Sommige husky eigenaren(zucht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Je hebt van die haken, waarmee je bijvoorbeeld een sleutelbos aan je riem vastmaakt. Geen flauw idee hoe die dingen heten.
Iig zijn die heel handig om de bench mee te 'verzekeren'.

Ik heb 1 hond gehad die gewoon de stalen spijlen van zijn bench doorbeet.. sja.. daar is nog weinig mee te beginnen haha.
(behalve een bench van stalen platen dan.. maar dat is ook zowat)

Soms is platleggen wel een optie, of eigenlijk je enige optie.. je moet wel weten wat je doet en de hond kennen..
Ik heb een keer een zo'n ontzettend drukke herder reu gehad, ik zat onder de blauwe plekken van het opspringen, happen (speels, maar toch) en duwen terwijl ik tegen de muur steun moest zoeken. Na tien minuten nog niet rustig.. die heb ik plat gelegd. Desnoods ga ik er bovenop zitten, maar dat is dan de enige manier om even het gedrag te doorbreken en mijn 'wil' even op te leggen. Te leren dat mijn lijf, MIJN lijf is en hij dat te respecteren heeft.

Ik zou het echt nooit zomaar aanraden: goh leg m is plat.
Alleen als er geen andere positieve methode doordringt. En je eigen lijf en leden beschadigd wordt.

Als je kijkt naar honden onderling dan zie je dat ze dat ook doen. Het gaat allemaal goed, maar als ze constant lichamelijk lastig worden gevallen (poot in de nek, happen in de poten, tegen aan duwen) gaat er na een tijdje negeren een knopje om van 'wil je aandacht, is goed, maar je gaat het niet leuk vinden!' en dan gaat die hond helemaal plat. Totdat hij stil ligt.
Dan gaat de hond er vanaf. De neergelegde hond staat op, schud een keer, staatje staat weer neutraal en hij gaat wat anders doen.

Maar nogmaals, 'don't try this at home' :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige husky eigenaren(zucht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik heb ook eens een hond echt plat gedrukt, dat was een hond die ik van een ander hond afhaalde, (2 vechtende honden) en deze bleef aanvallen, dus die heb ik uiteindelijk neer gelegd om rustig te laten worden. Toen hij eindelijk bleef liggen toen liet ik hem los en was er niks meer aan de hand.
Maar gewoon de hond op de grond leggen omdat hij een beetje druk is, nee dat doe ik niet. Wel heb ik Kay een riem om gedaan waar ik geregeld op ga staan om hem tot halt te roepen.
Hij ligt nu veel meer en slaapt ook steeds, dit dus in plaats van de bench
En zo'n klem heet een musketon :-D

Maar die vrouw was ook totaal niet consequent met straffen, ze deed het maar soms en dan of te zacht of heel hardhandig. En verder liet ze hem maar gaan. Dus dat had ook geen nut..

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

@ Ineke:

Je kunt dat over mij wel zeggen, maar jij weet de situatie niet waarin wij en voornamelijk de hond op dat moment in verkeerden.
Hij was zwaar getraumatiseerd (omdat hij achteraf met 3 weken bij zijn ouders was weggehaald door broodfokkers), wou niet eten, niet drinken, helemaal niks meer. De dierenarts had het er zelfs over om hem in te laten slapen omdat zijn gezondheid achteruit ging en ze niet wisten wat ze konden doen. Hierop heb ik een gedragstherapeut ingeschakeld en deze persoon kwam er al vrij snel achter wat het probleem was. Dit probleem kon volgens deze persoon alleen opgelost worden in een of andere stichting waar alleen maar professionele gedragsdeskundigen e.d rondliepen.
Dat is de reden dat ik de keus heb gemaakt om mijn husky mee te geven, omdat ik het niet langer aan kon zien dat hij lag te verpieteren, en meerdere mensen me hebben overtuigd dat dit het beste was.
Ik heb zijn trainingen en behandelingen gezien, en dat had ik zelf (als amateur om maar even zo te noemen) nooit gekund voor hem.

Nee ik ben er niet trots op dat ik hem weg heb moeten doen, maar dankzij die keuze leeft hij nog wel, en heeft hij weer plezier in zijn leventje.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Ik zie dat het berichtje best pittig kan overkomen, zo is het niet bedoeld.
Ik probeer de situatie uit te leggen zoals die op dat moment was.
Het is niet mijn bedoeling om iemand aan te vallen of iets dergelijks, dat wil ik graag even duidelijk hebben.

Ineke (Gast)

Hallo,

Ik heb zelf jaren geleden een nest gehad,waar de moeder de pups heeft afgestoten,ze had er 5,moet ik dan ook maar vanaf de eerste minuut van hun leven maar zeggen,ik breng ze maar weg,en dan praat U over een pup van 3 weken,die al met wat vastvoer kan beginnen,ja je moet al je energie en aandacht aangeven,de aanhouder windt,en het gaat niet binnen een minuut,dat is oefen en oefen en nog eens oefen.
Mijn 5 puppie's hebben het allemaal overleeft,om het uur de fles,de moeder kolven,en noem maar op.
En met gedragtherapeuts en andere zogenaamde therapeuten en andere geleerde,hebben meestal zelf nog geen nest gefokt,en ze denken dat ze alles weten,maar als je met een vraag of een idee aankomt,dan weten ze geen raad,heb het zelf meegemaakt.Ze hebben het zelf nog nooit niet een uitgeprobeert,dat een moedermelk kolf machine van een mens bij een teef ook werkt,en dat een zwangerschap test van een mens ook werkt bij de teef,ze stonden er verstelt ervan.Als U de tijd en aandacht had gegeven aan het puppie,had ze door U medewerking nu nog bij U rondgelopen.Die beteweters van geleerde weten en kunnen zelf in het praktijk,met pups helemaal niets.

Ineke

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ineke,

Sharon verteld alleen maar dat dit voor haar de beste optie was omdat zij (als beginnende hondeneigenaar) dit niet aan kon en het aan de profs overliet.
Ik vind dit een beter keuze dan dat ze zelf maar een beetje gaat aanmodderen en het helemaal fout gaat.

En over die zwangerschaps test, medisch gezien werkt het niet bij honden omdat het hcg hormoon(wat de test oppikt) altijd aanwezig is bij teefjes..
dus de test is zeker onbetrouwbaar bij honden.

En nee profesionels weten niet alles maar wel meer dan de gemiddelde eigenaar. En je bent nooit uitgeleerd, want jij gaat mij niet vertellen dat jij alles weet over honden.

maar dit topic ging over de voor oordelen van sommige Honden eigenaren, hier in het specifiek dan over huskys..
graag ontopic blijven.

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

leuk onderwerp..

ik ben er mee eens dat je elke hond veel kan leren en ook zeker de husky..

maar ik weet ook dat deze honden super eigenwijs zijn en oost indisch doof..

van de 6 volwassenen kunnen er 3 los en 3 niet.

maar denk toch wel dat de meerderheid van de husky's niet los kan, en ja er zijn er ook genoeg die het wel kunnen.

dom zijn ze zeker niet, anders kun je ze geen commandos's leren voor de kar/slee..
enzo..

ze mogen hier erg veel maar als ze iets doen wat niet mag pak ik mijn honden ook wel hard aan hier,
ik leg ze niet op hun rug, maar als ik boos op ze ben gaan ze uit zich zelf voor mij op hun rug.


je mag er van vinden wat je wil..

maar ik ben van mening als ik ze hier poeslief behandel dat ik me spullen wel kan pakken en hun hier de baas zijn.




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige husky eigenaren(zucht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: zeeuwen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^