verschil Alaskan malamute en siberische husky.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Ik zat ff rond te snuffelen op hondenpage bij de hondenrassen..
En gign ff bij de keeshonden en poolhonden kijken..

Toen zag ik de Alaskan Malamute en de Siberische Husky die veel op elkaar lijken!!.

Is dit mischien een afstamming van elkaar ofzo??
Kan natuurlijk ook zijn dat ik net een foto heb gezien die veel op de husky lijkt..

Maar Wat is het verschil ?
Kwa gedrag, Karakter enzo..?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verschil Alaskan malamute en siberische husky." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

over karakter weet ik niet veel. maar geloof dat de malamute een stuk groter is dan een husky

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

ind malamute is groter! geloof ook rustiger van karakter,maar dat weet ik niet zeker haha
wij hebben dus een husky! e haar schofthoogte is 56 cm!

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

wij hadden 2 malamutes malamute is groter en op kracht gebouwd ipv snelheid als bij de husky, ze zijn vaak wat aanhaliger maar dat hoeft natuurlijk niet zal even kijken of ik hier foto's van mijn malamutes kan neerzetten

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

Souka reu op de bank

Tigara teef

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

waaauw wat een leuke honden... :-D

maar ze lijken wel veel op elkaar de malamute en de husky.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ze lijken wel op elkaar, maar als je ze naast elkaar zou zien is het een heel verschil hoor.
De malamute is over het algemeen wat rustiger en in de sledehondensport zeggen ze wel dat de husky de sprinter is en de malamute de stoomlocomotief. Minder snel, maar houdt het veel langer vol.

Wij hebben ook wel eens mensen die geïnteresseerd zijn in een samojedenpup en de samojeed dan in de toekomst mee willen laten lopen voor de kar samen met de huskies. Dat raden we altijd af, omdat de samojeed ook een stayer is. Die kan je wel goed samen met een malamute in een team zetten, maar zet je ze bij een husky, dan kunnen beiden niet de beweging krijgen die ze nodig hebben.

Ik zou zelf als ik moest kiezen voor de malamute gaan.

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Ik zat ook al te denken ik wou graag over 10 jaar(het duurt even maaaaaaar....):P een Husky of een samojeed.. maar nu ik de Malamuten zie vind ik die ook prachtig

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik vindt persoonlijk een malamute veel liever dan een husky, niet dat huskies niet lief zijn maar die zijn toch wat feller en blijven bijna altijd "pubers"
ik zou voor de mallie gaan

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Ik meen dat een Malamute veel groffer is gebouwd dan een hus. Volgens mij kan een Malamute ook nogal koppig zijn soms.

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

ja idd maar als je ze naast belkaar zet zie je wel het verschil hoor en volgens mij kunnen husky s nog enigszins blaffen en een malamute niet al heb je natuurlijk altijd uitzonderingen. wij gingen eerder wel eens met ze naar wedstrijden met kamperen erbij waren daar altijd wel zo n 250 malamutes dat is gaaf

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

een malamute kan koppig zijn maar een husky schijnt dat meer te hebben die van ons waren zeer werk lustig en gingen los mee naar de paarden en de reu heeft cursussen gelopen gehoorzaamheid en was altijd de beste van de groep. maar vond alleen honden van zijn eigen ras leuk. en puberen onze teef was met haar 10e jaar nog net een puber hoor :-D

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

vergeet even dat ik wel vind dat een malamute een roedelhond vind die niet gelukkig isb als hij alleen dus zonder andere hond in huis is en bij ons en die van vrienden jatten altijd alles O-)

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester

honden foto van Ronica & Fester

ik zelf zit ook met de vraag: wat is makkelijker op te voeder? een husky of malamute want ik heb gehoord dat husky's nogal wat vel kunnen doen maar ik heb ook weer gehoord dat malamute's koppig kunnen zijn....

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik vind dat opvoeding veel van hond op hond verschilt en niet altijd volgens rasstandaard is. Als je de gegevens leest over husky's en malamute's lijkt het sterk op elkaar, ook qua karakter. Maar jij zal ook weten dat gewoon iedere hond anders is. Wij hebben een malamute, bij de aankoop hiervan waren wij voorbereid op ook een "koppige" hond met karakter en iemand die veel wou en moest werken om gelukkig te zijn. Wel ik kan je zeggen, onze Malamute is echt lui :-) hij is nog maar 1 jaar, gaat graag spelen en wandelen, maar een uur wandelen iedere dag is meeeer als genoeg voor hem, dan loopt hij achter mij aan te slenteren dat hij naar huis wel (en meestal zeggen ze echt dat je tot 3 uur per dag met een malamute moet bezig zijn). Ik heb ook van horen zeggen dat een husky "heviger" is, maar dit heeft denk ik ook met de bouw te maken, als je onze Yaco naast een husky zet, man, wat een verschil :-) Door die struisheid zijn ze denk ik minder actief als husky's, welke juist vaak slank gebouwd zijn, maar wel gespierd. De schofthoogt van yaco is 68 cm en weegt nu al bijna 50 kg, en moet nog groeien.

Op foto's kan je je ook niet altijd goed baseren, er zijn husky's die op malamutes lijken en omgekeerd, maar je moet maar eens op een show gaan kijken, wat een verschil tussen een malamute en het show-type husky! :-)

Bereid je wel voor, als je een malamute neemt, iedereen denkt dat het een husky is omdat de meeste mensen malamute's niet kennen :-) Best wel grappig "Oooh wat een mooie husky" hoor je dan :-)

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

een mal is rustiger, sterker, groter en ik vind persoonlijk wel dat ze heeeeeeel goed luisteren. ze zijn ook heel beschermend. idd plucheke dat hoor ik ook. en ik erger me er ooit best wel aan O-)

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

demon is ook echt een vrijkont.. hij kruipt het liefst tegen me aan op bed en geeft mijn gezicht uitgebreid een wasbeurt.. geld overigens ook als ik de douchedeur open heb staan. hij komt gewoon bji me onder de douche,ook gaat ie voor me staan als ik de stofzuiger pak om ff zijn vacht te zuigen hihi..
heerlijke aanhalige en vooral vriendelijke mooie honden zijn het.

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Wat het verschil is tussen de malamute en een husky

ze zijn beide super lief en hebben een ongekende energie.

De malamute is een duur loper en de husky is meer een sprinter.

Een Malamute is een wolf (alaskan wolf zie youtube) het is het oudste ras al 30.000 jaar oud.

lijken ze op elkaar nou en of zou een leek zeggen maar kijk je van dicht bij dan zie je veel verschillen.

Zoals hier boven al een aantal keren is aangegeven. de Malamute is veel groter dan de husky. een malamute is in huis meestal (ik zeg meestal) erg rustig mits je hem genoeg beweging geeft en de juiste opvoeding geeft.

een husky is gewoon wat drukker in huis en wat meer op zich zelf.

voor beide honden: veel tijd hebben, vaak uitlaten, consequent zijn, eerlijk zijn. afleiding geven (bied ze iets aan) ruimte geven. ze kunnen indien ze niet genoeg beweging krijgen sloop gedrag vertonen en of gaan huilen. (worden je buren blij van not haha)


begrijp me niet verkeerd ook een malamute kan zich terug trekken en z,n ding doen. maar als huis hond raad ik eerder een malamute aan dan een husky. Misschien komt dat ook door dat ik zelf een Malamute heb niet echt objectief he haha.

Maar tussen de vacht van beide honden zit verschil als je goed kijkt heeft een husky meer een soort wolachtig vacht. de malamute heeft dat niet (als ze dat wel hebben heet dat wollie en dat is een afwijking) verder natuurlijk de ogen he de meeste husky's hebben blauw of groene ogen of 1 van elk. de malamute moet bruine ogen hebben een andere kleur is afwijkend.

karakter tja ze zijn beide eigenwijs dus wat dat betreft weinig verschil. al moet ik eerlijk bekennen dat een malamute naar honden van het zelfde geslacht vaak agressief reageert. maar dat gaat niet altijd op heb ik onlangs vernomen.

Malamute's zijn ook wat knuffelig van aard misschien wel leuk om te weten.

wat prijs betreft maakt het niet zo veel uit. wat verzorging betreft ook niet.

als ik je ene tip mag geven ga kijken bij een malamute kennel en een husky kennel.

oja nog 1 ding

ik zou NIET voor een giant malamute gaan ( de noord Amerikaanse kotzebue) deze zijn vaak te door gefokt en wat agressiever.

ik zou als ik een malamute nam een normale kotzebue of m'loot nemen. deze worden ongeveer 41 kilo en 64 cm schoft kunnen groter zijn maar niet zo groot als een giant die zijn ruim over de 70 cm.

Leuk om te weten er is een Giant malamute in canada die een schoft hoogte heeft van 110 cm. ik zal zodra ik daar foto's van heb op deze site enkele plaatsen.

groetjes Nick

ps mocht je meer willen weten wil ik je graag meer vertellen

malamute's zijn m,n lust en m,n leven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verschil Alaskan malamute en siberische husky." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rare vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^