wat veroorzaakt fobieën en angsten??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel richardrichard

honden foto van richard

even terug te komen op het gooien met die knalerwten, je doet het eerst op een grote afstand en als er geen reactie meer is verklein je de afstand....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat veroorzaakt fobieën en angsten??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Martina en ChinookMartina en Chinook

honden foto van Martina en Chinook

ik ben op zoek naar het forum over angst voor geluiden die boven een hond zijn en waar hij angstig voor is.
Aan het eind van de straat zijn ze bezig aan het dak van een huis.
Sinds ze daar bezig zijn weet hij niet hoe vlug hij er langs moet lopen en is daarna nog wel even opgefokt.

Ze zijn er zeker nog wel 4 weken aan bezig en een idee is om een andere route te nemen maar dan is het straks misschien weer iets anders.

Hoe ga je daar mee om?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Het is voor een hond heel onnatuurlijk als er geluid van boven komt. Want je misschien wel kunt doen is je hond van af een afstandje laten kijken naar het gebouw..

Is het binnenhuis of buitenshuis?

Anders kun je je hond belonen als hij zich op jou richt in plaats van op het geluid.
En geef hem wel de kans om te vluchten zonder dat hij gevaar loopt. Dus trek hem niet terug, of houd hem niet tegen dan het eind van de lijn.

Als je hem namelijk tegenhoud dan kan de angst juist groter worden.
Wel kan je hem terug roepen en een aandachtsoefening doen.

Begin met de aandachtsoefeningen (bv zit) op een afstand en ga dan steeds een stapje dichterbij, luisterde de hond niet dan doe je weer een stap terug.

Ik hoop dat het werkt.

groetjes

honden page profiel Martina en ChinookMartina en Chinook

honden foto van Martina en Chinook

Dank je Gerdine,

In het begin had ik niet door dat het angst was dus trok ik hem steeds terug maar dat is niks en volgens jou dus ook niet goed.

Het is buitenhuis en vanmiddag heb ik hem laten zitten tegenover de straat en het huis.
Vanmiddag heb ik hem steeds terug geroepen en dan komt hij wel maar hij wil gelijk weer door.
Een aandachtsoefening is een idee.
Hopelijk dat het lukt. Met iets lekker afleiden lukt niet. Maar belonen als hij naar mij kijt natuurlijk wel.

Bedankt, ik ga er mee aan de slag. Hij is nu bijna 15 maanden en lijkt soms angstiger te worden van geluiden enzo terwijl we in een stadje wonen en dus wel wat gewend zou moeten zijn.


Groetjes

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je hond is nog jong en daardoor kan die nog veel leren.

Je moet hem dus goed begeleiden, en laten zien dat het niet eng is.
Dus het is zeker goed om hem op een speelse wijze te laten zien dat het niet eng is, en dat je hond op jou kan vertrouwen..

Succes! En laat even weten hoe het gaat..

groetjes

honden page profiel Martina en ChinookMartina en Chinook

honden foto van Martina en Chinook

Gerdine,

Net even met hem wezen lopen en met lekkere hapjes hem langs het huis gelokt waar nu natuurlijk niemand bezig was.
Maar hij had veel meer aandacht voor mij en minder voor het huis. Het begin is er.
Als er weer mannen bezig zijn weer proberen.

Het begin is er. Gelukkig is de angst nog maar net begonnen dus ben er hoop ik op tijd bij.

Fijn weekend...

Groetjes

honden page profiel HansHans

Wij hadden een hond die als de dood was voor vuurwerk. Ze wurmde zich uit haar halsband als er een knal was en trok een sprint naar huis. Daar ging ze onder bed zitten trillen. De dagen voor, tijdens en na oudjaar waren een ramp.

Tijd om te trainen dus. Met oudjaar heel veel hele kleine knalletjes en wat “normale kanonslagen” gekocht en deze bewaard. De kleintjes geven maar een klein knalletje en ideaal als trainingsmiddel. De grote bewaar je voor later. Let wel, je traint dus in de lente/ zomer/ herfst en niet beginnen in november.

Belangrijk in het geheel is dat de hond op jou gefixeerd is en dan bedoel ik ook echt gefixeerd. In dit geval hebben we gewerkt met eten. Neem iets wat hij heel erg lekker vindt, zoals pannenkoeken, spaghetti, knakworst of wat dan ook. Zorg voor een rustige plek zonder andere honden, of mensen en zorg voor een handlanger die het vuurwerk afsteekt.

Breng de hond in een toestand dat hij alleen maar oog heeft voor jou. Laat hem allerlei kunstjes doen en ook al doet hij het hartstikke goed, hij krijgt het niet. Wel met “goed zo” tussendoor belonen, totdat de hond er bijna wanhopig van wordt. Pas als de kwijl ruimschoots uit zijn bek loopt en hij alleen maar oog heeft voor jou is het tijd voor de volgende stap. Geef je handlanger, die een stuk verderop staat, een signaal dat hij vuurwerk kan afsteken. Als de knal (bijna) klinkt, geef je het eten en pakt direct nieuw eten en hou dat voor hem. Alleen jij en het eten zijn belangrijk. Schrikt de hond teveel van de knal, kan het zijn dat de handlanger te dichtbij staat. Het is even zoeken naar de afstand en timing.
Wat het eten betreft, mag het niet zo zijn dat hij het in een keer kan wegslikken. Spaghettislierten plakken bv ook naast zijn bek vast en duurt dus even voordat hij het weg heeft geslikt. Tijdens het kauwen hou je de volgende slierten al weer voor zijn bek, want hij moet alleen maar oog voor jou hebben. Als de knal klinkt zul je zeer waarschijnlijk de hond even zien schrikken, maar vraag gelijk weer zijn aandacht dmv je stem en eten. Niet boos doen, maar zo enthousiast als mogelijk. Kijk hoe je hond reageert en stem daar de volgende stappen op af. Je kunt ook aandachtsspelletjes in de tuin doen en dat een handlanger achter de schutting iets afsteekt. Is je vuurwerk op, gebruik dan knalerwten, ballonnen oid.
Kortom, je gaat dus actief trainen en creëert de trainingsomgeving.

Tweede punt. Kalmerende signalen en dat moet dit forum toch wel aanspreken.
Wederom heb je een handlanger nodig die vuurwerk oid afsteekt. Loop in een park oid en ga ergens even zitten. Zorg dat je hond bij je ligt en hou hem aan de riem vast. Aai hem even en zorg dat hij rustig wordt. Laat je handlanger, op enige afstand, vuurwerk afsteken en ga dan zelf liggen. Met liggen bedoel ik dan echt liggen en je hoofd ligt dus ook op de grond. Ga gapen en kreun er voor mijn part ook bij om het signaal wat sterker te maken en doe je ogen dicht. Als je zelf wat onzeker bent, ziet de hond aan je ogen dat je gespannen bent en als je je ogen dicht doet, lijkt het net alsof je de omgeving volledig vertrouwt. Helemaal dicht doe je je ogen toch niet, want je kijkt door een spleetje. Je wilt natuurlijk wel zien wat de hond doet. Blijf net zo lang liggen totdat de hond weer rustig is. Ligt de hond (eindelijk) rustig kun je hem ook wat lekkers geven. Bouw de intensiteit van trainen op met wat de hond aan kan.

En ja, in november/ december heb ik ook in het gras gelegen in het park. Het is dan weliswaar koud en nat, maar je moet er wel wat voor over hebben. Het voordeel was wel dat we in de lente al begonnen waren, dus ging ze vrij makkelijk liggen en had ze geleerd wat ze moest doen.

Het was niet zo dat mijn hond helemaal niet meer bang was voor knallen, want je kon haar soms nog wel zien schrikken, maar dat hebben wij mensen ook. Zij liep echter niet meer weg en zat ook niet meer trillend onder bed. Als er veel knallen waren rond oudjaar wilde zij graag aan de riem lopen en had in huis meer dan anders de behoefte om dicht bij je te zijn. Een aai over haar kop en even naar haar gapen was voldoende om haar te laten liggen.






honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Wat goed dat het bij jou gewerkt heeft,

maar geloof me, als er 1 knal is, dan kijkt mijn hond niet meer naar eten. Hoe lekker dan ook..

Maar mischien een goede tip voor andere..

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider

honden foto van bets-bean&raider

ik loop heel vaak s,avond langs een groote buffel.
die is van brons gemaakt staat op het gras veld.
in donker is bean al de doods er voor.
gisteren avond op gepakt en ben er zachtjes heen gelopen en hem er naast gezet.
en toen geroepen goedzo goedzo lief he.
en nu ben ik verplan om steeds weer dit te doen.
maar ik wil steeds gebeloning geven voor alles.
hij wil na buiten om de 5 minuten komt die binnen ,hup voor de kastje ik krijg weer iets lekkers dus ik niet over al belonning voor geven.
ik geef als ik denk nu krijg je wat lekkers meer niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat veroorzaakt fobieën en angsten??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vaginitus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^