Speelveld naast uitlaatveld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Hondenvrienden,

Ik vroeg me af hoe onderstaande bij jullie in de gemeente geregeld is en hoe jullie hier tegen aan kijken. Bij ons achter het blok huizen ligt een fietspad, naast het fietspad ligt een langgerekt grasveld welke is aangewezen als uitlaatveld en waar de honden ook los mogen. Natuurlijk moeten de honden goed onder commando staan en is het de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter of deze de hond ook echt los laat. Maar bijna iedereen doet dat op dit veld. Aan het begin van dit fietspad ligt aan de andere kant een speelveld met enkele speeltoestellen e.d. deze owrdt gescheiden door een hek die parralel staat aan het fietspad. Deze houdt op gegeven moment op, en daar is een open toegang van en naar het speelveld.

Ik vindt dit een gevaarlijke situatie omdat kinderen zo het uitlaatveld op kunnen lopen en honden zo het speelveld op kunnen lopen. En niet iedere hond die hier (los) loopt is nu erg vriendelijk naar andere honden/kinderen/mensen toe. Zo moet ik er niet aan denken dat de 2 honden waar Bo eerder door aangevallen is en ik laatste weer een ervaring rijker
mee ben geworden het speelveld op stuiven waar kinderen aan het spelen zijn.

Nu mijn vraag of ik hier nu zo vreemd tegenaan kijk en of dit ook in andere gemeentes voorkomt dat een speelveld en uitlaatveld naast elkaar liggen.

Groet,

Ralph

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Speelveld naast uitlaatveld?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

volgens mij is dat hier in maastricht niet...ben het wel met je eens dat dat gevaarlijke situaties kan uitlokken. beetje vreemd...
groetjes floor

Anoniem (Gast)

ja hier ook de uitlaatplek voor honden naast een kinderspeelplaats met klimrekken en een basketballveld.je kan er via het hek zo doorheen.de honden kunnen er zo bij.ik vind het maar eng.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

sorry was niet ingelogt. :-D

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

ja is wel vreemd,
mss denken ze wel,zorg dat je je hond goed opgevoedt hebt,
en dat je je kinderen goed opvoedt,zodat ze niet het hondenveldje oprennen,
is natuurlijk ook een stukje opvoeding van ouders en hondenbezitters ;-)

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

bedoelde,stukje verantwoordelijkheid van ouders en hondenbezitters,
je kan het niet áltijd bij een ander neerleggen als er iets fout gaat ;-)

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena 3 doggies

honden foto van Mariska & Zena

Jep hier in Dordt ongeveer hetzelfde verhaal. We hebben hier vlak achter een groot park.
In een gedeelte mogen honden los en er zijn een paar velden speciaal ingericht voor kinderen. Dus met schommels, voetbalgoaltjes, klimrekken enzo.
Door het park loopt een fietspad. Aan de ene kant is het losloopgedeelte en aan de andere kant het kinderspeelveld. Dus dat is niet erg handig gedaan, deze kant mogen ze wel los en 2 meter verder naar links mogen ze helemaal niet komen...

Ik ben verder heel tevreden met het park hoor, je kan er lekker lopen en het is groot genoeg om de dagelijkse wandelingen best lang en afwisselend te houden.

Ook is er een omheinde hondenwei van zo'n 200 meter in de lengte bij 80 meter in de breedte, behoorlijk groot dus, echt ideaal.
Hier komen we dus vaak andere leuk honden tegen en kunnen ze zich lekker uitleven zonder dat we bang hoeven te zijn dat de honden er van door gaan of kinderen ondersteboven rennen.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

@jannette:

Ben het helemaal met je eens dat het de verantwoordelijkheid is van hondenbezitter en ouders, maar blijft een slechte combinatie. Als er iets fout gaat kun je het ook niet bij iemand anders neerleggen. Ik ben meer van het idee beter voorkomen dan genezen. In dit geval het uitlaatgebied iets verderop laten beginnen of een extra hek dwars op het bestaande hek zetten en er kan niks gebeuren.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

hiero ook.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ja de gemeentes denken niet echt mee :'(
hier is de uitlaatzone waar ze los mogen aan de drukke weg............. :'(

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

volgens mij is dat hier in Nijmegen niet...ben het wel met je eens dat dat gevaarlijke situaties kan uitlokken.Hier heb je bijna geen vrij uit laten pleken meer voor honden helaas.In het park op nog geen 100 meter hier vandaan mogen ze nu ook niet meer los lopen.Op de goffert nog wel en ook daar spelen kinderen.Groetjes Anita.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij hebben hier een uitlaatveld aan een redelijk drukke weg, de helft aan de straatkant is begrenst door hek. Door het veldje aan de zijkant loopt een tegelpad naar>>>een kinderspeelveld (voetbalveld). Dat is van het honden deel afgeschermd door een hek, wat dus bij het pad open is. Ze hebben er wel een rooster in de grond gemaakt, maar Mexx jumpt er gewoon over.
Nu laat ik Mexx daar wel eens met de bal spelen als er geen kids zijn, maar helaas laten andere mensen hun hond er gewoon poepen terwijl het honden deel ervoor is (kwestie van even in de doorgang gaan staan om je hond te blokkeren).

1 van de redenen waarom honden steeds minder ruimte krijgen is dus door zulke mensen.
Nu is het idd niet ideaal, maar we zijn allang blij met een stuk grond dat nog redelijk is afgeschermd van de straat.

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

honden foto van SuusBG

Wij hebben hier een hondenlosloopveld. Zit wel aan een stuk weg, gelukkig niet echt drukke weg maar toch een weg.. Er staan wat bosjes om het af te schermen zeg maar. Maar hier rent de hond heel makkelijk omheen.
Heb een keer aan de gemeente gevraagd of het niet mogelijk was om dit stuk veld helemaal te omheinen, vind ik toch een fijner gevoel (ene kant weg, andere kant ligt een sloot met daarnaast een treinspoor). Maar dit was te duur in aanschaf en onderhoud :-(
Dat vind ik dan erg jammer..
We hebben hier ook een sporpark, wat dan wel weer redelijk omheid is (sloot, hek enz.) maar daar mag je officieel niet met je hond los. Nu begrijp ik dat ook wel, het is gemaakt voor voetbal en rugby dus daar wil je geen honden hebben lopen. Maar als er verder niemand is en je hond poept/plast niet op de gras maar alleen in de bosjes O-)
Maar goed ben er een paar keer op aangesproken dus nu loop ik daar met ginger aan de flexilijn..

Kortom, als de gemeente nou wat meer uitlaat/losloop plaatsen maakte en dit ook echt helemaal onheinde zou dat idieaal zijn :-D

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Wij hebben een vrij groot honden park noem ik het maar. De honden mogen er los van oktober t/m mei.
in het park staan ook 2 kennels waar de honden in los kunnen warneer ze niet in het park zelf los mogen.
Maar tussen de 2 kennels, waar best een grote ruimte tussen zit, staat een klein speeltuintje, en een voetbal plek.
Dus ook daar lopen veel kinderen, in rotterdam heb je zoiezo weinig speeltuinen voor de kinderen dus er komen er heel veel daar heen.
Moeder met kleintjes op de fiets, in de kinderwagen noem het maar op.
Best verveeld, benji vind het namelijk reuze intresand al die kinderen, hij is dan ook heel veel afgeleid als we kunstjes doen in de kennel.

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

@ralph,
je hebt helemaal gelijk,
ik vindt het óók belachelijk,
maar bij gemeentes kunnen ze niet zó ver denken,hahaha.
dus uiteindelijk verantwoording ligt bij gebruikers,
of je moet er zelf achteraan gaan,en handtekeningen verzamelen,zodat ze daar alsnog een hek plaatsen,
áls ze dat dan doen???!!!
grtz.jannette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Speelveld naast uitlaatveld?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: geen echte plasjes maar wat wel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^