Patella Luxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karel (Gast)

Wat kan je zelf doen als je hondje Patelle Luxatie heeft? :'(
Graag antwoord waar ik wat aan heb.
Met vriendelijke groet,
Karel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Patella Luxatie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Hoi, dat is geheel afhankelijk van de gradatie, of het 1 of 2 poten betreft en hoe handig je hond met deze handicap omgaat.

Sommige honden moeten echt geopereerd worden omdat ze anders erge pijn kunnen hebben/krijgen.

Ik heb zelf een teefje met een vrij ernstige luxatie in 1 pootje. Maar omdat het andere pootje goed is en omdat ze het zelf heel goed corrigeert, adviseerde de orthopeed haar niet te laten opereren.

Ik raad je aan naar een goede orthopeed te gaan (hoeft niet duurder te zijn dan een dierenarts) en deze om advies te vragen en je hond dus te beoordelen. Wat ik je met klem afraad, is hè hond door een gewone dierenarts te laten opereren! Het is een heel delicate en specialistische operatie en vaak richten veel dierenartsen meer schade aan dan dat ze het herstellen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dat ligt aan de gradatie.
Heeft een specialist de diagnose gesteld?
Wat was het advies daarvan?
Soms is een operatie de oplossing, hier op het forum hebben geloof ik 2 mensen met chihuahua's hun hondje laten opereren.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Aan patellaluxatie kun je zelf niks doen. Het enigste waar je op zou kunnen letten is dat de hond wat op effen terrein loopt zodat de patella niet te vaak van zijn plaats schiet . Verder zo snel mogelijk opereren, want door steeds van de plaats afgaan , rekken de banden nog meer uit en komt er slijtage op plekken, wat na verloop van tijd pijnlijk wordt voor de hond. Het van de plaats gaan is ook niet aangenaam voor dehond!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Wat betreft die slijtage, heeft een zeer goede orthopeet mij verteld:
deze ontstaat op een plek die bij opereren 'niet nodig' is. Met andere woorden: krijgt je hond slijtage en moet deze alsnog geopereerd worden, dan mist het weggesleten deel niet voor een goede operatie.

Overigens hoeft een luxatie niet voor een erge slijtage te zorgen. Sommige honden hebben er geen last van en krijgen er ook nooit last van. Bedenk dat een hond niet 50 jaar met dat pootje hoeft te doen.

Laat het dus beoordelen door een goede orthopeet, wat het kan mogelijk zijn dat de stand van het pootje dermate verkeerd is, dat het wel voor ernstige slijtage zorgt.

Anderzijds is het een zware operatie die niet altijd het probleem verhelpt en dat je je hond 6 weken volkomen rust moet geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Patella Luxatie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^