Grommen en tanden laten zien.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max heeft van het weekend voor het eerst gegromd en z'n tanden laten zien aan ons!!!! Schrok me wild... :'(

Hij had een kapotte tennisbal van buiten meegenomen en ik wou hem hebben toen we eenmaal binnen waren.
Maar hij wou hem niet loslaten. Als ik met de hand er te dicht bij kwam dan begon het gerom en even de tanden laten zien. Maar weer geruild met een stukje kaas, want het commando los was hij blijkbaar spontaan vergeten!!

Is dit normaal dat een pup van 6 maanden dit gaat uitproberen?

Verder kunnen we alles afpakken als het moet dan hè?
Als hij een botje heeft blijven wij ervan af net als met z'n eten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grommen en tanden laten zien." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos 3 doggies

honden foto van brenda en xantos

volgens mij heb ik gehoord en gelezen dat als honden vroeg in de pubertijd komen al met een half jaar daar in kunnen komen! Ik zal me er niet te druk over maken puber gedrag wel gelijk de kop indrukken. Jij bent de baas niet hij en dat moet die weten! Hij gaat nu misschien kijken of die een stapje hoger kan komen in de rang!!

gr brenda

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos 3 doggies

honden foto van brenda en xantos

alhoewel kom even terug op me mening. Hier op het forum had ik gehoord dat het grommen er heel soms bij hoort maar niet te vaak!!

gr brenda

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

In de honden wereld is het wat je hebt mag je houden. Dus wat jouw hondje doet is in zijn ogen heel bergrijpelijk. Al vind ik wel dat je gewoon iets af moet kunnen pakken, want stel dat het iets is wat kwaad kan... Ik zou gewoon extra er op gaan oefenen, en altijd ruilen tegen iets lekkers/leuks. :-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

inderdaad ruilen voor iets anders of lekkers

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, dat is normaal. Je probeert iets af te pakken wat van hem is. Ik zou 1x het commando 'los' geven. Als hij dit niet doet, afruilen met iets lekkers. In de puberteit kan de hond alles weer even vergeten zijn. Als het te lang duurt, niet met je hand naar z'n bek, niet op hem af lopen... Dit zorgt er alleen maar meer voor dat de hond vasthoudt wat hij heeft.

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

OMG je beloond hem nu hij zijn tanden liet zien en ging grommen met een stuk kaas.

Hier hoeft echt geen hond te grommen en zijn tanden te laten zien, die kan iets heel anders krijgen dan een stuk kaas, die pak ik zo bij zijn lurven, en druk ik tegen de grond en los zal hij die bal laten, en daarna negeer ik hem, dan is het over.

Hier gromt trouwens geen een hond, het is hier goed duidelijk dat dat hier absoluut niet word geduld, en de opmerking, daar worden ze angstig van, als ik bij de honden kom, komen ze nog altijd even vrolijk, alleen er is nu wel even duidelijkheid wie de baas is.
Zodra hij het weer doet spring je hem zo in zijn nek, en vooral niet twijfelen, jij bent de baas en jij duld geen gegrom.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Normaal gesproken hoefde ik maar het commando "los" te geven en dan liet hij ook los. Maar met deze bal... Het leek wel of het een obsesie is voor hem. Thuis hem nu ook maar een tennisbal gegeven. Dan is het straks misschien niet meer zo spannend en ook even "WEER" geoefend op het commando "LOS"

Hopen dat meneer gewoon een beetje shaggy was op dat moment ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Lisette; een hond die gromt geeft iets aan. De stap na grommen is bijten.

Ik ben blij als mijn hond gromt, dan kan ik namelijk erger voorkomen . Grommen kun je begeleiden. Een hond die niet meer durft grommen en ineens bijt, is heel andere koek..

Vertrouwen is beter. Van hondentanden wint een mensenhand het niet..

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ja wij hebben ook zo'n door ballen geobeseerd wezen ;-) En gewoon veel oefenen :-) Hij zal in de pupbertijd vast wel vaker dingen uitproberen, hoort er allemaal bij O-)

honden page profiel AntonAnton 3 doggies

honden foto van Anton

haa.

grommen naar het baasje potver.
das niet leuk nee.

ik speel vaak met zijn eten en pak botje af en werp ze weg en zo weet hij dat het normaal is dat men ook aan dingen komt die van hem zijn.
maar ieder heeft zo zijn eigen methode en zal ook wel van hond tot hond verschillen.
tot nu toe werkt los vrij redelijk maar ja die van mij is dan ook nog maar 4 maand.
ben benieud hoe dat later gaat.

groetjes

honden page profiel renerene

honden foto van rene

Als ik met de hand er te dicht bij kwam dan begon het gerom en even de tanden laten zien. Maar weer geruild met een stukje kaas, want het commando los was hij blijkbaar spontaan vergeten!!!

Met alle respect, iets ruilen voor iets lekkers is in jouw ogen misschien goed, maar fouter kun je het niet doen.
Je beloont je hond voor ongewenst gedrag.

Zo ziet je hond het.
Hee denk ie, als ik dus me tanden laat zien, dan krijg ik iets lekkers. Gok eens wat hij een volgende keer doet?
Afstraffen!! Meteen, en hard.
Dit is onacceptabel voor jouw als roedel leider!!
Als je de bal afpakken te eng vind, in zijn nekvel grijpen, naar de grond drukken (onderwerpen aan jouw) en met luide stem tot de orde roepen.
Deze slag heb je dus echt al verloren.

Toen wij onze herplaats rottweiler van 18 maanden kregen, gaf ik haar na een week of 6, mijn observatie periode, haar een bot. Na een half uur liep ik naar haar mand om de kluif af te pakken. Ze ging meteen plat over die kluif heen liggen, grommen en tanden laten zien, zelfs borstelen.
Terwijl ik er een gruwelijke hekel aan heb, heb ik haar een beste tik verkocht op d'r neus en keihard tegen haar geroepen.
WAT NOU? PAS ER GOED OP HOOR, FOEI EN AF!!
Echt met mijn hardste bulderstem om haar te laten schrikken. Na een kwartier de kluif opnieuw gegeven en weer eens 20 minuten laten gaan. Terug gelopen om die kluif wederom af te pakken......geen kik meer.
Wel er beschermend overheen liggen met haar kop, zo van, liever niet, maar zo afgestaan. En zop moet het. Het is namelijk MIJN kluif, en ik gun hem haar.
Zeker met een rottweiler, als je de eerste slag verliest, dat is de goden verzoeken.
Jouw hond is van een minder dominant en kleiner ras, en ook nog eens stukken jonger als de mijne, dat is al een voordeel. Dat maakt het makkelijker omdat je hond nog veel beinvloedbaarder is als een rottweiler van anderhalf jaar oud.
Een volgende keer, in de kiem smoren. Het is JOUW bal waar de hond even mee mag spelen. Jij bent de baas, jij bepaald wanneer er gespeelt word, helang en hoe en jij bepaald vooral wanneer het spel is afgelopen!!
Nu bepaald jouw hond dat, en geef ee hond een beetje ruimte, laat een hond winnen, en hij is bereid zijn status met zijn tanden te verdedigen.
Aanpakken en wel meteen, desnoods met hulp om het niet te laten escaleren!!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Het zal wel met zijn puprtijd te maken hebben dan gaan ze zich opeens iets anders gedragen.Gaat van zelf over ik heb er ook een in de pupertijd.

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Ja grommen naar de baas dat mag niet hoor hihi.
Lekker he die pupers hier zit er ook zo een.maar gelukkig heeft hij maar een keer gegromt ik kan eigenlijk alles van hem af pakken .Het gaat echt over zeggen ze hier. groetjes Anita.

honden page profiel JemenJemen 3 doggies

honden foto van Jemen

Ik denk dat het heel erg licht aan de hond en het ras, en waarom de hond gromt en zijn tanden laat zien....
Je kan nou eenmaal niet bij een hond met een trauma en/of een bijten fysiek gaan optreden!!!! Dat is ten eerste heel erg dom en onverstandig en ten tweede gewoon gevaarlijk. Dus ga niets doen met het advies van je hond stevig beetpakken en zelfs schreeuwen?!

Zelf zou ik ook niet gaan ruilen met iets lekkers. De hond doet idd alles voor iets lekkers. Zo leerd hij dat slecht gedrag wordt beloond.

Ik moet eerlijk zeggen dat Jemen ook niet naar ons hoeft te brommen. Dan ben ik ook kort van stof. Maar dat komt ook doordat onze dalmaat een reu is met 'dominatie' trekjes die je gewoon duidelijkheid moet bieden. Daarbij ben ik niet snel voorstander van fysiek optreden. Is gelukkig ook niet nodig. Dus wees verstandig en probeer situatie van grommen te voorkomen door de hond duidelijkheid en structuur aan te leren. Leer de hond idd te ruilen tegen een speeldje. Of het terug te geven en af te pakken en weer terug geven enzenzenz.....
De hond was toch 6 maanden. Hij moet het nu gaan leren. Heel veel succes en wijsheid. En nog een tip. Laat niet merken dat je er helemaal vanaf bent of iets bang voor hem bent. Jij bent de leider van hem!! Dus moet je je ook zo gedragen. Voor tips mag je altijd een pb-tje sturen...

Groet,

Peter
Poot van Jemen

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Jeetjemineetje zeg, blijkbaar weet gebruiker Rene nog niet hoe je een hond op moet voeden!
Wat een afschuwelijk advies dat je de hond in de nekvel moet grijpen en naar de grond moet duwen!
De enige die de hond in de nekvel mag grijpen is de moeder, als de hond nog een pup is.

Belonen blijft langer in het geheugen dan straffen.

Mijn hondje doet ook weleens haar lip omhoog trekken en grommen als ze iets niet wil, ik negeer dit compleet en ga gewoon door met waar ik mee bezig was.
Zodra ze lief is belonen met de stem (Wat ben je braaf/lief etc.).
Nu als mijn hondje haar lip weer omhoog trekt dan hoef ik alleen maar ''Lief doen!'' te zeggen en het houd op.

Nou heb ik ook een hele goede toneelspeler hoor, ik weet niet of dit bij elke hond werkt.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko bromt ook als hij z'n eten heeft en je hem aait. Wij willen hem dit afleren want grommen daar het baasje vinden wij niet kunnen. Wij pakken het eten natuurlijk niet af, maar dat brommen vinden we niet echt leuk :'( Maargoed, snap het ook wel: tis natuurlijk zijn eten ;-)

honden page profiel JemenJemen 3 doggies

honden foto van Jemen

Lees mijn reactie even terug en ben een beetje onduidelijk!!! Met ruilen bedoel ik tegen een leuk speeltje en niet met eten. Ook kun je de hond erg gaan afleiden door heel leuk en opgewekt iets te gaan doen.
het pakken en weer terug geven kun je trainen met de clicker. Hierbij geef je bijv. zijn leukste speeltje en pakt het weer af met click en beloning. Dan gebruik je wel iets lekkers. De hond moet het commando Los gaan assosieren met iets positiefs. Vergeet ook de hond bij gewenst gedrag te belonen met de stem. Dus als hij de tennisbal nu wel terug of afgeeft belonen en zeggen dat hij het super doet!!!!!

honden page profiel JemenJemen 3 doggies

honden foto van Jemen

Kim: geef je hond eens 2 weken zijn eten met je handen en maak er iets positiefs van. Verschuif zodra je denkt dat je een stapje verder kunt gaan zijn voerbak tijdens het eten eens een meter.....

Maar als hij het alleen onder het eten doet, kun je de hond ook die 3 minuten rust geven en hem gewoon rustig laten eten en niet! aan hem komen. Waarom zou je de hond ook aaien als hij zit te eten!

Groetjes....

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ik hoop dat je niet de raad van Lisette en Rene op volgt!

Ruilen voor een voertje of een speel wat hij wel mag hebben. Ik ben overigens benieuwd of hij dan niet als nog na het voertje heel snel toch weer de bal grijpt. Honden kunnen daar heel snel in zijn. Dan mag je me wel een privebericht sturen voor een andere oplossing.

Bovendien zal je ook moeten kijken of de regels in huis nog wel duidelijk zijn voor hem. Ondanks dat het normaal gedrag is voor een hond, maar wenselijk is het voor ons mensen niet!

Ik raad je aan om niet altijd na het loslaten van de bal gelijk te stoppen met spelen. Als die bal voor hem zo leuk is dan kan het dus ook belonend werken om hem nogmaals te geven. En zo heeft de hond ook niet het idee dat ballen altijd (bij thuiskomst) moeten worden ingeleverd!

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik sluit me bij Faelyn aan.

probeer of je het speels kan ruilen voor iets lekkers of een andere speel, maar geen fysieke strijd van maken, daar komen ongelukken van en het schaadt enorm het vertrouwen tussen jullie.

lukt het niet op dat moment: draai je hooghartig weg en laat hem met die bal, iets wat niet betwist wordt is veel minder leuk, laat hem klooien met dat ding.

Maar ik zou zeker bij alle huisregels weer strak de teugels aan trekken en een reu van 6mnd gaat echt aan het puberen en zijn grenzen verkennen. Train je?
gooi het daar ook eens in de groep, zij kennen jou en je hond.

tis erg honds wat tie doet, alleen wij mensen zien het graag anders, en als de situatie kan creeeren dat er over een weer vertrouwen is, is dat super fijn.

en inderdaad, heb je gespeeld, is het net als met "hier" leren, moet je ook niet telkens gelijk aan lijnen, komt tie vanzelf nooit meer ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Mensen die old-school methoden als nekvel grijpen en op de grond duwen gebruiken, snappen niet altijd het principe van belonen. Je beloont een hond nooit voor ongewenst gedrag, maar voor gewenst gedrag. Het loslaten wordt beloond, niet het grommen!!

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

@ Jemen

Tis niet dat wij aan zijn eten willen komen, maar meer dat hij ons heel wantrouwend aankijkt (hij komt uit het asiel dus wat z'n vorige baasjes deden weten we niet) en zodra je hem even aanraakt, gaat hij grommen. Het is niet dat wij hem die 3 minuten niet gunnen, maar ook als hij op z'n botje kluift, begint hij te kwispelen, maar zodra je hem dan even een aai geeft, gaat hij grommen... we kunnen hem best met rust laten, maar vinden het eigenlijk niet goed, want je hoort z'n bak te kunnen verschuiven als je er bijvoorbeeld even bij moet... ;-)

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Hoewel het belonen van gewenst gedrag een veel effectievere manier is om een hond gedrag aan te leren, kan het in sommige gevallen ook noodzakelijk zijn om een hond te corrigeren voor ongewenst gedrag. Zeker wanneer een dominante hond middels ongewenst gedrag de ranghogere positie van zijn baas ter discussie stelt. Dit kan op een vrij onschuldige manier door veel te wild te spelen met de baas of tijdens spel veel te hard in de vingers te bijten, maar kan ook op een meer bedreigende manier door te grommen wanneer de baas over de hond heen stapt of de hond een stukje opzij duwt.

En toch is het helemaal niet vanzelfsprekend dat een hond altijd accepteert dat hij door de baas gecorrigeerd wordt. Sterker nog, een hond zal zeker niet in alle gevallen accepteren dat hij door zijn baas wordt gecorrigeerd. Er moet op z'n minst aan twee voorwaarden voldaan zijn: de hond moet geaccepteerd hebben dat hij ranglager is dan zijn baas én de hond moet snappen waarvoor hij gecorrigeerd wordt. Wanneer het voor een hond onbegrijpelijk is dat hij wordt gecorrigeerd, bijvoorbeeld omdat hij niet snapt waarom, is de kans aanwezig dat de hond de correctie zal beantwoorden met agressief gedrag. Ga er daarom bij een hond die u als volwassenen hond krijgt, niet automatisch vanuit dat de hond wel weet dat hij niet op de bank mag of niet mag opspringen e.d.

Honden corrigeren elkaar onderling ook. Op zich is dat heel natuurlijk gedrag. Tussen honden gelden echter duidelijke gedragscodes: alleen een ranghogere hond mag een ranglagere hond corrigeren. Daarom is het zo belangrijk dat het de hond duidelijk is dat u als zijn baas een ranghogere positie bekleedt dan de hond. Ranghoger zijn dan de hond gaat bij veel honden echter niet van zelf. Dat heeft alles te maken met een dagelijkse manier van omgaan met de hond

Er is echter nog een heel belangrijke gedragscode tussen honden: Wanneer een hond een ranglagere hond corrigeert, zal hij stoppen met corrigeren wanneer de andere hond zich heel deemoedig (onderdanig) op stelt. Dit kan een hond bijvoorbeeld doen door op zich rug te gaan liggen. Instinctmatig houdt een hond op met corrigeren wanneer zijn 'slachtoffer' zich op de rug gooit en heel stil blijft liggen. Dit betekent dat ook een baas die zijn hond corrigeert, hiermee direct moet stoppen als de hond erg deemoedig gaat doen en/of op zijn rug gaat liggen. Door gaan met corrigeren in zo'n situatie kan er voor zorgen dat de hond grote angst krijgt voor een correctie van de baas!

Juist het vertrouwen dat de baas stopt met corrigeren wanneer de hond aangeeft dat hij zich duidelijk ondergeschikt maakt aan de baas, geeft honden de rust en zekerheid om een vertrouwensband met de baas te kunnen opbouwen. Valt deze zekerheid weg, dan moet een hond eigenlijk steeds op zijn hoede zijn om te voorkomen dat hij iets doet waardoor de baas hem zou kunnen corrigeren. Honden worden hierdoor onzeker, wantrouwend en zullen om het minste in de stress kunnen schieten en kunnen reageren met angstagressie.

Realiseert u zich ook altijd dat de manier van corrigeren ook moet passen bij het karakter van de hond. Bij een gevoelige zachtaardige hond is een streng uitgesproken NEE misschien al snel voldoende terwijl een ongevoelige stoere hond zich hiervan wellicht weinig zal aantrekken. Corrigeer een hond in ieder geval nooit op basis van pijn



Voor de mensen die denken dat bij dit soort gedrag een blokje kaas aan te pas moet komen.
En er staat duidelijk corrigeer nooit een hond op basis van pijn, ik heb mijn honden nog nooit pijn gedaan met wel stevig beet gepakt van, wat zeg jij daar, en als ze zich overgaven was het klaar.
Precies zoals het hoort, geen hond mag grommen, nu laat hij nog de tanden zien, de volgende keer bijt hij een kind in de hand en dan, dan is oohhww dat doet hij anders nooit, een hond is en blijft de laagst geplaatste in het gezin, als een hond dat niet is word hij vaak vals, gemeen, agressief onmhandelbaar, getraumatiseerd genoemd, en eigenlijk is het voor de hond alleen niet duidelijk wie nou de baas is.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Aha, er staat al: belonen voor gewenst gedrag. Er staat dus niet: belonen voor ongewenst gedrag zoals grommen.
Ook staat er dat het om rangpostie in willen nemen. Bij nijd om eten of bal gaat dat niet op, zoals in deze situatie. Elke hond, zelfs de laagste in rang, mag zijn bezit verdedigen t.o.v. de roedelleider.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

2 maal chapeau voor Angela. Kort, krachtig en correct!

Waarom mensen zo nodig 'de baas moeten spelen'.. Ik corrigeer mijn honden niet. Ik buig hun gedrag om en begeleid het. Manipuleren. Zonder correctie's. Toch luisteren mijn honden goed en zijn de regels ze heel erg duidelijk. Zij hebben respect voor mij, ik voor hen.

Simone; de puberteit komt, zijn koppie zit vol, hij is aan het uitproberen. Aan jullie om heel consequent te blijven. Even de touwtjes weer wat strakker , bij sommige dingen even weer wat meer hulp .

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je ook eens de hond met de pootjes op de grond laat staan,..

Ik zie foto's van een hond op de bank en zelfs op bed..

Er zoij honden die zich daan ook gelijk die rang aanwenden..

Ik ben hoog
Dus ik ga hier de lakens eens uitdelen..

Dat soort privileges kan je alleen aan heen hond geven als hij zijn plaats weet..

Dus terug schroeven en verder alsjeblieft geen harde aanpak..
Heb respect voor je hond, dan heeft hij het ook voor jou..

Groet, Ilja

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Grommen en het laten zien van de tanden hoef je uiteraard niet te pikken.
Hij is de lagere in rang en dat moet je hem ook laten zien/voelen.
Dat gaat in de dierenwereld ook zo, de jongen worden even weer op hun plaats gezet en alles is weer koek en ei.
Als hij iets heeft wat jij wilt hebben, zolas die bal probeer het hem dan af te nemen door met hem te ruilen, bijvoorbeeld met een ander speeltje.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Pffff,gelukkig hebben alle positieve mensen alles al gezegd,maar ik wil nog even benadrukken dat als je hond de bal niet los wilt laten en gromt....en jij dan nog een keer LOS zegt en een kaasje aanbiedt dat je dan hem BELOOND voor het GOEDE gedrag,hij heeft het LOS gelaten,en als je op deze positieve manier je door de pubertijd heen worstelt dan komt het helemaal goed,en heb je ook nog een hond die naar jou luisterd omdat hij jou vertrouwd en niet omdat hij jou vreest.

Dit is trouwens een hondenforum waar alleen positieve handvatten worden aangegeven,hier doen we(gelukkig) niet aan nekvel duwen/trekken adviezen,ook al niks met slipkettig adviezen .
Er zijn vast Fora's die wel dit soort dingen waarderen.....

Groetjes Soraya&Mila

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het commando VAST en LOS, moet er in zitten als gebakken koek, voordat de hond begint te puberen. Ik kom hier steeds meer rangordeproblemen tegen die niet nodig zijn als de hond er tijdig op getraind was. Deze commando's kun je al beginnen te oefenen als je hond nog een puppie is. Samen met alle andere oefeningen die de hond moet kennen om een betrouwbare huishond en metgezel te zijn. Honden worden te veel vermenselijkt en daardoor ontstaan de problemen. Ze mogen op bed en op de bank, krijgen allerlei vorkeursbehandelingen terwijl het echte DIERZIJN VERGETEN WORDT. eEN HOND VOELT ZICH NIET PRETTIG ALS HIJ ALS MENS OF NOG ERGER ALS KIND BEHANDELT WORDT . hIJ IS HOND EN KAN ALLEEN HONDS REAGEREN. eN DAN HEBBEN MENSEN ER EEN PROBLEEM BIJ.
Ten alle tijden zal een hond zijn bezit af moeten staan aan een ranghogere, en hiermee zal hij geen enkele moeite hebben als zijn plaats als ranglagere duidelijk is. Wat moet je als je hond ergens een vergiftigde duif opduikelt of dat hijeen vergiftigd stuk worst vindt??????Dan heb je niet de tijd om te gaan leuteren met een stukje kaas, hij zal op commando onmiddellijk los moeten laten!
DIT HEEFT EEN VAN MIJN HONDENHET LEVEN GERED!!!
Ze vondt een worst met gif in, en liet inderdaad onmiidellijk los toen ze het in de bek had!!!!! Worst zat strycgnine in

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grommen en tanden laten zien." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Beestjes en Baasjes beurs in Gent
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^