waarom likken honden mensen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

laten we geen verkeerde indruk krijgen waarom honden de mens likken,de hoofd zaak daar van is dat ieder mens transpireerd zeker als men actief bezig is geweest,en zweet is zout,en dat is een aantrekkelijke geur en zeker de smaak daar van voor de hond, en daarom doen ze dat,en de aan hangkelijk heid naar jou toe te tonen,maar als voorbeeld een kinder gezichtje af te laten likken door de hond omdat het onder de pap zit dat zie ik niet zitten,en zeg niet dat een hond geen ziektes over kan dragen,want aan iedere pas gepoepte drol daar word door een hond aan geroken en als het kan aan gelikt,en dan lijkt het mij toch niet goed als hij dat gedaan heeft, daarna je kind likt,dat is hoe ik er over denk,en wie kan mij vertellen hoe schoon een honden bek is,en dat bij honden die veel onaangelijnd buiten komen,het zal niet de eerste keer zijn dat een hond in een hap een gehele honden drol naar binnen werkt,en daarna je kind een lik geeft,lijkt mij toch echt niet gezond,maar daar kan ieder mens uiteraard anders over denken,ik zit iedere dag een paar uur tussen mijn honden,in een grote speelwei en observeer hun dan op hun gedrag en verdomt als het niet waar is,ik heb in de gaten gekregen dat ook mijn sledehonden wel eens een drolletje naar binnen werken,dus zeg nooit dat het jou niet gebeurd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom likken honden mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

sterre likt mij zo vaak! hihi echt grappig, wat geleerd vandaag :-)

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Ja, wist ik:-) Mijn gezicht likt ze nooit af, gelukkig;-) Maar ze likt wel richting mijn gezicht, en heel af en toe krijg je opeens zo'n lebber in je gezicht. Heb het nooit afgestraft, als ze echt mijn hoofd wil aflikken draai ik mijn hoofd gewoon deels weg. Dan begint ze maar aan mn handen;-)

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Het is trouwens ook zo dat alleen honden die intiem met elkaar zijn(dus vriendschap) dat zij elkaars oren schoonmaken. Dit gebeurd alleen als honden echt hecht zijn.

Ja er zijn uitzonderingen van honden die iedereens oren uitwassen :P Dat zijn gewoon hele sociale honden die van iedereen houden.

Wast jou hondje, jou oor uit. Dan heb je een intieme relatie met je hondje..

"


Wat leuk om te weten. Dat oren likken wist ik niet wat het betekende.
Hier likken de honden elkaars oren. (vooral Bentley van 11 maanden bij Turbo van 4 maanden)
Ook likt Bentley altijd aan de oren van 1 van onze katten. Die 2 hebben duidelijk ook een goede band.
En Turbo likt vaak aan onze oor.

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

ik vind het altijd zo grappig gezicht, je kan gewoon aan haar zien wanneer ze je in het gezicht probeert te likken :P

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

Ook ik wist dit al... daarom wijzen we haar dus nooit af..

Vind het ook erg schattig als ze dit doet ;-)

Maar ze doet dit dus alleen bij ons in het gezin.. daarbuiten niet.

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Yamin likt ons ook vaak of in de nacht als hij zich verveeld en wij zijn aan het slapen nou dan likt hij ons wakker!! En da meestal door het gezicht ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Wat misschien een leuk weetje is voor mensen die het vies vinden..

Een hondenmond heeft 30 sec tot 1 minuut nodig om zijn mond volledig te reinigen van slechte bacterien.

Terwijl een mens er 5 tot 10 minuten over doet!

Wie heeft er dan eigenlijk een vieze mond haha! O-) "


Ja, alleen eet ik geen gier en ganzenstront, of zit aan mijn eigen geslachtsdeel te likken :-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" laten we geen verkeerde indruk krijgen waarom honden de mens likken,de hoofd zaak daar van is dat ieder mens transpireerdzeker als men actief bezig is geweest,en zweet is zout,en dat is een aantrekkelijke geur en zeker de smaak daar van voor de hond, en daarom doen ze dat,en de aan hangkelijk heid naar jou toe te tonen,maar als voorbeeld een kinder gezichtje af te laten likken door de hond omdat het onder de pap zit dat zie ik niet zitten,en zeg niet dat een hond geen ziektes over kan dragen,want aan iedere pas gepoepte drol daar word door een hond aan geroken en als het kan aan gelikt,en dan lijkt het mij toch niet goed als hij dat gedaan heeft, daarna je kind likt,dat is hoe ik er over denk,en wie kan mij vertellen hoe schoon een honden bek is,en dat bij honden die veel onaangelijnd buiten komen,het zal niet de eerste keer zijn dat een hond in een hap een gehele honden drol naar binnen werkt,en daarna je kind een lik geeft,lijkt mij toch echt niet gezond,maar daar kan ieder mens uiteraard anders over denken,ik zit iedere dag een paar uur tussen mijn honden,in een grote speelwei en observeer hun dan op hun gedrag en verdomt als het niet waar is,ik heb in de gaten gekregen dat ook mijn sledehonden wel eens een drolletje naar binnen werken,dus zeg nooit dat het jou niet gebeurd "


Ik denk ook, dat het een smaak/geur is. Als je een paard je hand voor houdt, gaat hij er ook aan likken, net als een koe. Het is het zout, wat aan je huid zit.

Hoe dan ook, ik vind het smerig, aan mijn hand likken mag, maar niet in gezichten.
Weet je hoe mijn hond kan kwijlen, of hoe nat een boxer is, als hij net gedronken heeft. Dan zit er nog een halve liter water tussen de wangen, en ben je compleet gedoucht... Nee dank je :-D

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Ik heb 3 intacte reuen en als je die toch met elkaar om ziet gaan tis geweldig.
Soms twijfel ik aan hun REU zijn :-D

Alles wordt afgelebberd, oren, bek, poten tis echt verschrikkelijk maar o zo aandoenlijk.

honden page profiel herthert

honden foto van hert

mijn hondjes likken allemaal behalve pruts ( maltezer reu) en dit komt omdat men man hem dit afgeleerd heeft :( hij likt wel eens op handen

och ja nu moet het allemaal zo proper pffffff en vroeger stak het zo nouw niet en de mens was dan veel sterker van gezondheid dan nu hoor

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

ik denk dat beide klopt, een hond likt het zout, maar het heeft ook zeker te maken met communicatie!

theo (Gast)

en wij maar denken dat dat niet normaal was :-D maar ja met zn hond als die van ons is het na de eerste lik ner of je onder de doche vandaan komt ha ha

Anoniem (Gast)

Ha, na 17 jaar wist ik dit nog altijd niet.
Maar leuk om weten.
Hier wordt er ook wat afgelikt.
En hij krijgt heel veel kusjes terug van mij, maar ik ben niet onderdanig !

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

oren likken heeft een andere betekenis dat heeft iemand hier al geschreven en daar kan ik me meer in vinden vooral omdat ik ene hond gehad heb een bullmastiff die wilde alleen maar oren likte die voelde zich ook erg hoog in rang :

Honden likken de bek en dat is vaak een onderdanige houding ten opzichte van de ranghogere, de houding van de hond is op dat moment ook vaak laag(lage staart,oren in de nek enz.)
Maar het likken van de oren is iets anders, dit is het zogenaamde verzorgen, het controleren op bijv.ontstekingen,ziektes,beestjes maar is ook een vorm van markeren enz.) Dit begint altijd door honden bij de oren, dit doet een ranghogere bij een ranglagere, en het verzorgen/controleren is een beloning van de ranghogere dat de ranglagere er bij de groep hoort.

Het geeft dus wel een band aan tussen de hond en de baas maar een ranglagere zal nooit ongevraagd de oren gaan likken van een ranghogere tenzij de ranghogere hiervoor opdracht geeft.



een honden tong is niet vies , ik vind mensen veel viezer als het er op aan kom
O-)
dus dat een hond niet aan je handen mag likken vind ik ene beetje overdreven je kan ze toch weer wassen ,ik vind het ook zielig als ene hond niet een keer mag likken het is toch een hondne taal ,,het hoef natuurlijk niet de hele dag . maar ach af en toe een keer .

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"



een honden tong is niet vies , ik vind mensen veel viezer als het er op aan kom
O-)
dus dat een hond niet aan je handen mag likken vind ik ene beetje overdreven je kan ze toch weer wassen ,ik vind het ook zielig als ene hond niet een keer mag likken het is toch een hondne taal ,,het hoef natuurlijk niet de hele dag . maar ach af en toe een keer . "


Zoals ik al schreef, aan mijn handen likken mag, maar in het gezicht dus niet. Handen kun je idd wassen, maar moet zeggen, dat onze hond zelfs bijna nooit aan handen likt. Hij heeft liever mijn spijkerbroek, om af te likken :-)
















D3NN15 (Gast)

Onze hond likte net over mijn neus.
Ik vroeg me af waarom hij dit eigenlijk deed.
De pc stond aan dus ik ging even googlen en ik kwam op deze site uit.
Ik las: "De volwassen hond die zijn baasje likt, imiteert gewoon het gedrag van een pup die de snoet van zijn moeder likt om eten van haar te krijgen"
Ik vroeg aan mijn moeder of hij vanavond al eten had gehad, en dat had hij nog niet!!
heel zielig vond ik! (valt wel mee want meestal eet hij niet zo vaak).
Ik heb hem meteen eten gegeven en hij at de bak in 2 minuten leeg!!
Hij had dus echt honger!
Bedankt voor deze tip!! zal hem voortaan eten geven als hij over mijn neus likt ;-)

Gr, Dennis

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Wist ik...
Er wordt hier ook wat af geslubbert, vooral Odie, als ik hem zijn gang laat gaan likt hij
mijn hele oor af en wil hij ook echt in mijn oor, maar daar krijg ik echt de fripseringen van, dus dat moest maar niet. Mijn voeten zijn voornamelijk de klos, en bij Elah mijn armen en ik
merk dat Jentho het vooral in mijn gezicht doet...lekker toch, ben totaal niet vies van mijn hondjes....vind het schattig ;-)

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

En pupjes likken en stoten vaak aan een hondenbek zodat de hond/moeder eten uitbraakt.
Dit doen kleine pupjes ook vaak in het begin bij het baasje dat is dus proberen om voedsel te verkrijgen.
Honden die heel veel likken zijn vaak onzekere onderdanige honden, van mij mag ze best een keer een lik geven maar meestal draai ik mijn hoofd weg dan is het goed.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier wordt onder elkaar maar ook naar ons gelikt.
Enige buitenstaanders buiten het gezien bij wie ze dat ook doen zijn mijn ouders, die zijn hier vaak dus soort van interieur geworden O-)

Joy likte altijd Jackie haar oren (jackie is ranghoogste) en andersom werdt dit niet gedaan.
Ook oogjes etc werden door Joy gedaan bij Jackie.
Echter nu ze elkaar helemaal door en door kennen wordt het afgewisseld.
De ene keer doet Jackie het bij Joy en de andere keer Joy bij Jackie.
Hier likt Joy als het ff kan zweet (blegh haha) en handen en gezicht ook oren.
Jackie is gek op neuzen en ook op monden en handen.
Oren en neus laat ik niet toe, kusje/likje op de mond wel en handen ook.
He is ook een verschil of je een lik krijgt van een deense dog of een lik van een chihuahua ;-)

honden page profiel Vera en de max !Vera en de max !

honden foto van Vera en de max !

Waarom is het het zweet.Ik heb 2honden de sheltie verwelkomt me altijd al likkend,
Onze Max daarentegen moet ik aaien,die riekt da dat zweet toch ook? O-) O-)

honden page profiel Vera en de max !Vera en de max !

honden foto van Vera en de max !

Sorry,die riekt Dan dat zweet

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Dat zweet is meestal de benen honden die het zout op willen likken die likken dus aan de benen of armen.
Mijn vorige hond dook altijd op mannen af in korte broeken, schaamde mij dood hahaha.
Als het een leuke kerel was dan zei ik natuurlijk oh sorry O-)

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

Wat leuk om te weten!
Bij Benji draai ik soms ook mijn hoofd weg na 1 of 2 likken, anders likt ie mijn neus er nog af!
En verder doet hij het bij mijn vriend en mijn moeder :-)

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

De meeste beredenaties van het likgedrag zijn leuke en vooral egostrelende beredenaties. "de hond is onderdanig, ziet jou als baas, de honden zijn elkaar beste maatjes. Maar enerzijds vraag ik me toch af of achter dat gelik inderdaad deze beredenaties schuil gaan. Als ik naar mijn honden kijk... likken ze niet alleen mij of mijn mannetje. Ze likken elk bezoek wat maar komt (ook al zijn die mensen er voor de 1e keer) ze likken mensen af op straat als ze stoppen om hen aandacht te geven. Soms betreft het likken alleen de kleding, soms de armen en handen en soms het gezicht. Zien zij al deze mensen dan als baas ? Is dit echt onderdanig gedrag of is het misschien een soort van afdwingend gedrag (als ik lik krijg ik aandacht) ? Mijn honden likken elkaars oren uit.. heerst er hier dan geen rangorde tussen beide honden ?
Dan een ervaring buiten mijn eigen honden... De hond van mijn vriendin vertoont dit likgedrag ook bij mijn vriendin. Heerlijk der gezicht aflikken, maar deze hond is alles behalve onderdanig en ziet haar zeker niet als baas in de rest van zijn gedragingen. Of het likgedrag van honden inderdaad is wat sommige zeggen daar plaats ik daarom wel mijn kanttekeningen bij. Of ik heb zelf hele aparte honden :-D :-D

Dana (Gast)

O dat wist ik niet :P

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Monique, daar ben ik het helemaal mee eens.

Heb hier ooit eens een stukje gelezen van iemand wie een hele interessante visie over geur, likken en dat soort dingen had.

Ik ben het gaan uitproberen door bepaalde handelingen niet meer uit te voeren en voila, likken over.

Zelf geloof ik dus dat dit alles te maken heeft met geur. Ik weet niet of degeen zijn visie hier wilt delen, ik vond het in ieder geval heel leerzaam en het heeft hier thuis wel wat duidelijk gemaakt.

honden page profiel julia en spikejulia en spike

honden foto van julia en spike

haha leuk hoor
spike die likt me ook elke dag wakker en likt me overal op mijn gezicht

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Mijn ouders en broer vinden dat echt ranzig dus fenna mag dat niet van hun. Fenna mag mij wel even snel likken. Maar daarna ren ik toch wel even snel naar de kraan om mijn gezicht te wassen hoor!

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

" Het is trouwens ook zo dat alleen honden die intiem met elkaar zijn(dus vriendschap) dat zij elkaars oren schoonmaken. Dit gebeurd alleen als honden echt hecht zijn.

Ja er zijn uitzonderingen van honden die iedereens oren uitwassen :P Dat zijn gewoon hele sociale honden die van iedereen houden.

Wast jou hondje, jou oor uit. Dan heb je een intieme relatie met je hondje..

"


mijn puppy zit vaak de oren van een andere staff uit te lekken en er zelfs op te kauwen :-) en ze laten dat allemaal toe hihi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom likken honden mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^