bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

Hallo,
Gisteravond ben ik me rot geschrokken. Amigo lag voor mijn voeten op een botje te kauwen. De kat of mijn voet kwam ertegen aan en hij haalde zo uit. Ik kon mijn voet nog net terug trekken maar ik voelde zijn tanden wel!
We hebben vanaf dag 1 onze handen bij het voeren erbij gehouden omdat hij uit Spanje komt denkt hij soms nog wat ik heb is van mij. Nu maak ik me wel wat zorgen voor de toekomst. Wij willen bijvoorbeeld graag kinderen later. Hoe gaat dit samen met een hond die blijkbaar niet 100% te vertrouwen is?
Eline

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Om nu meteen te zeggen dat hij onbetrouwbaar is vind ik niet eerlijk.
De hond doet alleen maar wat natuurlijk voor hem is.
En dit kan je makkelijk voorkomen door de hond op zijn plaats een kluifje te laten eten. Zo kan je er ook niet perongeluk tegen aan stoten, en je moet natuurlijk je kinderen ook leren niet naar de hond z'n plaats te gaan, dan kan er weinig fout gaan. Ook een bench is een perfect middel.
Gewoon de hond in de bench met een botje, deurtje dicht en je hond kan niet meer bijten.

Als je hond deze natuurlijke verdediging heeft moet je er mee om gaan, en zeker als je het weet is het mooi want dan kan je bijt incidenten voorkomen.
Dus niet meer bij jou voeten eten maar op z'n plaats!

groetjes

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

Hey,
Ik begrijp je punt maar we schrokken er gewoon van. Met eten gaat het goed maar een botje moeten we blijkbaar voorzichtig mee zijn. Geen botjes in dezelfde kamer als waar de kinderen zijn.
eline

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Precies!

Ik schrik ook wel eens als een hond uithaalt hoor, maar dan moet je even denken aan, deed ik iets fout? Waarom reageerd hij zo en wat kan ik er aan doen?

En als je het kunt voorkomen is het toch goed? Beter dat je er nu achter komt dan later als het een kind is die hij bijt toch?

groetjes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi Eline,

Dit probleem is eenvoudig op te lossen door alleen toe te staan dat je hond een botje mag kauwen in de mand of bench. Het is ook zaak je (toekomstige) kinderen te leren dat ze nooit in de mand of bench van de hond mogen komen. Dit een een plaats waar een hond tot rust kan komen of lekker van zijn botje kan genieten. Een bench is dan natuurlijk de meest veilige optie voor kinderen.

Wil je je hond voorzichtig leren toe te staan dat je het bot kunt wegpakken. Ruil het bot dan altijd voor iets wat je hond heel erg lekker vindt. Iets bijzonders, lekkerder dan zo maar een beloning. Bijvoorbeeld een plakje kaas, stukje worst, etc.

Het is natuurlijk dat een hond 'zijn buit' verdedigt, zeker als je hond op straat geleefd heeft en waarschijnlijk moest 'knokken' voor zijn eten.

Bouw het rustig op, benader je hond rustig en voorzichtig. Ruil je het bot om voor lekkers, leg het dan ook gelijk weg. Geef lekkers bij het ruilen, laat je hond nog even netjes zitten en geef weer lekkers en als je het weggelegd hebt, weer even laten zitten (of naar je toe laten komen) en weer wat lekkers geven. Leer je hond dus dat het belonend is, als hij na een poosje knabbelen, zijn botje omruilt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Natuurlijk denkt de hond: wat ik heb, is van mij. Dat is de hondenwereld... En in het geval van verwaarloosde honden (weet niet of jouw hond verwaarloosd is) geldt dit nog sterker: opkomen voor datgene wat je hebt.
Ik vind het idd ook veel te ver gaan om te zeggen dat je hond niet te vertrouwen is. Dit is gewoon hondengedrag. Dit heeft wel met vertrouwen te maken: kan ik er op vertrouwen dat mijn baasjes mijn eten niet afpakken? Dat vertrouwen is er (nog) niet. En komt misschien niet, afhankelijk van de achtergrond van Amigo.
Het enige wat je moet doen, is uit zijn buurt blijven als hij kluift/eet, niets afpakken. En leer je kinderen straks ditzelfde aan.

Je kunt wel oefenen met bijvoorbeeld een paar meter van hem af staan en wat lekkers naar hem strooien. En dan weer weggaan. En dit elke keer als hij kluift doen, in de hoop dat je dichterbij kunt komen. Misschien dat je over een tijdje met je voet er naast kan staan (kan weken of maanden duren).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Mijn hondje doet dit ook heel soms, maar dan uit schrik.

Bijvoorbeeld gister, ze lag te slapen op mijn schoot en ik kwam met mijn hand langs haar achterpootje.
Ze gromde en hapte in mijn hand, maar schrok hier zelf ook heel erg van.
Gelijk daarna word ik bedolven door kusjes.

De eerste reactie is verdediging, totdat ze snappen dat je echt geen kwaad in de zin hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lekker wandelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^