Mechelse herder met stokken/stenen obsessie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelvinMelvin

Mijn mechelse herder (Rowey) van inmiddels bijna 11 jaar oud heeft een steeds erger wordende obsessie voor stokken en stenen. Ze is altijd al gek van stokken en stenen geweest, maar het wordt de laatste weken steeds erger. Binnen is ze een normale, redelijk luisterende, hond. Zodra je de deur uit gaat, gaat het goed tot er iets van een stok of steen gezien wordt.

Rowey gaat dan net zo lang tekeer met stuiteren en trekken tot ze de riem losgewerkt heeft. Halsband, gentle leader, slipketting, tuigje. Alles krijgt ze door maar lang genoeg achteruit te trekken losgetrokken. Zodra ze dan los is pakt ze de stok of steen en luistert dan weer.

Tijdens het lostrekken gaat ze zover door met trekken dat soms het schuim op d'r bek staat. Ook als soms de stok of steen (grootte tot halve stoeptegel) niet voldoet, wordt er verder gezocht naar iets anders. Hierbij trekt ze soms een struik uit de grond of als ze een paal van een hek te pakken kan krijgen zal ze die meenemen. Bij dit lompe getrek aan het hout beschadigt ze vaak haar tong en tandvlees, waardoor het vaak een bloederige bedoeling wordt.

De enige manier om verder te gaan is de hond de stok of steen maar mee te laten nemen en haar dan op het balkon te zetten. Dan is het na een paar minuten tot een kwartier meestal wel mooi geweest en is de stok of steen niet interessant meer. Ook als je haar de volgende keer het balkon op laat als de stok er nog ligt is deze niet interessant meer.

Rowey wil op geen enkele manier de stok of steen loslaten. Ruilen voor koekjes, worst of kaas is geen optie. Ook afleiden als ze een stok ziet met iets anders werkt niet (tenzij het een nog grotere stok is...).

Ik kan nu alleen nog met de hond een stuk lopen met een soort muilkorf (van stof) om d'r bek. Hierbij zal ze wel proberen de stok te pakken door de riem los te trekken, maar ze kan dan de stok niet pakken. De hond dan meesleuren is de enige optie. Zodra je een aantal meter van de stok vandaan bent houdt het gestuiter en getrek op en loopt ze weer mee, rondkijkend naar een mogelijk andere stok.

Heeft iemand enig idee wat nog te proberen met Rowey? Ik denk zelf nog aan een gedragstherapeut, maar weet niet of dit zou kunnen helpen? Ik wil weer gewoon normaal kunnen lopen met de hond zonder dit rare gedrag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder met stokken/stenen obsessie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Kan je geen balletje in zijn mondje stoppen voor/als je de deur uit gaat..

Het kan zijn dat het een obsessie wordt omdat de hond gaat dementeren..

Een klassm homeopaat kan hier ook veel mee..

De hond is wel zo gemaakt..

Sterre is ook gek van haar bal maar door het ook niet altijd toe te staan blijft het prima onder controle..

Ik bepaal wanneer er een balletje wordt gegooid of wordt gespeeld..

Wat is er mis als hij een stok sjouwt..??.
De hond is nu al zo oud..
Wat win je er mee om het te veranderen..??

Groet, Ilja

honden page profiel MelvinMelvin

Een bal wordt zodra er een stok wordt gezien losgelaten en alle aandacht richt zich op de stok.

De hond lijkt op verder geen enkele manier dement te zijn. Ook heeft ze ondanks d'r leeftijd nog een goede conditie.

Een stokje meenemen is niet erg, maar het liefst wil ze stokken van >2meter en laat deze niet meer los. Ook wanneer ze een kleine stok heeft gaat ze zo raar doen als ze iets groters ziet. Ik kan de hond qua trekkracht dan wel houden, maar ze trekt het tuig of halsband los om als ongeleid projectiel op de stok af te gaan. Ook is de stok soms deel van iemands tuin, waar de hond natuurlijk geen boodschap aan heeft.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Melvin,

Heb je al eens geprobeerd om je mechel vanaf huis een bal te laten dragen. Dat kan Rowey wat meer rust geven. Als hij tenminste gek is op een balletje. Dit werkt misschien ook wel tegen het trekken omdat hij dan al wat in zijn bek heeft. Het kan zijn dat doordat je hond ouder wordt dat hij het juist nodig heeft om iets in zijn bek te dragen. Het geeft rust en maakt dat voor zijn gevoel wat zekerder.

Het ruilen met voertjes is waarschijnlijk geen goede motivator. Of hij heeft totaal geen honger, als hij al voldaan is dan is voer niet aantrekkelijk genoeg. Minder eten geven en niet voor een wandeling eten geven. Hij moet genoeg honger hebben om te willen ruilen.Eventueel zou je kunnen ruilen met een balletje die hij alleen als beloning krijgt.

Aan de stok gaan sjorren of steen zou ik niet doen. Je mechel wordt alleen gemotiveerder om hem vast te houden. Dat is voor hem juist een spel. Het negeren wat je thuis al doet is dan een optie, hij krijgt er absoluut geen aandacht mee.

Ik hoop dat een van de optie's je wat op weg kan helpen.


honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heb je de hond van pup af aan..??

Je hebt altijd gespeeld met stokken..??
Daarom is hij er zo opgericht..

Heeft de hond nog iets specifieks gedaan om op een positieve manier zijn werkwilligheid kwijt te kunnen..
Het is een ras/hond met een 'werktick'..

Want ook daar ligt dit aan..
Als de hond niet kan zijn 'wie hij is' gaat hij zichzelf iets aanleren waar hij 'happy' door wordt..

honden page profiel MelvinMelvin

Ik heb geprobeerd Rowey een tennisbal mee te geven met wandelen. Ook een kleine stok bij het uitlaten geprobeerd. Dit gaat dan goed. Of het gaat goed tot er een grotere stok in beeld komt.

Ik vind het ook prima dat de hond iets meeneemt. Een stokje of bal is prima. Het probleem zit in dat als Rowey eenmaal een stok of steen heeft gezien die ze wil hebben, het lijkt alsof de hele wereld voor haar verdwijnt er alleen nog de stok is. Als deze eenmaal heeft komt ze gewoon weer bij je en luistert ze weer.

Het 'werken' door het dragen heeft ze altijd wel gedaan, maar niet zo obsessief als de laatste tijd. Er is de laatste tijd ook veel op haar afgekomen wat voor stress kan hebben gezorgd: Verhuizing, operatie (melklijst verwijderd), angstiger voor harde geluiden (als iemand buiten schreeuwt of hard een deur dichtgooit wil ze het liefst zo snel mogelijk weg) en sinds vorige week is ze loops. Als een stok voor de hond een zeker gevoel geeft, kan ik best begrijpen dat ze graag een stok wil dragen.

De hond heb ik (had ik al toen ik nog bij m'n ouders woonde) van pup af aan. Altijd al is ze gek van dragen en apporteren. Ballen en kleine stokjes komt ze terugbrengen en wil ze loslaten. Tot ze opeens bedenkt iets groters te willen.

Ik zal de komende tijd proberen Rowey iets te geven wat ze graag mee wil dragen tijdens het wandelen. Misschien een lekke leren voetbal, omdat dat toch al wat meer bal is dan een tennisbal.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Melvin, een prima idee om een voetbal te laten dragen. Daarnaast kan je nog een bal aan een touw meenemen waar jij Rowey mee af kan leiden en die hij dan alleen krijgt als beloning. Na de beloning gaat deze terug in jou zak, zodat die bal speciaal blijft voor Rowey. Hij moet daar wel helemaal gek op worden natuurlijk zodat die bal een goede motivator is en blijft.

Dus alleen geven als afleiding en belonong, daarna metteen weer terug in je zak en geef je de voetbal weer in zijn bek.

Ik ben wel benieuwd of het werkt het van huis uit meedragen van de voetbal.

ano (Gast)

hoii,, ik heb het zelfde probleem met mijn mechelaar zij is 3 jaar oud en word wild van een bal ze weend er om het schuim loopt uit haar mond omdat ze het niet krijgt ze maakt haar dan heel sterk en begint te trekken en te bijten ik weet geen raad, als ze de bal heeft bijt ze tot het kapot is en ze wil altijd maar meer ik zou echt niet weten hoe ik het moet afleren ze luisterd heel goed tot dat ze een bal of stok of een poes ziet dan is ze moeilijk te houden zou iemand mij een antwoord kunnen geven,, ik weet me geen raad . dank je alvast

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder met stokken/stenen obsessie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Examen van basiscursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^