weet iemand raad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eben HuguetteEben Huguette

honden foto van Eben Huguette

Ben in bezit van een chinse naakthond ze heeft nu in de winter veel last van droge huid en schilfers,na het wassen smeer ik haar in met babylotion,en heb ook al uiercreme gebruikt wie kan helpen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

misschien is kokosolie wat gebruiken ze ook vaak voor buitlandse kindjes met een drogehuid en ik heb het (nederlands)ook voor mijn kinderen gebruikt en het werkt perfect beter dan babyolie of lotion

honden page profiel Heleen Heleen

honden foto van Heleen

Op Nero z'n droge plekjes smeer ik zelf honingcreme. werkt super en is een natuurlijk middel. Verkrijgbaar bij de natuurwinkel.

Liefs Heleen

honden page profiel

Probeer eens wat zalmolie door haar eten... Erop smeren heeft maar tijdelijk effect, ingeven werkt.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik heb mijn york met een zeer droge huid en schilfers(omdat de vorige eigenaars haar iedere dag een bad gaven)in een badolie gezet,gewoon badolie voor babys.en zij is daar serieus van opgeknapt,en ook haar huisje onder de haren ziet er gezond uit nu.gewoon badje laten vollopen,,badolie toevoegen hen haar even laten onderzitten,en dan gewoon afdrogen,en dan miss voor jou want de mijne hebben haar dat gaat natuurlijk niet,creme opdoen.
je kan is proberen als het voor babyhuisje goed is zal het voor je hondje ook wel goed zijn,wel olie met zonder geurstoffen nemen dan

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Als het goed is had je ook de fokker -waar je hondje vandaan komt - om advies kunnen vragen...

Chinese Naakthond - Verzorging

De verzorging van de Chinese Naakthond kan sterk afhankelijk zijn van het type huid van de individuele hond.

Huidproblemen uiten zich vooral door blackheads, pearls en irritatieplekken.
Vooral jonge honden kunnen te maken krijgen met acne.

Men kan er voor kiezen allerlei smeerseltjes, shampoo's en cremes in huis te halen en ze allemaal uit te proberen met alle gevolgen van dien.

Men kan er ook voor kiezen niets anders te doen dan een aantal weken geduld te hebben en zo min mogelijk in te grijpen.
Veelal verdwijnt de uitslag weer vanzelf.
Een antibacteriele(hand)zeep kan de huid tussendoor tot rust brengen met een bad eens in de 2-3 weken.

Zonlicht kan wonderen verrichten met onrustige huidjes, echter smeren met factor 30 moet dan wel achterwege worden gelaten.

De hond rustig laten wennen aan de zon al vroeg in het voorjaar (zonder kleren aan natuurlijk) kan de kans op verbranding later in het jaar beperken.

Mocht het desondanks toch blijken dat de hond rood wordt in de zomerzon, dan kan men de hond in de schaduw plaatsen en/of de rode plekken beschermen met bijv. uiercreme wat redelijk onschuldig is voor ieder type huid geschikt.

Ook een t-shirt kan verlichting brengen.
Olie, vettige substanties en dikke zonnebrandcreme smeren de poriën dicht waardoor vuil zich onderhuids ophoopt en de uitslag enkel verergerd of terugkomt.
Voorkomen is ook bij de Chinese Naakthond beter en makkelijker dan genezen.

Scheren?

Men kent bij dit ras een aantal gradaties in beharing, van licht tot zwaar behaard (geen Powderpuff).

Tegenwoordig zien we nog maar zeer weinig Chinese Naakthonden die niet bekent zijn met de tondeuse.

Deze gradaties hebben in de loop der jaren wat namen gekregen als True Hairless, Medium Hairless, Hairy Hairless en Very Hairy Hairless.

Enkel in welke groep een hoeveelheid haar op het lichaam geplaatst dient te worden, daarover lopen de meningen sterk uiteen en eigen inzicht en mening wordt hier volop benut door menig eigenaar.

In welke groep men een hond ook plaatst, om een echt haarloos lichaam te krijgen dient menig Chinese Naakthond geschoren te worden.
Een Chinese Naakthond op de show behoort geheel vrij van haar en stoppels te zijn op het lichaam.

Het is natuurlijk aan de eigenaar zelf wat men doet buiten het showgebeuren om. Scheren mag, het is absoluut geen must.
In tegenstelling tot de Powder Puff behoort een Chinese Naakthond geen ondervacht te hebben.

Kleding aan??

Er zijn mensen die het leuk vinden hun hond aan te kleden, vooral in het voorjaar, de herfst en in de wintermaanden.

Zolang de hond buiten echter de mogelijkheid heeft om in beweging te blijven en de mogelijkheid krijgt om te acclimatiseren, dan is het aankleden van de hond dus niet echt nodig.

De honden kunnen goed tegen de kou en hoeven alleen met extreem lage temperaturen of weinig beweging beschermd te worden tegen de kou met een jas die de belangrijke organen warm houdt.

Veel honden hebben de neiging te gaan staan bibberen.
Dit is een automatisch mechanisme om warmte te genereren.

De honden bibberen dus om het juist niet koud te krijgen.
Dat ze het niet te koud hebben blijkt wel als ze een interessante soortgenoot tegenkomen waar ze mee kunnen rennen en spelen.
Van het rillen is dan weinig meer te zien. O-)

Lieve groet, Ilja

viola (Gast)

Hoi,
Babylotion daar zal niets mis mee zijn maar ook babytjes met een droge huid en huidproblemen zijn daar niet mee geholpen. Balneum is een creme die de natuurlijke weerstand van de huid ondersteund.
Het is verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Gebruik niet de baby variant deze smeert voor geen meter en is veel duurder terwijl de samenstelling hetzelfde is.
Ik smeer na het scheren het koppie van mijn puff er mee in en omdat het ongeparfumeerd is en lekker aanvoelt blijft hij er lekker voor zitten. Het is speciaal voor huidproblemen eczeem enz.
inplaats van scrub kan je ook rustig wrijven met een schrub handschoentje. Om te scheren is de wella contour erg fijn en dan hoef je ook geen mesje of vervelende veet te gebruiken.
S6

Viola (Gast)

Ps.
Er is ook een variant die speciaal tegen de jeuk is. Ik gebruik de extra vettende lotion van Balneum.
Verder is de Puppy plush geweldige shampoo en conditioner die klitten in pootjes en dergelijke tegen gaat. Het is niet goedkoop maar het scheelt veel werk en ergernis.
Van Balneum is ook een middeltje dat je in het badwater kunt doen, dit zorgt ervoor dat er een vetlaagje op de huid wordt aangebracht.
Als ik jou was zou ik nooit met veet of een scheermesje aan de gang gaan, met de Wella Contour (rond de 100 euro, 10 jaar plezier en te bestellen via internet bij prof. kappersbenodigdheden) is dat ook niet nodig. Dat is een geluidarme tondeuse (10 db) zonder snoer die heel kort scheert..zo kort dat ook ik mijn teveel aan gezichtsbeharing er mee weghaal! En belangrijk…je kan er geen schade mee aanrichten! Wel tegen de haarrichting inscheren en de huid goed strak houden.

Ik zou:
Eerst scheren dan in bad met bad balneum en even lekker met een schrub handschoentje voorzichtig aaien en daarna insmeren met balneum…(gebruik heel weinig) dan eens even een maandje niet wassen… Af en toe een schone zachte katoen doek gebruiken om lekker de huid te wrijven en daarna insmeren. Op die manier stimuleer je de bloedcirculatie, Ik denk dat je problemen dan wel opgelost zijn!

Als dat (alleen) niet werkt zou ik ook nog eens over gaan op Carnivoer dat is vers vlees gemaakt door dierenartsen en 100% biologisch! Duur? Mijn hondje geef ik voor 30 euro in de maand te eten…en nooit meer problemen… !x per week krijgt hij een vers karkas, haas of eend van Bandit. Ben je bang voor een kliederboel in huis? Ik houd het gewoon vast boven een placemat en hij eet en knaagt er aan.

Als wij teveel vet en chocolade eten of andere troep krijgen we ook huidproblemen…Vaker komt het van binnenuit. Houd er rekening mee dat de meeste DA. een regeling hebben met voerfabrikanten zodat ze er zelf ook aan verdienen.
Ik ben me positief rot geschrokken toen ik overstapte en er een heel ander actief lief speels hondje voor terug kreeg!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nog 2 nachtjes slapen.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^