Weinig beweging?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ik denk dat mij chihuahua dood gaat uit verveeling als ik hem een paar rondjes door het huis laat lopen.
Mijn chihuahua heeft minstends 2uur per dag beweging nodig, en dan reken ik het spelen etc er nog geen eens bij..

Je kan je hond zelf maken zoals je wild, je kan van je hond zelfs een luie hond maken.
Maar of je hond daar ook egt gelukkig van wordt....
Nee dat denk ik niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig beweging?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Bedankt voor jullie reacties,, maar ik wil niet dat ik overkom als iemand die niet genoeg met de hond wil gaan wandelen. Ik was alleen benieuwd ;-)

Lien (Gast)

Je hond niet uitlaten is natuurlijk geen goed idee, daar zijn we het wel allemaal over eens.
Ik ben al een paar jaar op zoek naar een hondenras dat bij ons zou passen. Zijn activiteitsbehoefte speelt voor ons wel een grote rol. 4 maal per dag wandelen is voor mensen die een eind van huis werken helaas niet haalbaar.

Even onze situatie schetsen:
Ik ben 3 à 4 dagen per week van 7u tot 17u weg van huis voor het werk. De andere dagen werk ik thuis of heb ik vrijaf.
Mijn vriend is een van die 3 à 4 dagen thuis en vertrekt maar om 9u naar zijn werk
Onze toekomstige vriend zou dus 3 dagen per week van 9u tot 17u alleen thuis zitten.
1 maal per dag 1 à1.5 uur wandelen lukt dus zeker.

Onze tuin is zo'n 10 op 70m, en in het weekend zijn we daar vooral te vinden.
Ik wil er ook graag met haar/hem naar de hondenschool.
Iemand suggesties voor welke rassen bij ons kunnen passen?
Wel er nog even bijvermelden dat we geen interesse in schoothondjes hebben :-)

Alvast bedankt!

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

@ Lien:

Ik vind persoonlijk dat je een hond geen 8 uur zonder beweging alleen kunt laten.
Ik zou dan sowieso opzoek gaan naar iemand die de hond die dagen kan uitlaten of naar een uitlaatservice.
Bedenk ook goed dat je pup sowieso zeker de eerste weken niet alleen kan zijn en je dan dus gewoon thuis moet zijn.
Daarna is het sowieso zo dat een jonge hond zijn blaas nog niet zo lang kan ophouden, dus als je een hond van bijvoorbeeld een halfjaar 8 uur alleen laat, heb je grote kans dat deze dan tussendoor zijn behoefte in huis doet..

Maar goed, wat ben je verder van plan: wil je een hondensport gaan doen of gewoon enkel puppycursus?

En ben je opzoek naar een middelgrote (bijv. Toller), grote(bijv. Weimaraner) of zeer grote hond (bijv. Leonberger) (aangezien je volgens mij bedoelt met 'Wel er nog even bijvermelden dat we geen interesse in schoothondjes hebben', dat je geen kleine honden wilt)?

Groetjes, Lauren.

hondenlover (Gast)

ze zijn erg lief

Christian (Gast)

Beste allemaal,

Ik snap niet precies waarom iedereen hier ineens zo naar de TS (Yara) uitvalt. Over agressieve ongeleide projectielen gesproken... Zijn stelt immers een hele redelijke vraag: "zij is benieuwd naar hondenrassen welke niet zo veel beweging nodig hebben"

Even voor de goede orde: dat is dus niet een hond die geen beweging nodig heeft en ook niet een hond die weinig beweging nodig heeft, maar een hond die niet veel beweging nodig heeft.
Zij zegt ook niet dat ze niet met de hond wil gaan lopen of liever het diertje gestrest opgesloten wil laten zitten. Dus in plaats van haar aan te vallen met allerlei berispingen en `dit zijn *bliep* vragen`, zouden jullie, de 'experts-zijnde' (die impressie proberen jullie i.i.g. wel te wekken), gewoon haar vraag kunnen beantwoorden. Of, als je kennelijk op het punt staat uit je slof te springen omdat je het een onbegrijpelijke vraag vind, even een nadere toelichting kunnen vragen. Zo simpel is het en niet anders.

Dus, om terug te komen op de vraag van Yara: over het algemeen gesproken zijn hondenrassen welke van oorsprong werk-honden waren (zoals hoede- en herdershonden en apporteerhonden) energieker dan gezelschapshonden (zoals bijvoorbeeld de Havanezer). Dit geldt natuurlijk niet altijd, een Coton de Tulear heeft bijvoorbeeld flink wat beweging nodig. Ik kan mij zo voorstellen dat een kleine hond ook een minder grote afstand hoeft af te leggen dan een grote hond om zijn energie kwijt te kunnen (de hoeveelheid energie die hij hierbij gebruikt kan gelijk zijn aan die van de grote hond) en daardoor kun je kortere wandelingen maken. Ik heb ooit eens een weekje op een Chihuahua gepast en dit hondje had aan een wandeling tot het eind van de straat al genoeg. Ik denk dat ik nog geen drie kwartier per dag met het diertje buiten was en dan lag hij de rest van de dag heerlijk te slapen.

Succes in ieder geval en ik hoop dat ik je, ondanks het feit dat ik niet zulke expertise heb als de andere mensen hier op het forum, een beetje heb kunnen helpen de goede richting op.

Gr,
Christian

jeroen (Gast)

dag mensen,
zelf ben ik er ook wel benieuwd naar,
bij ons is het idd ook het geval dat we niet iedere dag evenveel tijd hebben.
dus wat ik me eigenlijk afvraag,
welke hond kan zich aanpassen aan bijvoorbeeld een dag maar 1 uur buiten tegenover een andere dag 4 uur buiten?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jeroen je hebt het antwoord kunnen lezen van CHRISTIAN boven je. is een heel goed antwoord. ;-)


nou een vraag van mij aan jou, heb je al een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen ? had je al iets op het oog ? of nog helemaal niet ?


niet iedere dag is het nodig om ten volle met je hond te wandelen, als je de ene dag veel gedaan hebt, kan je de andere dag rustig een rust dag inlassen, kleine rondjes van een minuut of 20 , meer niet. dat kan makkelijk, zelfs met honden die erg energiek zijn, mag het best een dag wat minder zijn.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

" De basis vind ik gewoon vreemd, om een hond te zoeken die weinig beweging nodig heeft. Dat lijkt erop alsof je geen zin hebt om de hond uit te laten (of je ouders). Als je ouders geen zin hebben in een hond en alles wat daarbij komt kijken, moet je gewoon geen hond aanschaffen. "

Ik kan me er wel iets bij voorstellen.
Ik heb juist weer bewust gekozen voor een klein formaat die meer nodig had dan een blokje om. Ik wil zelf graag ook dagelijks een wat langere wandeling met hem maken dan 10 minuten een blokje om.

Dus omgekeerd kan het natuurlijk ook, dat iemand wel naar buiten wilt met zijn hondje, maar niet uuuuuuren achter elkaar er mee moet lopen.

sowieso moet je het rustig opbouwen met 5 min. per maand (per wandeling, dus met 2 maanden 10 minuten, 3 maanden, 15 minuten) En in het begin ben je sowieso meer buiten met je pup ivm het zindelijk worden.

Als je een tuin hebt, is het voor de hond ook erg leuk om zich daar te vermaken. En idd, spelen, denkspelletjes, maken een hond ook moe. Maar DAARNAAST heeft hij nog steeds zijn wandelingetjes nodig, maar kun je best een x een wat korter wandelingetje doen.

Onze hond krijgt nu ook kortere wandelingetjes, omdat hij bijna 2 weken geleden zijn teentje heeft gebroken en we nu rustig aan aan het opbouwen zijn. Maar ik kan niet wachten tot hij weer los mag en lekker kan rennen en doen. Want het is gewoon een geweldig gezicht om je hondje zo te zien genieten! En het lekkerste van wandelen met de hond ... Je hoofd raakt er zo lekker leeg van! Je bent alleen maar met hem bezig! 

Ik zou dus zeggen ... kies een hond met een gemiddelde energie behoefte :-D.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ik snap wel wat je bedoelt een hond die na een wandeling ook tevreden is niet 1 die na 5 min eigenlijk alweer in de startblokken zou gaan staan om de volgende wandeling aan te gaan.

Vriendin van mij heeft een jackrussel die staat altijd in de startblokken om te gaan bij weinig beweging als het een x niet uit komt 3x een uur te gaan is die stront vervelend die moet gewoon zijn ei kwijt.

De stafford van mijn zus die gaat de hele dag door al vermaakt die zich ook gewoon heel goed alleen met speelgoed maar der zit geen stop op zeg maar.

De mijn bull mastiff is vreselijk lui vergeleken met hun honden. 3 a 4 wandelen zo wie zo 2x minimaal 45 min of 30 min als ze los mag en dan gaat ze thuis lekker luieren slapen af e toe even sabbbelen op de knuffel botje kauwen

Dus er zit idd een groot verschil tussen rassen en hun behoeftes qua beweging je vraag is dus helemaal niet zo gek.
Nu is het wel zo dat elke hond een eigen karakter heeft en de ene zijn energie niveau hoger ligt dan de andere maar daar kan een goeie fokker met het uitkiezen van een pup je ook nog mee helpen als je weet welk ras het word.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Nou met dit weer liggen die van mij de ganse dag voor pampus . Maar probeer het niet om in de koudere maanden stil te zitten want dan breken ze je huis af . Lekker baar het bos , of lekker trainen voor de step. energie voor 10 hebben ze dan. maar nu? Nu zijn het net een stel zoutzakken. lekker lui op de tegels of in de tuin liggen . In de avond als het wat kouder is . Willen ze wel weer lopen .

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Ik heb gezelschapshonden, maar wel de pittigste in hun soort (leeuwhondjes). Als ze niet genoeg beweging krijgen dan word het huis afgebroken, ze zoeken dingen om zich bezig te houden, verder begint vooral Dino dingen na te jagen, bezoek in de kuiten te bijten,...en ze worden allemaal heel blafferig en erg vervelend, niet veel anders dan een herdershond met weinig beweging. En niet alleen beweging, ze moeten iets te doen hebben (hondensport bv), wandelen alleen is niet genoeg. Maar een leeuwhondje is dan ook niet de gemiddelde gezelschapshond.

Een pekingees vind ik wel een mooi voorbeeld van een hond die weinig beweging nodig heeft, vooral dan een stamboom pekingees, als ik kijk naar de honden op show dan zijn ze doodop van een keertje op en neer te wandelen, best wel zielig dat een hond zo gefokt is, hondje wilt misschien wel, maar kan niet.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

mischien een oudere hond uit het assiel die nog een rustige oude dag verdiend zo iets?
daar zijn er best een paar tevreden met een aantal kleine rustige rondjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig beweging?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: we zijn nieuwe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^