wat zou je doen als je hond gaat vechten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

NIco, niet bij alle honden liggen de oren plat. Bij de meeste staan de oren juist omhoog..
Het is dus niet waar dat ze niet meer luisteren..

Mijn hond luisterde altijd terwijl ze vocht.. En ook in het asiel luisterde ze altijd wel..
Of ze ophouden is wat anders, maar ze reageerde altijd wel enigsinds..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zou je doen als je hond gaat vechten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Nico denk je echt dat hier ooit een gaat vertellen, `ja ik heb een hond en die pakt elke kleine hond die hij tegen komt, en daarna nog effe de hond van de buren, ach nee joh ik laat hem lekker loslopen vind hij leuk, nee tuurlijk.

Nou ik heb op het moment hier een logeer hond en die gaat echt niet mee het dorp in, die is heel lief tot hij een klein hondje ziet, daar moet natuurlijk effe mee gekliert worden, dan heb je meestal een hysterische muts erbij staan die tettert die hond is bloeddorstig, nou als ik die uitlaat loopt die altijd vast als we huizen naderen of mensen.
En ik ben echt van mening, we kunnen met zijn allen met een vinger naar elkaar wijzen, maar ik ken mijn honden en weet hoever ze gaan, ik ken niet iemand anders hond en weet ook niet hoever die zal gaan, dan speel ik safe, die van mij gaan vast.
En als iedereen nu zo eens dacht, dan waren er helemaal geen vechtpartijen meer, en ik ben van mening, mensen kiezen vaak honden voor de mooi, ik weet van mezelf dat ik bepaalde rassen niet moet nemen, omdat ik fysiek niet sterk genoeg ben om ze in te binden als er iets gebeurd.
En das niet dat ze niet naar me zouden luisteren, maar angst en agressie daar kan een hond, zwart van voor de ogen zien.

En ja er zijn mensen die hun hond maar lekker los laten lopen en doen, daar is niets aan te veranderen, je kan alleen zorgen dat je zo veilig en probleemloos mogelijk over straat kan gaan.
En als je vaste routes loopt, dan leer je de mensen daar wel kennen en leer je wel welke hond wel en niet te vertrouwen is, want een hond blijft toch een heel mooi aanspreekpunt.

Zeg nou zelf, iedereen vind het raar als een man met een donkere jas alleen door het bos loopt, loopt er een hond bij is het normaal, en word er een praatje meegemaakt.

Ik zeg alleen probeer vechten te voorkomen en sommige situatie´s is overmacht een hond die door het hek breekt of erover heen springt, en daarvoor kan ik alleen de tip geven maak je groot en brul naar die hond dat hij weg moet gaan, want als jij geen angst laat zien dan word een hond onzeker, en het is gewoon zo, een hond valt een roedel die sterk staat minder snel aan dan een roedel wat verschrikt staat te kijken.

En vechten je honden, gewoon kijken hoe je ze zo snel mogelijk uit elkaar kan krijgen, en zorgen dat ze niet bij elkaar kunnen komen, adressen wisselen en eventueel naar de dierenarts.

honden page profiel Antoinette, Bear en RakkerAntoinette, Bear en Rakker 3 doggies

honden foto van Antoinette, Bear en Rakker

Ik heb het ook eens meegemaakt.

Bear zat naast mij op de bank met een balletje in zijn bekkie en Rakker (de hond van mijn moeder) komt aanlopen. Kijkt naar mij, dan naar Bear en weer naar mij en vliegt zo op Bear af.. Er was niks gebeurt! Mijn reactie was gillen en mijn armen ertussen steken. Ben toen zelf ook gebeten door de hond van mijn moeder. Ze liet mij gelijk los, ze schrok er zelf enorm van! Ging gelijk helemaal in een gekropen in haar bench zitten, die ik gelijk dicht gedaan heb. Heb ff naar Bear gekeken (zat helemaal onder het bloed) en ja hoor, Hij had een flinke jaap in zijn oor..... En bloedde als een rund! Hij ging opeens maar lekker slapen bij de voordeur.. Snapte niet echt waarom ik zo in paniek was ;-) hihi.. Nou ik mijn tante maar gebeld, bij Bear een pleister op zijn oor geplakt (een handdoek etc bleef niet zitten :-D ;-)), Ik ben ff langs de dokter geweest voor een tetanusprikje en een antibioticakuurtje. Bear's oor was inmiddels gestopt met bloedden. Eenmaal weer thuis gingen ze gewoon weer samen buitenspelen, echt vaag...

Nu zit Rakker boven en Bear beneden als wij niet thuis zijn (we hebben een trappenhekje) Rakker ligt het liefst de hele dag boven, Bear is momenteel erg vervelend en ze kan nergens normaal liggen of lopen of hij bijt weer in der staart om haat uittedagen om te spelen.... Gelukkig was dit maar eenmalig...

Heb het wel een keer meegemaakt dat er een mechelse herder op mij afgerend kwam toen we buiten aan het wandelen waten, in eerste instantie wilde Bear weg rennen, maar toen hij zag dat de mechel het op mij gemunt had (was onderuit gegaan omdat Bear enorm hard aan de riem trok) kwam Bear over mij heen staan, voorpoten naast mijn hoofd en grommen naar dat beest joh!! Gelukkig kwam de eigenaar al aanlopen en deed de mechel weer aan de lijn. Stomme trut vroeg niet eens hoe het met mij ging :'( :'(

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ben het zeker eens dat als je een brul geeft voor de hond bij jou hond is, hij zal stoppen..
Dit heb ik ook vaker mee gemaakt..

En ik hou mijn hond ook bij me als ik een vreemde hond nader, en ben altijd op me hoede.
Als een vreemde hond op ons af komt rennen dan ga ik voor mijn hond staan en moet de vreemde hond eerst naar mij toe komen, en dan bepaal ik wel of ze mogen ontmoeten of niet..
En ik ken bijna iedereen op mijn route dus weet precies wie ik moet ontwijken..
Ik heb dan ook al heeeeel lang geen gevecht meer gehad met mijn hond..

honden page profiel Antoinette, Bear en RakkerAntoinette, Bear en Rakker 3 doggies

honden foto van Antoinette, Bear en Rakker

@ Lisette,

Ik zeg ook niet dat Bear met alle honden te vertrouwen is. Ik heb hem ALTIJD aan de lijn... Het blijft gewoon gevaarlijk... Ik hoop ook altijd maar dat mensen die ik tegen kom en zien dat ik Bear aan de lijn heb, hun hond(en) ook aanlijnen. Hij zit niet voor niks aan de riem! Jammer genoeg gebeurt het vaak genoeg dat ze de hond niet aanlijnen en dan loop ik maar de andere kant op. Bear kan weleens uitvallen de laatste tijd. Maar wat ik net schreef was gebeurt toen hij 5 maanden was, toen deed jij nog niet zoveel terug, maar tegenwoordig.. Mmm ben bang dat hij toch echt iets terug gaat doen...

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Ach Antoinette je kent je hond, en wat ik zeg, speel gewoon voor safe, het gaat zo toch goed, ik ben echt van mening, je bent een goede baas als je je eigen grensen en die van je hond kent, nou en als je twijfeld, ga lekker op safe, loop je gewoon even een ander rondje.

En voel je zeker als je wandeld, een hond voelt onzekerheid, en heel lief dan wil hij jou beschermen, alleen loopt het dan helemaal mis want eigenlijk wil je dat hij gewoon doorloopt en vooral zich gedeisd houd

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik blijf erbij dat mensen eerst eens een cursus zouden moeten doen, al was het maar 1 avond, voor ze uberhaupt een hond mochten hebben. zou 99% ellende schelen.

En als mensen het nu eens niet zo stoer vonden om hun hond los te laten lopen (dat schijnt echt super stoer te zijn, ongeacht of je de hond onder controle hebt, en ongeacht het ras -en de combi ervan-)
en gewoon hun hond aan de lijn houden waar dat moet (en das heel vaak) en alleen los laten als het echt kan (en das maar heel weinig voor heel wat honden)

echte gevechten maak ik gelukkig niet vaak mee, en ik heb al meer dan 20 jaar reuen. de echte blijven wel in je geheugen zitten, want dat los je niet ff simpel op met roepen dat ze moeten stoppen.
uit elkaar sleuren aan staart of achterpoten is vaak de enige manier. Ik heb een Ries met een Boerboel zien vechten, vreselijk, maar toch lieten uiteindelijk los op het achteruit lopen van hun bazen. eerst had de bb eigenaar er tussen proberen te komen met zijn handen, die kon dus gelijk daarna naar het ziekenhuis, de 2 honden ook trouwens.

Vechten, echt vechten, is vreselijk.
gelukkig komt het niet zo vaak voor.

@ lisette
en loop je ff een ander rondje..... das lekker kort door de bocht, als het zo simpel was, waren er hier geen mensen met trauma's.
mijn oude hondenvriendje Boy is ook opengereten door een pitbull (ik zie trouwens dat niet per definitie aan de het ras/soort liggen bovendien was het echt totaal niet de bedoeling dat die hond los kwam en is eea onderling heel goed uitgepraat, heel goed zelfs).

Ongelukken gebeuren, idioten kom je tegen.

Ik heb van geen enkele aanval/gevecht een trauma, ik ben er wel voorzichtig door geworden.

wat mij ergert is als ik met mijn hond op straat loop menig persoon met onplezierige hond zijn hond gauw aanlijnt als ze me zien, laat ik de cocker van een vriendin uit, moet ik heel goed oppassen want dan wordt er opeens niet aangelijnd, en hoe zou dat nu komen???

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

oke nou een vriend van me heeft een ambull die weegt ook iets van 60 kilo maar als je dat soms ziet hij kan heb amper houden hij weegt zelf ook iets van 65 maar als die niet trekt is het wel te doen...ik heb er gelukkig geen last van hij trekt wel maar krijg mij toch niet om....

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

sorry hoor maar ik vind dat je wat enegie in je hond moet steken en je hond moet leren te wachten en bij je te zitten als iemand met een hond aan de lijn komt.
zelf als ik op een los loop gebied loop en er komt een hond die los is kijk ik eerst hoe de hond is en heb zet tyson altijd op wacht. als teef is en ze is los geen probleem als reu dan wacht ik tot de eigenaar komt om te vragen hoe zijn hondje reageert. ik ben nu zo ver dat ik weet vrolijke honden niks aan het handje stoere reuen tja dat doe ik niet aan.
maar ik vind het juist jammer als mensen een hond hebben die in de pubbertijd wel een een gevecht aan zijn gegaan. om dan meteen hem altijd aan de riem te hebben. je kunt als je veel enegie er in steekt heel veel verkeerde gedrag er uit halen. kijk het is anders als je gewoon van je hond weet dat hij zo een slechte ervaring heeft gehad dat het hem of haar te veel stres geeft om nog met andere honden om te gaan. maar dan kan je het beestje nog leren om bij je te blijven of naar je toe te komen of te wachten als een andere hond er aan komt

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

maar iedereen moet het zelf weten ik weet dat als ik een dag niet met tyson leker los heb gelopen dat ik hem echt zielig vind en na de tweede dag is hij gewoon niet te houden hij moet zijn enegie kwijt.
tyson is een ongelovelijke eigenwijse hond maar ik wil en zou hem onder appel hebben en nu is hij 2 en lukt steeds beter. maar zoals iedereen weet hoe erg je hond ook onder appel hebt dingen gebeuren hoe erg je probeerd de dingen te voor komen dus dan is het zeker handig als mensen met adviezen komen wat je op zo een moment kan doen. en dat betekent juist dat je niet wil dat ze knokken juist dat je het kan stoppen als het gebeurd. mijn buur meisje heeft een teefje mops hondje ze liep op de groene sterr met haar hondje aan de lijn ze was aan het praten met een vriendin. en ze liepen ik denk een stafford maar kan ook iets anders zijn geweest zij zelf zij pitbull achtige hond en voor dat ze het wist deed de hond hap en dat hele beestje zat in zijn bek. wat doe je dan.
dat beestje heeft heel erg geluk gehad want ze heeft door met tyson te spelen dood leren liggen. en dat deed ze toen ook wij denken dat als ze had bewogen de hond had staan schudden dat deed hij nu niet na een tijdje liet hij los. het zou wel mooi zijn als je dan weet wat je moet doen toch

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Ik vind dat mensen bij twijfel hun hond al lekker aangelijnd moeten houden. Of ze nu op 't strand zijn of lopen in de wijk. Had Bram iig al 3 bijtincidenten gescheeld.. Belachelijk vind ik dat soort mensen die schaapachtig gaan staan kijken hoe hun hond uitvalt naar andere honden en te schijterig zijn voor ingrijpen. Grr.. dat soort mensen kan ik wel...

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi 3 doggies

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

Ik denk dat ik er ok tussenspring! zou het niet aan kunnen zien en niks doen

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik heb het zelf nog niet gedaan maar mijn man wel een keer gewoon met andere honden eigenaar afgesproken tegelijk achter poten pakken en uit elkaar trekken. ook heb ik gehoord van eerst je jas er over heen te gooien en dan ze uit elkaar te trekken tegelijk

honden page profiel LennartLennart 3 doggies

honden foto van Lennart

Om maar op de vraag uit het topic te antwoorden: mijn honden zullen nooit een gevecht aangaan, want ze zijn opgevoed. Als er gevochten moet worden, dan doe ik dat (spreekwoordelijk) en mijn honden hebben zich daar niet mee te bemoeien. Als mijn hond aangevallen wordt zal ik er ten aller tijde tussen springen, maar die van mij rennen dan linea recta naar huis, dus daar valt weinig tussen te springen, maar dat wordt rennen ;-). 2x meegemaakt nu (al hadden we toen alleen Luna, het zou kunnen dat ze met z'n tweeën anders reageren). Ik ga er daarbij vanuit dat ze aangelijnd zijn. Loslopende honden vechten nooit zomaar, tenzij ze geheel verstoord zijn en dus geen normaal gedrag meer vertonen.

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Nou Gorby

Het is niet kort door de bocht, dus ik begrijp nu goed dat mensen gewoon koppig doorlopen, nou mij maakt het niet uit of ik door straat a ergens kom of ik ga door straat b, Ik heb gewoon geen zin in gepoeha, als ik al een hond zie aankomen die al kijkt van wauw daar komt een geweldig kluifje aan, nou dan ga ik liever door straat a dan stug doorlopen en mijn hond kapot laten bijten en dan ook nog zeggen, ja nu vechten ze dat is u schuld, kun je beter de eer aan jezelf houden.

Ik breng mijn dieren niet in gevaar door mijn eigen koppigheid, en als ik hier zo her en der lees vechten jullie honden wel heel vaak, mijn honden hebben nog nooit met een andere hond gevochten, alleen onder mekaar en ging de ruzie meestal om een botje, liggen er 20 botjes en moeten er twee honden net dat eene kleine kluifje hebben, of toen Christa de eerste keer kwam, dat de loge hond Baika dacht, zooo nu kan ik jou effe lekker pesten, dat viel vies tegen.

Maar nog nooit op straat, nu heb ik toevallig vanmorgen voor het eerst hier een stafford zien lopen, voor de tere zieltjes dit is niet om het ras in de grond te boren, die honden lopen hier haast niet.
Die beste man hield hem stevig aan de riem en gezien ik alleen kleine Saphira bij me had, effe aan de riem, en raakte zo even met hem aan de praat, zijn hond heeft denk ik wel een kwartier compleet in die riem gehangen om bij Saphira te komen, die sufferd van mij ging gewoon languit liggen.
De beste man was hier net komen wonen en het viel hem op dat de mensen hier altijd meteen de hond aan de riem deden, hij vond dat wel fijn want zijn hond had al verschillende honden te pakken gehad, en hij kon hem wel houden maar als een andere hond dusdanig dichtbijkomt tja een stafford til je niet even zo onder je arm.

Altijd zie je hier alleen bij bepaalde boerderijen de honden los lopen en verder word alles aangelijnd, en in het dorp in een speelveld, ja daar lopenw el honden los, en als er iemand aankomt, onbekend worden even de honden bij zich geroepen, ja het kan nou worden ze weer los gelaten.
Nou en hier wonen allemaal stugge boeren en leven ze nog een beetje in het jaar 1400 zoveel,
Ook in het bos, honden worden meteen bij zich geroepen, en dan denk ik dan wandel ik altijd in Kesteren Opheusden, Rhenen, Ede, Wageningen, langs de waal en langs de rijn, dus een vrij groot verspreidings gebied, en nog nooit problemen gehad, nou en mijn honden zien er nou niet bepaald als scheurijzers eruit, misschien licht het aan mij omdat ik meerendeel chargerijnig kijk en zijn ze bang dat ik de hond aanval hahahahahaha

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

nou vito is toch ook wel opgevoed hoor! hij zal nooit een gevecht beginnen. ook snauwe en grommen kan hij allemaal hebben hij bijt pas terug als de andere hond bijt. denk ook dat het van het ras afhangt hoe je hond reageert.

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Pff Lennart, alsof alleen onopgevoede honden een gevecht aan gaan? Meestal wordt een hond, net als een mens, getriggerd door iets en begint dan een gevecht..

Lekker kort door de bocht weer.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

@ lisette

vechten mijn honden heel vaak?? hoe kom je daarbij?
je hebt al !! 8 jaar honden, ik ietwat langer, en altijd stevige reuen.

echt gevechten, met gewonden, kan ik op 1 hand tellen.

maar soms gebeurd het, vaak onbedoeld omdat de meeste mensen er gelukkig niet op uit zijn, soms gebeurd het door onwetendheid (geen ras en hondenkennis), soms door onoplettendheid (bochten, losschietende lijnen -of breken ook weleens meegemaakt-), en soms omdat een hond je ook weleens verrast.

nou en?

honden page profiel LennartLennart 3 doggies

honden foto van Lennart

Tsja, als ik in alles wat er gezegd wordt 100.000 nuances aan moet brengen Lisa...98% van de vechtpartijen liggen mi. aan opvoeding en gebrek aan socialisatie. De opvoeding bepaald namelijk voor een heel groot deel hoe iemand (of een hond) reageert op een prikkel. 1 van de belangrijkste dingen om je hond dus te leren, is het discimineren van prikkels en bepalen welke prikkels zij wel en welke zij niet zelf mogen interpreteren. Als ze aangelijnd met mij meelopen, hebben ze op geen enkele prikkel te reageren, behalve de prikkels die ik ze geef (figuurlijk, in de zin van een commando of knuffel) of natuurlijk poepen/plassen. Als ze loslopen mogen ze zelf bepalen waar ze heen lopen en wat ze doen, maar dan nog ben ik het die de roedel verdedigt (wederom figuurlijk, maar dat weten zij niet) en daar hebben zij zich dus niet mee te bemoeien. En dat doen ze dus ook niet.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb wel eens twee zeer welopgevoede honden
op het grote uitrenveld gezien, die altijd met
elkaar overweg konden, met elkaar speelden en
elkaar respecteerden.
Zelfs met balletjes samen speelden, zonder te knokken.
En bovenal heel goed onder controle staan.
Totdat er in de morgen een loops teefje op het veld
was geweest en uit het niets begonnen deze jongens
keihard te vechten.
Niemand had begrepen waarom en al helemaal de baasjes niet.
Ik vind het ook zeer kort door de bocht om te stellen,
dat alleen niet opgevoede honden gaan vechten.
Niemand hier kan dat garanderen in elke situatie.
Mijn jongens luisteren ook, Luca heel goed, Romeo
ook wel, maar die laatste heeft met de blik op
oneindig ook wel eens de kuierlatten genomen.
Dan staan daar ook baasjes, zo van :
nou, nou, die luistert niet.
Dan krijg je de verhalen van de andere baasjes, een koekje, een stukje kaas, weet ik wat en alles wat normaal een hond zou bewegen te komen, en je moet jezelf interessanter maken als baasje.
Ik ken die opmerkingen.
En toch gaat hij eerst achter het konijntje aan,
komt wel terug, maar dan komt zijn jachtinstinct boven
en daar kan ik bijna niets aan doen.







honden page profiel LennartLennart 3 doggies

honden foto van Lennart

Zoals ik al zei: als we overal een nuance aan gaan brengen ;-). Met een loopse teef er bij is er wel een hele duidelijke trigger, nog sterker dan poepen of plassen en alleen aanlijnen is daartegen bestand. Mijn oudste is echter zelf een teef (en zal dus niet vechten om een loopse teef). Zie in mijn vorige post ook de "98%".

Over het jagen: jachttraining is een hele goede methode om de jachtdriften te beteugelen. Je leert ze dan te jagen op jouw commando. En ik zie wekelijks op de jachttraining dat dit best goed werkt! (volg jachttraining met de jongste)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Is mij bekend Lennart.
Verhoeven onze gd geeft hier les in.
Dat is allemaal bekend.
Kijk maar eens op zijn site : www.calmingsigns.com
of zie het artikel op mijn profiel over dominantie.
Ik geef grif toe dat ik fouten heb gemaakt met mijn
jongens.
Maar ik ben ervan overtuigd dat veel van de hondenbaasjes die ik ken, zelfs de mensen die jarenlang honden hebben, niet op de juiste manier met honden omgaan.
Zo ook met dominantie, wat geen dominantie is,
maar waarbij de baas denkt dat het dat wel is en
de hond laat castreren hierom.
Of een hond die overal loopt te ruiken en naar lucht
te happen boven struikjes, het gros van de baasjes
wil dat niet en laat hem daarvoor ook castreren.
Gewoon honds gedrag dat door het baasje weggenomen
wordt.
Het artikel "honden twitteren ook" heeft diezelfde
Verhoeven geschreven.Verhoeven geeft zelfs les om dit gedrag te stimuleren.
Ik zie toch hoofdzakelijk baasjes die hun hond wegtrekken bij dit gedrag, dit openlijk vervelend vinden en hem laten castreren hierom.

Bassie (Gast)

Voorkomen van gevechten is altijd de eerste stap. Dus op tijd aanlijnen of bij je roepen. De tweede stap is zonder al te veel kabaal de honden (als ze elkaar niet vast hebben) uit elkaar halen. Pas op voor scheurwonden bij het trekken.

Mensen vinden het ook vaak nodig om honden te laten snuffelen. "Dat moet toch kunnen hoor je dan vaak" en vervolgens zie je de spanning tussen de honden oplopen. Als je zo nodig wilt laten snuffelen, dan 3 seconden en dan meteen uit elkaar halen. Zorg er voor dat de spanning niet te groot wordt. Ook maken mensen het elkaar vaak onnodig moeilijk. Als er iemand voor je loopt met een hond die uitvalt naar jou hond, wacht dan even twee minuten voor je doorloopt. Maak de afstand even wat groter en er is weer rust. Je kunt dan wel zeggen, mijn hond doet niets, maar als het misgaat heb je daar niets aan. Geef elkaar de ruimte.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

ben het voor een groot deel met lennart eens. maar zolang circa 75% van de honden bezitters te weinig van honden gedrag of ras eigenschappen af weet.kan je je eigen hond zo goed socialiseren en opvoeden als je wil maar daar heb je dan weinig aan zolang het merendeel van de honden baasje dat niet doet

honden page profiel Antoinette, Bear en RakkerAntoinette, Bear en Rakker 3 doggies

honden foto van Antoinette, Bear en Rakker

Ik heb gisteren ook weer zoiets mee gemaakt.

Ik liep lekker langs de oude maas samen met Bear en een vriendin van mij met haar 2 jackies. Die jackies lopen los, Bear nooit, dus ook gisteren niet. Er komt in de verte een hond aan lopen (los) en baasjes liepen er hand in hand naast. Ik laat duidelijk de riem van Bear zien om een hint te geven.. Maarnee hoor, ze kijken mij raar aan en lopen lekker door richting ons. Ik ben toen maar met Bear de dijk op gelopen om te voorkomen dat het fout zal gaan (Bear heeft al eerder een aanvaring gehad met hem). Gaan die mensen op een bankje voor mij zitten en laten de hond lekker rondrennen, dus ik riep van joh kunt u de hond misschien even aanlijnen zodat ik er langs kan met mijn hond? Krijg ik het antwoord, waarom? Heb je zo'n gevaarlijke hond dan? Dus ik zeg zo van nou, vorige keer is het anders ook niet goed gegaan met uw hond en de mijne.. Ja zeggen ze dan, dan moet je hem maar opvoeden... Nou daar ben ik niet eens op ingegaan en ben maar omgedraaid en de dijk aan de andere kant afgelopen..

Wat moet ik hier nu mee? Kan toch moeilijk met Bear doorlopen? Ik weet dat als ik doorloop met hem dat er problemen komen...

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Antoinette, gewoon omlopen.. En zeker geen gesprek/discussie met dat soort mensen aan gaan.. Ze zullen het hoe dan ook 'beter weten'.. lekker laten gaan en loop een blokje om.. :-D

honden page profiel LennartLennart 3 doggies

honden foto van Lennart

"ben het voor een groot deel met lennart eens. maar zolang circa 75% van de honden bezitters te weinig van honden gedrag of ras eigenschappen af weet.kan je je eigen hond zo goed socialiseren en opvoeden als je wil maar daar heb je dan weinig aan zolang het merendeel van de honden baasje dat niet doet"

Daar heb je meteen de kern van het probleem te pakken. Met alle respect voor iedereen met de "stoere" hondensoorten (pitbull terriers, staffords, rottweilers, Amerikaanse Bulldog, Bordeax Dog en een hele riedel extra): waarom kom ik ze zelden of nooit tegen op een hondenschool? Zeker met honden die uit een lijn van wakers en vechters komen (foklijnen), lijkt het me de moeite waard om te beginnen bij stap 1: opvoeding. En uiteraard is het niet allemaal zwart/wit, het meeste is ronduit grijs (zoals het verhaal hier van Antoinnette vlak boven me illustreert).

En ook al stel ik zelf dingen zwart/wit: ik zie ze in de praktijk meestal gewoon grijs hoor ;-). Maar soms moet je kort door de bocht zijn om stellingen duidelijk te formuleren. Teveel nuancering kan een discussie monddood maken.

honden page profiel LennartLennart 3 doggies

honden foto van Lennart

@Machtel Hessels: interessant stukje op je profiel, zowel het speuren als de dominantie. Merci :-D

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

@ Lennart,
Ik weet niet waar je vandaan komt, maar hier zie je juist heel veel van DAT SOORT honden bij cursussen! Bij de puppencursus van Cheeko waren rottweilers, boxers, bullen en staffords..

Bij Boebie haar cursus idem.. :-D

Het ligt denk ik wel aan het type baas wat de hond aanschaft. Sommige mensen onderschatten het nou eenmaal he..

Maar dat zie ik bij de labradors nog meer, want als ik die piepend en met een muur voor een hoofd SPELEN SPELEN SPELEN soms zie rond rennen, dan lijkt me een cursusje toch ook niet overbodig ;-)



Ik denk dat het voor elke hond leuk is, niet alleen nodig maar ook gewoon leuk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zou je doen als je hond gaat vechten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Wedstrijden Agility
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^