Sommige husky eigenaren(zucht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik heb nu al een paar intake gesprekken gehad met husky eigenaren.
Toevallig heb ik er een nu hier zitten, en wat ik zo jammer vind is dat die mensen nog het meest bevooroordeeld zijn van allemaal.

Nee mijn hus kan niet los, want het is een husky, die kunnen nooit los.
Nee mijn hus kan niet bij katten, want het is een husky, die kunnen niet met andere dieren.

Ik word er soms zo moe van.
Ook zijn de mensen die ik tot nu toe spreek over huskys er allemaal van overtuigd dat ze hardhandig moet aanpakken.
Zoals de husky die ik nu heb, een siberische hus van anderhalf. De vrouw heeft hem tijdens het gesprek wel 4 keer op z'n rug gelegd omdat hij zo druk is. Maar telkens als ze hem los laat, schiet hij overeind en gaat hij gewoon verder.
Dus ik zeg tegen die vrouw, waarom doe je het. Zegt ze, ja dat hoort zo bij hussen. Ook doet ze het maar af en toe, en eigenlijk wanneer het niet hoeft. Want hij ging achter mijn kat aan om te spelen, en toen deed ze niks. Ik heb hem toen weg gehaald omdat mijn kat lekker blijft zitten maar wel zwaar in de stress zat.

Gelukkig kan ik nu zelf hem corrigeren zoals ik zelf wil, dus niet hardhandig maar gewoon alleen met stem en lichaamshouding.
Ga hem straks ook eens geestelijk moe maken, want daar had die vrouw ook nog nooit van gehoord.
Hoe wil ze een hus moe maken, door alleen met hem te wandelen aan de riem?

Maar goed, sommige baasjes zijn echt raar! Zeker over hun eigen ras, je zou toch denken dat ze dan de vooroordelen achter zich laten.

Moest dit even kwijt, groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige husky eigenaren(zucht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Jeej,
Dat vind ik wel heel erg dom hoor, niet eens verstand hebben van je eigen ras.

Al die vooroordelen ook altijd, bah..

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou ging heel goed, Kay ging er hartstikke vandoor! En natuurlijk, omdat hij normaal nooit los loopt, kwam hij dus niet terug op mijn commando.. Zelfs niet toen ik het heel lief vroeg, met snoepje op me hurken..

Hij is heel speels, hij ziet alles als spellentje..
Zucht!

honden page profiel 3 doggies

Dat ik hem dan gewoon nooit geleerd.
Zo jammer als mensen horen dat een ras iets niet kan, en het hem dan ook maar gewoon niet gaan leren...

Zo'n hondje zou veel meer vrijheid kunnen hebben, maar door de "dom"heid van z'n baasje zit ie altijd aangelijnd..

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy 3 doggies

honden foto van Lunae ~ Amy

denk dat het niet alleen met hussen is hoor.. er zijn hier genoeg die vinden dat alle honden (incl. de kleintjes) altijd hard aangepakt moeten worden..
kleine hondjes lopen hier ook niet los want dat kan niet volgens de baasjes .. waarom loopt die eigewijze tuttebol wel met mij mee dan?
ik denk dat als je goed veel tijd aan je husky besteeds je hem veel kan leren hoor..

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

oh wat een dom mens zeg.sorry dat ik dat zo zeg.. Maar zit die hus nou bij jou om te herplaatsen of als loge of wat? Best ernstig dat ze dat zegt en vooral sneu voor de hond.. Ik heb nu ook 2hussen in huis en nog steeds 4katten gaat prima.. En los gaat ook goed.. Met dazey wat minder maar die is erg aan het uitproberen enz enz..

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Moet ik er ook bijzeggen dat veel mensen niet genoeg overwicht hebben op de hus en dan vaak bevestigd worden in wat iedereen zegt een husky kan dat toch niet. Wanneer hij dan al bij de eerste keren weg loopt of bij sommige mensen het blijft doen. Gaan ze op een gegeven moment de hoop opgeven. Maar moet zeggen ook mij is het nooit gelukt om een husky los te laten lopen. Want voor voedsel kwamen ze echt niet bij me aangezien ze prima zelf wist haar eten te vangen.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Maar met katten zou je prima kunnen aanleren. Raad wel aan dat als pup al te doen. Maar niks is onmogelijk. Kost wel veel tijd en doorzettingsvermogen maar kies je dan ook zelf voor met de aanschaf van een hond waarbij dat alles daadwerkelijk niet zo van zelfsprekend is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind het idd vreemd dat sommige mensen dan blijkbaar wel ergens "gehoord of gelezen" hebben dat je hussen (bij herders hoor je dat ook vaak) hard aan moet pakken, hoe kan het nou toch dat ze dan wel deze aanpak horen en nooit gehoord hebben dat er betere methoden zijn om met je hond om te gaan. Heel merkwaardig ook dat ze dan ook vaak met slipkettingen en weet ik wat aan de slag gaan en dan blijkbaar niet weten hoe dat voor een hond is en dat het uiteindelijke resultaat is: een hond die idd niet los kan en idd achter katten aangaat....en zij dan ook nog denken dat ze toch gelijk hebben met hun methodes.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Ik snap heel goed wat je bedoeld.

Heb zelf ook een husky gehad, was dikke maatjes met de kat.
Aten samen, speelden samen, sliepen samen...
Alleen hij was ontzettend druk, kon hem met moeite de baas...
Hij liep letterlijk over me heen... maar ik heb er nooit een moment aan gedacht om hem aan te pakken zoals de meeste eigenaren dat doen...

Na een gedragsdeskundige te hebben ingeschakeld bleek dat de hond al getraumatiseerd was voordat ik hem overnam...
Ik vond het al raar toen ik hem "kocht" (vind het zo'n vervelend woord) dat zijn ouders niet aanwezig waren, die zouden in polen zitten. Er ging al een alarmbelletje rinkelen, maar volgens de dierenarts was hij helemaal gezond en ik kon hem gewoon niet achterlaten.
Achteraf bleek dat hij met een week of 3 al bij zijn ouders was weggehaald en door broodfokkers naar Nederland was "gesmokkeld"
Helaas kon ik hem daardoor niet alles bieden wat hij nodig had, dus hebben wij besloten hem naar een speciale instantie te doen waar hij helemaal behandeld werd.
Ik heb er nog steeds verdriet van, maar ik weet dat dat het beste voor hem is en het is nu een geweldige hond geworden, dus we hebben er gelukkig wel goed aan gedaan.

Maar om even terug te komen op het punt... Ook een husky kan van alles leren, het ligt er maar net aan hoe je ermee om gaat. :-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ja sommige mensen :'(

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Dat ik hem dan gewoon nooit geleerd.
Zo jammer als mensen horen dat een ras iets niet kan, en het hem dan ook maar gewoon niet gaan leren...
Ik hoop dat het jou lukt om hem wat bij te brengen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Oh, dat gebeurt bij samojeden ook hoor. Ik heb zelfs wel eens gehoord van mensen die een samojeed aangeschaft hadden omdat ze zo dom zijn, je kan ze toch niks leren, dus dan hoeft dat ook niet. Erg hé?
En dat terwijl van het nestje van Brumma er vier pupjes op puppycursus hebben gezeten die alle vier de beste van de klas waren. Poolhonden zijn juist enorm slim en daardoor vaak ook eigenwijs.

Dat is hetzelfde soort mensen die als ze ons zien met 3 loslopende samojeden totaal verbaasd staan, want dat kan toch helemaal niet? Poolhonden die los lopen?

Inderdaad, die van mij moeten in gebieden waar veel wild zit ook vast. Dat is het enige, zien ze een ree, dan zijn ze echt vertrokken. Maar verder luisteren ze prima.

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

ach is altijd makkelijk om een vooroordeel te hebben...dan later te bekennen dat ze er vreselijk naast zaten.
maar kan me wel voorstellen dat je er onwijs moe van word..
en dan ook nog mensen die het ras zelf hebben..raar en vreemd hoor.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Kan me voorstellen hoe gefrustreerd je je moet voelen als je zulke mensen bezig ziet. Gelukkig ben jij er om die baasjes op te voeden.

Inderdaad, ik hoor ook vaak dat ik met mijn honden 35 kilometer moet rennen. Dan zeg ik "ja poepie, en over een paar jaar moet ik dan zeker 70km rennen?" De hond bouwt immers conditie op.

Dan kijkt men mij vreemd aan. Huh? Ik denk dat veel mensen met een husky (of husky-achtige) van dit soort adviezen krijgt. En ja, als je dan zelf niet beter weet, denk je dat het zo is toch.

Op de rug leggen? Ik doe het noooooooit. Maar bij de eerste hondenschool waar ik les had (met Dobber, geen hus) kreeg ik ook het advies om hem op de rug te leggen. Sterker nog, ze deden het ter plekke bij hem. Toen was ik nog erg onwetend (nog erger dan nu) en ik slikte alles voor zoete koek wat die vrouw mij vertelde.

Gelukkig weet ik nu veel beter en al die husky eigenaren die bij jou langskomen straks ook!
Zo zie je maar, hoe nuttig je bezig bent!!!!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Het jammere is dat je nu zo weinig met die hond kan omdat hij het nooit geleerd heeft.

Ik heb hem uitgelaten aan de lange lijn en dat ging super, dus op een afgesloten stuk even los, nou hij ging keihard rennen, maar hij kwam wel steeds even een snoepje halen! :-D !
Maar ja hoor, toen kwam de hus naar boven ;-) hij vond een gat in het hek.
Eerst niks aan de hand, alleen hij kon niet meer terug! Dus toen dacht hij, nou dan ga ik maar op pad, ja toen was ik hem even kwijt.
Gelukkig had iemand hem aan de andere kant gepakt en kon ik hem snel weer aanlijnen.
Dus hij luisterd prima, alleen moet hij niet vast komen te zitten haha O-)

Verder denk ik toch dat ik zeg dat hij niet meer mag komen, ik vind het heel jammer maar hij is gewoon te druk voor mijn hond.
Die kan er helemaal niet tegen en valt hem dus ook steeds aan.
Heel jammer want het is een prachtbeest! En heel lief ook. En ja hij luisterd aardig voor een onopgevoede hond :-D
Zal even een foto maken ;-)

Ineke (Gast)

hallo,

Een husky of een malammut,kunnen net zo gehoorzaam zijn als andere rassen,hoe traint de eigenaar de hond.
Ik heb zelf een kennis die 2 malamut en 3 husky's hebben en die lopen gewoon los,in de woonwijk en in de bossen.
Alleen,het zijn werkers,een husky of een malamut,willen werken,zij doet eens in de zoveel tijd de honden inspannen in een kar met luchtbanden en ga zo met ze door de bossen rijden.
Als deze honden dat niet kunnen,vervelen ze zich dood.Het is geen ras(sen)die lekker rond om het huis rondlopen,je kunt het ook aan de gedrag van de hond zien,meestal lopen ze maar rond of gaan loeien,omdat ze willen werken.
Kijk en een hodn met trauma kun je met veel tijd en liefde een maken waar van je kunt houden,maar het is heel gemakkelijk om de hond maar te herplaatsen,omdat jezelf niet de dingen kunt of wilt geven wat de hond wil hebben,want waarom kunnen het andere mensen het wel doen.
En die geweldige hond had het ook bij U kunnen zijn,als je er maar voor bent gegaan.
En inderdaad ze kunnen met veel dieren overweg,ze hebbben een strakke hand nodig,en dan heb je een perfekte hond eraan.

Ineke

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Jammer he dat zo iemand dan aan zo'n hond begint. En dan is het ook nog eens de hond z'n schuld; want die loopt weg of die is druk. Gek he, als hij nooit los kan gaan omdat hij altijd aan de riem moet... Wel zielig hoor, ik hoop dat hij wel naar een andere trainer kan gaan :'(

Ineke (Gast)

Hallo,

De laatste paar regels bedoel ik op Sharon.
Want die kennissen van ons,aan die honden heeft ze een hele goede band,en ze kunnen alles wat een ander ras of hond ook kan,zelfs de buurtkinderen kunnen los met de honden wandelen,ze hebben veel cursussen met die honden gedaan.
En inderdaad,als het bij sommige mensen de opvoeding en de tijd niet lukt dan moet de hond maar weer weg.
Dan ben je in mijn ogen geen hond waardt,het is geen wergwerp artikel.

Ineke

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik ga die vrouw zeker wat tips mee geven over verplichte rust, geestelijk moe maken en los loop training.

Want nu heb ik hem op de grond gehouden, anders blijft hij spelen. In de bench gaat niet want hij krijgt hem open.. Slim beestje jazeker!

Hier 2 leuke foto's:





Het is een leuk beest en je kan hem nog veel leren, hij is ook nog jong dus wel enthousiast.
En nu ligt hij heerlijk t

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Nu ligt hij heerlijk te rusten..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat een mooie hus... Die verdient wel een goede opvoeding en wat uitdaging :-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Wat een leukerd!
Zo'n lief koppie.

Jammer dat je hem niet meer laat komen bij je. Hij en zijn vrouwtje zou zoveel van je kunnen leren!!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja normaal zou ik het wel doen, ik kijk nog even hoe hij voor de rest van de dag is, baasje komt pas om 5 uur..
Hij is nu rustig en dan gaat het goed..

Maar ik wil niet steeds 2 honden uitelkaar trekken Daar heb ik geen zin in..
En Loekie de beagle wil wel spelen maar ook niet de hele dag door, die wil ook rust..

Dus ik kijk het nog even aan, ik heb net even met hem getraind en nu ligt hij bijna te slapen dus geestelijk moe maken is makkelijk bij hem haha.
Heb hem hier geleerd, tenminste het duurt nog even hoor maar het begin zit er.
Maar het is een eigenwijze, want aan de riem luisterd hij perfect, zelfs als ik de riem los laat..
Maar gaat hij echt los dan is het fout boel, dan luisterd hij niet meer..
Dus nog even verder trainen aan de 5 meter lijn..
Maar ze krijgt sowieso een lijst met tips mee haha O-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ik zou het zo jammer vinden als zijn baasje weer bevestigd wordt in haar denkwijze. Ze zal kunnen denken dat als zelfs jij hem niet wilt hebben als oppashond, hij dan wel een hele lastige moet zijn.
Snap je wat ik bedoel?

Maar ik lees dat je niet over 1 nacht ijs gaat, dus ik zal me er niet mee bemoeien. ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou wat ik er wel altijd gewoon bij zeg is dat het aan mijn hond ligt, zij kan niet met Kay omgaan en daarom kan hij helaas niet meer komen.
Het ligt dus niet aan haar hond..
Ik vind hem helemaal niet zo lastig, hij is wat onopgevoed maar verder reageerd hij heel goed op mijn lichaamstaal..

Maar ja mijn hond komt echt voor, dus als zij niet met die hond kan omgaan is het jammer maar dan kan de hond niet meer komen.

Wat ik trouwens wel raar vind is dat Kay anderhalf is en nog steeds niet met zijn poot omhoog plast.. Hij hurkt nog steeds..

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Onze Dobber was 4 toen hij pas met een poot omhoog ging plassen. En nu doet hij nog vaak een puppyplas. Zou het met onzekerheid te maken kunnen hebben?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Bij Kay niet denk ik, hij is helemaal niet onzeker, juist heel erg zeker van zijn zaak.. Maar hij gedraagd zich ook als een pup, alles is leuk en hij wil overal mee spelen.

honden page profiel HappyHappy 3 doggies

honden foto van Happy

Hier op de hei lopen ook vaak husky's ( met hun baasjes ;-) )
Het ligt gewoon puur aan de baasjes inderdaad hoe een hond word.
Maakt niet uit welk ras... Oke, misschien heeft het ene ras net wat meer opvoeding nodig. Maar je moet daarom ook een hond nemen die bij jou als persoon past.
Zo lopen er hier dus 3 husky's nooit los en zelfs met mijn pup mag ik niet bij de komen, want dan pakken ze hem.
Maar er lopen ook 2 husky's van anders baasjes op de hei en die lopen gewoon los, en mijn pup heeft de tijd van zijn leven als hij ze tegen komt. Zo heerlijk kunnen ze spelen!!! En los lopen...GEEN PROBLEEM! Komen meestal gelijk als ze geroepen worden. Niet altijd hoor, maarja de witte herder van mijn moeder komt ook niet altijd ;-) haha

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Het ligt zeker aan de opvoeding, maar ja soms ook aan het karakter van de hond, maar dan ligt het dus niet aan het ras zelf.

Gelukkig ligt Kay nu heerlijk te slapen, EINDELIJK!

Maar helaas gaat hij niet terug komen, hij loopt de hele dag mijn hond uit te dagen voor spelen, maar zij wil niet en snapt het ook niet. Dus ze blijft aanvallen. Hij laat haar niet met rust en dus heb ik steeds 2 vechtende honden, want hij laat zich natuurlijk niet bijten.
Nou nu slapen ze allemaal en is het heerlijk rustig. maar als Kay zijn zin niet krijgt gaat hij heel hard blaffen.. Ja een hus die blaft..

dus helaas voor hem en zijn baasje, komt hij niet terug maar ik heb wel 2 A4tjes geschreven vol tips en advies dus ik hoop dat ze er ook wat mee doet..

Groetjes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige husky eigenaren(zucht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: zeeuwen?
^