veilige halsband of tuig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Gisteren mocht ik meerijden naar de hondenschool, gewoon om samen met bodi naar een les te kijken. alles ging helemaal goed, de treinen was niet een probleem, het stukje lopen op de boederij naar de plek van de les was ook geen probleem. Maar toen gingen we terug naar de auto.
En de andere cursisten waren al uit zicht, en toen gingen Bodi en ik richting de auto van me vriendin. Dan moet je door een smal paadje wat een beetje donker is en waar 2 paarden staan te kijken, en toen voor ik wist wat er gebeurde raakte Bodi totaal in paniek en op de een of andere manier wist hij zijn tuig te bevrijden.
Met ons 3-en ( de juf, ik en me vriendin ) kregen we hem wel snel te pakken. Maar dit levert nu wel een probleem op. Want de bedoeling was dat ik een cursus met hem zou gaan volgen met hem. Het lopen er heen is geen punt voor mij, zijn angst ook niet dan wil ik best gewoon doorlopen. Het grote punt voor mij is dat tijdens de wandeling er heen we dan een rijksweg over moeten, en wat als hij zich daar los weet te krijgen, op de boederij kan de juf ons begeleiden de weg erheen niet. Me vriendin wil ik niet zovaak vragen ons te rijden. en ik heb zelf geen rijbewijs/auto.
verder is er niemand in me beurt die zelf ook cursus wil gaan volgen met wie ik dan mee zou kunnen rijden.
Een halsband is ook geen optie want Bodi heeft een kale plek gekregen door de halsband vandaar het tuig.
Het tuig is van sport-geschirr. dus vraag me dan af wat ik kan aanschaffen wat echt ontsnapproeg vrij is. Want de verkoopster had ook nooit gehoord dat een hond uit dit tuig was gekomen en heeft de tuig netjes op maat gemaakt voor bodi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "veilige halsband of tuig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben zelf ZEER tevreden over de tuigjes van Hurrta. Die zitten perfect, schuren niet en je kan ze in 1 beweging om doen. Dus niet poten door lussen halen etc.

Voordeel is ook dat het vooral geschikt is om de hond naast de fiets te laten lopen of vast te leggen. Het ringetje bovenop (waar je je hond aanlijnt) kan namelijk van links naar rechts verschuiven.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik ben heeel erg tevreden over de K9 tuigen. Is hier nog nooit iemand uit gekomen.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes



K heb even een foto voor je gezocht.
Mijn Schatzi met haar tuig. Ze heeft tegenwoordig ook plakkers met "Schatzi" erop :-D

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Het gaat er bij ook om dat ik zo zeker ben dat zelfs tijdens een paniekaanval ik door kan lopen zonder bang te hoeven te zijn dat Bodi eruit kan. Want bij zo'n oversteek van een rijksweg en Bodi zou los kunnen komen dan zijn de gevolgen niet te overzien. en dat zou een cursus met bodi wat wel nodig is voor mij wel eens niet door kunnen gaan daardoor

honden page profiel richardrichard

honden foto van richard

hoi beste hondeliefhebber.
er zijn verschillende mogelijkheden om je hond aangelijnd te hebben. een tuigje is vaak geen optie voor deze honden. Als hij kaal wordt van een gewone hals band kun je een wurgketting nemen maar als je dat zielig vind kan je nog altijd een neusriem nemen.
als hij dan trekt gaat zijn kop opzij en dat voelt niet prettig voor je rakker dus dan zal hij niet meer trekken. Ook heb je een speciaal tuigje waar er 2 touwtjes onder zijn oksels gaan en als hij dan trekt spannen die koorden zich aan. Dit is een gevoelige plek bij honden. Je kan ook een breede halsband nemen met een dubbele band wat breeder is dan normaal...je moet maar even kijken wat het beste past bij je hond O-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

De juf van de hondenschool is enorm fel tegen correctie materiaal.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Dit is de nieuwe van Ezydog vanaf €19,95 lijkt op hurtta pro tuig is alleen goedkoper:






Wij hebben de oude maar die werkt ook heel goed hoor geen last van kale plekker bij de oksels en simpel in gebruik.



honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Richard, jij noemt jezelf hondenfluisteraar? (zag ik op je profiel).

Fluisteren met corrigerende middelen :'(

En dan ook nog bij een angstige hond :'(


@Annet, ik ben ook tevreden ver het Hurrta pro tuig.

Jip probeert zich in sommige situatie ook los te worstelen, maar dat is hem met dit tuig nog niet gelukt.
Nu besef ik wel dat Jip met z'n 8 kilo niet te vergelijken is met Bodi.

Daarnaast zou je misschien specifiek kunnen gaan trainen hierop. Langs weilanden etc. Eerst op afstand en van lieverlee steeds een stapje dichterbij.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ik ga met Charlotte mee, hier hebben ze alle 2 een K9 tuig.. Echt ideaal.. Daar ontsnappen ze echt niet uit hoor! Zou niet weten hoe.. Als je de goede maat hebt moet dat echt niet kunnen!!

Succes :-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Het gaat bij er ook om dat het ontsnappingen absoluut onmogelijk maakt. De verkoopster had nooit eerder gehoord dat een hond uit dit tuig kon komen en het is Bodi toch gelukt. Dus als ik iets koop en daarmee de 'enge' zeer drukke weg overmoet steken ik gewoon zeker ben dat bodi echt niet kan ontsnappen. Dat is voor het punt. Want ontsnapt Bodi tijdens paniek dan weet ik zeker dat hij wordt aangereden, en daar zit niemand op te wachten.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Die K9 tuigen hebben ook een soort handvat boven op.. Kan je ze meedragen als een tas.. hahaha nee hoor.. Maar heb je wel een goede grip.. Als je dan snel bent en als hij in paniek raakt zou je hem daar ook kunnen beet pakken..

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Op de hondenschool zelf kan daar inderdaad mee geoefend kunnen worden, de juf weet nu ook dat Bodi dus mega angstig werd bij het doorgangetje, en kan me dan begeleiden, alleen hoe op de hondenschool komen. Het maakt het zo moeilijk als je zelf geen vervoer heb, en niemand ken die dezelfde cursus uit de buurt doet met wie je dan misschien mee kan rijden.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Is een hurrta-halsband niks voor je? Die zijn heel zacht en geven misschien geen kale plekken. En misschien dan alleen de halsband om als je naar buiten gaat.

Bij mij thuis gaat de halsband over het algemeen gewoon af zodra we weer thuis zijn. Binnen heeft dat ding toch geen zin en het beschadigd alleen maar de vacht. Bovendien ben ik bang dat hij ermee blijft haken als hij alleen is.

honden page profiel ....

honden foto van ..

ik heb een heel simpel tuigje aan alle kanten verstelbaar voor onze paniekzaaier..
simpel en heel goedkoop, over twee maanden past ze er toch nie meer in hahha
maar wel zo verstelbaar dat t echt onmogelijk is om eruit te komen.
ik vroeg me wel af hoe oud je hondje is en hoe groot?
misschien heel stom maar als ze nog heel klein is kun je dr ook even in een tasje of misschien als ze wat groter is in een honden kar stoppen tot ze op cursus nog wat meer vertrouwen heeft gekregen?
Jessie was in het begin ook alleen maar bang bang bang en ik heb eigenlijk alleen maar aan dr zelfvertouwen lopen bouwen.. alleen maar dingen doen die ze leuk en prettig vond en t enge even laten voor wat t is, zo gauw t staartje eruit was ben ik steeds verder gegaan en t panieken/blokkeren wat ze deed is helemaal over..

wat je ook kiest of doet, ik wens je succes op cursus!!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik hoor ook ook hele goede verhalen zowel over de Hurtta tuigjes als de K9 tuigjes. Ik zelf gebruik trouwens ook vaak een halti, niet zozeer als corrigerend middel maar je hebt gewoon veel meer controle over de hond. Vooral als je een erg sterke hond hebt maakt dit een wereld van verschil. Als ik ga treinen of naar drukke plaatsen ga gebruik ik hem altijd. Ik heb mijn hond er langzaam aan leren wennen hem om te hebben en het gaat super goed :-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb voor Chica een instaptuigje en ben daar erg tevreden over. Ik heb natuurlijk een klein hondje en kan, als ik dat wil, haar ook optillen aan het tuigje.

honden foto van Mormel,s baasjes Claire & Jasper

Ja ik denk dat de hond idd niet uit een tuigje kan, Zoals elk verhaal zit er ook een maar aan vast ,want het heeft mijn Maltezer wel haar leven gered doordat ze zich los kon wringen van haar halsband ,ze werd door 2 stafford,s aan gevallen ,als ik een tuigje toen had ,had ze het niet na kunnen blaffen..ik heb 2 honden en nu dragen ze alle 2 een tuigje gewoon omdat ik het comfortabeler vind,het is half jasje half tuigje ,en zo verdeel je ook het gewicht als ze trekken

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Ik had voor Yago zo'n tuigje met koordjes die aanspannen zoals Richard vermeldde, maar ik ben er na een tijdje mee gestopt: die touwtjes zijn nogal dun en ze schuurden. Yago heeft nu zo'n geel met zwart gestreept tuigje (ze bestaan ook in rood en blauw) en daar ben ik heel tevreden over. Hij kon soms ook behoorlijk trekken, maar hij heeft het nooit losgekregen, de leiband zit vast aan een ring achteraan, de sluiting zit opzij en heeft de vorm van een drietand die je inklikt. Heb wel in de dierenwinkel gehoord dat ze stoppen met dat gamma (zij of de fabrikant, weet ik niet meer).

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ruffwear heeft tuigen die ook banden hebben die verder naar achteren lopen.

dit is een tuig dat eigenlijk gemaakt is om honden echt omhoog te tillen, bij bijvoorbeeld echt bergbeklimmen. het heeft ook lussen die om de achterpoten kunnen, dus ik kan me niet voorstellen hoe hij daar dan nog uit kan komen. de lussen kan je trouwens weer opbergen als je langs het gevaarlijke stuk bent geweest.


en dit is een wat simpeler tuig, het zit o.a. bij de rugzakken van ruffwear, en houd de gevulde rugzakken ook goed op zijn plaats, het sluit dus heel goed aan.
omdat er 2 sluitingen zijn onder de buik waarvan er 1 heel ver naar achter zit, lijkt het me heel moeilijk voor de hond om eruit te komen.


honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Zie inderdaad hele mooie tuigen,
niemand snapt trouwens hoe Bodi uit het tuig heeft weten te komen, het zat strak genoeg, het was namelijk door de verkoopster helemaal op maat gemaakt. En de meeste tuigen lijken toch wel op elkaar. Zo ook die van Sport-Geschirr die ik dus heb.
Met het tuig merkte dat Bodi minder trok en ook het hoesten was minder, maar tja het ontsnap gevaar.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Niets is honderd procent betrouwbaar zo blijkt.
Jip is vanmiddag twee keer uit z'n tuig (hurrta pro) weten te ontsnappen.
Hij is wat afgevallen, dus denk dat het nu wat te ruim zit. Gelukkig was het in een 'veilige' omgeving, maar ben nu wel gewaarschuwd.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Tjibbe is ook al drie keer uit zijn autotuig gekropen. En dat zat echt HEEL ERG STRAK! Het kan altijd.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Het probleem bij veel tuigen is dat deze scheef gaan hangen door het trekken of dat deze te los zit. Dan kan de hond met 1 poot er makkelijk doorheen waarna de hond zo los is.

honden page profiel sandytje&carisleysandytje&carisley

honden foto van sandytje&carisley

ik ben zelf voor een tuigje want dan zitten ze goed vast een gewoone riem vind ik slecht als mensen er te hard aan trekken is net of je je hond ophangt nee hoor tuig
gr jolanda

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Over het algemeen ben ik heel tevreden over mijn hurtta tuigje. 1 keertje heeft ze zich eruit gewerkt en dat kwam omdat de riem laag vaststond en ze dus al trekkende zich eruit kon wurmen. Maar mijn tuigje zit ook niet heel erg strak hoor.

Je kunt ook het tuigje gebruiken voor de zekerheid een goed zittende halsband erbij.

Luister niet naar Richard... Een wurgketting helpt niet om de angst te verminderen en de andere materialen die hij opnoemt zijn bedoelt om honden niet te laten trekken. Niet om ze van hun angst af te helpen!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Een instaptuigje kunnen ze nooit uit O-)

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Heb een K9 tuigje, al 2 jaar en ben er zeer tevreden over :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zou je niet beter eerst gaan werken aan zijn paniek en leren zijn aandacht te krijgen in alle situaties. Het lijkt me zo stressvol op deze manier een hond van zijn angst af te helpen. Dan ben je ook wat zekerder dat hij niet in de paniek zal schieten als je weer op die plek gaat trainen. (ik probeer maar mee te denken :-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "veilige halsband of tuig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Behendigheidswedstrijd Duiven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^