luisteren.Je kunt pas een hond opvoeden als iedereen er achter staat.Want wat bv.als jij geen zin hebt om de hond uit te laten?Dan is er niemand die dat voor je doet.Hoe doe je dat dan?
Je kunt wel bv.aan je buurman/buurvrouw of familie vragen of je hun hond mag uitlaten.Dan kan je er vast aan wennen hoe je het vindt.Maar nogmaals als je 18 bent en op je zelf woont dan
moet je het zelf weten.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Leuk dat je een hond wilt! Het zijn geweldige beesten en je krijgt er een echte vriend bij!

Maar... Ik ben het met de rest eens... Afgezien dat het veel werk is (en natuurlijk wil iedereen in het begin wel met de hond wandelen, maar als de hond groot is willen ze het vaak niet meer). Zelf hebben wij een hond gekregen toen ik 17 was (nu is het mijn hond) maar ik merk zelf hoe weinig tijd ik voor Dobber heb. Ik studeer dus ik ben sowieso al de hele week weg (en dan moeten mijn ouders op de hond passen) en in de weekenden is het ook druk.

Jij zult waarschijnlijk later ook willen stappen maar je hebt wel de verantwoordelijkheid voor je hond op dat moment. Een hond is wel bindend. Je kunt niet een dag lang weg want de hond moet er wel uit om zn behoefte te doen. Bovendien, het is een roedeldier dat sociale contacten nodig heeft.

Zoals je al wel merkt zijn je ouders toch wel belangrijk bij het hebben van een hond. Ook wat betreft eten kopen. Nu zeg je: maar ik betaal het eten wel! Maar eten is heel duur en straks wil je ook wel eens zelf wat leuks kopen. En dan schiet het voer erbij in....

Al met al hoop ik dat je zelf ook doorkrijgt dat een hond nemen iets voor het hele gezin is. Als ik mijn ouders niet had gehad om op Dobber te passen als ik weg ben, had ik DObber niet kunnen houden. En zo komen er heel veel honden in het asiel terecht...

Natuurlijk zijn er mogelijkheden voor je om een hond te verzorgen. In het asiel zitten veel honden die weinig beweging krijgen dus die kun je uitlaten. Misschien kun je ze ook nog trainen en mag je een hondje uitzoeken waar jij speciaal voor zorgt in het asiel. Dan heb je toch nog een soort van 'eigen' hondje. Als dat allemaal goed gaat kun je erover nadenken om zelf een hond te nemen. Maar als je merkt dat een hond toch wel veel werk is, kun je beter een paar jaartjes wachten...

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

hey,

ik wil ook een hond maar dat mag ook niet alleen dan niet van mijn moeder. maar ik kan me er in vinden omdat ik ook weet dat anders de hond mijn moeder waarschijnlijk niet gelukkig maakt. nu is het zo dat ik heb geregeld met de buren en mijn tante enzo dat ik hun hond uitlaat. en ik heb bounty (hond van de buurman) vandaag in bad gedaan. mss kun je je vader ook wel vragen of jullie af en toe een hond te logeren mogen hebben. vanmiddag komt bij mij roxy (hond van mijn tante) logeren voor 2 weken. ik heb dan mss zelf geen hond maar ik heb wel 4 uitlaathonden waar ik ongelooflijk blij mee bent. dus als je iets met honden wil gaan doen ga dan eens naar het uitlaat veld en vraag aan mensen of je hun hond mag uitlaten.
veel succes
liefs naomi

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

je bent zelf nog jong... te jong om een hond helemaal alleen op de voeden en ervoor te zorgen.
dus als je ouders er niet achter staan... dan is het beter helemaal geen hond te nemen.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Bij KNGF geleidehonden kun je een pup adopteren. Je wordt dan op de hoogte gehouden hoe het met "jouw pup" gaat en ziet ook foto's van de hond. Heb je toch een beetje een eigen hond.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

is wel leuk elly maar wat heb je eraan ? mag je hem dan ook zien en hebben of ale-leen fotos ? O-)

honden page profiel LauraLaura

waarom wil je vader het niet?
miscien kun je daar nog iets mee doen?

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Helaas, wanneer niet het hele gezin erachter staat moet je je er misschien maar bij neerleggen dat het niet gaat gebeuren. Je kunt het aanschaffen van een hond dan beter op je verlanglijst zetten voor wanneer je het huis uit bent. Je kunt nu bijvoorbeeld kijken of er mensen in de buurt zijn met een hond waarmee je mag lopen, of vrijwilligerswerk doen in het asiel.
Succes daarmee!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Onbekend maakt onbemind. Je vader ziet waarschijnlijk alleen de negatieve kanten van een hond houden. Ook ik mocht vroeger geen hond, het was zelfs onbespreekbaar. We zijn ondertussen vele jaren verder en de situatie is geheel anders. M'n moeder heeft een kussen en een mand in de woonkamer. Ze koopt met dierendag, Sinterklaas en verjaardagen kado'tjes voor de honden. Ze verwend ze met lekkere dingen en wandelingen. Kortom ze is stapelgek op de honden. Ze zegt ook regelmatig nooit geweten te hebben dat een mens zo gek op een hond kan zijn.
Dus Caio aan jouw de taak om je vader te laten zien hoe leuk honden zijn. Neem hem mee naar een hondenshow of wedstrijd of probeer een leuke oppashond te regelen. Je kan het geheel misschien ook kracht bij zetten door beloften te doen over niet roken / drinken zo lang je thuis woont.
Dit alles natuurlijk alleen als je er zelf echt zeker van bent de verantwoordelijk aan te kunnen.

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

hey Caio,

ik ben 12 jaar, en van mijn ouders mocht ik eerst ook geen hondje. Maar nu wel :-D, het bleek dat mijn ouders wilden dat ik meer verantwoordelijkheid had. dus dit is wat ik heb gedaan:

- probeer zoveel mogelijk om te gaan met de honden uit de buurt(uitlaten enzo)

- Dan kan je misschien vragen als ze niemand kunnen vinden als hondenbaasjes op vakantie gaan, dan weet je alvast hoe het is om een hondje te hebben.

- Misschien gaan je ouders eraan wennen dat er steeds een hondje in huis is, en vragen ze of die ook een weekje bij jullie thuis kan.

- Zorg goed voor het hondje(s), want misschien denkt je vader dan: Nou nou, ze heeft wel heel veel verantwoordelijkheid, dus ik zal het overwegen

5 op de 10 keer wordt je dan verrast met de zin: Ik en je moeder hebben besloten dat je een hondje mag, op voorwaarde dat je hem goed verzorgd.

Dit was bij mij gelukt, maar ik weet niet wat de reden is van jou vader. Bij allergie heb je heel erge pech :( en op een dag zal er wel een hondje in huis rennen. En anders wel op je 18de ;-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Als je nu geen hond mag, kun je eventueel gaan oppassen op een hond. Dan kun je hem uitlaten en verzorgen. Jij blij en die mensen waar je oppast blij.
En...........je verdient nog wat bij O-)

honden page profiel Margarita, Lisa en LotteMargarita, Lisa en Lotte

honden foto van Margarita, Lisa en Lotte

Ik heb vroeger heeeeel vaak gezeurd om een hond. Vanaf dat ik ongeveer 10 jaar oud was tot het moment dat ik het huis uit ging. Nu dat ik zelf 2 honden heb en zelf heb ervaren hoe het is om een hond op te voeden en verzorgen, ben ik achteraf heel erg blij dat ik mijn ouders nooit heb kunnen overtuigen. Dat zou dan een heel ongelukkig hondje zijn geweest!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ook ik wilde van jongs af aan een hond. Mijn ouders niet, dus er kwam ook geen hond. Zo gaat dat nu eenmaal. Ik ben nu 28 en woon samen met mijn vriend. Ik wilde nog steeds heel graag een hond en mijn vriend ging akkoord, zolang ik maar de meeste zorg voor de hond op me zou nemen omdat hij er geen tijd voor had. En nu begrijp ik dus ook waarom er bij mijn ouders geen hond in huis kwam.

Onze hond heeft in het eerste half jaar de hele huiskamer gesloopt. Er is gekauwd op de muren, tafelpoten, stoelpoten, kasten, etc. We kunnen niks in de huiskamer binnen bereik van de hond laten staan. Dat betekend dat als we weg willen - al is het maar een kwartiertje - we eerst de huiskamer op orde moeten krijgen. Ook moet je hond uitgelaten worden: meerdere keren per dag! Dat betekend elke ochtend dat je naar school moet een half uur eerder opstaan om de hond uit te laten. Als je ouders 's middags niet kunnen, moet je ook terug naar huis om uit te laten. En ga zo maar door.... Bovendien is een hond (zerk een wat grotere) erg duur.

Als je ouders hondenmensen zouden zijn is het een ander verhaal, maar nu zou ik gewoon nog even lekker genieten van je schooltijd met je vrienden en vriendinnen inpv een hond in huis te halen. Let wel: als de hond aandacht tekort komt, krijg je geheid gedragsproblemen.

Ik liet in de tijd dat ik geen hond had vaak de hond van mijn baas uit. Misschien kan jij ook zo'n leenhondje vinden? Of je kijkt eens bij een asiel of je daar mag helpen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

als je 13 jaar bent, kun je nog niet alleen instaan voor de hond. Als je ouders het er bijgevolg niet mee eens zijn, dan moet je je daar bij neerleggen vrees ik. Uiteindelijk zijn het immers je ouders die er de verantwoordelijkheid moeten voor dragen.

Ik mocht ook geen hond, ik ben daar niet van doodgegaan hoor ;-)
Ondertussen heb ik al heel wat, maar ik bekostig alles dan ook zelf, dan weet je pas wat vor geld daar mee gemoeid is, en begrijp ik mijn ouders waarom ik geen mocht. (niet dat een hond zoveel kost, maar we waren 8 thuis, als iedereen dan zijn willetje kreeg, ging het nogal een kostelijke bedoening worden)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Maart heeft helemaal gelijk. Toch voegt het denk ik ook wel iets toe aan de opvoeding, mits goed begeleid natuurlijk.
Maar Caio heel veel mensen beginnen totaal onvoorbereid aan een hond. Jij hebt de mogelijkheid om je helemaal perfect voor te bereiden. Informeer je nu vast over de diverse trainingsmethoden. Over de diverse hondenrassen etc. Doe desnoods alvast een relevante cursus.
Over 5 jaar ben je 18. Dat lijkt voor jouw misschien een lange tijd. Maar ik denk dat een fokker heel blij is met iemand die zich zo tijdig voorbereid. Dus ga gewoon eens kijken wat voor jouw het ideale ras zou zijn en ga alvast op zoek naar een betrouwbare fokkers hiervan en leg alvast contacten.
Begin desnoods met alvast te sparen zodat dat straks ook geen beperkende factor hoeft te zijn.
Ben je straks 18 of 21 en kan je een mooie hond kopen, je hebt een kast vol met boeken en dvd's en weet je precies wat je te wachten staat bij de opvoeding van je pup.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ":(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^