Pups van Chickie? ( 8 jaar )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Hallo, wij hebben een vraag,

Wij zouden ontzettend graag pups willen van onze hond. Ze is nu 8 jaar en word nog steeds loops. Ik vraag me af of er nog een mogelijkheid voor is, en waar we moeten beginnen?
Chickie heeft zo'n ontzettend mooi karakter en we zouden het echt zonde vinden als dat niet voortgezet kan worden.

Alvast bedankt voor de info!
Groetjes Kimberly, Darryl en natuurlijk van Chickie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pups van Chickie? ( 8 jaar )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk vind ik 8 jaar voor het eerste nestje veel te oud.
Dat ze nog steeds loops wordt wil niet zeggen dat je gedekt moet worden.

Ook is het voordat je naar Karakter kijk veel belangrijker dat je erfelijkheids testen te laten doen, door een gespecialiseerde arts.

Maar met rashonden (met stamboom) mag je niet eens meer een nestje fokken als ze op die leeftijd nog geen nestje gehad heeft.

Dus ik zou zeggen niet doen.
Gr vero

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Om eerlijk te zijn, ik wist echt niet dat er zo veel bij kwam kijken! ik dacht al wel dat ze te oud was om te fokken maar had stiekem gehoopt dat het nog zou kunnen. Bedankt voor je reactie!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het is beter van niet, ook voor je hond.
Op die leeftijd heeft het lichaam heel lang nodig om te herstellen, net als bij mensen.
Als je na je 40ste nog aan kinderen begint is dat niet goed, ook niet voor de baby.

Wel sonde dat je dat pas nu bedenkt, als je een flink wat jaren eerder was geweest, had het nog best gekunt.

Ook ben je meestal om alle erfelijkheids testen te doen en de verplichte shows enzo ruim een jaar bezig, voordat alles rond is en als je dan bekijkt is ze al 9.

Als er een volgende hond komt kan je beter vanaf 1 jaar bekijken of het misschien wel wat is en dan een jaar bezig zijn met de testen. Dan zit je op een mooie leeftijd voor het eerste nestje.

Gr Veronique

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik had van onze Lady ook graag een nestje gehad , getest en al ,maar...ze accepteerde geen enkele reu ,de dierenarts zei gewoon vasthouden of dat het ook met KI kon , maar dat ging mij te ver ,ze zal er vast een reden voor gehad hebben , toen ze zes was hebben we alles opgegeven , toen was ze gewoon al te oud ,ze zal als maagd verder moeten O-) O-) O-)

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

te oud voor je hond om nog pups te krijgen

F.M. (Gast)

Hallo,

Ik snap niet dat de mensen in kop halen,om nog een hond van 8 jaar te laten dekken,je moet het zien als dat een oma van 75 nog een kind op de werled zou zetten.
En zoals ik zie is het een Argetijnse dog en die moeten volgens de wet een MAG-Test doen,en die worden afgelegd door de rasvereniging en de raad.Ik heb hier een teef van bijna 11 jaar rondlopen,die is super gezond en die wordt ook nog steeds loops,o dekken maar,nee hoor,dan ben je echt geen knip voor de neus waard,sorry dat ik het zo zeg.En zeker niet voor de 1e keer,je hebt het wel over een veteraan,daar moet je van genieten,van binnen wordt een oudere hond ook minder de baarmoeder,eierstokken,enz.En met misschien een groot risico,dat de hond zou tekomen overlijden tijdens de bevalling,want het persen wordt ook minder,en dan zou er eventueel een keizersnede erop moeten,onder narcose,waar een oudere hond ook niet meer zo goed tegen kan.

Ik hoop voor je dat je verstand gebruikt,want dit vindt ik echt walgelijk brrrrrrrrrrrrrrrrr

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Jeetje F.M., beetje overtrokken reactie. Ze spreekt hier alleen haar wens uit en vraagt om advies. Dat is toch alleen maar goed? Ze heeft nu wel door dat 8 jaar te oud is.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

F.M.

Waarom gelijk zo agressief? Kimberly vroeg iets en weet nu antwoord en begrijpt dat haar teef te oud is.

Ik snap wel wat je probeert te zeggen maar het is de toon die de muziek maakt.

honden page profiel Michelle en de ettertjesMichelle en de ettertjes

honden foto van Michelle en de ettertjes

hoi kim ..ik zou het ook niet doen hoor ik denk dat je tot een jaar of 4 a 5 kan fokken maar 8 is erg oud dat moet je der niet aan doen..dan heb je kans dat je en de pups en mama verliest en dat is het echt niet waard ;-)

F.M. (Gast)

Hallo,

En Kimberly,je zegt zelf,van ik wist niet dat er zoveel bijkomt kijken,je denkt o teef loops naar de reu,en welke reu,ook een argetijn of maakt het niet uit,als ze maar gedekt wordt.
Ik denk als je een argetijse reu zoekt via de club,ben je zo uit gekakt.
De meeste mensen denken wel dat fokken,vanzelf gaat,nou dus niet.
Het zou me nog niet eens bij me opkomen,laat staan hier aan andere mensen tevragen.
Ik fok met mijn teven gemiddeld 2 nesten,en mijn oudste van bijna 11 jaar heeft 2 nesten gehad,en de laatste nest van haar,was toen ze bijna 6 was,en loopt hier al ruim 4 jaar te genieten van haar oude dag.En ik heb ook nog een teef van 9.5 jaar,die heeft ook 2 nesten gehad,en de laatste nest was ze bijna 5 jaar,en die oudjes lopen hier nog lekker rond,want er zijn ook veel fokkers die de honden waarmee is uitgefokt weg moeten,hier niet,dan ben je een handelaar.

F.M. (Gast)

Hallo allemaal,

Als zij zelf een gezondverstand had,dan kwam het niet eens in haar op,om uberhoudt dit te vragen op de site,danmoet jezelf al bedenken dat dit niet kan.
En als jullie dit zo oppakken,pech dan,ik ga voor 100%voor een hond,van wie dan ook,als bijv.de hond van mijn buren wordt mishandeld,dan krijgt hij van mij een flinke schop er achteraan.

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Nou nou mensen, zulke reacties had ik niet verwacht!
Wij hebben chickie niet vanaf haar geboorte, toen ze 5 jaar was kregen wij haar. We houden ontzettend veel van haar en willen haar zeker geen kwaad doen. Het was gewoon een vraag! Ik heb er zelf weinig tot geen verstand van, daarom vraag ik het! En op zich had ik inderdaad kunnen weten dat 8 jaar inderdaad te oud is, maar ik wist niet dat dit zo een ophef zou geven!
Neem me niet kwalijk.

Als maar duidelijk is dat chickie mijn alles is

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Ik vind het zwaar overdreven hoe F.M. reageerd... je steld een vraag voor advies... je had het ook gewoon kunnen doen en dat heb je niet gedaan ! ;-)

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Nee, dat is echt al een dame van middelbare leeftijd hoor, daar zitten best wel risico,s aan.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

beetje overdreven reactie!

ze kan het beter vragen dan dat we hier weer een topic krijgen over een teefje die pups heeft gehad maar het niet aankan!

goeie vraag maar het antwoord is inmiddels duidelijk!
nee ;-)

F.M. (Gast)

Ja,het is net hoe jullie het oppakken,ik ben heel recht door zee,en ik ben eerlijk met mijn uitspraak,terwijl jullie misschien in je eigen denken,die meid is gek om te denken een te laten dekken van 8 jaar.
Met eerlijkheid kom je het verst,en als ik zo de reactie van Kimberly lees,pakt zei het volgens mij nog beter op dan julie,dan wil ik alleen tegen Kimberly zeggen,meid doe het niet,en je geeft tenminste nog een normale reactie erop,en de personen waar het niet overgaat,reageren zoals ze in hun eigen zelf denken nog heftiger op dan jij Kimberly.
Geniet van de oudje,want het is een van je dierbaarste

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Arrgghh Die gasten en hun lompe reacties. HEB JE HIER D EREGELS WEL DOORGELEZEN. Mensen uitmaken en voor gek verklaren is hier niet gewenst!

Sorry hoor ben dit soort reacties zo BEU!

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

kan er ook met een beetje respekt !! gereageerd worden , niet alleen naar topicstarten maar ook naar de mensen die een goedbedoelt antwoord geven ?? bedankt

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

F.M.

Je bent gast hier gedraag je dan ook als gast

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind de hond ook te oud bij ons ras is de leeftijd 6 jaar.

F.M. (Gast)

Ik gedraag me als gast,ik ben als gast ook de eerlijkste op deze site met mijn mening.En Kim doet het nu hetzelfde met haar uitspraak,want nergens staat in mijn antwoorden over wie ik het heb,ja er staan namen in,maar wie o wie is het????
Ik ben blij dat ik hier als gast mag zijn,want als ik dit allemaal lees over dit en dat,dan denk ik hmmmm.Dan ben ik volgens mij de enigste met een gezondverstand,die eerlijk is en de mening durft te geven.
En die forumregels,wie houdt dit bij,de maker van deze forum kan dit ook niet plaatsen,zoals het bij meer forums is,dus zo heb ik niet met modder gegooidt,en gewoon eerlijk met mijn mening geweest.
En daar doe ik die persoon echt geen kwaad mee,maar het stoort de mensen op deze forum nog meer haha
En ik ga niet in discussie met personen die dat willen,het persoon waar het overging heeft nog beter erop gereageerdt,en dat vindt ik knap,en dat ze nog lang mag genieten van haar hond.


de mazzel

honden page profiel antoinetantoinet

honden foto van antoinet

ben blij dat je het eerst hier gebraagd hebt!
er zijn ook mensen die hun hond zonder na denken laten dekken!!

maar niet doen dus,ze is echt te oud!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pups van Chickie? ( 8 jaar )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat moet ik doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^