King wordt eng?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Margje mag ik je even complimenteren over je geweldige advies. Ik denk dat Y&Y hier zeker wat aan heeft. Ook het boek is een aanrader die ik zelf nog op mijn verlanglijstje heb staan.


Verder wil ik ook benadrukken dat er tussen grommen en grommen wezelijke verschillen inzitten, natuurlijk is dit karakter bepalend, hoe en waarom de hond gromt. Daarnaast de manier van kijken die ik nooit meer vergeten zou, die blik, die ogen die zo veranderen dat het gewoon akelijg is.

Bentley kan ook zo nu en dan grommen maar ik weet wat ze bedoelt op het moment dat zij gromt weet ik dat ze onzeker is.Haar manier van kijken veraad dat helemaal.

De andere manier van grommen (karakter)heeft mij bijna mijn leven gekost. Dit verhaal heb ik al vaker verteld, maar het gegrom de manier van kijken is heel anders dan Bentley ooit gedaan heeft. Ik vindt het dan ook best moeilijk om dit uit te leggen. Dit grommen was een zeer zelfverzekerde grom het kijken kan ik helemaal niet uitleggen.Deze hond mocht niet op de bank, niet naar boven ect ect.Ik had nog nooit fysiek een correctie gegeven ect ect, Hij waarschuwde keer op keer, nog weet ik niet waarom dat is mij tot op heden onduidelijk geweest. Wel weet ik dat ik de grote fout heb gemaakt om net zo laag te gaan zitten als hij, op de grond dus, maar ik ben er van overtuigd dat hij mij toch wel ooit gegrepen had, hoe en waar dan ook.

Ik negeerder dit gedrag, stak er eigenlijk de draak mee. Wist ik veel ik was net 17 jaar en meende al veel van honden te weten!!

Wees voorzichtig met adviezen geven wat Y&Y wel of niet moet doen of laten , alleen Y&Y heeft dit ervaren en weet hoe het is geweest. Daarnaast is het een reactie omdat iemand zich wezenloos schrikt. Niemand van jullie is daar bij geweest en kan zich nauwelijks een voorstelling maken over het hoe en wat.

Als ik nu weer een hond zou hebben zoals Sjoerd was dan weet ik eigenlijk zelf niet wat ik dan zou doen moet ik toegeven.Weer negeren, de roedelregels aanscherpen of toch wat harder, sterenger zijn, ik weet het op dit moment werkelijk niet en nogmaals is dit karakter gebonden. Want reken maar dat ik dit meteen weer zou herkennen.



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "King wordt eng?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Wilma, dankjewel. Ben er een beetje stil van...

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Niets te danken Y&Y, de maniere van grommen/kijken is waar ik oprecht in geloof puur door mijn eigen ervaring. Hou mij ten goede dat ik dit nog nergens gelezen heb, tenminste niet zoals ik het zie.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Margje en Wilma, allebei hele goede adviezen gegeven waar iedereen die dit leest iets mee kan doen, al is het maar "in je achterhoofd houden voor het geval dat". Ik ben er ook van onder de indruk en in het geval van Wilma ... ben ik blij dat ik je persoonlijk ken en zodoende ook veel van jou persoonlijk heb geleerd over mijn omgang met Micky, Rowan en Myla.

YmY succes met King en ik hoop en ga er vanuit dat je er samen uit gaat komen!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

zo ik ben weer even geschoold :-D
wat hebben we toch een paar slimme chicks op dit forum hihihi
die ozzy kan wel inpakken ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

oh sorry geef ik nog ozzy de schuld het was king.. sorry oz!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind dit een intressant en leerzaam topic geworden. Inderdaad zijn we er niet bij geweest, en je hebt idd grommen en grommen,YmY is de enige die weet hoe de situatie was.
Ik hou met Lola zelf ook altijd een beetje afstand, nooit mijn gezicht in de buurt van haar mond bijvoorbeeld :-), ik zou haar nooit ineens gaan knuffelen of aaien, alles moet rustig en met beleid. Wil ik haar bot afpakken of haar ergens heen sturen? Ik kijk wel uit dat ik met mijn handen in de buurt van haar bek kom, ik ga daar staan waar ik haar hebben wil enroep haar gewoon met wat lekkers, de hond voelt zich niet bedreigd en zelf heb je ook geen stress.Je weet het gewoon maar nooit, zeker met een hond die al genoeg meegemaakt heeft.

honden page profiel JasmijnJasmijn 3 doggies

honden foto van Jasmijn

Ik begrijp zowiezo niet warom een hond zo nodig op de bank moet,vermoet dat er een rangorden probleempje ontstaat zo.Alle honden van de bank

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Jasmijn ik wil mijn hond graag bij mij op de bank. Ik heb een hond genomen omdat ik lekker met haar wil knuffelen en savonds lekker voor de buis wil chillen maar hier zijn wel regels.
Als ik niet op de bank zit, zit zij ook niet op de bank, en ze mag alleen op het stuk bank waar het kleed op ligt... dus ik zie het probleem niet.
Kijk als het met dana fout zou gaan zou dat indd wel eens van de eerste dingen zijn die ik af zou schaffen. Back to basic indd maar volgens mij is dat hier niet het geval toch.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Nou ik hoop zeker dat je er wat aan hebt.
Het boek van MG is wat dat betreft ook echt een aanrader als je het inderdaad hebt over grommen en grommen, dat kunnen twee heel verschillende dingen zijn.
In het boek zie je duidelijk met plaatjes erbij hoe ander het kan zijn.
Een hond die met ronde ogen je strak aankijkt, geen oogwit en echt voor je gaat staan, en laag diep gromt is bijvoorbeeld klaar om echt te bijten.
Een hond die gromt maar half weg wil kijken, geen ronde ogen heeft maar een beetje ovale zeg maar zodat je het oogwit ziet wil nog alles doen om eronder uit te komen, die kans moet je hem dan ook geven.

Wilma, heel mooi gezegd.

Groetjes, Margje

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Heb even een gesprekje gehad met King, en we hebben afgesproken dat ik hem niet meer bang ga maken en dat hij niet meer naar me gaat grommen.

Bedankt voor al jullie wijze raad!

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ymy wel te hopen dat zijn oren weer goed zijn dan O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "King wordt eng?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Waarom liggen op de grondplaat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^