2 rassen samen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerdaGerda

honden foto van Gerda

Ik zit wel eens op marktplaats te kijken. Omdat wij een Kooiker hebben kijk je er toch altijd wel even na of er nog wat leuks bij staat.
Maar tegenwoorig is het volgens mij helemaal in om honden maar samen te voegen...
kruising Kooiker x Mechelse Herder
kruising tussen een kooiker en een cavelier

Zo kan ik nog wel even door gaan...
Kan iemand mij vertellen wat daar zo mooi aan is? Je kunt een ras toch beter houden zo als het is?

Of ben ik nu gewoon ouderwets...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 rassen samen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

ben het helemaal met je eens hoor een bepaald ras goed en verantwoord fokken is al een kunst voor het leven

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah 3 doggies

honden foto van Lindeah Delah

Hoi, ik denk er hetzelfde over als jij hoor!
Ik vind dat jammer dat ze rassen mengen. Ik hou ook aan de bestaande rassen, want volgens mij is het bij die mensen enkel te doen om "schoonheid" en niet om eventuele ziekten of lichamelijke mankementen die kunnen ontstaan. Mensen experimenteren graag hé, maar dat is niet in het belang van de honden...

Groetjes, Lindeah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat denk je van de ongelukjes?
Of de mensen die niet om ras geven en dan eens een nestje willen.
Ik vind daar persoonlijk niets mis mee eigenlijk.Heb veel kuisingen of vuilnisbakkenrasjes gehad en soms een ras.
En soms zie je de meest prachtige honden door kruisingen.
Maar dat is volgens mij al zolang als er honden zijn.Honden kijken niet naar ras.En uit rassen te mengen in verleden zijn honden ontstaan die nu een ras zijn.

Groetjes Marianne

honden page profiel GerdaGerda

honden foto van Gerda

Ja daar had ik nog helemaal niet aan gedacht...
Ja haalt natuurlijk ook makkelijk een ziekte naar binnen...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik had vroeger een collega die had een duitse herder en wilde dolgraag een nest maar dan wel van een duitse herder ook.
Ze had een prachtige hond uitgekozen en de overeenkomst was er.
De hond werd loops,zij in spanning.Dag voor het grote gebeuren peert haar hond hem en uit het nest bleek dat ze duidelijk haar eigen "partner"had gevonden hahahhaahahhaa


Groetjes Marianne

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah 3 doggies

honden foto van Lindeah Delah

Ik bedoel nou niet de straathondjes die zich mengen, want dat is puur instinct. Ik heb zelf een kruising, en ik zie hem zo graag, maar die is niet geforceerd gefokt...Ik wil zeggen de mensen die zich er echt mee bezig houden. Dat vind ik jammer...
En inderdaad tussen de kruisingen heb je soms prachtige schatjes lopen hoor! Die honden kunnen er natuurlijk niets aan doen.... :-)
ik vind de combinaties ook niet altijd verantwoord hoor...Veel mensen weten ook niet waar ze mee bezig zijn. En ik geef Reny volledig gelijk als ze zegt dat een ras goed en verantwoord fokken een kunst is...

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

wij hebben een 3 kw rottweiler en een kwart newfoundlander zn moeder was half half!

dat vind ik ook iets wat je niet snel verwacht
maar ziet er wel leuk uit en een lief en leuk karakter!

nu krijgen we er dan een teefje bij ( een volbloed amerikaanse stafford ) en het is de bedoeling dat we haar laten castreren ( zo noem je het geloof ik eigenlijk bij teefjes ook ;-) )
want het is niet de bedoeling dat ik een pretnest krijg

ik laat dit soort dingen liever aan de "ervaren"
fokkers over O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik zou ook zeker niet fokken.Ik vind het altijd wel moeilijk wat ik nu van die echte fokkers moet denken die rassen door elkaar mengen.Eigenlijk vind ik dat een mens daar gewoon geen recht op heeft.
Maar ja aan andere kant welke hond is nu nog echt van oorsprong wat hij was.Als ik naar een saarloos kijk vind ik dat echt prachtige honden en zo ontzettend lief.Niet dat ik er ooit 1 zou nemen omdat ik in ruitjeshuis woon en een saarloos gewoon een huis met een enorm stuk grond erom heen gun omdat er toch een kwart wolf in zit.

Maar ook daar zie je idd een lijn in die fout gefokt zijn en vals en schuchter zijn.Dus daar zit dan weer lekker het geknoei van op geld beluste fokkers in.Of misschien ook mensen die er wel de liefde voor hadden maar qua verstand net zover zijn als ik.Gek op honden,weten hoe je ze op moet voeden maar verder houdt het op.En dat zijn dus niet de mensen die fokken moeten.

Dus daar ben ik het helemaal mee eens.

Maar ik denk dat op marktplaats veel kruisingen van honden staan die gewoon een "ongelukje" zijn.
Denk dat de mensen die echt geld willen van fokken het toch bij 1 ras houden.
Maar dat is mijn gedachten.

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Bij sledehonden wordt nog wel eens iets van Windhond, of Hollandse Herder ingebracht.
Ze doen dit om snellere honden te fokken, ranker en met langere spieren.
Dus daar gaat t wel degelijk ergens om. Dat is met inzicht een kruising creëren.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ten eerste vind ik persoonlijk "rashonden" niet beter of minder dan "bastaardhonden", of het nu wel of niet de bedoeling is geweest om te kruisen. Per slot van rekening bestaan onze rasstandaarden over het algemeen nog geen 100 jaar. Hiervoor is men altijd vollop aan het kruisen en experimenteren geweest om honden te vormen voor de taken waarvoor ze zijn. Zonder beledigend te willen zijn, maar het idee dat rashonden beter zijn om wat voor reden dan ook is kortzichtig en getuigd van weinig kennis van de hondengeschiedenis. (Hiermee doel ik niet specifiek op een reactie hier, maar meer op het algemeen).

Ik denk inderdaad dat veel honden op marktplaats het resulaat zijn van ongelukjes. De mensen die er echt heel veel of vaak op staan zie je zo. Dat zijn dan weer de broodfokkers.

Los hiervan denk ik dat een verantwoord, goed fokbeleid niet zomaar automatisch hoeft te betekenen dat er altijd binnen het "ras" gefokt moet worden. Heel erg veel van de erkende rassen die we nu zien hebben last van erfelijk, ingefokte kwalen. Ik denk dat er best winst te behalen valt, als er gedoceert en gecontroleert gekruist wordt. Uiteindelijk gaat het er namelijk niet om of de hond er goed uit blijft zien, of bepaalde trekken vertoond, de hond moet op de allereerste plaats gezond zijn. Dat moet altij de allerhoogste prioriteit hebben.

Ten tweede veranderd de tijd. De Saarloos Wolfshond (hierboven al eens genoemd) is hier een goed voorbeeld. Een prachtige hond, maar vanwege veranderende omstandigheden hoe langer hoe moeilijker goed te houden in Nederland. Aan de keerzijde bijvoorbeeld de behoefte aan werkhonden. Veel doelgefokte blindegeleide honden zijn kruisingen tussen Golden Retrievers en Labradors. Veel politiehonden zijn kruisingen tussen verschillende herdersrassen.

Er zijn onnoemelijk veel voorbeelden te noemen waarom een kruising een prima middel kan zijn om iets te bereiken. Daarnaast heeft een rasstandaard niets te maken met het welzijn van honden, het is een ideaal plaat voor het uiterlijk en het karakter van een bepaalde soort honden. Niets meer, niets minder.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf twee rashonden, en ben zeker geen tegenstander van verantwoord fokken van rashonden, maar ik denk tegelijkertijd dat je er ook niet te moeilijk over moet doen. De "waarde" van een ras is puur persoonlijk, en hoewel rasverenigingen en de Raad van Beheer soms een beeld schetsen dat niet-rashonden (en rashonden zonder stamboom) minder zijn dat rashonden met stamboom denk ik dat dat puur ligt aan de waarde die jij hecht aan de eigenschappen die jou hond moet hebben, en niet aan een papiertje waar op staat dat je hond officieel iets wel of niet is.

honden page profiel OpgehevenOpgeheven

honden foto van Opgeheven

1 woord: Labradoodle.

:-)

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

Ik heb nu een pup gered die was achtergelaten in een portaal van een apartementsgebouw. Dit is een kruising tussen een beagle en jack russell. Ik zie hem er niet minder graag om! Ik vind hem zelf uniek!
Mijn allereerste hond kwam uit het asiel en is een kruising tussen een labrador en fox. Zij is nu net 14j geworden.
De beagle die men tantes uit de winkel gaan halen zijn is zelf ook geen rasechte beagle (toch niet dat wij geloven) en ze zijn allemaal schatten!

Als het gebeurd gebeurd het en daar is niets aan te doen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ben ik met je eens dat stamboom ook niet altijd wat zegt.
Natuurlijk zeggen fokkers dat wel want die willen natuurlijk verkopen.Maar van mij hoeft dat papiertje niet.
Toen wij een witte herder zochten zagen we heel veel verschillende fokkers langskomen en allemaal met stamboom.De 1 nog een betere kampioen dan de andere.
Bij sommige gingen mijn haren spontaan rechtop staan.
Bijv onze hond krijgt dit jaar voor de vierde keer achter elkaar een nestje.Hier hebben we voor gekozen omdat ze zo geniet van het moederschap !!!?????Vorige nestje waren mooie en gezonde hondjes.
Vader stamboom die en die Moeder stamboom die en die.

Dan denk ik, het enige verschil met jou en een broodfokker is dat jij er een stamboom bij kan leveren.Maar voor mij is de grens al lang overschreden van 4 jaar achter elkaar een nest.

Dan kijk ik naar onze Raya die daar ligt zonder stamboom ,maar met ouders die goed gezond zijn (moeder wel stamboom )en lekker in hun vel zitten en van mensen komt die het na 4 jaar wel eens leuk vonden om 1 maalig een nestje te hebben en dan voel ik me een stuk tevredener.
Dan denk ik dit hondje is toch meer uit liefde geboren dan uit financiele overwegingen.

Dus stamboom is echt niet heiligmakend.Ook daar zitten de rotte appels tussen.

Groetjes Marianne

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je al een mis op de wereld zeg moet je wel degelijk verstand van zaken hebben...

Je maakt de ziekste kruisingen voor je het wel..

Niet alleen lichamelijk maar ook qua karakters die botsen en absoluut niet matchen...
Dus ook geesteszieke honden worden zo op de wereld gezet.
Bijvoorbeeld de A.D.H.D. honden. honden die chronisch allergies zijn...e.d.

Een hond die b.v.hoger op de poten wordt gezet door een outcross, neemt een hele pot met andere eigenschappen mee die aan een hond op hogere poten horen..
{lees het verhaal van Margje met haar mix Duplo...]
Een schoolvoorbeeld helaas voor Margje die nog veel verdriet heeft van het inslapen van Duplo omdat deze hond constant in conflict was door zijn eigenschappen...!!

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

hoi hoi

Mijn ervaring in het verleden is :
Dat een ongelukje in een klein hoekje zit,
en daar geweldige hondjes uit voort komen :-D

groetjes Thea/Rebbel

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

Ilja,

Ik zou het zelf ook niet doen maar als ik er eentje in het asiel zie zitten zal ik hem niet laten zitten omdat het een kruising is.
De oudste hond die men tantes (en ik ook een beetje) hebben is nu 14j en een kruising en we hebben er nooit problemen mee gehad.


Nu ze 14j is krijgt ze water op haar longen en zal haar tijd om te gaan heel snel komen maar dit komt door ouderdom.

De honden kunnen er zelf niet aan doen dat ze gekruist werden, geef ze een beetje krediet aub

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

thea/rebbel,

groot gelijk!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik beweer ook niet dat alle mix een slechte match zijn..!

Ik heb er zelf één maar dan wel een mix tussen twee "herderrassen" die matchen; Mechelaar/Hollander..

Maar zou jij je Bull met een windhond mixen dan verzeker ik je dat je probleem honden krijgt...

Problemen die - qua karakter/gedrag - niet op te lossen zijn omdat het "in de hond" botst...!!

Is het niet qua gedrag dan is het wel in de gezondheid; voedsel allergieën, huidproblemen, chronische oormijt.. E.D.
Het is niet een simpele optel som tussen twee honden..

Het kan goed gaan..
Het kan ook helemaal verkeert uitpakken..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

Ilja,

Nee dat zou ik niet doen. Ik zou zelf niet expres mixen.

Niet dat ik nu al wil fokken want heb net men eerste eigen hond en het is dan ook een reutje dus zal niet lukken :-)

Ben mezelf nu aan het inbeelden hoe in godsnaam een jack russell en een beagle het voor elkaar gebracht hebben :-D maar ben o zo blij met men toivo'tje :-)

groetjes

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

hihi nee ,ik wil mijn Rebbeltje niet mixen ;-)
Ze was pas loops(voor de eerste keer)
en had echt fans :-D
Er woont een bobtail bij ons in de buurt,
en die was echt opdringerig(hitsig),heb alles in de strijd moeten gooien,om hem bij Rebbel uit de buurt
te houden, hij trok zijn vrouwtje gewoon mee hihi nu kan ik er om lachen,toen niet.Want Rebbel wilde ook wel,ze trok zowat mijn armen uit de kom.Nu is het eind goed , het had ook zo'n ongelukje kunnen zijn ;-)

Groetjes en pootjes Thea/Rebbel

honden page profiel GerdaGerda

honden foto van Gerda

Ik wil hier ook helemaal niet zeggen dat een niks hondje minder is dan een echte ras hond.
Alleen snap ik niet waarom al die rassen door elkaar heen gegooit moeten worden.

honden page profiel

Met kruisingen die doelbewust zijn gefokt heb ik geen moeite en dan doel ik op bewuste kruisingen van rassen om een stabieler werkkarakter te krijgen bijvoorbeeld, zoals herderkruisingen als politiehond, of om hulphonden te fokken die ook van dienst kunnen zijn bij allergische mensen (een voorbeeld is de Labradoodle). Ik praat dus over meer praktische werkhonden...
Ik heb wel moeite met kruisingen die zomaar even worden gefokt, voor de lol of voor geld. Het regent ervan. Zonde...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 rassen samen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^