Wie gebruikt er allemaal de clicker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik gebruik geen clicker, probeerde het op het begin wel maar snap er zelf niet zo super veel van...

en heb het idee dat beer daar niet op reageerd?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie gebruikt er allemaal de clicker?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb hem gebruikt voor zit, lig, kom, blijf en poot. Maar de rest doe ik eigenlijk met mijn stem. Aangezien Dobby toch niets geeft om eten is motiveren met een clicker toch al lastig.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

@ Hannie, de clicker moet eerst aangeleerd worden. Dat Beer dus snapt dat als je clickt er iets lekkers volgt. Dat moet je soms wel dagen doen totdat de hond het snapt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

De rest was eraf gevallen zag ik.

De clicker komt dus van Karen Pryor uit de dolfijnen training. Probeer die maar eens te dwingen.. dat gaat dus niet.

Leuk boekje is: 'Een hond en een Dolfijn' van Karen Pryor. Niet duur en heel leerzaam.

Click betekend eigenlijk: dat wat je nu deed is goed, kom nu je beloning maar halen.
De timing is dus terug en zo hebben we maar weer 10 lessen nodig voor de basisgehoorzaamheid. Met bijkomend voordeel dat samenwerkt.
Denk maar aan die dolfijn die leert wegzwemmen voor een fluit en een vis.
Eerst snapt die dolfijn er niets van.. er staat een trainer en een emmer vis.. maar hij krijgt niets! Dan zwemt hij maar een stukje weg en daar gaat de fluit! En komt een vis!
Heel snel heeft de dolfijn door dat bij wegzwemmen de fluit komt. (en dus de vis) Maar toen kwam er geen fluit meer voor 5 meter wegzwemmen, hij moet naar het midden van het bassin. En ook dat vindt de dolfijn wel uit.
Zo ook met honden, ze moeten denken en uitproberen wat je van ze verwacht. Samenwerken om wat te verdienen en samen bezig te zijn.

Het is een ontzettende leuke manier van trainen.
Als basisoefeningen hebben wij de hond leren rechts kijken en de hond een draai om de eigen as te laten draaien. Puur voor de eigenaar om met de clicker om te leren gaan.
En ja, pups van 8 weken heb je in tien minuten geleerd zijn kopje naar rechts te draaien als je zegt rechts. Met de clicker.
Zo cool om te zien!
Je hebt er niets aan, dat klopt. Maar het verteld je wel dat als jij je hond naar rechts kan laten kijken op commando er weinig is wat je hem niet kan leren..

Groetjes, Margje

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ja, wij gebruiken de clicker. Niet vanaf het begin. Tijdens de a-cursus werd duidelijk dat Sire moeite had met het traditionele gehoorzaamheidsprogramma van de hondenschool. Te veel wachten, te veel herhaling, te veel druk. Ik ben toen overgestapt op de clickercursus, met geweldig resultaat. Ik gebruik de clicker ook thuis. Hopelijk krijgen we over een tijdje een pup en als die gewend is dan wil ik gelijk beginnen met clickeren.

Hannie, weet Beer wat click betekent? Als je clickt moet hij je heel hoopvol aankijken. Anders moet je weer terug naar click-snoepje click-snoepje zonder dat daar een bepaald gedrag aan vast zit.

Wij kregen het advies om timing te oefenen door een tennisbal te stuiteren en proberen te clicken op het moment dat de bal de grond raakt. De hond moet hier natuurlijk niet bij zijn!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik gebruik de clicker ook voor Tommy. Het werkt hartstikke goed. Ik ga vrijdag weer verder met de cursus. Het aanleren gaat erg makkelijk en hij reageert er goed op. Hij vindt het echt een feestje om samen te oefenen. echt leuk!

honden page profiel agloaglo

honden foto van aglo

ik gebruik het pas een week en het gaat super goed! Mijn hond let veel meer op mij (en dus minder op de omgeving, dus minder gegrom en geblaf). Ook is het leren volgen veel makkelijker gegaan, eerst probeerde ik het maanden aan te leren en nou doet ze het al na 5 dagen perfect! Je gebruikt de clicker ook alleen om dingen aan te leren. Zodra die een commando begrijpt en kent, kan je de clicker weg laten..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Jip was heel bang voor de clicker. Ik heb er nu 1 die je in geluid kunt dempen.
Maar zoals met alles kost ook dit veel tijd ook al is hij heel intelligent.
Hij schrikt niet meer zo erg en ik laat hem er ook veel aan snuffelen.

Ik ben nu al een week aan het clickeren, dus klik>>>lekkers. Ook tussendoor oefeningetjes die hij al kent en dan klik>>lekkers, maar hij maakt nog niet de klik van klik>>>lekkers. Het is ook erg spannend dus we oefenen twee minuutjes per dag.
Het lijkt me super om dat schokje door z'n lijf te zien gaan als het kwartje valt. En lukt het niet gaan we gewoon weer zonder clicker verder.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ohja, Marit.. Lily reageert dus inderdaad niet op deze clicker :-D

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

met budha heb ik wel clicker training gedaan! hij vond ht erg leuk en op een gegeve moment te leuk. zodra hij de
clicker zag keek hij naar mijn handen voor wat lekkers.. of volgde niet meer op wat ik vroeg... hij deed maar wat in de hoop dat ik zou clicke.... toen ben ik het gewoon met mijn stem gaan doen en dat ging beter... erg jammer want wij vonden het allebei erg leuk. maar stem manier vind hij ook erg leuk...

fee doe ik gewoon met snoepjes en stem... om de reden dus dat ik ze zo samen kan trainen thuis en op het veld... ik heb met haar clicker geprobeerd en toen viel budha gelijk terug in ze oude ritueeltje... dus we hebben de clicker netjes opgeruimt O-)

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik ben ook met de clicker begonnen.
In het begin vond mijn pup het een beetje een naar geluid. Maar nu is hij er wel aan gewend.
Ik merk wel dat hij al beter luistert (& dat na 1dag!).
Vooral als hij ziet dat ik de clicker bij me heb, dan is hij extra aandachtig natuurlijk!

Ik vind het een erg leuke manier van werken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie gebruikt er allemaal de clicker?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^