Samojeed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo allemaal,

Zoals vele van jullie al weten wil ik al heel lang een hondje en wil mijn vader er volgend jaar toch misschien eentje voor me kopen. Ik wou er dan eentje van de site www.sos-strays.nl Dat wil ik nu nog steeds en ik vind samojeten hele leuke honden. En er waren er laatst al 2 bij www.sos-strays.nl en nu komt er weer eentje. Dus ik had wat vraagjes over de Samojeed.

Als je nog nooit een hond hebt gehad, is het dan mogelijk om een samojeed hond op te voeden? En klopt het dat ze heel veel en lang moeten worden uit gelaten? En kunnen ze goed alleen thuis blijven?

Ik hoop dat iemand deze vragen voor me kan beantwoorden :-D

Groetjes Yara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Samojeed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Dit forumlid heeft zelf Samoyeeden en weet er echt alles van, misschien kun je haar een berichtje sturen. Ik denk dat ze met genoegen al je vragen wil beantwoorden.

http://www.hondenpage.com/baasjes/4300/Nienke%20&%20de%20roedel.php

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is voor een beginner, mits je naar een cursus gaat, zeker mogelijk een samojeed op te voeden, maar houdt er wel rekening mee dat de samojeden van Strays vaak een behoorlijke "rugzak" bij zich hebben, ze hebben vaak niet de leukste ervaringen gehad.

Ook een punt om op te letten, in Spanje zit een van oorsprong Nederlandse broodfokker, die maar raak samojeden fokt. Deze dieren hebben in heel veel gevallen slechte heupen en oogziektes. Heel van honden die uiteindelijk via een hulporganisatie hier komen, komen bij deze fokker vandaan. Hij verkoopt zijn honden ook aan dierenwinkels en raakt hij ze niet kwijt dan zet hij ze gewoon op straat.

Een samojeed heeft enorm veel beweging nodig, vooral 's winters. Zodra de temperatuur daalt moet je zeker 2 uur per dag lopen, waarvan 1 wandeling van minstens een uur.

Een samojeed heeft, zeker als het een showtype is (en dat zijn de honden die uit Spanje komen meestal), enorm veel vacht verzorging nodig. Trimmen kan niet, niet knippen, niet scheren, maar kammen, kammen en nog eens kammen. Red je dat? Als ze ook nog eens gecastreerd of gesteriliseerd zijn (en dat zijn de meeste), hebben ze echt een probleemvacht en kom je er helemaal niet meer door.

Samojeden kunnen slecht tegen alleen zijn. Ze willen voortdurend bij hun mensen zijn, kan dat niet, dan moet er een andere hond in huis zijn. Moeten ze vaak alleen zijn dan kwijnen ze weg, gaan slopen, of huilen en blaffen.

Mocht je meer willen weten dan kan je me ook een PB sturen. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met het ras.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een poolhond is geen gemakkelijke hond als je beginner bent. Ze kunnen zeer eigenwijs zijn. Samojeden zijn gefokt als rendierhoeder, jachthond en sledehond. Ook hielden ze de mensen warm. Ze zijn dus van nature gewend aan het functioneren in een roedel. Hierdoor zijn ze graag in gezelschap van anderen. Natuurlijk als je het ze aanleert, kunnen ze wel een paar uurtjes alleen zijn. Samojeden zijn zeker honden waar je lange wandelingen mee moet maken en het liefst onderneem je nog iets actiefs met ze, zoals hondensport of slederijden.

Als je een Samojeed-stray neemt, zijn ze in de meeste gevallen niet raszuiver. Het kan dus zijn dat ze helemaal niet het karakter van de samojeed hebben of in mindere mate. Het kan ook zijn dat hun jachtinstincten worden versterkt, omdat er bijvoorbeeld een jachthond door heen is gemixt (dit zie je vaak in Spanje).

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik wou nog even zeggen, ik kam zelf de samojeed van mijn ex. Dat is een gesteriliseerd showtypje en die vacht is echt een drama. Ze is al eens helemaal kaalgeschoren, toen ze net bij mijn ex kwam, omdat ze finaal in de klit zat.
Ik ben de enige die haar kammen kan en dat kan ik alleen omdat ik er zoveel ervaring mee heb. Zelfs de trimmer hier kon er niets mee.
Is de hond die naar Nederland moet komen gesteriliseerd of gecastreerd, dan zou ik er al helemaal niet aan beginnen, de vacht wordt één groot drama. Ik heb al eens een dergelijke stichting geïnformeerd dat ze nooit samojeden moeten laten castreren, omdat ze dan nog minder goed te plaatsen zijn.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Bedankt voor de reacties. Als ik dit zo lees denk ik toch dat een samojeed niet echt de geschikte hond voor mij is... ookal zijn ze nog zoo leuk.. :'(
Maar misschien als ik later op mezelf woon dat het wel kan :-D

Niet dat de hond bij ons veel alleen moet zijn hoor.. maar ik zit nu in de eerste en moet veel tijd besteden aan school. Dus als ik volgend jaar een hondje krijg is het misschien handiger om een ander hondje te nemen..??

Groetjes Yara :-D ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik zou inderdaad maar voor een hondje gaan wat iets minder tijd nodig heeft qua opvoeding, uitlaten en vachtverzorging.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ja dat denk ik ook. Bedankt voor jullie reacties..
Ik hoop dat ik volgend jaar een hondje krijg die echt goed bij mij en mijn situatie past :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb even gekeken, als het om Tatiana en Tamara gaat, die komen dus niet bij die broodfokker vandaan, maar het zijn geen rasechte samojeden.
Tamara heeft trouwens wel een gemakkelijkere vacht ,die heeft meer een huskyvacht. De vacht van Tatiana is veel langer.

Deze honden zijn nog jong, nog redelijk op te voeden en hebben nog niet zoveel ellende meegemaakt. Dat is wel positief. Ze lijken het in hun gastgezien goed te doen.

Maar zeker voor een samojeed, is het wel belangrijk dat je ouders ook alles over het ras weten. Als jij over een paar jaar gaat studeren, blijven zij met de hond achter, dus wat voor hond het ook wordt, je ouders moeten er veel over weten en er volledig achter staan.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ja het ging inderdaad om Tamara en Titania... Ik vond Titania zooo lief!! Hoe ze eruit ziet en hoe ze omschreven werd... Maar Tamara is al weg en Titania is gereserveerd maar ik ga wel opletten of er nog een keer ras echte Samojeten komen. Want inderdaad als ze nog zo jong zijn kan het misschien wel in mijn geval omdat je ze nog veel kunt aanleren.. Maar mijn ouders moeten zich dan inderdaad heel erg gaan inlezen in het ras en ikzelf ook. Maar het duurd nu toch nog een jaar voordat ik misschien een hondje krijg dus ik heb alle tijd :-D

Gr. Yara

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

og sorry ik zei ras echte maar dat bedoel k niet ik bedoel zoals Tamara En Titania ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

In Duitsland heb je ook nog samojede in not. Google daar maar eens op, daar staan er ook vaak heel veel op. Wel vaak kruisingen trouwens. Maar die komen wel vaak bij die broodfokker vandaan.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo,
Ik heb net nog even met mijn vader gepraat en hij heeft gezegd dat ik volgend jaar SOWIESO een hondje mag!!!! :-D ;-)
Ik ben echt heeeeel erg blij!
:-D :-D :-D
Alleen ik mag geen Samojeed omdat mijn vader wil dat ik de meeste zorg voor het hondje zal nemen. En dat gaat mij niet lukken met een Samojeed(denk ik) omdat je veel moet wandelen en borstelen. En ik wil het beste voor het hondje dus dat vind ik zielig. Mijn vader gaat er natuurlijk ook voor zorgen maar hij wil wel dat ik er ook veel verandwoordelijkheid voor neem.

Maar ik had nog een vraagje. Mijn ouders zijn gescheiden en ik ben op maandag en dinsdag bij mijn moeder en op woensdag en donderdag bij mijn vaderop de vrijdag en het weekend om en om. De hond is waarschijnlijk dan maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bij mijn vader, en in het weekend gewoon bij wie ik ben dat weekend. Dus dan zie ik hem maar 2 dagen in de week niet. En de het hondje maar om de week 1 weekendje ergens anders te zijn. En wat ik dus wou vragen is of dat niet verwarrend is voor een hond??

Gr. Yara ;-)

honden page profiel Kim & Lara : ) Kim & Lara : )

honden foto van Kim & Lara : )

wat leuk! :-D :-D :-D Heb je ook al een ander ras in gedachten? Misschien is het anders ook wel eens leuk om deze test te doen: www.puppytest.nl (je hoeft geen echte gegevens in te vullen, je kunt gewoon wat verzinnen!) Ik denk dat het wel te leren is aan de hond. Wat dan wel fijn voor hem zou zijn is dat hij wel steeds zijn eigen plekje (mand, kleed) meeneemd.

Groetjes Kim

honden page profiel Kim & Lara : ) Kim & Lara : )

honden foto van Kim & Lara : )

ow sorry, de link doet het niet. Nog een keer proberen: http://www.puppytest.nl/

O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Op zich is het niet erg als je er 2 dagen niet bent. Je vader zorgt dan voor het hondje. De hond zal je wel missen, dat wel... Maar misschien mag je hem ook wel eens een keer mee naar je moeder nemen...

Ik zou als ik jou was beginnen met een makkelijk (gezelschaps)hondje. Wat voor rassen vind je leuk? En weet je al hoeveel je uit mag geven aan een hondje?

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

De link doet het nu wel ik zal even de test doen maar... Ik wil wel graag een hondje van de www.sos-strays.nl site en de meeste honden zijn daar gewoon mix. Alleen sommige hebben nog een beetje een ras in zich. Maar het is gewoon leuk om de test te doen dus ik zal zo zeggen wat eruit is gekomen :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ik heb de test gedaan en er komt uit:
Op nummer 1:Shiba Inu
op nummer 2:Stabyhoun
op nummer 3:Sharpei
Op nummer 4:Heidewachtel
en op nummer 5: Kooikerhondje

Welke van deze honden vinden jullie leuk en bij mij passen. Gewoon even voor de lol om te weten. En voor het geval dat ik heel, heel misschien toch een rashondje neem.

:-D O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Jeetje, dat zijn allemaal pittige honden hoor... Denk dat de Friese stabij of Heidewachtel dan nog het beste bij je past. Die houden ook wel van lange wandelingen hoor... Maar als je een hondje neemt met wat milder temperament (dus geen werklijnhond), dan kun je die goed hebben... :-)

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

oke, bedankt voor je reactie :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind het allemaal pittige honden hoor. Bij mij klopte er helemaal niets van die test, er kwamen allemaal rassen uit die niet bij me pasten.
Pas toen ik de test negatief in ging vullen, dus alles ja wat nee was en anders om, kwam de samojeed eruit.

Ik zou zeggen koop of leen een hondenencyclopedie, bijvoorbeeld die van Esther Verhoeff (goed en niet zo duur) en kijk daar eens in wat je echt leuk vindt.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

okeej goed idee :-D

Bas (Gast)

2 samojeden van 3 jaar gezien, gedumpd. Nu bij gastgezin. Hiervoor misbruikt als fokteefjes. Vraag me af waar ze vandaan komen, ook ivm achtergrond en evt.problemen zoals hierboven genoemd.

Vacht dus waardeloos op het moment, hoewel het al beter wordt. Vraag me af of we er een op moeten halen. Ze zijn zo schattig. Maar als ik lees dat het ras niet alleen kan blijven.. Wat is niet alleen blijven? 3x6 uur per week zou het om gaan.

Verder weet ik niet of elke dag 2 uur wel gaat lukken, hoewel.. misschien toch wel.

Het grootste probleem wordt misschien wel de vachtt. Hoewel het niet gestil.vrouwtjes zijn, geen showhond voor ons ofzoiets, dus als ik het dan hierboven lees, LIJKT het me alsof we wat dat betreft het niet gunstger hadden kunnen treffen.. Waar moet ik dan aan denken? Zoek eigenlijk een schatje die gewoon 1-2x per week eens lekker onderhanden genomen wordt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Gaat het om de honden die hierboven staan omschreven Bas (omdat het al een oud topic is?) Ik zag indertijd dat één van die twee zusjes een vrij kortharige vacht heeft.
Het is best mogelijk om samojeden een paar uurtjes alleen te laten hoor. Langzaam opbouwen. Ik werk zelf 2 weken niet en dan 1 week 5 middagen van 4,5 uur. Mijn man komt wel iets eerder thuis van het werk, ze zijn zo'n 4 uur alleen. Maar ja, die van mijn zijn niet alleen, die zijn met z'n vieren, dat scheelt misschien ook.

Bij de samojeed heb je het showtype en het werktype. Dat heeft niets met shows lopen te maken, dat kunnen ze beiden, maar honden van het showtype hebben langer haar, reu en teef, over het hele lijf. Bij honden van het werktype hebben de teefjes een korte, dikke vacht. De reuen ook, alleen hebben die een langharige kraag. Bij het werktype moet het verschil tussen reu en teef zijn als dat van leeuw en leeuwin.

1 of 2 keer per week goed kammen met een fijne kam is voor het werktype voldoende.

Gesteriliseerde of gecastreerde samojeden krijgen een enorme probleemvacht, waar je met de kam bijna niet meer doorheen komt.

Anoniem (Gast)

Wauw, je bent snel. Thanx voor reageren. Zag inderdaad dat het een oud topic was, maar bedoelde inderdaad meer in het algemeen :-) 2 vind de missus (voorlopig hoop ik) echt te veel helaas, want zou ze het liefst beide opnemen :-) Vij ons is ze ook niet écht alleen, onze kat vind het vast bere-gezellig O-)
Verder zijn er toch wel gauw 1 of meerdere kinderen thuis 's middags. Denk dat dat toch wel gaat lukken

Beetje lastig beoordelen denk ik wat voor type het is, aangezien de vacht er nu helemáál niet uitziet, vanwege de uitbuiting. Als ik het van de foto's vanaf de website moet gokken, zeg ik werktype. Zal dat nog wel even navragen, net als het zeker weten dat ze niet gesteriliseerd is... Wil haar namelijk wel een goed thuis geven na die ellende waar ze al door geweest is.Bedankt alvast voor de tips en uitleg. Ras geheel nieuw voor mij. Hiervoor 2 kooikers gehad.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Heb je de website voor me waar ze op staat? Dan kan ik denk ik wel zien of het om een show- of werktype gaat, dus hoe de vacht zich zal ontwikkelen als hij er weer op zit.
Ze komt uit de broodfok? Uit Nederland of Belgié? dan is het een showtypje, want gelukkig heeft de broodfok nog geen werktypes te pakken kunnen krijgen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb ze al gevonden op de site van de dierenasiels. Walgelijk hé, drie jaar oud en nu al afgedankt als fokteef. Gelukkig ook maar, misschien produceerden ze niet genoeg nakomelingen of was de vraag naar samojeden te klein...

Zoal ik het kan bekijken zijn het showtypes. Dat kan ook bijna niet anders.
Mocht je er eentje een goed tehuis bieden en vragen hebben, dan mag je me altijd een mailtje sturen. (Moet je je hier even aanmelden als lid en dan kan je PB-tjes versturen.)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hey, ik zou eerder een kleine hond nemen die weinig verzorging nodig heeft qua borstelen enz? Zoiets langharig moet je ook vaak kammen... En of je dit vol kan blijven houden met het studeren, je word ouder en zal ook met vrienden weg willen gaan,...

Qua alleen blijven: Ben van mening dat IEDERE hond dit kan als het goed word aangeleerd!


Veel succes en hoop met je mee (Dat je een hond krijgt)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Cyndi, het gaat nu om gast Bas die interesse heeft in een sam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Samojeed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^