fokteven te koop?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ik heb een vraagje, gewoon uit nieuwsgierigheid ;-)

Als je graag wilt fokken, en je hebt een gezonde, mooie teef nodig. Mag je dan die teef zelf opvoeden vanaf pup of kan je een fokteef ergens kopen? en waar... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fokteven te koop? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Soms koop je ze over van andere fokkers, maar dat vind ik altijd een beetje dubieus... De meeste fokkers kopen gewoon een pup (teefje) en laten die testen en als ze gezond blijkt te zijn, dan kunnen ze ermee fokken. Het teefje moet dan wel aan de rasstandaard voldoen, maar daar houden ze meestal rekening mee als ze een pup kopen. Vaak geven ze aan de fokker aan dat ze een teefje zoeken om eventueel mee te fokken.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd vaak koop je gewoon een pup uit lijnen en ouders die geschikt zijn voor de fok.
En dan maar duimen draaien en hopen dat het hondje zelf geschikt is.

Wat ik nog wel eens heb gehoord is dat men bv bij de aanschaf van een pup (toekomstig fokhondje) uit het buitenland, de fokker de pup bv tot 6-10 maand aanhoudt en er eens wat shows mee loopt en als de pup goed uitgroeit de hond pas verkocht wordt (aan iemand die al geinteresseerd was maar dus meer zekerheid zocht). Vaak zijn de aanschafkosten dan wel hoger.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Kopen van een andere fokker gebeurd wel eens. Zo is een zusje van mijn witjes ook doorverkocht aan een andere fokker. Ze heeft eerst als fokteef (zo zie ik dat gewoon) in Frankrijk pups mogen krijgen en woont nu in Finland waar ze nog 2 nesten heeft gehad. :'(
Voor de eigenaren in Frankrijk was haar lijn niet meer interessant, inmiddels hadden ze al nakomelingen waar ze mee door konden en een hoop geld verdient. Ik heb wel de indruk dat ze een beter huis heeft nu.

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

dat hoop ik ook faelyn.
vind het zielig een hond te misbruiken voor de fok.
het moet wel nog leuk blijven hè

honden page profiel FloraFlora

honden foto van Flora

Ik heb mijn ene teefje "gekregen" toen ze 8 maanden was. De fokker had twee pupjes gehouden en moest kiezen. Mijn andere teefje heb ik gekocht toen ze bijna twee jaar was. Meestal worden zulke teefje niet openbaar aangeboden, maar aan bekenden doorverkocht.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Meestal koop je gewoon een pupje en die laat je volledig testen. Mocht ze goede uitslagen hebben dan kun je met haar fokken.
Natuurlijk worden er ook fokteven aangeboden. Dan kopen/fokken mensen zelf een pup, dit gebeurd heel erg vaak met reuen. Die wordt geshowd totdat ze bekend zijn en mooie uitslagen hebben. Teven krijgen 1 nest- reuen dekken een aantal keer, dan kunnen mensen zien wat eruit komt en dan wordt het hondje doorverkocht. Reuen worden soms wel 5 keer in hun leven doorverkocht en komen echt overal (van Amerika tot Rusland tot Australië.)
Ik zou het zelf nooit doen, maar ik vind het ook niet heel erg als anderen het doen. We hebben zelf wel eens gebruik gemaakt van zo'n reu.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Voor teven vind ik het overigens wel heel erg, zij mogen hier in nederland namelijk max 5 nesten krijgen. Sommige fokkers verkopen de teven na het 4e nest door naar een duitse fokker. Dan mag ze nog eens 5 nesten krijgen en gedekt worden tot ze 10 jaar oud is :'( Da raakt me wel heel erg.

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

Volgens mij gaat het in werkelijkheid anders..

Je koopt een pupje, laat die lekker sociaal worden en zorgt dat je de achtergrond weet, door middel van een stamboom dus...

dan zorg je dat je een paar showtjes loopt en aan de hand daarvan maak je de keuze of ze wel geschikt is voor te fokken, maar ook qua gezondheid laat je haar testen en dan ga je opzoek naar een reu....

het is niet zo dat je ff een kant en klare fokteef koopt, het kan natuurlijk wel, maar waarom?? alleen voor te FOKKEN?? het is geen kant en klaar maaltijd van de albert heijn..

gewoon lekker je best doen met een pup en lekker wat rassen kennis op doen lijkt me een veel gaver plan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fokteven te koop? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ayla is eindelijk bij ons!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^