mijn hond van 9 maand schuilt praktisch de hele dag onder de zetel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel valerie valerie

ela

even mijn probleem uitleggen.
mijn hond is amper 9 maand oud en kruipt sinds enkele weken onder de zetel, ook al zijn we thuis, hij wil er niet van onder komen en trekt zich zelf weg als we hem er van onder willen halen.

ik weet wel, doordat mijn buren hun zoon mijn deur heeft ingeschopt dat hij enorm verschoten is die avond en toen onder de zetel is gekropen van't verschieten. zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

vind dit niet echt plezant :'( , een pup van die leeftijd hoort te spelen en te doen.

kan er iemand mij helpen?

alvast bedankt

grtjs valerie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond van 9 maand schuilt praktisch de hele dag onder de zetel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

Je hond heeft last van angst probeer hem met veel liefde en een beloning te lokken en te prijzen als hij er ondervan daan komt.. Ga niet aan hem trekken doe het met liefde anders zal hij alleen nog angstiger worden...

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

ik denk dat je hondje zijn vertrouwen in zijn omgeving is kwijt geraakt. Hetgeen wat je beschrijft klinkt voor mij best heftig laat staan voor een jonge hond. Ik denk dat je moet proberen zijn vertrouwen weer terug te vinden het is zijn huis en daar moet hij zich prettig kunnen voelen toch!

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Ik denk dat je hem met liefde en belooning wel onder de stoel uit kan krijgen.Hij is gewoon heel erg bang geworden in het huis.Probeer weer de rust en geborgenheid terug te krijgen in je huis.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk ook angst. Ik zou hem niet dwingen, maar met veel liefde en geduld hem er onder vandaan lokken. Misschien eens een spoor van stukjes gedroogd vlees of stukjes kaas op de vloer leggen. En dan weg gaan. Niets zeggen en geen oogcontact. Misschien dat hij vanzelf onder de zetel vandaan komt als hij dat lekkers ruikt.
Er zijn ook homeopatische middeltjes verkrijgbaar om de hond te kalmeren. Dan zul je naar een klassiek homeopaat moeten gaan. Een gedragstherapeut is ook nog een optie (wel eentje die met positieve trainingsmethoden werkt) als je er zelf niet uit komt.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

je moet hem aanleren dat zijn eigen plek ( bench kussen mand etc) een veilige plek is. Geen hem hier eten een koekje oid. Leer hem heel rustig en op een lieve zacht emanier de weg naar zijn plekje weer kennen. Ga desnoods zelf in of naast de mand zitten met iets lekkers.

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

ahhh zielig zeg..duidelijk angst

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond van 9 maand schuilt praktisch de hele dag onder de zetel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^