Zorro en Dobber weer op de vuist....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Het scheiden zoals Margje dat voorstelt is wat ik bedoel. Dat is wat op een gegeven moment noodzakelijk wordt wil je toch beide honden houden. Maar dan nog hou ik mijn hart vast voor die vier jonge honden van dezelfde leeftijd.

Een GT erbij kan helpen maar dan nog blijft het noodzakelijk om in elk geval de eerste tijd de reuen te blijven scheiden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorro en Dobber weer op de vuist...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Heb net even bij de da geïnformeerd naar de prikpil. Dit omdat Yindi ook nog loops moet worden binnenkort.
Maar mijn da geeft geen prikpil. Het heeft teveel nadelige gevolgen, ook voor later.

Ik zit te denken om Zorro uit logeren te sturen. Heb een heel lief aanbod gekregen van iemand. Maar ik vraag me af, kan hij dan wel zonder problemen terug de roedel in?

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wat erg allemaal!

Toen ik nog twee reuen had, gingen ze in het begin ook steeds vechten, vooral tijdens het eten. ik heb ze hun plek van te voren gewezen, en wanner er een van zn plek kwam tijden het eten terug gezet. Ging ze toen alsnog vechten. Bakken weggehaald en weggelopen, want dat is helemaal niet leuk dat het vrouwtje wegloopt met je eten. Ze hielden vaak al snel op.
Maar dit heeft weinig met jou probleem te maken..

Ik kan niet veel anders zeggen dan de teef weghouden. En veel sterkte! ;-)

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Als Zorro de roedelleider is dan is hem uit logeren sturen geen goed idee.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Linda, dat dacht ik al...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Kan dan inderdaad problemen geven bij het terugkeren.
Dat geldt ook als je ze van elkaar gaat scheiden zoals die vriendin van mij doet. Ze kunnen dan niet zomaar ineens weer bij elkaar.

Heb je op zich genoeg ruimte en tijd om met ze apart dingen te ondernemen dan zou ik ze echt gaan scheiden om erger te voorkomen.
Alhoewel ik voor herplaatsen van 1 van de 2 zou kiezen omdat het scheiden mij constant spanning op zou leveren.
Jouw spanning wordt zo overgenomen door de honden, dat heeft vaak een groot effect.

Succes, ik beneid je niet hoor.

honden page profiel Nicole en het trio....Nicole en het trio.... 3 doggies

honden foto van Nicole en het trio....

Is er niet eentje ziek? Wij hebben hier twee berner sennen dames gehad en een landseer teef... Op een gegeven moment pakte de landseerteef elke keer de berner sennen van 5 jaar... en deze bleek lymfeklierkanker te hebben...dus achteraf moest ze gewoon de roedel uit omdat ze ziek was... maar wij dachten ook:"O nee herplaatsten...."Maar dat bleek de oorzaak... Tipje misschien?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi YmY,

Ik begrijp dat je enorm geschrokken bent.

Het was prima dat je weggelopen bent, ook al deed je dat uit onmacht. Altijd beter als erbij lopen schreeuwen en gillen wat het gevecht dan alleen maar aanmoedigt.
Er is al veel gezegd, met name Kees en Margje waar ik in mee kan gaan.

Een loops teefje en reuen dat wil nog wel eens spanningen geven, wat ook logisch is.
Dobber en Zorro hebben nu 4 maal gevochten,waarom ze deze keer vochten is duidelijk, maar wat waren de 3 vorige keren de aanleiding/oorzaak.


Je hebt heel wat stof om over na te denken YmY.
Altijd stress tussen de honden onderling is niet prettig, ook niet voor jou. Constant waakzaam en allert zijn wat de volgende stap is, is ook niet ontspannend en plezierig. Alles kan, dat zeker, daar ben ik dan weer van overtuigd. Maar dat vergt heel veel inzicht en een bult aan energie en tijd van jou. Zelfvertrouwen en consequint zijn is daarin een must.

Maar dat het geen stabiele roedel is dat is duidelijk maar ook moeilijk. Kennels plaatsen om zo voldoende rust te creëren en van daaruit verder gaan, zou een oplossing kunnen bieden. Voor de meeste geen beste oplossing, maar om stress tussen de honden te reduceren kan het een tussenoplossing zijn. Van daaruit kun je verder gaan. Of het ooit goed gaat en ze samen als stabiele roedel verder kunnen gaan, dat is dan nog maar de vraag.

Herplaatsen is zeker ook een oplossing en zeker moeilijk om tot die beslissing te komen. Ga eens bij jezelf te raden en ben daar eelijk over ten opzichte van jezelf maar ook ten opzichte van de honden .Wat kan je aan, wat kunnen de honden aan, Wat jij wil zien, wat iedereen graag wil zien is een leuke roedel die redelijk tot goed met elkaar overweg kunnen, en die stabiel is. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er eens een conflict is, dat kan je nooit helemaal uitsluiten. Dat geeft ook verder niets en dat lost zichzelf vaak wel op. Maar voor de rest is het ontspannen en zonder stress. Dat zou denk ik meer je wens zijn als hoe het nu gaat. Maar ook hoeveel energie kost het mij, inzicht valt te leren maar kost tijd. Kan ik het het opbrengen om ze gescheiden te houden als dat nodig is..

Ik zou Zorro niet uit logeren sturen, eerder Noekie, maar ja vind maar eens iemand die je loopse teefje voor een paar weken wil opvangen. Of echt helemaal scheiden van de reuen.

Voor de rest YmY daar spreken we elkaar nog over.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Allereerst wil ik graag zeggen dat ik het wel heel knap van je vindt dat je de honden zo hebt willen opvangen en ze de medische zorg die ze nodig hadden/hebben hebt willen geven.

Ik ga verders wel met Kees mee en denk ook dat het grootste probleem de instabiliteit van je roedel is. Ik denk dat het voor jou zelf ook veels te veel is, je bent gek op ze en wilt ze graag allemaal de zorg en liefde geven die ze nodig hebben. Maar je moet ook naar je honden en je roedel kijken en afentoe met je verstand in plaats van je gevoel mee gaan.

Ik heb zelf maar een klein roedeltje, dus over zo'n grote roedel kan ik je verder ook geen raad geven. Persoonlijk zou ik er wel een gt ofzo bijhalen. Op die manier krijg je misschien net wat meer handvaten aangereikt en kun je de dingen allemaal misschien wat beter overzien.

In ieder geval heel veel succes en sterkte ermee!

Ps: er zijn overigens best mensen die een hond met epilepsie of agressie een huisje willen bieden, het is alleen net even wat moeilijker zoeken.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Stel dat ik kies voor herplaatsing, waar kan ik dan het best op zoek gaan naar een nieuw thuisje? De ene heeft epilepsie en de ander is agressief. Ze kunnen niet naar zomaar iemand.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

In mijn ogen zal je voor je denkt aan herplaatsing toch moeten weten welke je zal moeten herplaatsen om de rust in de roedel terug te krijgen. Toch?

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Je hebt gelijk Hetty

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat een verhaal, ik moet er niet aan denken dat mij zoiets zou overkomen. Ik zou meteen bij iedere kick bang zijn dat ze wéér gaan vechten, en god weet wat voor een schade ze dan weer oplopen. Ben jij daar niet als de dood voor? Ik kan me dat namelijk helemaal voorstellen.

Ik denk dat een hond met epilepsie makkelijker te plaatsen is als een agressieve hond. Epilepsie is min of meer behandelbaar. Bij agressie is het plaatsen van een hond in een woonwijk met veel kinderen al veel meer een probleem.

Maar wij hebben allemaal makkelijk praten om te zeggen dat je dit of dat moet doen. Voor mezelf in zo'n situatie zou ik een gt inschakelen, al was het maar om er een vers paar ogen naar te laten kijken, mét alle kennis, en dat als die geen oplossing kan brengen ik voor mezelf zeker weet dat ik álles er aan gedaan heb om de hond in kwestie te houden.

Een beetje zoals bij inslapen, voor je eigen gemoedsrust weten dat je alles hebt gedaan wat in je macht ligt. Anders blijft het knagen. Dat weet ik van mezelf. Als jij niet een piekeraar bent, heb je dat echter misschien niet nodig. ;-)

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

welke is agressief dan en hoe komt dit?? Zal toch wel een oorzaak zijn? dan kan eraan gewerkt worden en is er weer een toekomst qua herplaatsing :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als ik het me goed herinner is Dobber de agressieve hond, en komt hij van een verkeerde fokker. Als het aan de basis mis is, is dit denk ik niet te repareren.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Dobber is agressief. Hoe dit komt heeft vooral te maken met het feit dat hij veel te vroeg bij zijn moeder is weggehaald, vervolgens in een donkere kist gezet en niet gesocialiseerd is dus. Hij is agressief naar mensen, niet naar honden.
Vanwege zijn gedrag zijn hier al meerdere gt's over de vloer geweest en het komt er grofweg op neer dat er weinig aan te doen is.

Als we het over herplaatsen hebben, denk ik dat Zorro gemakkelijker te plaatsen is. Maar ik ben er nog niet van overtuigd hoor, of ik dat ga doen.

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

pff.. lastig allemaal zeg.. ik wil je heel veel sterkte wensen want is allemaal niet leuk!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

hee jeetje wat een toestand. ik denk dat ik net als jij had gereageerd en gelukig zijn ze opgehouden. er word hier heel veel gezegt maar niemand was er bij. maar ik denk zeker dat je dat niet nog een keer wilt mee maken. een honden psygoloog in huis nemen voor je honden weg gaat doen of teefjes gaat steraliseren zou mischien wel een heel goed plan zijn die weet waar hij of zei het over heeft en kan elk hond goed bekijken. en jou wat meer rust geven. en mischien komt er wel uit dat er 1 weg moet maar dan weet je zeker dat je de goede beslising hebt genomen.
heeel veeel sterkte hee want ik kan me heel goed voor stellen hoe je nu moet voelen

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

YmY, Ik zou niet alleen kijken naar welke hond het makkelijkst te herplaatsen is, maar ook kijken naar je roedel. Als Zorro nu de roedelleider is dan lijkt het me niet handig Zorro te herplaatsen omdat er dan nog meer onrust in je roedel komt. Mocht je gaan herplaatsen hoor.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Sjonge wat een verhaal YMY.
Helaas geen advies voor je.
Wil je alleen even heel veel sterkte wensen.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

YmY niets overhaasten. Er zijn meer wegen die naar rome leiden. Herplaatsen is er een van. Ga er eerst eens rustig voor zitten en alle mogelijkheden heel goed overwegen en eens alles op een rijtje zetten. We kunnen hier nu allemaal met zijn allen roepen dat je die of juist die overplaatst moet, maar daar schiet je niets mee op. Beter is het dan om iemand die werkelijk veel verstand heeft van roedels eens na jou roedel te laten kijken en daar de juiste conclusies uit trekken en daar jou eigen invulling aan geven zodat jij een heel weloverwogen beslissing kunt nemen samen met je vriend.

Nogmaals er zijn meer wegen die naar rome leiden al zijn dat niet altijd de makkelijkste.

Wat het ook is, als je het maar weloverwogen maakt toch!!


honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

tj wt een vehaal zeg, tips heb ik niet voor je, ik heb 4 honden maar dit is bj mij nimmer aan de orde geweest nog (gelukkig maar)
Wil je wel veel wijsheid en stekte wensen met welke beslissing je dan ook zal maken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik dacht dat een roedel bij wolven bestaat uit een ouderpaar met kinderen van verschillende leeftijden, en dat jij dus letterlijk gezien niet echt een roedel hebt, tenminste niet de ouders die moeten zorgen dat alles goed gaat.

Ik heb niet echt tips voor je behalve een gt aangezien dit echt boven mijn macht gaat, wel wens ik je veel wijsheid en sterkte toe en voor alle hondjes een dikke knuffel.

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol 3 doggies

honden foto van Sandra de Mol

YMY, wat erg wat je heb mee gemaakt.
Ik denk dat ik ook zo had gereageerd, hoor.
Zeker als je er al eens tussen ben gesprongen, wat niet zo goed afliep.

Ik zou niet weten wat je hier aan moet doen maar ik wil je heel veel sterkte wensen, met wat je ook beslist.

Liefs Sandra

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Ymy,

Margje heeft het prima verwoord.

Ik heb hier ook een heftige aanvaring gehad onder teven toen er hormonen in het spel waren. De aanstichtster was schijnzwager en ik heb haar toen ook apart in de bench gezet en ik was ook aan het sluizen maar dit was niet voldoende en ik heb Tessa echt apart gehad voor 2 weken. En na die 2 weken hebben we haar weer in de roedel gelaten. Het kan wel de aanstichter buiten de deur doen maar dan moet je zeker zijn dat alle commotie te doen is om de hormonen en weet je dit niet zeker dan moet je dit niet doen.

Ik wil je veel wijsheid toe wensen, doe niets overhaast en praat met mensen die jij vertouwd en er zijn hier heel veel meningen over maar het is jullie roedel en jullie moeten hier een besluit in nemen.

Een warme groet van Esther

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Dankjewel.
Ik neem zeker geen overhaaste beslissingen. Dat zou niet verstandig zijn. Ik moet beslissen zonder emoties.
Ik ga heel goed luisteren naar mensen die er veel van weten. En ik zal bepaalde adviezen in dit topic nog eens grondig doorlezen.

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

succes met een keuze maken..

als je evt vragen hebt, mag je mij ook altijd vragen..

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hee Ymy,
Ik weet het zelf hoe erg het is om 2 van je lieverds te zien vechten, het is super frustrerend en je wordt er echt verdrietig van.. en als mensen dan ook nog over herplaatsing beginnen, jeetje dat is niet niks..

Onze situatie is/was natuurlijk totaal NIET het zelfde maar ik denk wel dat het t beste is dat je bent weggelopen, ik maakte hier ook de fout door te gillen, waardoor ik ze alleen maar aanmoedigde!..

Ik wens je heel veel succes de komende tijd maar zou toch is vragen of er iemand bij je thuis wil komen kijken.. heeft mij ook geholpen!!

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Lisa, je wilt niet weten hoe ik heb staan gillen. Maar de ervaring heeft me geleerd dat dat totaal geen effect heeft. Dat ik wegliep was per ongeluk het beste.

honden page profiel astridastrid 3 doggies

honden foto van astrid

nou ik kan hier helemaal niks over zeggen wij hebben een hondje die iedereen leuk vind en alles goed vind....

het zou wel heel erg zijn om er een te herplaatsen maar meschien is dat wel het beste voor jou hondjes..

ik zou zeggen jij kent ze je zelf het beste toch...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorro en Dobber weer op de vuist...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Update Boebie & Cheeko
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^