Mika

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle, Djano, Mika & JessyDanielle, Djano, Mika & Jessy

honden foto van Danielle, Djano, Mika & Jessy

Hallo allemaal,

3 maanden geleden heb ik een dogo teefje genaamd Mika opgevangen. Maar ja je weet hoe het gaat, op slag verliefd natuurlijk weer dus gevolg Daan heeft nu 2 schatten van Dogo´s.

De geschiedenis van Mika daarin tegen is minder florisant om het zo maar uit te drukken. Mika heeft in een kennel gezeten in een achtertuin. Toen ik haar ging halen was ze zo smerig en stonk zo erg dat ik er eigelijk van schrok en tot mijn verbazing zat er een ander hondje binnen. Eenmaal thuis ging het steeds beter met Mika, de eerste avond veroverde ze al een plekje op de bank en heeft nu een geweldig leventje niet meer buiten maar lekker binnen met haar eigen speeltjes en mand (al ligt ze liever tegen je aan op de bank)

Nu komt het probleem. Ik heb ook Djano (van pup af aan) een Dogo van nu 1 jaar en 2 maanden. Ook die wil er bij zitten en liggen. In het begin accepteerde Mika dat maar nu als Djano erbij wil wordt ze echt boos en gromd ze. En dan niet gewoon he tanden bloot en het lijkt wel of ze doorslaat. Dit is gelukkig nog niet gebeurt maar de angst dat het wel een keer gebeurt zit er natuurlijk goed in. Tijdens het spelen enz enz gaat alles prima het is wel zo dat als ik ze beide een kauwbotje geef dat Djano ook niet in de buurt hoeft te komen want dan hebben we geheid knokken...

Ik heb vernomen van de fokker van Mika dat Mika een tijdje met een andere hond in de kennel heeft gezeten dus dat van het kauwbotje is te verklaren. Ik begrijp alleen haar uitspatting niet naar Djano toe als hij er ook bij wil liggen...
Van mij accepteerd ze alles ik kan haar voerbak verplaatsen en het voer gewoon aanraken en dr botje gewoon afpakken zonder dat ze uitvalt.

Wat moet ik doen want op dit moment werkt gerust stellen en haar naam roepen ook niet meer...
Voor de duidelijkheid Mika blijft hoe dan ook!

Graag advies...

groetjes Danielle en een poot van Djano en Mika

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mika" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

ik denk dat Mika bij jullie de baas van de roedel is. ze zal jouw denk als partner zien. en op het moment dat Djano bij jouw wil gaan liggen ziet zij hem als een bedreiging voor jouw. want het is haar taak als roedel leider om jouw te beschermen en dus zal zij hem daar zonodig aan herrinderen. ik zou je aanraden om het boek de vrouw die naar honden luistert te lezen en dan wordt het vrij snel duidelijk denk ik. maar als Mika dit blijft doen zou ik zeggen laat ze alle 2 niet meer bij je liggen.
succes
liefs naomi

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk onzekerheid over haar rangpositie. Dit zie je wel vaker bij honden uit zo'n situatie. Die richten zich dan zo sterk op je, dat ze andere honden niet dulden in de buurt. Je zult wel duidelijk moeten maken dat jij de baas bent en dat jij bepaalt wie er naast jou zit. Als je dit niet lukt of je weet niet hoe, zou ik een gedragstherapeut inschakelen. Mika moet wat meer zelfvertrouwen krijgen.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Zo voorlopig even kijken wat er gebeurt als je Mika van de bank af zet op het moment dat je andere hond erbij wil komen liggen.

Sita deed dit in bet begin ook (alleen was Sita er eerder als Chica) gewoon telkens van de bank af gezet wanneer ze lelijk deed. ongeveer weekje later was het afgelopen en nu liggen ze zelfs naast en tegen elkaar en tegen mij haha aan op de bank O-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

poppy kan ook af en toe lelijk doen tegen jazzy.ze is 4.5 maand oud en ik pak haar dan ook op als ze weer lelijk doet en dan mag ze niet op de bank.en het andere moment liggen ze bijna in elkaar te slapen.jazzy is zo een goedzak die wil spelen maar af en toe doet poppy als een echte meid.echt lelijk.ik hoop dat het goed komt met jou honden. :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Danielle, Djano, Mika & JessyDanielle, Djano, Mika & Jessy

honden foto van Danielle, Djano, Mika & Jessy

Hallo allemaal,

bedankt voor jullie reacties, ik heb gister een gedragstest gedaan met mika en er zijn nog meer punten waar aan gewerkt moet worden... Mika heeft geen zelfvertrouwen en is zo onzeker dus t wordt een zware klus... Niet erg ze komt er wel

Groetjes Danielle en een poot van Djano en Mika

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dit soort gedrag is ALTIJD zekerheid..

Een zekere hond heet geen dreiging nodig.
Die handeld gewoon en de collega hond accepteerd dit dus dan ook gewoon..

JUIST als er twijfel is ontstaat dit gedrag..

Succes ;-)

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik zou de rangorde regels even flink aanscherpen en, ik ben echt geen voorstander van straffen begrijp me niet verkeerd, maar grommen naar de andere hond zou ik echt niet accepteren jij bent de baas thuis dus daar zou ik haar wel flink voor straffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mika" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^