diverse vragen over belonennen bij trainen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

Ik had een paar vraagjes, over trainen met belonningen.

ik beloon er nu na een oefening die ze goed gaat, maar nu vraag ik me af, als ik in gras train krijg ik wat moeilijker kontakt met der, dus doe ik dat met kleine stukjes kaas dit werkt erg goed, worst (rodi) werkt minder in het gras, op steen en thuis perfect hoor. Maar hoelang voor dat je kan soppen met belonnen of loken om contact te krijgen, ik neem aan dat het lokken of belonnen vanzelf overgaat. is het niet zo dat als je dadelijk geen kaas of iets heb dat je geen contact krijg?? Het gaat voornamelijk om in gras oefenen, hier is ze erg snel afgelijd.

gr johan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "diverse vragen over belonennen bij trainen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

afwisselen zo wel een beloning zo alleen een aai of "goed zo"dat ze ook komt als je niks hebt.
misschien een speeltje of balletje om haar aandacht te krijgen.
succes

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Voor de belangrijke oefeningen gebruik ik nog steeds beloningen, met name hier komen bij loslopen als er veel afleiding is. Ik merk dat Igor mij steeds meer gaat verkiezen boven de afleiding, hij is nu 15 maanden. De overige ben ik langzaam steeds meer met stem en aanhalen gaan belonen, dus gewoon op je gevoel afgaan.
Overigens ruikt het in t gras, bomen, park, bos gewoon veel lekkerder voor de honden, vandaar dat ze daar ook een sterker ruikende beloning nodig hebben... ik heb nu vis/kip beloningen (Pro line pet food) gevonden, die ruiken sterk en werken geweldig in die omgeving...
Volhouden en het komt vanzelf goed!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hoi ik train nu anderhlf jaar met Casper en gebruik nog steeds voertjes. Casper werkt het beste voor met voor een voertje. Clicker trapte hij niet in, belonen met stem een enkele keer en een speeltje interreseerde hem ook maar weinig.

Nu ben ik dit wel aan het afbouwen Eerst hield ik het voertje bij het volgen voor zijn neus. Nu krijgt hij na afloop iets lekkers als hij goed zijn best heeft gedaan. ALs je hond doet wat de bedoeling is moet je hem blijven belonen op wat voor manier dan ook. Ook als stimulans

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

idd vis reaggerd Casper ook heel goed op. ANdere honden ruiken dit echter ook!

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Haha, Kim, dat is waar, heb vaak vele honden om me heen O-) ik ruik zo lekker!

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe

honden foto van debbie & zoe

haha dat ken ik. ik had laatst op cursus gedroogde sprotten (vis) bij me en ik was de beste vriendjes met iedere hond op het veld O-)

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

vind het niet erg om te belonnen, maar vooral het oefenen van volg is erg lastig in het gras. zou dit ook kunnen komen omdat ze behorlijk dicht bij de gront zit, ze is niet zon grote hond, en vrij korte pootjes

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Ik heb dat ook gehad Dary deed het perfect op de straat maar niet op het gras en bij ringtraining liepen we op het gras. us deed hij het daar voor geen meter.
Ik ben toen heel veel gaan oefenen op het gras en wat minder op de straat.
Veel belonen op het gras en iets minder op de straat want daar ging het goed.
Toen het eenmaal beter ging op het gras ben ik wisselend gaan belonen en dat ging steeds beter.
Nu doet hij het gelukkig overal goed maar je moet wel vol blijven houden.
De aan houder wint haha

Succes Sandra

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Je hebt van die grijpers, misschien een idee, kun je de beloning toch voor haar neus houden (tijdelijk, dan he).
Als ze het op de harde ondergrond wel goed door heeft, zal het kwartje hier ongetwijfeld ook gaan vallen, alleen door andere luchtjes kan het wat langzamer gaan denk ik. Volhouden, denk dat dat de clou is voor je.
Succes

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik ben ook op cursus en daNn moet je best veel leren en belonen maar ik begin nu ook af en toe geen beloning te geven.En dan doet hij het ook goed.

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

als ik er kaas laat zien, en hou het dan op borst hoogt dan kijkt ze me aan en volgt ze perfect, loop dan paar passen, zeg dan volg click dan en loop dan paar passen door en geef snoepje. en probeer de tijd van volg zegen tot clicken en dan belonnen steeds verder uit te bouwen, op steen loopt ze heerlijk mee, en op gras nog echt aan het oefenen

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

dingen zoals bv zit beloon ik niet meer,heel soms wel maar 90% van de keeren niet, wel door der lekker te aaien en met me stem natuurlijk

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Het stoppen met belonen doe je heel geleidelijk. Ik merk ook dat het lastig is om bijvoorbeeld de aandacht te krijgen zonder lekkers in je hand. Hoe je het bijvoorbeeld kan afbouwen:
- als ze je volgt of aandacht geeft, krijgt ze niet het lekkers uit je hand, maar uit je zak.
- na een tijdje doe je alsof je wat lekkers in je had hebt, en als ze doet wat je vraagt, pak je het lekkers uit je zak
- het gebaar waarmee je doet alsof je wat lekkers hebt, kun je ook weer langzaam afbouwen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou belonen totdat de hond een oefening goed doet. Daarna afbouwen. Hier komen als de hond losloopt, blijven, af, aandacht naar de baas zijn moeilijke oefeningen voor een hond. Die zou ik blijven belonen de komende tijd. Ook als de hond pubert en veel oefeningen niet goed meer doet, zou ik weer gaan belonen. Je kunt best met intervalbeloningen werken (dat betekent niet elke keer belonen, maar wisselend... dus soms na 2x belonen, soms na 4x, soms na 3x). Dan moet je hond goed opletten en gaat vaak beter z'n best doen.

Het belonen moet je echt gaan afbouwen bij simpele oefeningen, want als je net afbouwt, dan gaat je hond de oefening alleen uitoefenen als er wat lekkers aan te pas komt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Zo snel mogelijk ga je alleen nog maar belonen voor hele goede uitvoeringen van wat je wil zien.
Het is belangrijk veel af te wisselen. Hoe onvoorspelbaarder je bent met belonen, hoe krachtiger je het gedrag intraint wat je wilt zien.
Dit noem je het ´gokkasteffect´. Een gokkast werkt heel verslavend, je blijft er kwartjes ingooien omdat je weet dat een keer de jackpot gaat vallen, je weet niet wanneer, maar wel dat hij gaat vallen. Dat maakt dat je er kwartjes in blijft gooien.

Uit onderzoek is ook gebleken dat je het besten een variabel beloningsschema kan hebben dan een fixed (vast) beloningsschema. Met een variabel beloningsschema (dus 3 keer niet geven, 2 keer wel, 6 keer niet, 1 keer wel, 2 keer niet, 1 keer wel enzovoorts) blijft de hond gehoorzamer en leert hij sneller en beter de oefening.

In het begin van iets aanleren beloon je altijd als de oefening goed gaat. Bijvoorbeeld bij zitten beloon je als de hond met zijn kont op de grond gaat zitten. Als de hond eenmaal begrijpt dat als jij 'zit' zegt hij met zijn kont naar de grond moet, dan ga je variabel belonen. De beste uitvoeringen, dus bijvoorbeeld alleen als hij zit met aandacht voor jou, of minimaal 2 seconden blijft zitten beloon je dan nog. Als de hond zitten eenmaal perfect onder de knie heeft, beloon nog maar heel af en toe, zo blijft het gedrag in stand.

Succes!

Margje

tessa (Gast)

Mijn hond ramses is tien maanden en we zijn volop aan het trainen. Het gaat niet slecht alleen meneer vindt het erg moeilijk om te komen wanneer je hem roept! Ik heb werkelijk alle snoepjes al geprobeerd; kaasjes, worstjes, brokjes etc. Soms doet hij t perfect en de andere keer loopt ie me staal voorbij. Heeft iemand van jullie een tip, of wat is onweerstaanbaar voor een hond? Ga t lekkers wat al genoemd is even uitproberen!!!Wanneer gaat een hond puberen en tot hoe lang duurt dat? Wanneer ik erg boos wordt komt ie meestal snel aangelopen, maar dat wil ik eigenlijk liever niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "diverse vragen over belonennen bij trainen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^