Dominantie / Grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JosjeJosje

honden foto van Josje

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen want ik ben nieuw op het forum. Ik ben Joska en de trotse eigenaar (sinds 2 maanden) van Toto, een Bichon Frise van 1,5 jaar. Het is een ongecastreerde reu.

Toto komt bij een vrouw vandaan die hem niet goed heeft behandeld. Kreeg nauwelijks te drinken, zodat ze hem niet vaak hoefde uit te laten. Ook heeft ze hem regelmatig geslagen en tilde ze hem altijd aan zijn nekvel op.

Ik kon het niet aanzien en heb gezegd Toto te willen overnemen als ze besloot hem weg te doen.

Ik ben heel erg gek op Toto maar ik loop tegen wat problemen aan. Toto is erg dominant en totaal niet bang voor andere honden. Bij sommige honden gaat het goed en bij andere honden ontaard het in vechten. Ik laat Toto in het park loslopen en dan loopt die keurig mee en luistert redelijk goed. Hij kent nu het commando ''wachten'.Echter als hij een andere hond ziet is hij niet te corrigeren en omdat het vaak vechten wordt houd ik mijn hart al vast als we een andere hond zien. Mijn vraag wat moet ik doen als het vechten wordt?

Toto kan soms mopperen, hij gromt dan. Zijn tanden laat hij niet zien. Vaak doet hij dit als ik hem oppak. Ik pak hem goed op dus daar ligt het niet aan.


Vandaag toen ik zijn kluif wilde afpakken omdat die de kluif niet mag eten op bed (ik heb een ruimte / studio. Maakte hij een hapbeweging naar mijn hand. Ik ben heel boos geworden maar vraag me af of dit wel goed is. Hij verstopt zich nu onder het bed.


Een beetje een lang verhaal. Maar ik zou heel blij zijn als jullie mij wat tips kunnen geven. Want nu lijkt het allemaal heel negatief maar het is een ontzettende lieverd verder en is enthousiast en vrolijk naar iedereen.

Bedankt alvast!

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie / Grommen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Welkom op Hondenpage :-). Heel bewonderingswaardig dat je Toto mee naar huis hebt genomen! Misschien heb je iets aan de volgende tips...

Ik weet niet of Toto dominant is. Dat wordt al snel geroepen. Ik denk eerder dat Toto erg bang/onzeker is geworden door zijn slechte behandeling en waarschijnlijk slechte socialisatie. Hij heeft de hondentaal niet geleerd en heeft waarschijnlijk angstagressie dat zich uit in grommen en vechten.
Ik zou eens gaan kijken bij een goede hondenschool om te zien of Toto daar kan kennismaken met verschillende honden. Eventueel ondersteuning van een gedragstherapeut als Toto's gedrag echt heel moeilijk is.
Belangrijk is nu denk ik om Toto opnieuw te gaan socialiseren met allerlei dingen, met mensen en met honden (van een afstandje en dan de afstand verkleinen).

Pak een hond niet op; dit komt zeer bedreigend over. leid de hond af, roep hem, gooi een balletje de andere kant op als je hem ergens vandaan wilt hebben. Pak ook geen botje af. In de hondenwereld geldt: wat je hebt, mag je houden. Dingen die een hond heeft, mag je niet zomaar afpakken. Dit vertrouwen van iets afnemen moet worden opgebouwd, door te gaan afruilen (Toto krijgt iets lekkers en intussen pak jij het botje weg). Als Toto je niet duldt in jouw buurt, kun je hem ook roepen voor iets lekkers of het lekkers de andere kant op gooien, zodat je zijn botje kunt pakken. Of pak zijn botje niet af, maar strooi wat lekkers in zijn buurt en probeer steeds een stapje dichter bij te komen (verschillende oefensessies).

honden page profiel JosjeJosje

honden foto van Josje

Bedankt voor je reactie!

Ik moet Toto sowieso regelmatig optillen, omdat hij geen trappen op durft te lopen (wel er vanaf). Hij vindt dit over het algemeen erg fijn want hij houdt van aandacht en knuffelen :-) Hij gromt alleen als het hem niet uitkomt. Dit gebeurt niet vaak. Maar bijvoorbeeld als een keer iets moet halen in de supermarkt bij de counter en hem optil bv. Het is meer mopperen dan boosheid. Maar dit zal ik dan niet meer doen. Ook zijn kluif afpakken laat ik vanaf nu uit mijn hoofd.

Ht vechten met andere honden is nu vier keer gebeurd. Hij wilt ook als die een andere hond ziet vaak aan het kruis snuffelen, en dit wordt niet altijd gewaardeerd. Maar vaak gaat het wel goed en kan die ook leuk spelen met een andere hond. Klopt het dat als je hond vecht je hem moet laten vechten als die niet meer te corrigeren is? En moet je dan weglopen?

honden page profiel ****** 3 doggies

honden foto van ***

Wat leuk dat jij Toto een mooie en gelukkig thuis kan geven!ik kan jouw hier geen raad opgeven maar wens jullie wel veel geluk toe en hopelijk kan jouw hier op het forum wel iemand helpen,welkom op het forum en succes met jouw mooie en lieve Toto O-) liefs Rina & co :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je hem echt op moet tillen omdat je naar beneden moet, kun je hem wel optillen. Maar loop dan niet op hem af en til hem op zeg maar, dat komt bedreigend over. Je kunt hem wel roepen voor iets lekkers of met een speeltje en als hij dan bij je komt, til je hem op terwijl hij ondertussen het lekkers opeet uit je hand of met het speeltje speelt. Dus afleiding kan helpen, want een hond kan zich maar op 1 ding tegelijk richten.

Als honden een beetje brommen op elkaar, zou ik gewoon weglopen en de hond roepen. Af en toe een snauw is niet erg, zeker als je hondje niet zo "beleefd" is naar andere honden toe. Ik ben er zelf niet zo voor om honden te laten vechten eerlijk gezegd. Ik heb zelf altijd ingegrepen en vooral proberen te voorkomen door zo goed mogelijk op de lichaamstaal van honden te letten. Vaak zie je van een afstand al spanning.

honden page profiel JosjeJosje

honden foto van Josje

Even een update over Toto en wat vragen.. Toto loopt inmiddels zelf trappen op en af! En moppert veel minder! Alleen blijft hij in de omgang met andere honden een lastpakje.

In het begin ging het redelijk goed met andere honden. Met veel honden ging het contact goed. Echter is Toto twee keer vanuit het niets gepakt door twee grote honden.

De laatste keer dat het gebeurde was het echt vreselijk om aan te zien. Gelukkig corrigeerde de baas redelijk op tijd waardoor er geen wonden te zien waren. Wel was Toto erg aan het piepen en geschokken. Het gekke was dat de honden verder nog helemaal geen contact hadden gehad. Toto liep met drie meter om de hond heen. De hond pakte hem bij zijn nek en sprong er boven op.

Nu gaat het contact met andere honden nog stroever! Hij gaat nog steeds vol zelfvertrouwen op andere honden af. Echter gromt hij sneller van zich af. Op zich niet erg maar wel als de andere hond niks doet. Ookk is Toto nogal 'kruisgericht''. Hij loopt voortfurend achter konten aan :-) Ik corrigeer hem hierop en als hij doorgaat lijn ik hem aan.
Ik heb besloten hem te laten castreren. Ik weet dat sommige tegen zijn! Hebben jullie nog andere tips?

Toto doet het verder erg goed. Krijgt voortdurend aaien van kindjes en vindt iedereen leuk. katten, mensen, eenden, konijnen. Hij wil iedereeen rustig begroeten. Alleen honden...

honden page profiel FionaFiona

honden foto van Fiona

wat jammer dat toto zo slecht is behandeld door de vorige eigenaar, wel moedig dat je toto wilde meenemen. Toto is heel goed bij andere mensen/ dieren, behalve niet bij honden...wat jammer zeg! :'( . waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar hem nooit echt goed met honden gesocialiseerd. Probeer te voorkomen dat er een gevecht ontstaat en voorderest heel veel belonen als het goed gaat, succes!

gr,
fiona x

honden page profiel FionaFiona

honden foto van Fiona

ooh jaah en welkom op het forum natuurlijk haha! :-D . voel je hier maar snel thuis hé.

gr,
fiona x

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Fijn dat sommige dingen al wat beter gaat :-)

Honden ruiken aan elkaars kruis om kennis met elkaar te maken, dat is dus voornamelijk aan de anus en de kruis.

Beer doet dat ook altijd, ik corrigeer hem nooit, is toch een bepaalde identiteit die honden met zich mee dragen. Van die geur kunnen ze veel van aflezen, netzoals het ruiken van een andere hond zn plasjes.

honden page profiel JosjeJosje

honden foto van Josje

Ik snap dat honden zo kennis maken. Maar Toto gaat maar door.. Ook als hij een snauw krijgt. En dan begin ik het vervelend te vinden :-)

honden page profiel Talitha & Tibor & RockyTalitha & Tibor & Rocky

honden foto van Talitha & Tibor & Rocky

ik weet wel waarom toto nu nog stroever is tegen andere honden.. hij had al geen vertrouwen in andere.. en dan word hij zomaar uit het niets gepakt door een grotere hond, dan is zijn vertrouwen naar andere nog erger :'( zonde zeg.. Aan de kruis laten ruiken kun je gewoon toelaten zo maken ze inderdaad kennis en dat is alleen maar beter. Misschien als je toto de tijd geeft om weer zijn vertrouwen in andere honden terug te krijgen kan hij nog goed vooruit gaan, maar dat duurd echt heel erg lang en mag hij zeker niet nog eens gepakt worden door een andere hond. Maar zover ik lees is toto een hele lieve hond:-D en kun je er veel plezier aan beleven ;-)

Wel heel goed van je dat je je hondje hebt weggehaalt! En dat hij nu een fijn leventje kan hebben met veel liefde ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou hiervoor wat hulp inschakelen. Dit lijken me eerder gedragsproblemen (gebrek aan socialisatie, onzekerheid, de hondentaal niet kennen). Ik weet niet of je dat met castratie op kan lossen, waarschijnlijk niet. Ik zou hem resocialiseren met andere honden en inlezen op kalmerende signalen (hondentaal).

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Ik denk ook niet dat je hondje 'vanuit het niets' aangevallen is.. bij honden gaat niets ' zomaar'.

Door gebrek aan socialisatie, onzekerheid enz. straalt hij deze energie natuurlijk wel uit. En honden voelen elkaars energie veilloos aan, ook al is het op 5 meter afstand. Ook lichaamstaal is erg belangrijk bij honden.

Mijn hond is ook aangevallen een paar maand geleden, maar ik geloof niet dat het vanuit het niets komt.

Wat betreft het ruiken aan het kruis, ik zou dit niet corrigeren, dit is erg belangrijk bij de kennismaking met andere honden.

Verder zou ik ook inderdaad professionele hulp zoeken!

Veel succes en super dat het al een stuk beter gaat!

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

je zou hem kunnen laten castreren dan heeft die minder geur en is hij minder intresant voor andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie / Grommen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^