plotselinge verandering tijdens de loopsheid......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel richardrichard

honden foto van richard

dit was even schikken, ik heb normaal alleen maar reutjes gehad maar nu voor het eerst een teefje.
en tijdens de loopsheid begon ze inees te rillen, kwijlen, beven en door haar poten te zakken en haar ogen puilden uit.Ik dacht eerst aan vergiftiging want ik had ze in de tuin een tijdje gelaten en zelf even druk bezig geweest.
Gelukkig woont de DA bij mij op de hoek dus heb ik het even gevraagt of de loopsheid in verband stond met deze symptonen. En de DA zei; De ene hond heeft er meer last van dan de ander, en deze symptonen kunnen voorkomen bij loopsheid, kijk het nog een nachtje aan veranderd er niks dan kom je morgen terug.
Gelukkig was ze de volgende dag weer de oude maar ik was wel geschokken...Ik heb veel kennis van honden maar dat is gericht op gedrag maar op medisch gebied ben ik niet erg handig. Gelukkig gaat alles weer goed nu moet het bloeden van de loopsheid stoppen en dan komt nog het ergste heb ik me laten vertellen, het schijnt dat ze er bijna alles aan doen om te ontsnappen om gedekt te worden....
wie kan hier overmee praten????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plotselinge verandering tijdens de loopsheid......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Tara is loops geweest, maar ik ken deze verschijnselen niet, ook niet bij mijn vorige hond die ik 11 jaar heb gehad.

Het enige wat Tara deed was posten voor de deuren waar reuen woonden. Ze ging er als een sfinx voor liggen, was een hele klus om haar mee te krijgen, ze had toen nog geen tuigje maar een halsband waar een Houdini-Collie makkelijk haar hoofd uittrekt :-)

Maar als het vloeien afneemt begint het circus pas echt, heeft bij Tara volgens mij wel 9 dagen geduurd. Maar ondanks dat wij hier een reu in huis hebben, zijn de dagen voorbij gegaan zonder dat Tara gedekt is, maar wat fijn toen die dagen weer voorbij waren, was een dagtaak met opletten en ze zoveel mogelijk gescheiden houden, hihihi :-)

Sterkte :-)

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Heb 25 jaar teefjes gehad en er is nog nooit eentje "ontsnapt" . Als ik jou was zou ik haar wel aan de lijn houden de komende 3 weken.Klopt wel dat de ene hond de ander niet is.

Tammy heeft behoorlijk veel last ervan als ze loops is, merk dat al een week van te voren, niet meer willen eten, koorts, braakneigingen, buikpijn! leg dan meestal een warme kruik in een handdoek bij haar en ze vind dat aangenaam, want dan staat ze niet eens meer op. De andere teefjes hebben tijdens de loopsheid eigenlijk nooit geen problemen gehad.

honden page profiel richardrichard

honden foto van richard

Tja zo zie je dat er weer veel verschild per ras..ik zal haar in iedergeval goed in de gaten houden want ik wil nog geen nestje..dat doen we de volgende loopsheid wel dan is het reutje ook geslachtsrijp in iedergeval bedankt voor het delen van ervaringen. Ik ben het maandverband proces wel zat hi hi hi :'(

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

de volgende loopsheid een nestje.. Ik las op je profiel dat je teefje nu 9 maanden is en een flinke groeiachterstand heeft en je reu 10 weken is. Lijkt je dit een verstandige combi? Je reu is over een half jaar net 8,5 maand oud..

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik denk dat onze zogenaamde hondenfluisteraar zich eerst zelf wat in het oor moet fluisteren !!! Richard waar ben je mee bezig. Als ik dan pretendeer zoveel verstand van honden te hebben, zal ik op de 1ste plaats me opzijn minst een beetje inleven hoe een reu en een teef lichamelijk in elkaar zitten. Dat je geen ervaring hebt met teven vindt ik vreemd . Je bent toch een hondenfluisteraar . Of komen er alleen maar mensen met reuen voor advies. Je maakt jezelf belachelijk!!
Je nestplanning lijkt nergens op en een reu van die leeftijd is te jong om te dekken. Kan zelfs zeer kwalijke lichamelijke gevolgen hebben voor de reu. Probeer eens wat jaartjes ervaring op te doen, kunnen we dan misschien eens verstandig praten!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plotselinge verandering tijdens de loopsheid......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: morgen rocky naar dieren arts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^