Welke halsband of tuigje gebruik je voor je husky?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Inmiddels heeft luna dr tuigje speciaal om met fiets en slee te trekken gesloopt...kan hem nog maken haha en dr andere halsband ook,kapot gebeten..vraag me niet hoe..maar dr halsband is mn eigen schuld, had er een sjaaltje aan vast gemaakt! vond ze niet fijn dus!
gelukkig had ik nog een halsband van vorige eigenaar nog....zo ijzere slipketing en heb ik niet zo op! dus ga binnen kort nieuwe halen, wel in nederland..zijn ze goedkoper en meer soorten! ;-) morgen dus! als ik niet vergeet...staat boven aan mn lijstje, net als wordmkuur en ontvlooing...is ook goedkoper in nederland! was toch ff benieuwd welke band of tuigje de mensen die een husky hebben omdoen!

kusjes L&L

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke halsband of tuigje gebruik je voor je husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hai,

Ik heb geen Husky(wel 1/4 door haar mams),maar ik vind een Hurtta tuigje het "lekkerst".

Je doet het eerst over het hoofd en dan alleen nog vastklikken onder har borst.Ik vind ook dat dit tuig beter zit,een zachte band voorop de borst.
Mila is een gevoelig typje en kreeg wel schuurplekken aan haar borst/oksels.Ik heb over de hele onderkant een stukje fleece stof genaaid(ging heel soepel).De onderband is trouwens van Nylon.

Ik vind ook dat ze sneller merkt als ze een beetje trekt en hier ook sneller op reageerd.

Prijs valt ook mee +/- 28 euro.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Mijn honden dragen gewoon een halsband als we op pad gaan. Hier thuis hebben ze niks om.

Binnenkort wil ik gaan oefenen met naast de fiets lopen en dan is een halsband weer geen goed idee. Dan moeten er tuigjes komen

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

hier in de buurt lopen een aantal husky's allemaal met een buikriem. :-D

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Geen husky hier, maar ik ben inmiddels fan van een K9 tuigje, zit goed en comfortabel bij mijn grote vriend, dus misschien ook fijn voor jouw grote vriendin?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb dan wel geen husky, maar wel poolhonden. Ik gebruik normaal nylon halsbandjes met stop (zonder gespen e.d.) die we speciaal in Zweden kopen omdat ze in Nederland niet meer te krijgen zijn. De honden weten dat een halsband om betekent dat ze niet mogen trekken.

Daarnaast hebben we dubbele x-back sledehondentuigjes voor ze die we gebruiken als ze voor de slee, kar of step staan. (Ook deze importeren we uit Zweden.)
De tuigjes krijgen ze ook om als ik ze aan de heupgordel heb, dan krijg je hetzelfde effect als een fiets met hulpmotor, je moet blijven bewegen, maar het gaat allemaal wat gemakkelijker.

En dan heb ik tenslotte nog een fietstuigje liggen, maar dat gebruiken we eigenlijk nooit, omdat ze los naast de fiets lopen.

We vinden het in ieder geval heel belangrijk dat ze weten dat halsband betekent niet trekken en tuig betekent wel trekken.
Daarom krijgen ze ook nooit een tuigje om als ze gewoon uit gaan.

honden page profiel TZNTZN

ik raad ook een k9 tuig aan :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke halsband of tuigje gebruik je voor je husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoelang achter elkaar lopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^