Zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo allemaal,
Zoals vele van jullie al weten krijg ik volgend jaar waarschijnlijke een hondje. En ik vroeg me af hoe je een puppy zindelijk moet maken, en hoeveel tijd dat kost.

En als je ze aan het aanleren bent om alleen te zijn kan je dan eerst helemaal niet weg?

Groetjes Yara ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijk maken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Kijk eens in de encyclopedie aan de linkerkant van deze pagina, daar kan je van alles vinden over honden..! ;-)

Groet, Ilja

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

http://www.hondenpage.com/hondenforum/3/hoe-krijg-ik-mijn-hond-zindelijk-?.php

Hier staan veel tips :-) lees dat anders even door

Succes !

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

oh haha we waren tegelijk Ilja ;-)

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ik heb nu Joep van 12 weken. Had hem met 7 weken thuis. Ik woon op een appartement en ben nu 5 maanden fulltime thuis dus alle tijd. Ik kan veel tijd steken in het zindelijk maken. Ik heb een bak op het balkon staan nu en als ik zie dat hij buiten het uitlaten moet plassen (snuffelen rondjes draaien) dan ren ik met hem naar het balkon haha en dan doet hij het daar. Dan beloon ik hem ongeloofijk veel en dan is hij zelf helemaal trots. Met als resultaat dat Joep al bijna (op een miniplasje soms op de deurmat) helemaal zindelijk. Mocht hij toch wat binnen doen negeer ik het. Daarentegen beloon ik hem de hemel in als hij iets buiten doet ook bij het wandelen. Of het veel tijd kost... Ik denk hoe meer tijd je erin steekt hoe sneller het gaat. In het begin constant in de gaten houden en als je maar ziet dat ie iets wil doen meteen buiten zetten. En sowieso na het spelen, slapen, eten, drinken. Zo leert hij het het snelst.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

;-) :-D O-)

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ow en over het alleen thuis laten.. Ik ben ermee aan het oefenen en Joep doet het super. steeds ff in de bench met wat lekkers (van tevoren flink moe maken) en dan eerst ff achter de deur wachten, daarna boodschappen doen enz. Nu kan Joep al makkelijk ruim 2 uur alleen zijn met 12 weken. Meteen leren zou ik zeggen. En ik heb de buren gevraagd het meteen te zeggen als ze hem horen als ik er niet ben. Ook wel net zo netjes ;-)

Succes

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

okeej bedankt allemaal :-D

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann


Bron internet http://www.mac-ghandor-easy-living.jouwweb.nl en DierZ.nl

De eerste nachten dat je pup bij je in huis is kunnen erg zwaar zijn. Hij mist de warmte en geborgenheid van zijn broers en zussen in het nest.

Piepen
Met name 's nachts kan een pup de boel behoorlijk op stelten zetten. Het is aan te bevelen je hondje de eerste nachten mee naar boven te nemen. Zet hem in zijn bench naast je bed. Je kunt hem dan 's nachts snel buiten zetten om hem te laten plassen en/of poepen. De meeste pups kunnen de nacht nog niet doorslapen. Bijkomend voordeel van het gebruik van een bench is dat je je vingers door de tralies kunt steken om de hond een teken van gezelschap te geven.

Je komt gegarandeerd voor de volgende keuze te staan wanneer je pup 's nachts begint te piepen:
Piept mijn pup om aandacht?
Piept mijn pup omdat hij moet ontlasten?
Wat de reden ook moge zijn: laat je pup, zeker de eerste nachten, naar buiten wanneer hij piept. Je komt er namelijk snel genoeg achter of je pup piept omdat hij nodig moet ontlasten of omdat hij aandacht wil hebben. Als je pup ontlast heeft en hij piept nog, negeer dit dan. Je zult merken dat hij snel stil is.

Piepen pup voorkomen
Je kunt het piepen voorkomen door tijdig je wekker te zetten. Je voorkomt hiermee dat je pup leert dat hij door te piepen uit de bench wordt gehaald. Stel bijvoorbeeld dat de hond zijn plas tot circa 03.00 uur kan ophouden, zet dan je wekker op 02.30 uur. In het begin is het verstandig om de wekker om 06.00 uur weer af te laten gaan, zodat je zeker weet dat de pup niet gillend wakker wordt. Het grote voordeel hiervan is dat de hond (en waar­schijnlijk jij ook) weer snel en rustig inslaapt omdat hij niet klaarwakker is geworden van zijn eigen gegil.

Kruik voor je pup
Sommige pups vinden het fijn om tegen een kruikje aan te liggen. Een kruik kun je het best maken van een harde plastic limonadefles. Deze vul je met warm/lauw water en de fles wikkel je in een kus­sensloop. Een zachte kruik is af te raden, omdat hier meestal een gel inzit die giftig is. Geef je pup na 21.00 uur geen drinken meer. Hier­door kan de hond zijn plas 's nachts beter ophouden.

Als je pup 's nachts minder piept, kun je de bench met je pup beneden laten staan. Dit kan meestal al na een paar nachten. Zorg er wel voor dat je je pup kunt horen. Je zult er nog wel uit moeten als hij moet plassen of poepen. Doe dit dan ook zonder plichtplegingen of aandacht. Knuffel de hond niet uitgebreid. De meeste pups kunnen in de leeftijd van 8-12 weken de nacht doorslapen. Het komt echter ook voor dat dit pas later kan.

Overdag buiten de bench
Wanneer je pup overdag buiten de bench is en vrij in de kamer rondloopt, dien je goed op hem te letten. De verleiding is erg groot voor de hond om rustig in een hoekje van de kamer zijn ontlasting te deponeren. Hij weet immers nog niet beter. Als je je pup al snuffelend rond ziet scharrelen of zenuwachtig op en neer ziet dribbelen, dan is de kans groot dat hij moet ontlasten. Zindelijkheidstraining is gericht op het voorkomen van ontlasten op de "verkeerde" plek. Door de hond op tijd naar de "juiste" plek te brengen, leert de hond waar hij wel kan ontlasten.

Hoe vaak moet de pup ontlasten?
Vanaf het moment dat je de pup in huis hebt, doe je je best om hem zindelijk te maken. Na elke activiteit (zoals trainen, spelen, eten, etc.) zal de pup moeten ontlasten. Het is dan ook zaak om de pup na een activiteit direct buiten te zetten. De pup zal 5 tot 10 minuten nadat hij heeft gedronken moeten plassen. Zeker in het begin kan het gebeuren dat de hond kort voor het eten, maar ook kort na het eten, moet poepen.

Ontlasten op commando
Een belangrijk onderdeel van de zindelijkheidstraining is om de periode dat de pup zijn ontlasting kan ophouden langzaam op te bouwen.

De eerste paar maanden zul je veel tijd buiten moeten doorbrengen, omdat je moet wachten totdat je pup heeft geplast of gepoept. Wil je efficiënter werken, dan kun je ervoor kiezen je hond op com­mando te leren plassen en poepen. Het is namelijk redelijk voorspelbaar wanneer hij 'moet', namelijk nadat hij uit de bench is gehaald, na veel drinken en na het spelen. En dat kun je beïnvloeden.

Hoe werkt dit:
Bepaal welk commando je je hond wilt leren om te ontlasten. Wanneer je hebt bepaald welk commando het wordt (let er wel op dat dit een commando is dat je ook in het openbaar gaat gebruiken!), dan ben je er klaar voor om te beginnen.

Doe je puppy aan de riem elke keer dat je je puppy mee naar buiten neemt. Dit zorgt ervoor dat je controle over hem hebt en dat hij zich moet concentreren op zijn belangrijke taak.

Ga naar zijn vaste ontlastplek.

Laat de pup hier zijn behoefte doen.

Wanneer je ziet dat hij gaat plassen (of poepen), geef dan direct het commando dat je eerder hebt bepaald.
Als de hond klaar is, geef hem dan gelijk een snoepje om hem te belonen.

Deze training is extra handig voor als het regent en koud is of wanneer je even weinig tijd hebt. Ook voorkom je zo dat de hond op een plek ontlast waar je dit liever niet hebt (midden in een drukke straat of iets dergelijks).

Ongelukjes gebeuren nu eenmaal
Als je pup toch binnen heeft ontlast, zonder dat je erbij was, kun je het beste zijn plas of poep direct opruimen. Negeer de hond, want je hond mag niet leren dat er veel aandacht aan hem gegeven wordt wanneer hij binnen ontlast heeft. Indien je ooggetuige bent van het ongelukje, pak dan snel de pup op en breng hem naar buiten. De pup houdt vanzelf op met plassen (of poepen) als je hem op­pakt. Gaat hij buiten verder met plassen of poepen, beloon hem dan. Vergeet niet de rommel direct weer op te ruimen als je terug naar binnen gaat!

Je pup hoeft niet te zien dat je de ontlasting op­ruimt. Maak je pup niet bang door bedreigend en gillend op hem af te rennen, want het gevolg hier­van kan zijn dat de pup niet meer durft te ontlasten als je in zijn buurt bent. Dit lijkt een handige oplos­sing voor binnen in huis, maar het gevolg hiervan kan zijn dat de pup op stiekeme plaatsen gaat ont­lasten. Of nog vervelender: je pup durft buitenshuis niet meer te ontlasten in jouw aanwezigheid.

Deemoedsplasjes
Sommige pups laten hun plas lopen wanneer ze begroet worden. Dit is een normale uiting van onderwerping waar ze vaak overheen groeien. Deze deemoedplasjes hebben niets met onzindelijkheid te maken. Het is een communicatiemiddel van de hond waarmee hij probeert aan te geven dat je in rang hoger bent.

Dit gebeurt ook wel eens bij pups en honden die heel enthou­siast worden wanneer mensen binnenkomen. Om hier snel vanaf te komen kun je het beste bij binnenkomst je pup even negeren door hem niet aan te kijken en geen lichame­lijk contact te maken. Roep je pup na een minuut bij jou en aai hem rustig over zijn borstje. Houd het contact kort en voorkom dat je pup zijn deemoedplasje doet. Blijf rustig en probeer oogcontact te vermijden. Je maakt jezelf ook minder bedreigend door je lichaam een beetje van je pup af te wenden en door je knieën te gaan.

Raak niet gefrustreerd
Wanhoop niet wanneer de pup in deze periode een paar keer de fout gaat. Je krijgt vast en zeker verhalen te horen van mensen die 'hun pup' binnen een paar dagen zindelijk gemaakt hebben. Het is een feit dat de ene pup eerder zindelijk is dan de andere pup. Gebruik geen kranten en/of andere hulpmiddelen om je hond toch binnen te laten ont­lasten. Je maakt het probleem hiermee alleen maar groter. Vergeet niet dat het zindelijkheidsbesef een aangeboren eigenschap is. Iedere hond heeft het. Ook voor zindelijkheid geldt: wanneer na een paar maanden blijkt dat de hond echt niet zindelijk wordt, neem dan contact op met de dierenarts en/of een gediplomeerd gedragstherapeut.

Tips om je pup zindelijk te krijgen:
Geef de pup na 21.00 uur geen drinken meer
Als de hond ‘s nachts minder piept kan de bench met de pup weer beneden staan
Zindelijkheidstraining is gericht op het voorkomen van ontlasten op de verkeerde plek. Breng je hond op tijd op de juiste plek en de hond leert waar hij wel kan ontlasten. Na elke activiteit (trainen, spelen, eten) zul de pup moeten ontlasten. Na activiteiten direct naar buiten


honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Hahaha nou mijn pup houd niet meteen op met plassen of poepen als ik hem oppak.. ligt er een heel spoor door het huis ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zindelijk maken kost heel veel tijd. Je bent er in het begin zowat 24 uur per dag mee bezig. De ene hond is redelijk snel zindelijk, de ander pas na maanden. Iedere hond heeft daar z'n eigen tijd voor (ligt er ook aan hoe snel de blaas wat sterker wordt - meestal vanaf 6 maanden wordt die sterker). Sommige honden slapen snel door 's nachts, bij anderen moet je er weken 's nachts uit.
De meest effectieve manier: na het slapen/eten/spelen naar buiten doen om te laten plassen. Buiten belonen en binnen de ongelukjes proberen te voorkomen, maar als ze voorkomen, niet bestraffen. Als je de hond ziet plassen, gelijk optillen als je dat nog redt. Als het al is gebeurt en je ziet het achteraf, dan opruimen terwijl de hond hier niet bij is.

Een pup slaapt veel. Als je een bench hebt en benchtraining hebt gedaan, kan je hondje rustig na elke wandeling 2 uurtjes in de bench om te slapen. In die tijd kun je weggaan. Daarnaast ga je het alleen zijn aanleren als de hond wakker is. In het begin kun je echt maar een paar seconden de kamer uitgaan, dan past een halve minuut, 1 minuut, 3 minuten etc.... Binnen een aantal weken (6-8 weken) zou een hond 2 tot 4 uurtjes alleen moeten kunnen zijn, afhankelijk van de zindelijkheid ook en van het karaktertje. Bij een gevoelig hondje kan het wat langer duren. Sommige hondjes hebben weinig moeite met alleen zijn. Dan gaat het opbouwen sneller.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

bedankt allemaal,ik heb veel aan al deze tips!! ;-)

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

hoi yara,
ga je verdiepen in de bieb ! daar hebben ze heel veel honden boeken waar je heel veel aan kunt hebben! er bestaan verschillenden manieren om je hond zindelijk te maken. ga je er lekker in verdiepen, je hebt nog veel tijd voordat je lieverd komt ;-) ! (en je snapt je hondje straks beter als je wat over zijn gedrag gelezen hebt

:-D
Ik ben me nu ook aan het verdiepen en boeken lezen en het is de beste voorpret die er is !


Dat geld ook voor het alleen zijn. (staat ook in veel boeken hoe je dat opbouwt en hoe dat dan in het begin gaat)

succes, ik hoop je vindt een leuke dreumes !

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo allemaal,
ik had nog een vraagje. Hoe oud is een pup als hij bij je in huis komt?? En waarneer begin je dan met het trainen van alleen zijn en zindelijk maken. Want als je aan het trainen bent voor 't alleen zijn lijkt het me niet zo handig als je pup nog niet zindelijk is. Want als je dan weg gaat, gaat ie misschien plassen in de kamer.. Of zie ik dit verkeer?? ;-)

groetjes yara :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Anoniem (Gast)

hallo wij hebben 2 boomer hondjes teefjes
en ze plassen nog steeds in huis wat moet ik doen
mijn man zijn geduld raakt open mijn kids en ik willen ze niet kwijt help

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Anoniem, maak even een eigen topic aan, dan krijg je meer reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijk maken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wanneer moet je stoppen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^