groeiproces dwergteckel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marcia & SoekieMarcia & Soekie

honden foto van Marcia & Soekie

Goedemiddag allemaal!

Wij zijn sinds kort de trotse baasjes van een nog trotsere kortharige dwergteckel. Ze is supermooi en kerngezond :-)

Weet iemand hoe het groeiproces verloopt van een dwergteckel van pup naar puber tot volwassen? Ze is nu 3,5 mnd oud en weegt 2.1 kg. Hoe zwaar zal ze zijn op 4 maanden, half jaar 3/4 jaar en 1 jaar?

Alvast bedankt!

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi zou het neit weten O-)
maar wat een mooie hond heb jij zeg wordt vast een leuke heb je al eerder honden gehad of teckels of niet ? succes ermee :-D

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Onze ervaring is dat het gewicht als pup weinig zegt hoe groot ze worden.

In ons vorige nestje was een pup die een groeiachterstand had, ze is nu even zwaar als haar zus.

Toevallig had ik deze week een volwassen dwerg op de weegschaal, die woog 5,5 kg.

Bij teckels op de show kijken ze niet naar gewicht maar naar de borstomvang.

honden page profiel Marcia & SoekieMarcia & Soekie

honden foto van Marcia & Soekie

@Novake: Dank je! Ben er ook erg blij mee. Ben opgegroeid met 3 teckels, standaard & langhaar. Waren enig die beestjes. Als je ooit een teckel hebt gehad wil je niet meer anders dus begin er maar niet aan ;-)

@Liesbeth: dankje voor je antwoord. Ik wilde het even in de gaten houden om te zien of ze meer naar standaard neigt of echt dwerg blijft. Ze is de afgelopen 3 weken erg hard gegroeid namelijk (van 1.5 naar 2.1 kg)..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik neem aan dat je weet wat je hebt gekocht en dat het gewoon een dwergteckel blijft. Groeiprocessen zijn bij iedere hond weer anders, maar er zijn wel groeicurves op internet.

honden page profiel gerrie heesterbeekgerrie heesterbeek

honden foto van gerrie heesterbeek

Marcia, hier wegen de dwerg ruwhaar pups als ze naar hun nieuwe baasjes gaan gemiddeld tussen de 1800 en 2000 gram. Ze zijn dan goed 9 weken. Een dwerg mag tot 5 kg. wegen en ik heb de ervaring dat het gewicht op de leeftijd van 3,5 maand zo'n 3500 gram is. Ik mooet er wel bij zeggen dat ik niet rantsoeneer. Ze krijgen hier gemiddeld 4 % van hun toekomstig lichaamsgewicht (5 kg. dus)per dag aan Carnibest tot een maand of 8. Daarna bouw ik af naar 3 % op een leeftijd van één jaar. Daarna wordt het dus 2 %. (Ik voer wél op het oog.)

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

@ Angela

Een teckel blijft meestal het formaat waar het op gefokt is. Maar met name bij de kaninchen gebeurt het nog wel eens dat ze groter worden, dan kunnen ze worden overgemeten naar dwerg. Tussen kaninchen en dwerg zit namelijk niet zo veel verschil qua borstomvang. Maar ook een dwerg kan standaard worden. Hier kun je de fokker ook niet op aanspreken.

Het kan ook aan de voeding liggen, wij voeren ook gewoon op het oog.

Voeren volgens een etiket vind ik persoonlijk bijna onzin, de ene hond is de andere niet. Je kunt het in het begin aanhouden als richtlijn maar als je een hele actieve of juist een hele luie hond hebt zal die juist meer of minder nodig hebben. (We voeren trouwens ook Carnibest)

Sjonnie (Gast)

Ik vind het allemaal erg aan de lichte kant.. mijn dwergteckel woog bij 3,5 maand zo rond de 6 kilo. Inmiddels is hij 18 maanden en weegt nu net iets boven de 11 kilo. Ik zou is kijken naar andere voeding.. die van mij eet eigenlijk alles alleen eet hij niet met mij mee als het gebakken voeding is (op biefstuk na :-) )
Succes verder.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijdenLiesbeth:


Dit klopt. Mijn dochter heeft een dwerg teckel maar neigt naar een kanichen.
Komt ook van een goede fokker af en kan daar inderdaad niets aan doen.
Voordat het halve forum hier over valt: Ze heeft een stamboom en haar ouders zijn getest.

Ontzettend grappig beestje is ze en kan uitstekend overweg met onze boevenbende hier. Vooral met onze reu. Die gaat plat op de grond liggen en zo stoeien ze samen.

Groetjes Cia

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

@ sjonnie: dan heb je geen dwergteckel maar hoogstwaarschijnlijk een standaard.

Toen ik mijn pup Jelle van 9 weken kreeg was hij 1800 gram. Nu is hij bijna 4 maanden en weegt hij 3000 gram. Ik heb nu een nestje, deze pups zijn bijna 7 weken en ze wegen nu 1600 (teefje) en 1900 (reu) gram. Ook ik geef ze Carnibest :-D .
De moeder van Jelle is een stuk kleiner dan de moeder van mijn pups. Flo weegt 5 kg. Het zijn langhaar dwergen. De moeder van Flo is een kleintje maar heeft vaak wat grotere pups gegeven.

honden page profiel Marcia & SoekieMarcia & Soekie

honden foto van Marcia & Soekie

Heel veel dank voor jullie reacties!
Hoe dat ze verder zal groeien is eigenlijk dus nog even afwachten. Ze eet Royal Canin (dashond tot 10 mnd) en krijgt bijna het dubbele van wat ze hoort te krijgen! Ik moet ook toegeven dat ze heel erg actief is en dus waarschijnlijk veel energie nodig heeft. Op het werk speelt ze namelijk altijd met een labrodor en ze gunt die ander geen seconde rust. De ribbetjes zien we in ieder geval niet meer gelukkig.

Doordat ze achter iets hoger op de pootjes staat dacht ik dat ze meer richting standaard neigde maar als ik bovenstaande reacties lees krijg ik de indruk dat ze misschien wat te licht is en dus meer richting kanninchen neigt. Het is natuurlijk altijd even afwachten want er kan nog veel veranderen in de komende maanden. Hoe dan ook ik ben erg blij met die kleine en vindt het de mooiste teckel ooit ;-)

PS de ouders waren ook echte dwergen maar ook uit een goed nest kunnen onverwachte dingen komen (dat is ook bij mensen zo ;-) )

Iemand mss nog adviezen over hoe je een teckel aanleert om los te lopen? De puppycursus gaat goed alleen wanneer we wandelen gaat ze snuffelen en ontdekken en dan zit ze in d'r eigen wereldje en hoort ze me niet meer.... (Normaal reageert ze goed op het commando "hier" alleen tijdens het uitlaten wordt alles vergeten) Ben dan bang dat ze voor een auto loopt...

annemie (Gast)

Hallo,

Wij hebben hier een dwergteckel ruwhaar . Is op dit moment 14 mnd ,weegt nu 3.9 kg . Is voor een dwergteckel weinig . Zoals eerder gezegd ,wordt een teckel niet naar gewicht beoordeeld maar naar borstomtrek !
Standaard van 36 cm tot ......
Dwerg van 31 cm tot 35 cm
Kaninchen van .... tot 30 cm
Er wordt wel wat gezeurd met die getallen en zeker bij kaninchen !
Opgelet bij een kaninchen nest kunnen er zeker dwergen bij zitten afhankelijk van de voorouders!
teckels zetten zeker nog uit tot hun 18 mnd dus nog wat geduld en zeker als het een laat bloeier is .

Lesley (Gast)

Hallo,

Ik heb een dwergteckel pup van 3 maanden en hij weegt 4 kg!
Ben erg benieuwd of het wel een dwerg is...
Zijn moeder is wel echt dwerg, maar ik heb de vader niet gezien.
Heeft iemand een kleine richtlijn van wat het gewicht ongeveer moet zijn??

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Onze Ceasar is officieel een dwergteckel, maar ik kreeg op de show gezegd dat hij net te groot is voor een dwerg, maar 'te klein' voor een standaard.

Beide ouders heb ik gezien, zijn gewoon dwergjes.

Ik kan hem nu officieel opnieuw laten keuren via de raad van beheer, op een clubmatch van de teckelvereniging. Daar wordt hij dan gemeten en gewogen en dan kan het op de stamboom aangepast worden.Hij weegt nu 8 kg.en is 15 maanden. Of ik dat allemaal doe weet ik nog niet, we weten nog niet of we doorgaan met shows .

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje

honden foto van Esther & Doortje

Mijn teckel is gefokt als een standaard, maar uiteindelijk is het een dwergje gebleven ;-) Je weet het dus niet altijd!

Iris met Vincent en Woody (Gast)

Hallo,
Ik heb twee teckels een standaart en een dwerg, beiden korthaar black & Tan
De dwerg is nu zeveneneenhalve maand en weegt 5.2kg. Dit wil nog wel een varieëren, de ene week is het een onsje minder de andere soms 2 ons. Dus hij schommeld zo rond de 5kg. In het begin kwam hij zo'n anderhalf ons per week aan wat later werd dat rond een ons per week. Nu blijft hij zo rond de 5kg steken. Moet wel zeggen dat hij erg actief is en dat ik iedere dag zo'n kleine 2 uur met ze loop. De standaard is nu acht maanden en weegt nu 8.2 kg. Ook hij blijft nu sinds de laatste maand op dit gewicht steken maar ik neem aan dat hij toch nog wel wat onsjes zal toevoegen aan zijn gewicht.
P.S. Het is een heerlijke knuffel wat je in je handen hebt.
Hoop dat het net zo'n lieverd word als die twee van mij.Alhoewel het natuurlijk wel echte tecekels blijven.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Iemand mss nog adviezen over hoe je een teckel aanleert om los te lopen? De puppycursus gaat goed alleen wanneer we wandelen gaat ze snuffelen en ontdekken en dan zit ze in d'r eigen wereldje en hoort ze me niet meer.... (Normaal reageert ze goed op het commando "hier" alleen tijdens het uitlaten wordt alles vergeten) Ben dan bang dat ze voor een auto loopt...

Je moet zorgen dat de aandacht van je hond bij jou blijft als je met je hond loopt, als dat niet lukt terwijl je aan de lijn loopt, moet je je hond ook nog niet los laten natuurlijk.
Pas doen als je weet dat je hond op jou gefocust is.
Wij hebben dat geoefend toen Yuna nog 12 weken was en haar aan een flexilijn mee naar het bos genomen. Ze was zo onder de indruk, dat ze mij goed in de gaten hield dat ze ons niet uit het oog verloor.
Ze hield haar aandacht bijna continu bij ons, dus durfde in het wel aan om haar los te laten, en dat ging heel goed. Dat had ik natuurlijk niet gedaan, als ze meer met de omgeving bezig was dan met ons.

En je bent bang dat je hond voor een auto loopt, maar laat je je hond dan los in een gebied waar auto's komen?!
Ook al luisterd Yuna goed naar mij, ik zou haar nooit nooit los laten waar auto's in de buurt zijn. Je weet nooit of je hond ergens van kan schrikken en de weg op kan schieten.

Maar ik zie dat je reactie al van een tijdje geleden is, hoe gaat het ondertussen met het los lopen?

Onze dwergteckel (een black en tan ruwhaar) is nu juist 16 maanden en weegt 5,2 kg. Hij komt uit een zeer goede jachtlijn dus loslopen zit er tot op heden niet in. We hebben het enkele malen geprobeerd, eens een spoor geroken, nam hij de"pootjes". We houden hem nu steeds aan een lange lijn en gaan veel hardlopen met hem. :-D :-D :-D

Niels (Gast)

Ik ben een dwergteckel van de afstammeling ISO Wie Anders.... Ik ben inmiddels 3 jaar met een borstomvang van 45 cm en weeg 6,8 KG. Ik woog altijd rond de 6, maar sinds afgelopen september ben ik gecastreerd, krijg wel al wat minder voer, maar toch wat aangekomen.
Wel ben ik na mijn castratie tieriger geworden en speel nog veel meer dan voorheen, maar het kan toeval zijn.
Waar ik wel meer last van heb is de waakzaamheid, als ik je niet moet dan heb je kans dat ik het vel van je benen haal.... En daar is vrouwtje niet zo gelukkig mee, dus krijg ik, als de deurbel gaat nog wel eens een 'snuitje' om, om de eerste confrontatie iets soepeler te laten verlopen. Als het bezoek eenmaal binnen is is het vaak goed en wil ik uitgebreid geknuffeld worden.
Herkennen jullie dit gedrag?

DIKKE knuffies van Niels

Fientje (Gast)

Fientje is nu 12 weken, een dwergteckeltje, en weegt ongeveer 2 kg. Heeft iemand een idee hoeveel haar volwassen gewicht zal bedragen? Hopelijk blijft het een kleintje! Het is alleszins een schatje!

Googy (Gast)

Ik heb een dwergteckel van 3 maanden. Hij weegt mi tegen 2/3 kilo. Is mijn eerste teckel en op internet stond dat hij een kaninchen was eenmaal daar geweest te zijn gaf zij aan dat vader kaninchen is en moeder een dwerg.

En volgens haar een dwerg is. Nu vraag ik me af hoe groot die zal worden hij is heel rustig en vel tegelijk. Maar ik wist dat dat ze ook fokken met twee soorten

Teckel (Gast)

Ik heb een dwergteckel van 3 maanden. Hij weegt mi tegen 2/3 kilo. Is mijn eerste teckel en op internet stond dat hij een kaninchen was eenmaal daar geweest te zijn gaf zij aan dat vader kaninchen is en moeder een dwerg.

En volgens haar een dwerg is. Nu vraag ik me af hoe groot die zal worden hij is heel rustig en vel tegelijk. Maar ik wist dat dat ze ook fokken met twee soorten

colman Annemie (Gast)

hallo , Ik heb een dwergteckel teefje( 3,8 kg en 3,5 jaar) en op het moment een nestje( van haar ) en een dwerg teckel reu pup van bijna 4mnd ! Ja, graag zou ik ,voor het verloop van mijn eigen nestje ,weten wat het gemiddelde gewicht is van een dwergteckelpupje van bij de geboorte tot ze 9 weken zijn !Ik heb al aan het Googlen geweest maar helaas vind ik hier niets over terug ! Zelf heb ik het gewicht al bij gehouden van de geboorte tot vandaag!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Je kan de fokker vragen om advies.

mojo (Gast)

Ik ben een dwerg black en tan en ben nu 4 mdn..en weeg 4.200kg is dit niet teveel ??? Plas ook nog geregeld in huis...tussen het uitlaten door.wat zo een 6 x p/d is

Belle (Gast)

Hallo,  mijn dwergteckeltje Belle is nu 4 maanden en weegt 3.700 gr.  Volgens de dierenarts is ze perfect op gewicht.  Groetjes.

mojo (Gast)

Hallo. Onze black en tan  dwerg korthaar is nu 7 maand en weegt 4.900..is dat ok? Volgens de fokster is hij te mager en is het eten Royal Canin niet goed...volgens dierenarts is het wel goed eten..eet nu junior brokjes

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

topic is 5 jaar oud.

honden page profiel caspercasper

Ik kocht twee maanden terug een langharige kaninchen pup bij een fokker.  Op vandaag is deze 4 maanden  en weegt 3.1 kg, maar de borstomvang is 31.5 cm, wat betekend dat deze niet langer kaninchen is maar dwergteckel.   Ik heb nochtans het moedertje gezien (2.7 kg) en de vader (3.3 kg), maar dat blijkt toch geen garantie te zijn.   ik moet wel zeggen dat er in het nestje nog een teefje zat die merkelijk kleiner was.

Voor mij maakt dit echter niet veel uit, daar ik niet van plan ben om aan  hondenshows deel te nemen.    Gelijk hoe, Casper blijft mijn trouwe vriend!

Volgende forumvraag: Fontanel chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^